TP-LINK TL-WR740N, un router wireless super ieftin si super bun, prezentare si setari – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video va voi prezenta un router wireless extrem de ieftin dar si foarte bun.
Vedeta noastra de azi este TP-Link TL-WR740N, un router wireless ce emite B, G dar si N (150N).
Cand l-am scos din cutie nu mi-am imaginat ca este prea capabil insa cand l-am conectat si l-am pus la treaba am ramas uimit, la pretul asta ?
Interfata de administrare este extrem de bine organizata, este pe gustul oricui, pe stanga avem meniurile si submeniurile, pe mijloc este sectorul setarilor iar in dreapta este help-ul unde gasim de fiecare data explicatii contextuale foarte clare.
Acest router poate fi setat in cateva secunde, computerul si laptop-ul s-au conectat foarte repede.
Trebuie sa va spun ca la 2 metri de acest router se afla un D-Link DIR 655, nu am simtit nicio clipa vreun conflict, trebuie sa va spun ca D-Link-ul este un router de 5 ori mai scump, TP-Link-ul nu s-a simtit intimidat nicio secunda de semnalul puternic al D-Link-ului.
Am luat acest router dintr-un singur, pentru instalarea pe acesta a unui firmware after market care transforma routerul dintr-unul de 90 de lei intr-un performant router de 3-4 ori mai scump, asta fara nicio cheltuiala in plus.
In tutorialul de mai jos am trecut rapid prin setarile acestuia si am aratat ce-i mai important, nu am prezentat toate setarile pentru ca acestea oricum nu le va folosi nimeni.
In curand voi face un tutorial video cu firmware-ul DD-WRT pe TP-Link TL-WR740N, acolo probabil ca voi insista mai mult pe setari.

Router prezentat in tutorial.
Router wireless TP-LINK TL-WR740N, Wireless B, G, N

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Hopa bv cristi 😀 azi il iau xD

    • BACIU VIOREL a zis

      Salut Cristi am cumparat si eu acest Router TP-Link TL-WR740N, Sant ff multumit de el dar vreau sam-i spui pot sa realizez doua retele pe acest Router dar cu nume diferit una da cealalta si unde anume sa intru sa fac acest lucru Multumesc mult .

  2. eu am net de la rds dar am netu putin mai ciudat adica am in casa un fel de modem patrat conectat la firul de cablu iar netul imi vine prin firul de cablu miar mai trebui un astfel de rooter as avea un net mai rapid sau doar as plati in plus pe langa abonamentul de la rds sa mai cumpar si rooterul?

    • AdrianGudus a zis

      marcel: eu am net de la rds dar am netu putin mai ciudat adica am in casa un fel de modem patrat conectat la firul de cablu iar netul imi vine prin firul de cablu miar mai trebui un astfel de rooter as avea un net mai rapid sau doar as plati in plus pe langa abonamentul de la rds sa mai cumpar si rooterul?

      Un router sau modem nu are rolul de a mari viteza la internet. Pe wikipedia.org gasesti definita a ceea ce face un router si un modem. Routerul te ajuta sa manageriezi mai bine semnalul”” de net, sa il distribui in mai multe locuri pe cand un modem are rolul de a transforma impulsurile telefonice in internet dial-up (Acestea sunt doar niste definitii pe scurt si pe intelesul tau insa explicatia stiintifica e mai complexa si cu mai multe detalii)

      • AdrianGudus: Un router sau modem nu are rolul de a mari viteza la internet. Pe wikipedia.org gasesti definita a ceea ce face un router si un modem. Routerul te ajuta sa manageriezi mai bine semnalul”” de net, sa il distribui in mai multe locuri pe cand un modem are rolul de a transforma impulsurile telefonice in internet dial-up (Acestea sunt doar niste definitii pe scurt si pe intelesul tau insa explicatia stiintifica e mai complexa si cu mai multe detalii)

        ce copil sunt si eu in 99 la suta din cazurile in care nu stiu ce inseamna un cuv sau cum se foloseste si la ce foloseste caut pe google azi nustiu ce ma apucat de am scris aici am umplut rubrica de comentarii cu un comentariu complet inutil multumesc macar ca miai spus
        SUCCES IN CONTINUARE!!!

  3. bv cred ca il iau si eu da mai bine e un stick USB wi-fi? ca nush la pret e mai ieftin sticku’ te rog sa imi raspunzi MERSI!

  4. Ai fost si tu la Shakira de ai pus parola wakawakaeee :))

  5. Da este interesant wireless-ul router am si eu unul mai vechi de la TrendNet de 54Mbps , dar e slab , ala TP-Link era frumos daca avea 300 Mbps nu 150 sa fie la maxim 300 direct 🙂

  6. Salut prieteni. Scz ca-mi las anuntul aici insa n-am stiu exact unde imi pot spune oful 🙂 O intrebare scurta am la voi si sper sa ma puteti ajutaca de fiecare data, Exista vre-o setare la Windows Xp prin care sa pui un fel de protectie la unitatea de CD incat sa citeasca doar cd-urile originale?..Mai pe inteles. Am un laptop ce nu pot citit cd-urile piratate…dak-i bag un cd original mi-l ia fara prob insa dak bag orice alt cd piratat mi-l citeste, imi spune k am acolo un cd insa nu vede nimik pe el, la propietati imi apare k e gol si nu stiu ce-i pot face…Va multumesc si scz de deranj 😀

    • DMC:
      Salut prieteni. Scz ca-mi las anuntul aici insa n-am stiu exact unde imi pot spune oful O intrebare scurta am la voi si sper sa ma puteti ajutaca de fiecare data, Exista vre-o setare la Windows Xp prin care sa pui un fel de protectie la unitatea de CD incat sa citeasca doar cd-urile originale?..Mai pe inteles. Am un laptop ce nu pot citit cd-urile piratate…dak-i bag un cd original mi-l ia fara prob insa dak bag orice alt cd piratat mi-l citeste, imi spune k am acolo un cd insa nu vede nimik pe el, la propietati imi apare k e gol si nu stiu ce-i pot face…Va multumesc si scz de deranj

      Sau vezi ce viteza de citire suporta cd-rom-ul…poate cd-urile piratate sunt scrise la viteze prea mari pt a fi citite…

  7. Poate ar fi interesant si un tutorial des[pre Acces Point-uri,sa stim si noi cum se configureaza,de ce ne ar trebui in casa,si ce stiu ele sa faca in plus fata de un router.

  8. dd-wrt ? 🙂

  9. Anatolie a zis

    Îl am de exact un an. L-am luat cu 20$ de la un tip (absolut nou, doar că fără garanţie) şi merge fără reproşuri. Nici măcar o mică problemă nu mi-a făcut într-un an de zile. Îşi merită toţi banii cu siguranţă

  10. Cristi si eu am vazut acest router cand cotrobaiam prin emag si cand l-am vazut nu mi-a venit sa cred. Efectiv imi venea sa-mi tai vena pentru diferenta de 30 de ron intre Dlink Dir 600 pe care il cumparasem eu si acesta. Daca avea Wireless N Full, il luam.

  11. Later Edit: Cred ca ieri ai facut tutorialul, fiindca am recunoscut sigla de la google cu aniversarea a ceva. Ieri routerul era 91 de lei si era in stoc, astazi a ajuns la 95 si stocul este limitat. :))

  12. sidebyside a zis
  13. Catalin a zis

    imi spuneti si mie ce cablu trebuie luat ca sa fac legatura intre pc si router ??

  14. SCUZE CA VA ZIC DAR SPUNEATI CA NU VRETI CA TUTORIALELE SA FIE DOWNLOADATE ATUNCI DE CE LEATI PUS PE YOU TUBE??
    SAU ESTE VALABILA CHESTIA DOAR PENTRU SITE -UL VIDEOTUTORIAL PT CA CEILALTI CARE PRIVESC ACEST SITE SA LE MEARGA BINE?
    NU CA EU AS AVEA VREO DATA NEVOIE SA LE DOWNLOADEZI PENTRU CA LE POT VEDEA PUR SI SIMPLU AICI PE SITE NU INTELEG DE CE ALTII INCEARCA SA LE DOWNLOADEZE!?!

  15. Cablu UTP, insa de cele mai multe ori, daca nu in fiecare caz in cutia routerului este un astfel de cablu, de 1m insa, deci cam mic.

  16. Eu am cumparat un Router Tp Link TL-1043ND, am dat pe el 230 Ron si sunt super multumit de el pana acum, il am de o luna si merge perfect, fara restart sau caderi de semnal, iar in prima zi in care l-am luat am transferat de pe calculator pe Laptop, aprox. 50Gb de date si nici nu s-a clintit a mers mai tot timpul cu 1,74 Mega pe secunda timp de cateva ore, iar in tot acest timp navigam pe net fara probleme.E mai mult decat dublu la pret fata de cel prezentat in tutorial, insa meniul e exact la fel, iar diferenta o face faptul ca merge pana la 300Mb si are 3 antene detasabile de 3dB fiecare. Il recomand pentru cei care vor un router bun.

  17. sidebyside a zis

    De ce filtrati comentariile?

    • sidebyside:
      De ce filtrati comentariile?

      Nu “filtram” orice comentariu, filtram comentariile care nu au legatura, ca cel de mai devreme pe care l-ai dat tu, de fapt era un link nu un comentariu.
      Incercati sa nu mai puneti link-uri, daca este neaparat necesar sa pui un link, pune-l in ghilimele ca sa nu fie activ.
      Nu avem nimic cu nimeni, sunt niste reguli generale pe care le aplicam.

      • sidebyside a zis

        cristi-admin: Nu “filtram” orice comentariu, filtram comentariile care nu au legatura, ca cel de mai devreme pe care l-ai dat tu, de fapt era un link nu un comentariu.
        Incercati sa nu mai puneti link-uri, daca este neaparat necesar sa pui un link, pune-l in ghilimele ca sa nu fie activ.
        Nu avem nimic cu nimeni, sunt niste reguli generale pe care le aplicam.

        Imi pare rau ca nu ai dat macar clic sa vezi ce era la acel link, era doar un cod QR 🙂

  18. Thor? Cum pot vedea ce viteza de citire are player-ul?..M-am uitat eu pe la setari prin Control Panel dar nu am gasit nimik 🙂

  19. Bai Cristi, de vro luna incoace ati cam lasat-o moale de tot, tutoriale cam rarute, subiecte na cand interesante cand nu prea… Sper ca nu o sa lasati siteul de izbeiste!
    Numai bine!

    • BGD:
      Bai Cristi, de vro luna incoace ati cam lasat-o moale de tot, tutoriale cam rarute, subiecte na cand interesante cand nu prea… Sper ca nu o sa lasati siteul de izbeiste!
      Numai bine!

      In primul rand cred ca modul tau de exprimare nu este ce trebuie, in al doilea rand tutorialele pe care le facem, le facem din placere, nu facem ceva industrial, cand avem un subiect ce ne place realizam un tutorial, cand nu avem subiect sau dispozitie nu facem.
      Nu posta doar de dragul traficului, postam din placere.
      Fiecare tutoriale este o cratie, un film, un fel de arta.
      Cand o sa avem un contract cu cineva, probabil ca o sa postam 3 pe zi, pana atunci suntem liberi.
      Nu avem cum sa facem tutoriale super tari de fiecare data, ce tie ti se pare plictisitor, pentru altul poate fi aur curat.
      Obisnuitiva cu noi sau cautati alternative, astia suntem noi: liberi, boemi,…, …., de cele mai multe ori ne iese bine, pentru ca suntem liberi in gandire.
      Sunt pe videotutorial.ro vreo 600 de tutoriale, nu cred ca le-ai vazut tu pe toate, nici eu nu cred ca le-am vazut, toate sunt facute din placere cu mult suflet si pasiune.

      P.S.
      RESPECT, iti spune ceva cuvantul asta demodat ?

      • cristi-admin: In primul rand cred ca modul tau de exprimare nu este ce trebuie, in al doilea rand tutorialele pe care le facem, le facem din placere, nu facem ceva industrial, cand avem un subiect ce ne place realizam un tutorial, cand nu avem subiect sau dispozitie nu facem.
        Nu posta doar de dragul traficului, postam din placere.
        Fiecare tutoriale este o cratie, un film, un fel de arta.
        Cand o sa avem un contract cu cineva, probabil ca o sa postam 3 pe zi, pana atunci suntem liberi.
        Nu avem cum sa facem tutoriale super tari de fiecare data, ce tie ti se pare plictisitor, pentru altul poate fi aur curat.
        Obisnuitiva cu noi sau cautati alternative, astia suntem noi: liberi, boemi,…, …., de cele mai multe ori ne iese bine, pentru ca suntem liberi in gandire.
        Sunt pe videotutorial.ro vreo 600 de tutoriale, nu cred ca le-ai vazut tu pe toate, nici eu nu cred ca le-am vazut, toate sunt facute din placere cu mult suflet si pasiune.

        P.S.
        RESPECT, iti spune ceva cuvantul asta demodat ?

        Cristi te mai rog inca odata, da-i ban tampitului asta care semneaza “BGD” ca polueaza aerul pe acest site respectabil.
        Ai tot respectul meu!

  20. Cind mai demontizi cite ceva si ne spui in tutorial, te rog aratane si citeva fotografii. Multumesc.

    • Er:
      Cind mai demontizi cite ceva si ne spui in tutorial, te rog aratane si citeva fotografii. Multumesc.

      Eu ma gandeam sa filmez dar cred ca e mai simplu sa fac cateva poze.
      Promit ca data viitoare o sa le desfac in fata voastra.

  21. Salut,
    foarte bun tutorialul. Chiar azi mi-am cumparat un astfel de router, si te rog, daca se poate sa continui cu setarie pe care le putem face pe el. Este foarte bine ceea ce faci si iti multumesc.Am invatat multe de pe acest sait.
    Din pacate, observ ca in ultima vreme faci tutoriale foarte scurte cu subiecte pe care majoritatea dintre noi le putem gasi singuri.

  22. Vad ca sunt unii care comenteaza pe acest site si nu sunt multumiti, asa e omul ( sau romanul ) niciodata nu e multumit si nu apreciaza faptul ca pe acest site poti invata multe lucruri si totul gratis. Daca nu va convine cautati pe forum-uri raspunsuri la probleme voastre si o sa vedeti ca aveti parte doar de injuraturi sau de unii care te iau la misto, sau altii care iti cer bani ca sa iti spuna ceva.Ar trebui sa multumim celor de la videotutorial.ro ca fac asemenea tutoriale si ca mai invatam si noi Romanii cate ceva, ca suntem cu 50 ani in urma fata de alte state ale lumii. Pentru mine videotutorial.ro este site-ul nr.1, aici gasesc aproape orice, ce ma intereseaza in domeniul IT si chiar datorita echipei videotutorial mi-am facut un site ( nu vreau sa-i spun numele, nu vreau sa-mi fac reclama ).Urmariti si voi video tutorialele si multumiti echipei videotutorial ca exista un asemenea site, indiferent daca unele tutoriale sunt bune sau mai putin bune. Eu am tot respectul pentru echipa videotutorial.ro si le multumesc pentru tot ceea ce fac .Sunteti cei mai buni !
    Mult Succes !

  23. Bun si util tutorialul deoarece de vreo 2 luni asa am si eu un tp-link tl-mr3420 si miau fost de ajutor explicatiile despre functiile din tutorial deoarece asta e primul meu router si deci nu prea am experienta in acest domeniu 😀 . Bafta in continuare.

  24. Salutare si felicitari pentru tutorial.
    Poate faci un tutorial legat de configurarea unui AP la un router wireless pentru a extinde raza de actiune.
    Intrebarea mea este daca un router si un AP se comporta ca o singura retea sau cand ies din raza de actiune a unuia trebuie sa ma conectez la reteaua celuilalt.
    Eu doresc sa extind o retea wireless cu niste AP-uri, dar vreau sa fie o singura entitate.

    • AdrianGudus a zis

      Lucian:
      Salutare si felicitari pentru tutorial.Poate faci un tutorial legat de configurarea unui AP la un router wireless pentru a extinde raza de actiune.Intrebarea mea este daca un router si un AP se comporta ca o singura retea sau cand ies din raza de actiune a unuia trebuie sa ma conectez la reteaua celuilalt.Eu doresc sa extind o retea wireless cu niste AP-uri, dar vreau sa fie o singura entitate.

      Daca ai fi scris sus in casuta de cautare din dreapta de pe margina neagra: acces point si ai fi dat enter ai fi gasit tutorialul. sunt aproape 600 de tutoriale pe site, nu trebuie decat sa le cautati. Poti cauta si cu termenii: “Configurare legatura wireless dintre un router si un access point” dai enter si vei gasi tutorialul.

      • AdrianGudus: Daca ai fi scris sus in casuta de cautare din dreapta de pe margina neagra: acces point si ai fi dat enter ai fi gasit tutorialul. sunt aproape 600 de tutoriale pe site, nu trebuie decat sa le cautati. Poti cauta si cu termenii: “Configurare legatura wireless dintre un router si un access point” dai enter si vei gasi tutorialul.

        L-am urmarit atunci cand a fost creat iar acum din nou ca ma intereseaza sa pun in practica.
        Eu nu inteleg urmatoruul lucru:
        – daca sunt in raza de actiune a doua retele wireless diferite imi apar in lista relelelor disponibile si ma conectez la care doresc.
        – daca eu am un router si un AP legate intre ele prin fir (evident fiecare cu raza lui de actiune si cu o intersectie comuna ca sa acoper toata zona) imi vor aparea tot doua retele sau doar una.
        Din punctul meu de vedere ar fi normal ca atunci cand ies din raza de actiune a router-ului sa intru in zona AP-ului fara a da din nou conect.
        Eu nuam experimentat practic si nu as vrea sa arunc banii pe fereastra.
        Pe scurt: routerul si AP-ul formeaza o singura retea wireless? Trebuie facute setari speciale in acest sens – adica sa aiba aceleasi SSID, aceleasi reguli se secutitate?

        Multumesc.

  25. MasterKLr a zis

    Salutari tuturor!

    Salut Cristi, am nevoie de ajutoru tau, cu o zi in urma am achizitionat acest router avand atatea calitati mi-a suras pretu… insa nu stiu care e problema… semnal foarte slab, distatnta 2 camere:( pe windows xp mi se conecteaza cu 2 lini si 48 mb iar pe windows 7 imi arata 4 liniute si 48 mb semnal:D
    Daca il pun in podul casei unde le am si restu routerelor… nu ma pot conecta nici decum la el:| vreo solutie?

    Mai am si modelu TL-WR543G care este de asemenea foarte laudat:| insa aceleasi probleme:| semnal prost.

    Multumesc:D

    • popionica10 a zis

      MasterKLr: Salutari tuturor!Salut Cristi, am nevoie de ajutoru tau, cu o zi in urma am achizitionat acest router avand atatea calitati mi-a suras pretu… insa nu stiu care e problema… semnal foarte slab, distatnta 2 camere:( pe windows xp mi se conecteaza cu 2 lini si 48 mb iar pe windows 7 imi arata 4 liniute si 48 mb semnal:DDaca il pun in podul casei unde le am si restu routerelor… nu ma pot conecta nici decum la el:| vreo solutie? Mai am si modelu TL-WR543G care este de asemenea foarte laudat:| insa aceleasi probleme:| semnal prost.Multumesc:D

      si eu sint in aceiasi situatie exact ca si tine astept pe cristi sa iti raspunda

      • popionica10: si eu sint in aceiasi situatie exact ca si tine astept pe cristi sa iti raspunda

        sugestie: foloseste canale separate daca ai alte routere wi-fi in zona, sau por fi interferente de la alte dispozitive pe 2,4 ghz prin zona. google is your friend:D

  26. Am un modem ADSL de la RTC, model Huawei SmartAX MT882. Care ar trebui sa fie setarile pentru a putea lucra impreuna cu acest model TP-LINK TL-WR740N. Am rulat acel Easy Setup Assistant si primesc urmatorul mesaj de eroare: Please check the WAN Connection type and parameters.

    • frankeman a zis

      Dtz:
      Am un modem ADSL de la RTC, model Huawei SmartAX MT882. Care ar trebui sa fie setarile pentru a putea lucra impreuna cu acest model TP-LINK TL-WR740N. Am rulat acel Easy Setup Assistant si primesc urmatorul mesaj de eroare: Please check the WAN Connection type and parameters.

      Ca sa ai net si prin TP-Link trebuie sa te asiguri ca ai net din modemul ADSL, si ca modemul si ruter-ul sunt conectate corect: in spate la modem-ul ADSL ai portul “ethernet”, din acest port trebuie sa iasa un cablu care sa intre-n portul “WAN” de la TP-Link.Apoi te asiguri ca aparatele sa nu aiba ip-urile din aceeasi clasa.Daca nu exista problema conflictului de ip-uri, atunci TP-link trebuieste configurat cu ip dinamic, eventual va fii nevoie de-o clona de mac la TP-link si trebuie sa mearga netu` si prin el.C-am atat, asa in mare, sunt in conflict mai vechi cu adminii site-ului si ti-am scris in linii mari

  27. Dtz:
    Am un modem ADSL de la RTC, model Huawei SmartAX MT882. Care ar trebui sa fie setarile pentru a putea lucra impreuna cu acest model TP-LINK TL-WR740N. Am rulat acel Easy Setup Assistant si primesc urmatorul mesaj de eroare: Please check the WAN Connection type and parameters.

    Vezi ca se creaza un conflict intre ip-urile huawei-ului si tp-link-ului.
    Schimba adresa tp-link-ului din 192.168.1.1 in 192.168.10.1, ai grija cand vei accesa router-ul dupa aceea sa bagi adresa cea noua 192.168.10.1

    • cristi-admin: Schimba adresa tp-link-ului din 192.168.1.1 in 192.168.10.1, ai grija cand vei accesa router-ul dupa aceea sa bagi adresa cea noua 192.168.10.1

      Pentru a evita conflictul am pus routerului adresa 192.168.1.2, eroarea fiind aceasi…

      • Dtz: Pentru a evita conflictul am pus routerului adresa 192.168.1.2, eroarea fiind aceasi…

        192.168.1.2 este o adresa pe care o foloseste server-ele dhcp ale ambelor aparate, ai schimbat un shit, poti sa pui tu si 192.168.1.106 degeada , tot in clasa aia de ip-uri te invarti
        Eu ti-am spus clar sa pui 192.168.10.1, nu stiu de ce nu urmezi sfatul, mai stim si noi cate ceva, nu vorbim aiurea doar sa ne aflam in treaba.
        Dupa ce schimbi adresa lasa routerul tp-link pe ip dinamic si gata.
        Nu mai fiti incapatanati !
        Ca sa intelegi:
        192.168.1.1 este adresa routerului dar si a modemului, intr-o tetea nu poti avea doua dispozitive cu acceasi adresa ip sau care folosesc aceeasi clasa pentru serverul dhcp.
        Ca se eviti acest conflict trebuie sa schimbi adresa unuia dintre dispozitive si implicit se va schimba si clasa dolosita de serverul dhcp. Ca sa nu zapacesti modemul huawei este recomandat sa schimbi IP-ul routerului tp-link.
        PS
        Daca de data asta pui adresa 192.168.1.3 sau 192.168.1.”orice cifra”, vin la tine si te rup in bataie 🙂 , tu nu intelegi ca este important sa fugi de clasa de ip-uri pe care o foloseste Huawei-ul ?
        Halloooooooo……. pui adresa 192.168.10.1 la tp-link si nu o sa ai conflicte in continuare.

  28. am ramas masca dupa ce-am cautat pe site-ul dd-wrt si acest model sub 100 lei e suportat, as fi curios cum se comporta. am dat de aproape 4 ori suma asta pe un router de la un brand mai laudat, doar sa fie compatibil dd-wrt, stabilitea fiind principalul criteriu pt mine. cred ca-l voi cumpara de backup 😀

  29. popionica10 a zis

    Gata am pus dd-wrt pe wr740 si merge acum cine ma poate ajuta cu setarile ca nu ma prea pricep

  30. Batranu a zis

    Am aceeasi problema cu Dtz , am inteles ca trebuie schimbata clasa de ip , intrebarea mea este cum sau de unde o schimbi…multumesc.
    Stima

    • AdrianGudus a zis

      Batranu:
      Am aceeasi problema cu Dtz , am inteles ca trebuie schimbata clasa de ip , intrebarea mea este cum sau de unde o schimbi…multumesc.
      Stima

      In LAN Settings ai aceasta functie in majoritatea router-elor. In cazul de fata, pentru router-ul prezentat, vei gasi functia la Network

  31. popionica10 a zis

    am mai cumparat unul wr741nd cu versiunea 2.4 si asta cu firmwarul original, wireless tin legatura si peste 80m, dar cu cel care l-am cumparat prima data (wr740n)nu merge la 10m

  32. popionica10 a zis

    pe wr740 am pus dd-wrt si nu imi place cum pot pune firmwarul original la loc sa il trimit inapoi ca e in garantie

  33. georgica a zis

    In legatura cu update-ul de firmware, cand o sa faceti tutorialul promis?
    Am cumparat si eu acest router si am niste probleme la conectare (legatura RDS), adica trebuie sa-l tin conectat permanent ca sa nu am probleme la reconectare. Sper ca prin acel update de firmware poate se rezolva si problema mea….

    • AdrianGudus a zis

      georgica:
      In legatura cu update-ul de firmware, cand o sa faceti tutorialul promis?
      Am cumparat si eu acest router si am niste probleme la conectare (legatura RDS), adica trebuie sa-l tin conectat permanent ca sa nu am probleme la reconectare. Sper ca prin acel update de firmware poate se rezolva si problema mea….

      Cum adica “trebuie sa il tin permanent conectat” ??? Tu scoti noaptea router-ul din priza? Man…consumul e infim…lasal in priza! Router-ul nu e mixer de bucatarie, nu are motor…nu trebuie scos din priza!

      • georgica a zis

        AdrianGudus: Cum adica “trebuie sa il tin permanent conectat” ??? Tu scoti noaptea router-ul din priza? Man…consumul e infim…lasal in priza! Router-ul nu emixer de bucatarie, nu are motor…nu trebuie scos din priza!

        Adica la optiunea network-wan connection mode- conect on demand (setat 0 la valoare-asta inseamna conexiune continua). Am incercat sa-i pun alta valoare (adica 3 min) si cand ma conectez cu browser-ul se face conexiunea foarte greu. Si bineinteles ca nu-l scot noaptea din priza…Daca stie cineva cum trebuie sa fie il rog frumos sa-mi spuna si mie….

    • popionica10 a zis

      georgica: In legatura cu update-ul de firmware, cand o sa faceti tutorialul promis?Am cumparat si eu acest router si am niste probleme la conectare (legatura RDS), adica trebuie sa-l tin conectat permanent ca sa nu am probleme la reconectare. Sper ca prin acel update de firmware poate se rezolva si problema mea….

      nu pune dd-wrt ca are buguri e in faza beta

  34. nu il lasi la valoarea initiala la mine era la 15 min si imi merge perfect pe rds

  35. ce setari trebe sa fac ca sa devin conectibil pe utorrent??? va rog mult !!! si cum fac sami apara si mie ca si tie utorrent la upnp ??? stima!!!

  36. karbonh2o a zis

    L-am luat ieri. Mersi Cristi pt tutorial. L-am configurat in 5 minute, merge brici.

  37. ce program pot folosi pt aafla daca mai este cineva conectat la wireless-ul meu si cum asputea sai-i deconectez

  38. acest router poate fi folosit pentru a ma conecta wireless la alt router? adica suporta wireless bridge?

  39. m-am documentat si eu in legatura cu acest router. in concluzie este foarte capabil. astept cu nerabdare tutorialul domnului cristi despre upgrade-ul la un firmware custom (banuiesc ca este vorba de un firmware dd-wrt) si m-ar interesa cum se comporta in modul

  40. Eu am un router EDIMAX Fast Ethernet la care am un net de la RDS de 5 MB, si mie routerul imi scoate doar 2 MB, de ce imi scoate asa si nu imi da direct 5 MB/s , are vreo limitare ceva. Sau apelez la routerele profesionale CISCO sau SYSCO , ce ma sfatuiti ?

  41. annaliax a zis

    Buna ziua, am un router TP-LINK TL-WR740N, dar nu seamana deloc cu cel prezentat de dumneavoastra in tutorial.
    Seamana cu cel de aici:
    “http://www.price.ro/preturi_tp-link_tl-wr740n_246898.htm”.
    Sunt foarte multumit de el si as dori sa stiu ce diferente sunt intre cel pe care-l am eu si cel pe care l-ati prezentat dumneavoastra.
    Ce am eu nu se (mai) gaseste nici pe site-ul oficial. Pot face update de firmware cu ce e pe site-ul oficial TP-LINK?
    Va multumesc!

  42. salut.la instalare nu ma lasa sa trec mai departe de network adapter ar trebui sa descarc un driver mai nou?

  43. am reusit

  44. salut.la o pana de curent routeru se duce si trebuie sa incep din nou cu setarile.cum as putea rezolva problema ?in rest e ok.

    • popionica10 a zis

      vasile: salut.la o pana de curent routeru se duce si trebuie sa incep din nou cu setarile.cum as putea rezolva problema ?in rest e ok.

      pierde macul clonat de tine, revine la macul original

  45. popionica10 a zis

    Ce an spus eu e valabil numai daca provaiderul tau filtreaza accesul la internet dupa adresa de mac a placii de retea,sau nu ai memorat cum trebuie setarile

  46. cum as putea face share in reteaua mea proprie wireless ?

  47. mai are rost sa instalez un firewall software daca am in router ?

  48. super bun tutorialul. ti-am ascultat sfatul si mi-am laut un model asemanator. merge super bine. multumesc

  49. Salut! mi-ati putea spune exact cati dBi are antena? pe emag are 3 pe pcgarage are 5 si in alte parti am văzut 5 multumesc!

    • Nelu:
      Salut! mi-ati putea spune exact cati dBi are antena? pe emag are 3 pe pcgarage are 5 si in alte parti am văzut 5multumesc!

      Routerul are antena de 5 dBi. Cel putin asa este mentionat pe site-ul oficial si in manualul routerului.

  50. chiar nimeni nu mi explica cum e cu macu pc are mac stiu si routeru are?la setari care sa ramana?

    • AdrianGudus a zis

      iosca:
      chiar nimeni nu mi explica cum e cu macu pc are mac stiu si routeru are?la setari care sa ramana?

      S-a explicat si in tutorialul video daca te-ai fi uitat cap-coada, la ce foloseste si ce e cu mac-ul.
      Acea setare foloseste pentru cazul in care autentificarea in reteaua providerului tau de net se face prin mac-ul placii de retea a pc-ului. Asta de obicei se intampla inainte la providerii de cartier. Acum a cam disparut acest tip de autentificare. Daca ai RDS nu ai nevoie de autentificare prin mac-ul placii de retea.

  51. Marius L. a zis

    Am achizitionat si eu acest model de router astazi de la emag. Insa am o nelamurire: daca il inchid din butonul power on/off, la repornire nu mai merge internetul. Trebuie sa ii dau reboot de la system tools din meniul routerului. Asa se intampla si la voi (cei care detineti acest router)? Va rog sa imi raspundeti. Va multumesc!

  52. Marius L am aceiasi problema daca rezolvi anunta ma .cred ca e ceva cu macu

    • iosca:
      Marius L am aceiasi problema daca rezolvi anunta ma .cred ca e ceva cu macu

      Cred ca s-a rezolvat problema, nu stiu nici eu exact cum :D. Pot sa iti spun ca am facut update la firmware cu varianta de pe site-ul oficial tp-link, desi dupa ce am facut update-ul am observat ca era aceeasi versiune de firmware cu cea care era instalata pe router. Deci nu stiu in ce masura a ajutat acest procedeu. In ce priveste MAC-ul routerului, eu l-am clonat pentru a fi identic cu al PC-ului. Acum il inchid, il scot din priza si cand il deschid din nou nu mai face nicio problema. Insa, alta chestie ma pune pe ganduri: observ ca se cam incinge routerul dupa un timp. La fel se intampla si la voi?

  53. Marius L clonarea cum ai facut pe scurt daca poti sa mi spui

    • iosca:
      Marius L clonarea cum ai facut pe scurt daca poti sa mi spui

      Intri in setarile routerului din browser. Apoi selectezi meniul Network din stanga, iar apoi submeniul MAC Clone. Acolo ai butonul Clone MAC Adress. Apesi acel buton si apoi dai Save si gata. Insa trebuie sa stii ca nu poti clona MAC-ul, daca distribuitorul tau de net se bazeaza pe inregistrarea MAC-ului. Cel putin la mine asa este si a trebuit sa sun la distribuitorul de net pentru a-mi schimba MAC-ul cu care figuram la ei. Dar nu mi-a raspuns nimeni in legatura cu incalzirea routerului :(. Routerul meu se cam incinge dupa un timp. La ale voastre se intampla la fel? Va rog sa imi raspundeti! Multumesc!

  54. al meu nu se incinge ci pur si simplu arde dupa cel bag in priza ai trebe cam zece minute. am batut un cui in plafon si lam agatat sus mie frica sal tin pe masa.atarna acolo asa cred ca nu mai are nimeni ruter.clonarea nu merge cred ca aceiasi problema ca la tine am net cablelink1 cu modem de la rds.

  55. AdrianGudus a zis

    Oameni buni, voi sunteti culmea! E si normal sa se incinga nene, ca doar e router, are procesor, memorie, trebuie sa managerieze foarte bine banda mai ales daca dai net la 4 dispozitive cum e cazul meu. Ce va tot vaitati atat ca se incinge? Pentru asta e facut, si placa video se incinge tocmai de asta are fan pe ea, si procesorul se incinge si tot de asta are fan pe el, si memoriile RAM se incing…voi ce vreti sa faca ele din moment ce trece curent prin ele, din moment ce ele trebuie sa proceseze datele?
    Puneti-va ochelari de protectie, de aia mari care se folosesc la polizoare, sa nu cumva sa va explodeze in ochi router-ul.
    Sunteti culmea!

  56. Mi-am cumparat si eu recent acest tip de router,dar modelul mai scump TP-WR1043ND cu port usb.Am atasat un stick,si am incercat sa vad daca fisierele de pe stick se vad in retea.Sant un pic nedumerit ca stickul nu se vede in retea (in My computer sau undeva in Network),doar cand accesez pe protocol ftp vad fisierele de pe stick.Intrebarea mea este :este normal sa fie asa?nu ar trebui sa vad stickul direct ca un hard de retea?
    Am facut toate setarile cerute conform manualului de utilizare (share …etc).
    Cum s-ar vedea daca as atasa un hard extern?Doar cu protocol ftp as putea vedea fisiere de pe acel hard?
    Multumesc

  57. Faceti va rog un tutorial despre acest router dar sa aveti conexiune clicknet de la romtelecom.Mi-am luat si eu un router dar nu se conecteaza la net deloc si am facut exact setarile care trebuie.

  58. @Cristi: Foarte util tutotialul. Vreau sa te intreb daca este mai bun DIR-600 fata de router-ul prezentat, vine cu ceva in plus? Am vazut ca pe emag cel mai cumparat router este DIR-600. Multumesc

  59. Salut. Am cumparat acest ruouter, l-am instalat prin wireless, merge tot perfect semnal excelent insa nu merg videoclipurile de pe youtube, videoclipurile de pe orice alt site merg ex. “videotutorial.ro” insa pe youtube nu merge imi arata ca se incarca videoclipul dar nu porneste, iar daca bag cablul de la internet direct in laptop merge tot, deci problema e din router. Tin sa precizez ca am net de la rds, mersi.

    • Adrian:
      …deci problema e din router. Tin sa precizez ca am net de la rds, mersi.

      Salut, Adrian! Vreau sa iti spun ca si eu am avut o problema asemanatoare. Adica: dupa ce am setat routerul nu se incarcau unele siteuri, cum ar fi yahoo.mail.com si altele. Problema a fost de la MTU (Maximum Transmission Unit), valoarea acesteia fiind setata implicit 1480 la routerul acesta. Aceasta valoare este prea mare pentru unele siteuri. Eu am schimbat valoarea cu 1472 si s-a rezolvat problema. Poti schimba aceasta valoare din meniul routerului: Network->WAN. Vei gasi aici, langa butonul Save, butonul Advanced. Apesi Advanced si ai acolo MTU Size (in bytes). Incearca sa pui valoarea 1472. Sa nu uiti sa apesi butonul Save dupa ce ai schimbat valoarea. Daca tot nu merge, scade valoare din 10 in 10 (ex. 1462, 1452 si tot asa). Sper sa se rezolve problema ta. Te rog, sa ne spui care a fost rezultatul. Bafta!

      • Marius L.: Salut, Adrian! Vreau sa iti spun ca si eu am avut o problema asemanatoare. Adica: dupa ce am setat routerul nu se incarcau unele siteuri, cum ar fi yahoo.mail.com si altele. Problema a fost de la MTU (Maximum Transmission Unit), valoarea acesteia fiind setata implicit 1480 la routerul acesta. Aceasta valoare este prea mare pentru unele siteuri. Eu am schimbat valoarea cu 1472 si s-a rezolvat problema. Poti schimba aceasta valoare din meniul routerului: Network->WAN. Vei gasi aici, langa butonul Save, butonul Advanced. Apesi Advanced si ai acolo MTU Size (in bytes). Incearca sa pui valoarea 1472. Sa nu uiti sa apesi butonul Save dupa ce ai schimbat valoarea. Daca tot nu merge, scade valoare din 10 in 10 (ex. 1462, 1452 si tot asa). Sper sa se rezolve problema ta. Te rog, sa ne spui care a fost rezultatul. Bafta!

        Am schimbat valoarea dar tot nu merge.

  60. Salut.Am si eu acest router si am mai multe pc conectate la el,as vrea sa pot umbla la setarile lui doar de pe un pc cum pot face asta, este posibil asa ceva??

    • marius:
      Salut.Am si eu acest router si am mai multe pc conectate la el,as vrea sa pot umbla la setarile lui doar de pe un pc cum pot face asta, este posibil asa ceva??

      Salut Marius,
      Router-ul poate fi accesat prin tastarea adresei lui de pe orice PC conectat la acel router, ce poti sa faci tu, este sa schimbi username-ul si/sau parola… de exemplu poti sa lasi acelasi username : “admin” si sa schimbi doar parola.
      Exemplu : In momentul in care un utilizator care foloseste acel router v-a tasta adresa IP a router-ului, v-a trebui sa introduca username-ul si parola, daca v-a tasta gresit nu v-a putea intra in meniul router-ului.
      Asa ca iti pui tu un username si o parola pe router si oricine intra pe adresa router-ului nu poate face modificari decat daca stie username-ul si parola router-ului.

      • Vasi: …Router-ul poate fi accesat prin tastarea adresei lui de pe orice PC conectat la acel router…

        Tin sa te contrazic Vasi. Se poate seta ca meniul router-ului sa fie accesat doar de pe un pc. In meniul router-ului, la Security se gaseste submeniul Local Management. Aici se bifeaza “Only the PCs listed can browse the built-in web pages to perform Administrator tasks” si se adauga MAC-ul calculatorului de pe care se doreste configurarea router-ului. Astfel, doar calculatorul respectiv va avea acces la setarile routerului.

  61. AM CUMPARAT SI EU ACEST ROUTER SI NU SE CONECTEAZA SI AM FACUT TOATE SETARILE MAI EXACT CELE CARE LEA-TI FACUT VOI.Am net de la Romtelecom daca e si asta o problema?

    • marius:
      AM CUMPARAT SI EU ACEST ROUTER SI NU SE CONECTEAZASI AM FACUT TOATE SETARILE MAI EXACT CELE CARE LEA-TI FACUT VOI.Am net de la Romtelecom daca e si asta o problema?

      Salut Marius,
      Modem-ul de la Romtelecom merge pe acelasi IP cu Router-ul, adica 192.168.1.1, …conecteaza mai intai doar router-ul fara modem si schimba urmatoarele in meniul router-ului :
      Lan -> IP Adress : 192.168.2.1
      Subnet Mask -> 255.255.255.0

      Wan -> IP : 192.168.1.3
      Default Gateway -> 192.168.1.1
      SubnetMask : 255.255.255.0
      Wan Connection Type : -> Dynamic IP

      Wireless Settings -> Region-Romania
      ,salveaza setarile si apoi conecteaza din nou router-ul cu modemul Romtelecom, tasteaza noua adresa a router-ului 192.168.2.1 si apoi continua cu crearea conexiunii router-ului .
      Conexiunea se face pe Dynamic IP .

      • Vasi: Salut Marius,
        Modem-ul de la Romtelecom merge pe acelasi IP cu Router-ul, adica 192.168.1.1, …conecteaza mai intai doar router-ul fara modem si schimba urmatoarele in meniul router-ului :
        Lan -> IP Adress : 192.168.2.1
        Subnet Mask -> 255.255.255.0

        Wan -> IP : 192.168.1.3
        Default Gateway -> 192.168.1.1
        SubnetMask : 255.255.255.0
        Wan Connection Type : -> Dynamic IP

        Wireless Settings -> Region-Romania
        ,salveaza setarile si apoi conecteaza din nou router-ul cu modemul Romtelecom, tasteaza noua adresa a router-ului 192.168.2.1 si apoi continua cu crearea conexiunii router-ului .
        Conexiunea se face pe Dynamic IP .

        Vasi: Salut Marius,
        Modem-ul de la Romtelecom merge pe acelasi IP cu Router-ul, adica 192.168.1.1, …conecteaza mai intai doar router-ul fara modem si schimba urmatoarele in meniul router-ului :
        Lan -> IP Adress : 192.168.2.1
        Subnet Mask -> 255.255.255.0

        Wan -> IP : 192.168.1.3
        Default Gateway -> 192.168.1.1
        SubnetMask : 255.255.255.0
        Wan Connection Type : -> Dynamic IP

        Wireless Settings -> Region-Romania
        ,salveaza setarile si apoi conecteaza din nou router-ul cu modemul Romtelecom, tasteaza noua adresa a router-ului 192.168.2.1 si apoi continua cu crearea conexiunii router-ului .
        Conexiunea se face pe Dynamic IP .

        Vasi: Salut Marius,
        Modem-ul de la Romtelecom merge pe acelasi IP cu Router-ul, adica 192.168.1.1, …conecteaza mai intai doar router-ul fara modem si schimba urmatoarele in meniul router-ului :
        Lan -> IP Adress : 192.168.2.1
        Subnet Mask -> 255.255.255.0

        Wan -> IP : 192.168.1.3
        Default Gateway -> 192.168.1.1
        SubnetMask : 255.255.255.0
        Wan Connection Type : -> Dynamic IP

        Wireless Settings -> Region-Romania
        ,salveaza setarile si apoi conecteaza din nou router-ul cu modemul Romtelecom, tasteaza noua adresa a router-ului 192.168.2.1 si apoi continua cu crearea conexiunii router-ului .
        Conexiunea se face pe Dynamic IP .

        Am facut aceste setari dar la Wan nu pot schimba manual parametri se fac doar automat.Il am de 2 saptamani si tot nu reusesc sa ma conectez la net.Multumesc pt intelegere

        • marius: Am facut aceste setari dar la Wan nu pot schimba manual parametri se fac doar automat.Il am de 2 saptamani si tot nu reusesc sa ma conectez la net.Multumesc pt intelegere

          MA POATE AJUTA CINEVA CUMVA SA PUN SI EU IN FUNCTIUNE ACEST ROUTER??
          Va multumesc anticipat tuturor.

  62. popionica10 a zis

    Marius asculta aici cum sa faci
    1 dai revenire la valorile din fabrica la router din meniul SYSTEM TOOLS submeniu FACTORY DEFAULTS
    2 legi cu un cablu portul LAN al modemului romtelecom cu portul WAN al routerului, iar din meniul routerului NETWORK submeniu LAN in loc de IP 192.168.1.1 faci IP 192.168.20.1 nu uita sa ii dai save asta e tot ar trebui sa mearga e foarte simplu

    • popionica10:
      Marius asculta aici cum sa faci
      1 dai revenire la valorile din fabrica la router din meniul SYSTEM TOOLS submeniu FACTORY DEFAULTS
      2 legi cu un cablu portul LAN al modemului romtelecom cu portul WAN al routerului, iar din meniul routerului NETWORK submeniu LAN in loc de IP 192.168.1.1 faci IP 192.168.20.1 nu uita sa ii dai save asta e tot ar trebui sa mearga e foarte simplu

      Am dat si tot nu merge,m-am saturat,imi vine sa mor.

      • marius: Am dat si tot nu merge,m-am saturat,imi vine sa mor.

        Salut Marius,
        Setarile trimise mai sus le-am testat pe router-ul meu TP-Link WR1043ND, cu aceste setari mie mi-a mers router-ul pe click net de la romtelecom…
        Router-ul TP-Link WR1043ND e produs de aceiasi firma, softul cred ca are mici diferente fata de TP-LINK TL-WR740N, eu am net de la RDS, dar router-ul il folosesc pe Click Net cand merg la tara, am setarile salvate…iar cand merg la tara doar dau Backup si Restore, din meniul router-ului, aleg fisier-ul salvat pe calculator si incarc setarile Click Net, apoi cand revin in oras incarc setarile RDS tot prin Backup si Restore. Si totul merge perfect .
        Daca vrei iti trimit pe email fisierul meu salvat cu setarile Click Net .
        Trimite-mi un email la [email protected]

  63. SE POT DESCARCA TUTORIALELE DE PE ACEST SITE?

    • AdrianGudus a zis

      marius:
      SE POT DESCARCA TUTORIALELE DE PE ACEST SITE?

      NU! Nu suntem de acord cu asta. Este continutul nostru creat de noi, pentru care noi am muncit in folosul vostru. Este suficient faptul ca aveti acces la aceste tutoriale la calitate HD in mod gratuit 24 de ore din 24 7 zile din 7.
      Noi avem tot dreptul sa hotaram ce, cine si cum are acces la aceste tutoriale. Respectatine munca!

      • AdrianGudus: NU! Nu suntem de acord cu asta. Este continutul nostru creat de noi, pentru care noi am muncit in folosul vostru. Este suficient faptul ca aveti acces la aceste tutoriale la calitate HD in mod gratuit 24 de ore din 24 7 zile din 7.
        Noi avem tot dreptul sa hotaram ce, cine si cum are acces la aceste tutoriale. Respectatine munca!


        Sunt de acord cu asta si va respect pentru tot ce faceti.Am vrut sa descarc acest tutorial pentru a ma ajuta sa-mi setez acest router in acelasi timp ce urmaresc tutorialul.Pentru ca atunci cand ma conectez la acest router nu mai am conexiune la net.Multa bafta si succes in continuare..Eu sincer aproape tot despre pc am invatat de la voi.

  64. Salut,
    Stau intr-un camin studentesc si folosesc internet prin PPoe, cu username si parola de la Universitate.
    Am urmarit tutorialul vostru si mi-am cumparat routerul cu pricina (TP link WR240). L-am instalat urmind pasii din manual, cu CD si Easy Setup Assistant. Totul a mers perfect, atita timp cit am avut routerul conectat la calculator prin cablu. Dupa ce am scos cablul din calculator si am incercat sa ma conectez “fara fir”, nu am mai reusit. Calculatorul a vayut reteau wireless, m-am conectat cu succes la ea, semnalul era excelent, insa nu am reusit sa ma conectez la net… imi aparea doar “local only”. Pe de alta parte, colegul meu de camera s-a conectat fara probleme la aceeasi retea wireless de pe un telefon.
    Ca sa ma pot conecta la net, trebuie sa conectez un cablu intre router si calculator.
    Credeti ca am vreo sansa sa ma conectey si wireless (ca doar de asta am cumparat routerul, s[ scap de cabluri)?
    Va multumesc pentru informatii si pentru tutoriale. Am invatat multe de la voi!
    Numai bine!

  65. In legatura cu port-forwardingul … de cand mi-am luat acest router, nu mai pot sa realizez nimic cu utorrentul… asa ca am inceput sa caut cauza problemei. M-am uitat la tutorialul vostru despre port-forwarding, am incercat si nu a mers… chiar nu stiu de ce ! La Port Triggering de ex, nu am utorrent la Common Applications si ce am facut la Virtual Servers chiar nu a mers… Idei ?

    • AdrianGudus a zis

      Robert:
      In legatura cu port-forwardingul … de cand mi-am luat acest router, nu mai pot sa realizez nimic cu utorrentul… asa ca am inceput sa caut cauza problemei. M-am uitat la tutorialul vostru despre port-forwarding, am incercat si nu a mers… chiar nu stiu de ce ! La Port Triggering de ex, nu am utorrent la Common Applications si ce am facut la Virtual Servers chiar nu a mers… Idei ?

      In Router umbli degeaba, am unul exact ca al tau si nu a trebuit sa fac setari in el pentru a merge uTorrent-ul. Vezi ca nu cumva uTorrent sa nu fie blocat de firewall-ul din Windows sau suita de securitate pe care o ai instalata

      • AdrianGudus: In Router umbli degeaba…


        Tin sa te contrazic, Adrian. Nici la mine nu mergeau cum trebuie utorrentul si dc++ dupa ce am instalat router-ul (downloadam cu viteze foarte mici, iar la upload nici nu mai zic). Dupa ce am facut port forwarding, nu am mai avut probleme. Am setat 2 porturi pentru dc++ si unul pentru utorrent. Robert, ca sa iti functioneze utorrent in parametri normali trebuie sa faci urmatoarele:
        1. Deschizi utorrentul si te uiti ce port foloseste la Options -> Preferences -> Connection. Ai acolo Port used for incoming connections. Copiezi valoarea de acolo.
        2. Intri in aplicatia web-based a routerului. Mergi la Forwarding -> Virtual Servers. Aici apesi butonul Add New. La Service Port dai Paste pentru a pune valoarea portului folosit de utorrent. La IP pui IP-ul calculatorului de pe care vrei sa downloadezi cu utorrent. Este bine sa ai adresa IP rezervata pentru MAC (asta o poti face tot din aplicatia routerului). La Protocol selectezi ALL, la Status -> Enabled. Apoi, sa nu uiti sa apesi butonul Save. Ar trebui sa functioneze acum (cel putin la mine a functionat 😉 ).
        Te rog sa ne spui care a fost rezultatul. Bafta!

        • AdrianGudus a zis

          Marius L.: Tin sa te contrazic, Adrian. Nici la mine nu mergeau cum trebuie utorrentul si dc++ dupa ce am instalat router-ul (downloadam cu viteze foarte mici, iar la upload nici nu mai zic). Dupa ce am facut port forwarding, nu am mai avut probleme. Am setat 2 porturi pentru dc++ si unul pentru utorrent. Robert, ca sa iti functioneze utorrent in parametri normali trebuie sa faci urmatoarele:
          1. Deschizi utorrentul si te uiti ce port foloseste la Options -> Preferences -> Connection. Ai acolo Port used for incoming connections. Copiezi valoarea de acolo.
          2. Intri in aplicatia web-based a routerului. Mergi la Forwarding -> Virtual Servers. Aici apesi butonul Add New. La Service Port dai Paste pentru a pune valoarea portului folosit de utorrent. La IP pui IP-ul calculatorului de pe care vrei sa downloadezi cu utorrent. Este bine sa ai adresa IP rezervata pentru MAC (asta o poti face tot din aplicatia routerului). La Protocol selectezi ALL, la Status -> Enabled. Apoi, sa nu uiti sa apesi butonul Save. Ar trebui sa functioneze acum (cel putin la mine a functionat ).
          Te rog sa ne spui care a fost rezultatul. Bafta!

          By default router-ul vine cu uPnP activat, daca nu umbli ca apucatul in el si nu faci tot felul de setari bizare iar firewall-ul din windows e dezactivat, nu este necesar sa mai aci nimic ca uTorrent-ul sa functioneze.
          M-ai contrazis de m-ai rupt in doua… mi-ai dat peste nas… (sper ca ai observat sarcasmul, nu?)
          Cauta `pa` wikipedia ce inseamna uPnP si pe urma sa vii sa ma contrazici…

          • AdrianGudus: By default router-ul vine cu uPnP activat, daca nu umbli ca apucatul in el si nu faci tot felul de setari bizare iar firewall-ul din windows e dezactivat, nu este necesar sa mai aci nimic ca uTorrent-ul sa functioneze.
            M-ai contrazis de m-ai rupt in doua… mi-ai dat peste nas… (sper ca ai observat sarcasmul, nu?)
            Cauta `pa` wikipedia ce inseamna uPnP si pe urma sa vii sa ma contrazici…


            Dar te-ai gandit ca unele trackere recomanda sa debifezi la utorrent “Enable UPnP port mapping”? Si degeaba are routerul UPnP activat implicit, daca ai debifat acea setare. In acest caz, trebuie sa faci port forwarding. Deci…

          • AdrianGudus a zis

            Marius L.: Dar te-ai gandit ca unele trackere recomanda sa debifezi la utorrent “Enable UPnP port mapping”? Si degeaba are routerul UPnP activat implicit, daca ai debifat acea setare. In acest caz, trebuie sa faci port forwarding. Deci…

            Nu trebuie facute setari suplimentare asupra clientului decat eventual sa pui mai pulte “Global maximum number of connections” sau “maximum number of connected peers per torrent”
            Restul setarilor mentionate de “specialisti” pe trackerele private nu sunt necesare, acelea au un SINGUR SI UNIC scop. Sa nu trageti din alte surse decat al lor si sa nu traga altii de la voi daca aveti la seed ceva decat daca au cont pe tracker-ul respectiv.

  66. AdrianGudus a zis

    Tot pentru Mariul L iti recomand sa privesti tutorialul nostru despre “Marirea vitezei de download, upload si a numarului de conexiuni in uTorrent” pe care il gasesti folosind casuta de cautare din dreapta sus. Alea sunt singurele setari necesare clientului uTorrent. Restul optiunilor pe care “specialistii” sau adminii de pe trackere va spun sa le faceti, nu au nici o legatura cu viteza mai mare/mai buna ci cu faptul de a mentine tracker-ul cat mai inchis, sa nu poata descarca nimeni, decat cei care au cont pe tracker-ul lor

  67. Gata, s-a rezolvat. Nu stiu cum, dar s-a rezolvat. Toata noaptea am facut setari si setari dar tot nu a mers (si da, am restartat routerul, pc-ul, laptopul) si azi de dimineata…surpriza ! Mergea ! si inca merge ! fara sa mai umblu la el.
    Si inainte, de port forwarding cand vroiam sa downloadez ceva ,nu pornea imediat downloadul…asteptam ceva timp (de ordinul orelor). De upload…nici nu mai zic…
    pentru Marius L.:aceleasi setari le facusem si eu, dar nu mi-au mers aseara…

  68. Care e semnificaţia celui de-al doilea led?La mine luminează intermitent.E bine?

    • AdrianGudus a zis

      Leonard:
      Care e semnificaţia celui de-al doilea led?La mine luminează intermitent.E bine?

      Acel led arata ca totul functioneaza cum trebuie si este normal sa lumineze intermitent, asta inseamna ca totul e OK

  69. Am o mare problema !
    Mi-am cumparat si eu acest rooter wireles.
    Nu imi megge. Am respectat pas cu pas instructiunile. Ma gandesc ca poate este de la mine. Eu am net fara modem, adica cablul de retea este conectat direct in unitate si asa foloseam netul pana acum.
    Acum ca am acest rooter wireles am conectat cablul de la net (enthernet) la rooter si am conectat un port de la rooter la calculator. Mai este de mentionat ca folosesc Windows 7 enterprise (trial) si am dezactivat firewall-ul din widnows si am dezinstalat si suita de securitate.
    Cum pot sa il fac sa mearga?
    Eroarea este urmatoarea http://i42.tinypic.com/2wmjjx2.png
    Cum il pot instala sa mearga?
    V-as fii recunoscator daca m-ati putea ajuta.

    • Florin:
      Am o mare problema !…

      Cablul de la internet l-ai bagat in portul albastru (WAN), da? Daca da, inseamna ca ai gresit la configurarea conexiunii. Ce fel de conexiune la internet ai? PPPoE/Static IP/Dynamic IP?

      • Marius L.: Cablul de la internet l-ai bagat in portul albastru (WAN), da? Daca da, inseamna ca ai gresit la configurarea conexiunii. Ce fel de conexiune la internet ai? PPPoE/Static IP/Dynamic IP?

        Am net de la fo firma numita Akta e din Seini( jud. Satu Mare)
        Pur si simplu este foarte greu de comfigurat acest rooter daca stiam ca este asa de greu, nu dadeam banii pe el.
        Nu il cumparati ca nu e bun, se instaleaza foarte greu!!!
        Cristi stiu ca ai un ruter la fel ca si asta te rog ajutama sa il comfigurez

        • Flroin: …Pur si simplu este foarte greu de comfigurat acest rooter…

          Daca nu stii sa il configurezi, asta nu inseamna ca este foarte greu de configurat. Si eu detin un astfel de router si in 3 min de la instalare aveam net prin cablu pe calculator si wireless pe un laptop. Dar ce fel de conexiune ai? E aproape imposibil sa configurezi ORICE router daca nu stii ce fel de conexiune la internet ai. 😐

          Flroin: …Nu il cumparati ca nu e bun, se instaleaza foarte greu!!!…

          Zici tu ca nu e bun? La banii pe care i-ai dat pe el, eu zic ca e CEL MAI BUN. Pacat ca nu se instaleaza singur…

          • Marius L.: Daca nu stii sa il configurezi, asta nu inseamna ca este foarte greu de configurat. Si eu detin un astfel de router si in 3 min de la instalare aveam net prin cablu pe calculator si wireless pe un laptop. Dar ce fel de conexiune ai? E aproape imposibil sa configurezi ORICE router daca nu stii ce fel de conexiune la internet ai.

            Zici tu ca nu e bun? La banii pe care i-ai dat pe el, eu zic ca e CEL MAI BUN. Pacat ca nu se instaleaza singur…

            Cristi sa Adrian stiu ca voi aveti ruterul acesta mi-ati putea da un sfat, cum sa il fac sa mearga mai repet ca am incercat toate variantele.
            Am net de la AKta. siteul companiei este akta.ro ei mi-au dat net la 8mb cu 33 de lei. Sunt foate multumit cum imi merge netul, eu stiu ca am ip static dar nu sunt sigur. In manualul de instructiuni scrie acolo sa il fac sa mearga PPoE, dar am incercat apsolut toate variantele si nu a mers.
            La un moment dat in tutorial cristi spunea ca daca introducem MAC-ul smartphonului merge.Oare daca introduc MAC-ul smartphonului meu (Lg P500) va merge?
            Va rog frumos sa ma ajutati!

          • Florin: Cristi sa Adrian stiu ca voi aveti ruterul acesta mi-ati putea da un sfat, cum sa il fac sa mearga mai repet ca am incercat toate variantele.
            Am net de la AKta. siteul companiei este akta.ro ei mi-au dat net la 8mb cu 33 de lei. Sunt foate multumit cum imi merge netul, eu stiu ca am ip static dar nu sunt sigur. In manualul de instructiuni scrie acolo sa il fac sa mearga PPoE, dar am incercat apsolut toate variantele si nu a mers.
            La un moment dat in tutorial cristi spunea ca daca introducem MAC-ul smartphonului merge.Oare daca introduc MAC-ul smartphonului meu (Lg P500) va merge?
            Va rog frumos sa ma ajutati!

            Caz rezolvat!!!
            Va multumesc ca mati ajutat !!!
            Este cel mai bun wireless!!

  70. In manual da exemplu doar la conexiunea PPPoE. Asta nu inseamna ca si tu ai neaparat acest tip de conexiune. Este foarte posibil sa ai Static IP. Dar tu pe PC ai net cand il conectezi de la router? Daca ai conexiune cu Static IP, trebuie sa te uiti in Control Panel\Network and Internet\Network and Sharing Center. In stanga ai Change adapter settings. Intri acolo si dai clic dreapta pe placa de retea, Properties. Dai dublu clic pe Internet Protocol Version 4. Aici iti vor aparea IP-ul, Subnet mask-ul si Default Gateway-ul. De acestea vei avea nevoie pentru configurarea routerului. Asta doar daca ai conexiune Static IP. Daca vrei lasa un id de mess pentru ajutor.

  71. Daca tu nu ai net pe PC-ul legat prin cablu la router, degeaba introduci MAC-ul smartphone-ului, fiindca sigur nici wireless nu o sa ai.

  72. Am cautat putin pe internet despre tipul de conexiune de la Akta. Conexiunea e pe baza de MAC. Deci MAC-ul calculatorului tau e inregistrat la cei de la Akta. Asadar, va trebui sa clonezi MAC-ul placii de retea de la calculator, astfel incat sa fie identic cu cel al routerului. Daca nu te descurci, lasa un id de messenger.

  73. AdrianGudus a zis

    Florin faci ca in acest video: http://screenr.com/G8qs

  74. Este normal ca acest router, atunci cand sunt conectata cu cablul(lan) sa descarce cu 11 mb si cand sunt conectata pe wireless sa descarce cu 2 mb? cu aceste viteze desacrca de pe torrent. am facut mai multe teste, cu diferite torrente si mereu viteza difera, chiar foarte mult. multumesc

    • AdrianGudus a zis

      Ana Maria:
      Este normal ca acest router, atunci cand sunt conectata cu cablul(lan) sa descarce cu 11 mb si cand sunt conectata pe wireless sa descarce cu 2 mb? cu aceste viteze desacrca de pe torrent. am facut mai multe teste, cu diferite torrente si mereu viteza difera, chiar foarte mult. multumesc

      Da, este normal o transmisiune de date radio pe calea undelor nu va fi niciodata la fel de sanatoasa ca cea wired (cu fir). Pot exista interferente cu alte aparate electrocasnice aflate prin casa, conteaza si canalele prin care se face transmisiunea si receptionarea pachetelor precum si puterea semnalului si calitatea placii de retea pe care o are laptop-ul. Se poate intampla ca placuta wireless din laptop sa fie una nu tocmai buna care face drop unor pachete destul de des.

  75. Am o mică problemă:odată la câteva zile se întrerupe net-ul,şi pe wireless şi pe cablu.Şi pe laptop şi pe PC îmi zice “Unidentified Network”,dacă încerc să accesez router-ul dintr-un browser îmi dă eroare.Dacă îl scot din priză şi îl bag înapoi merge fără probleme.

  76. Buna ziua, am si eu o rugaminte la d-voastra. Am cumparat acest router si l-am instalat zic eu bine cred. Ma pot conecta cu laptopul in care am facut setarile si cu telefonul, insa cu celalalt laptop nu ma pot conecta, am incercat in toate felurile si nimic, imi zice ceva de genul ca accesul este limitat. Ma puteti ajuta va rog sa rezolv problema, nu inteleg de ce nu se poate conecta si celalalt laptop. Va multumesc din suflet si sper ca ma puteti ajuta.

  77. salut
    am luat un routter wireless tl-w740n si intrebarea mea este cum pot sa restrictionez internetul pentru unii din retea , detin
    windows 7 si
    ubuntu (lvl incepator )

    P.S. sunte-ti cei mai tari.

    • AdrianGudus a zis

      patric:
      salut
      am luat un routter wireless tl-w740n si intrebarea mea este cum pot sa restrictionez internetul pentru unii din retea , detin
      windows 7 si
      ubuntu (lvlincepator )

      P.S. sunte-ti cei mai tari.

      “cum fac sa restrictionez netul pentru unii” nu ne zice nimic in mod clar. Fii mai explicit, ce anume vrei sa faci sau sa se intample?
      Cine-s unii aia? au acces la retea? te hartuiesc? sau de ce vrei sa restrictionezi accesul si catre ce mai exact?

      • am dat parola de la ruter la 2 prieteni de-ai mei si la un moment dat mergea internetul foate greu , a venit fratemi-u s scanat cu ceva ( nustiu ce program ) si a gasit mai multi vecini connectati , si i-a deconectat dar nu vrea sa-mi spuna cum a facut si vreau sa stiu si eu

        sunte-ti cei mai tari

        • AdrianGudus a zis

          patric:
          am dat parola de la ruter la 2 prieteni de-ai mei si la un moment dat mergea internetul foate greu , a venit fratemi-u s scanat cu ceva ( nustiu ce program ) si a gasit mai multi vecini connectati , si i-a deconectat dar nu vrea sa-mi spuna cum a facutsi vreau sa stiu si eu

          sunte-ti cei mai tari

          Nu stim ce router ai tu dar in zilele ce urmeaza voi realiza un tutorial despre cum ne putem securiza router-ul si cum putem preveni infiltrarea altor utilizatori in retea, cum ne dam seama daca cineva este conectat la reteaua noastra si daca sunt conectati, cum le putem bloca accesul la reteaua noastra.

  78. Salut , am facut configuratiile , toate bune si frumoase
    Softul s-a instalat perfect ( dupa ce m-am chinuit ceva timp :)) , noroc ca am dat de acest tutorial )
    Tin sa va informez ca am exact acelasi router.
    Ma intereseaza pentru un smartphone , il vad din telefon ( wirelessu ) ma conectez .. la fel toate bune si frumoase , semanl bun etc..
    Doar ca nu merge net-ul dupa… nu stiu ce sa mai fac , ca deja disper… dupa ce ca m-am chinuit sa il instalez acum ma chinui sa fac sa mearga netu pe telefon , ce pot face? pur si simplu nu se incarca paginile pe net.. nici android market nimic .. Multumesc anticipat

    • Andrei:
      Salut , am facut configuratiile , toate bune si frumoase
      Softul s-a instalat perfect ( dupa ce m-am chinuit ceva timp ) , noroc ca am dat de acest tutorial )
      Tin sa va informez ca am exact acelasi router.
      Ma intereseaza pentru un smartphone , il vad din telefon ( wirelessu ) ma conectez .. la fel toate bune si frumoase , semanl bun etc..
      Doar ca nu merge net-ul dupa… nu stiu ce sa mai fac , ca deja disper… dupa ce ca m-am chinuit sa il instalez acum ma chinui sa fac sa mearga netu pe telefon , ce pot face? pur si simplu nu se incarca paginile pe net.. nici android market nimic .. Multumesc anticipat

      Trebuie ca la a doua parola sa pui datele si parola de la net nu de la modem.Incearca asa.

  79. Sunreti CEI MAI ultrasuperhipermega TARI

    vreau sa va multumesc pentru toate tutorialele de pana acum , sunt foarte folositoare

  80. popionica10 a zis

    Eu as dori un tutorial cum sa dai acces la internet din lan numai macurilor la care vreau eu. Ruter wr741 cu dd-wrt pe el

  81. Buna seara.
    Am si eu un router din asta, intampin urmatoarea problema. L-am configurat, merge bine, insa dupa un restart, nu mai merge. Daca bag CD-ul lui de autoconfigurare, in momentul in care ajunge in stadiul de verificare a conexiunii, isi revine singur si functioneaza bine. De cate ori dau restart, se intampla acest fenomen. Daca nu il repornesc, functioneaza bine. Oare ce ar putea avea ? Mentionez ca este nou-nout.

  82. Ajutatima si pe mine va rog! Cum se configureaza azest router in cazul ca am net de cartier? Daca se poate pas cu pas sa-mi explice cineva pentruca nu ma prea pricep! va multumesc foarte mult!

  83. Catalin010 a zis

    Buna!
    Am achizitionat si eu acest router l-am conectat prin cablu la un calculator cu Windows XP si la un laptop wireless cu Windows 7. Pe desktop merge relativ OK cam ca si fara router (poate putin mai rau) insa pe laptop e marea problema se incarca fff greu paginile de internet – pana si o simpla cautare pe google e o problema…pe you tube clipurile merg cateva sec dupa care trebuie sa astept…il am de 2 zile si nu mai stiu ce sa fac cu el..
    Am configurat ceva gresit? e conflict intre desktop/router/laptop?
    Care ar putea fi problema? sau mai ales rezolvarea? Help me plsss
    Multumesc Anticipat!

  84. Atty:
    Ajutatima si pe mine va rog! Cum se configureaza azest router in cazul ca am net de cartier? Daca se poate pas cu pas sa-mi explice cineva pentruca nu ma prea pricep! va multumesc foarte mult!

    Dar macar stii ce fel de conexiune la internet folosesti? PPPoE? Static IP? Dynamic IP? De obicei, providerii de cartier folosesc conexiuni de tip Static IP, dar nu pot fi sigur ca si conexiunea ta este de acest tip. Despre conexiunea de tip Static IP s-a mai vorbit, ba chiar este postat putin mai sus si un video tutorial foarte bun de AdrianGudus (postul de la 19 noiembrie 2011, 16:06). Daca nu stii tipul de conexiune, lasa un id de mess.

  85. Cum pot sa ma dezabonez de la acest ocomentariu?Adica sa nu mai primesc pe mail notificare atunci cand se posteaza la acest comentariu?

  86. Multumesc frumos pentru tutorial. Azi am achizionat si eu un astfel de router si l-am configurat foarte usor. Se conecteaza la el, wireless, orice dispozitiv am incercat: laptop, desktop, telefon. O intrebare am, va rog: prin LAN aveam pe laptop viteza undeva in jurul valorii de 90Mb; acum, prin wireless am undeva intre 50 si 65Mb; este normal sau nu este ceva configurat bine ? Va multumesc anticipat.
    O zi frumoasa.

    • Cristi:
      … prin wireless am undeva intre 50 si 65Mb; este normal sau nu este ceva configurat bine ?

      Viteza prin wireless depinde si de placa de retea a dispozitivului care se conecteaza la router. Daca placa de retea ar avea standard N, viteza ar trebui sa fie apropiata de viteza prin cablu.

      • Marius L.: Viteza prin wireless depinde si de placa de retea a dispozitivului care se conecteaza la router. Daca placa de retea ar avea standard N, viteza ar trebui sa fie apropiata de viteza prin cablu.

        Am un MSI CR620-616XEU. Caracteristicile ar fi astea:
        Retea:
        10/100
        Wireless:
        802.11 b/g/n.
        O sa mai verific.
        Multumesc frumos.

  87. Buna ziua. Daca mi se permite, as dori sa va intreb ce setari trebuie sa fac in acest router pentru a accesa o camera IP de pe net, din exterior ? Mentionez ca am rezolvat sa pot avea acces la camera prin wireless, am net de la RDS cu IP dinamic iar inainte sa-mi achizionez acest router foloseam IP static de la Romtelecom si accesam IP-ul alocat, de oriunde. In acest moment nu stiu ce setari ar trebui facute si ce IP sa accesez. Va multumesc anticipat. O zi frumoasa.

  88. Salut. Vreau sa spun ca detin acest warless si sunt foarte multumit de el. Insa am o problema. Am 3 laptop-uri si 3 pc-uri. Vreau sa spun ca warlessu merge la toate laptop-urile. Dar internetu prin cablu doar la un singur calculator la celelalte 2 calculatoare imi arata 100Mb ip dns toate cele dar nu am internet… Deci mise contezeaza la retea dar nu am net doar la 1 singur… Ce trebuie sa fac sa am si la celelate 2 internet. multumesc frumos. Te rog ajuta-ma. Salut.

  89. am un ruter de la telecom italia nu reusesc sa al conectez pe internetul de la romtelecom am pus sa ia ip automat dar nu se conecteaza cauta dar nimic ce ip sa pun manual la ip initial si ip final ruteru este alice gate

  90. Eu am un laptop si 2 desktop-uri.Pe langa asta mai am si un Samsung Galaxy Fit)Intrebarea mea este telefonul meu poate vedea Wireless-ul de la el ?

    P.S Pe ce distanta emite WireLess.

    Ce pareri aveti despre acest Router
    –> http://www.emag.ro/routere_wireless/router-wireless-d-link-dir-300-4xrj45–pDIR-300

  91. Am si eu un router TP-LINK TL-WR340G. Internetul meu este de la Clicknet si am modem Speedtouch. Cand l-am cumparat mi-am batut capul 2 zile si in final a pornit. De doua zile a incetat sa mai functioneze.. (De pe telefon vad conectiunea wi-fi, ma conectez la ea, dar nu merge internetul) Spuneti-mi si mie pe scurt in cateva randuri ce ar trebui sa fac ca sa mearga. Conectiunea mea arata cam asa: http://postimage.org/image/k2aqk7n4j/ si a functionat perfect pana acum 2 zile.
    Multumesc

  92. Am aceest router de o sap dar nu reusesc sa il conectez la leptop merge dor prin cablu l-am reinstalat de multe ori dar degeaba..:( ce sa i mai fac..????

  93. Salut Cristi.
    In primul rand vreau sa iti multumesc tie si echipei pentru efortul depus.
    Problema sta in felul urmator..routerul este extraordinar mai ales la banii astia insa mie imi limiteaza viteza pe torrente cam la jumatate..cu cablul de la internet pus pe direct in calculator descarc cu 11mb/s iar prin router cam cu 5,5 mb/s ( mentionez prin cablu nu prin wireless). A devenit o problema destul de enervanta tinand cont ca este al 3-lea router care face faze de genul.
    Poate ma poti ajuta cu niste sfaturi in legatura cu asta..mentionez ca providerul este rds fiberlink2 cu banda garantata,ip static. Am urmat toti pasii din tutorial insa se pare ca nu au influentat cu nimic viteza.
    Multumesc

    • AdrianGudus a zis

      Radu:
      Salut Cristi.
      In primul rand vreau sa iti multumesc tie si echipei pentru efortul depus.
      Problema sta in felul urmator..routerul este extraordinar mai ales la banii astia insa mie imi limiteaza viteza pe torrente cam la jumatate..cu cablul de la internet pus pe direct in calculator descarc cu 11mb/s iar prin router cam cu 5,5 mb/s ( mentionez prin cablu nu prin wireless). A devenit o problema destul de enervanta tinand cont ca este al 3-lea router care face faze de genul.
      Poate ma poti ajuta cu niste sfaturi in legatura cu asta..mentionez ca providerul este rds fiberlink2 cu banda garantata,ip static. Am urmat toti pasii din tutorial insa se pare ca nu au influentat cu nimic viteza.
      Multumesc

      Incearca cu setarile din acest tutorial: Marirea vitezei de download, upload si a numarului de conexiuni in uTorrent

      Il gasesti cu casuta de cautare din dreapta sus. Eu am tras si cu 11 MB folosind acelasi router si chiar si prin browser, am postat print-urile pe pagina de Facebook. Acelasi provider, aceasi tip de abonament doar ca ip dinamic…

  94. e vreo diferenta intre routerul prezentat si acesta TL-WR741ND ? in afara faptului ca antena e detasabila?

  95. salut. am acest router conectat la internet rds … cu cablu fac download cu 10-12 MB dar prin wireless doar cu 2-2,6 MB. As vrea sa stiu cum ar trebui sa-l configurez sa pot face download cu o viteza mai mare. Pe site-ul speedtest imi arata: prin cablu 95-100 Mbps si prin wireless 20-22 Mbps. Am citit comentariul lui Radu si el scrie ca poate face download cu 5,5 Mb. As dori sa stiu cum pot configura router’ul ca sa pot ajunge la o viteza mai buna. Multumesc

    • alina: salut. am acest router conectat la internet rds … cu cablu fac download cu 10-12 MB dar prin wireless doar cu 2-2,6 MB. As vrea sa stiu cum ar trebui sa-l configurez sa pot face download cu o viteza mai mare. Pe site-ul speedtest imi arata: prin cablu 95-100 Mbps si prin wireless 20-22 Mbps. Am citit comentariul lui Radu si el scrie ca poate face download cu 5,5 Mb. As dori sa stiu cum pot configura router’ul ca sa pot ajunge la o viteza mai buna. Multumesc

      Din pacate am mentionat ca prin cablu am downloadul 5.5 mb..prin wireless am cam 2,5 mb download..dar asta tine si in functie de placa de retea a laptop-ului care a mea este foarte slaba tinand cont ca pe iphone downloadez cu aproape 4 mb..eu zic ca nu e vina router-ului…este din cauza placii de retea a laptop-ului care probabil nu suporta “N speed” si nu poate downloada la puterea maxina pe care o ofera wireless-ul.
      Daca ma insel rog sa ma corecteze Cristi:)

      • Radu: Din pacate am mentionat ca prin cablu am downloadul 5.5 mb..prin wireless am cam 2,5 mb download..dar asta tine si in functie de placa de retea a laptop-ului care a mea este foarte slaba tinand cont ca pe iphone downloadez cu aproape 4 mb..eu zic ca nu e vina router-ului…este din cauza placii de retea a laptop-ului care probabil nu suporta “N speed” si nu poate downloada la puterea maxina pe care o ofera wireless-ul.
        Daca ma insel rog sa ma corecteze Cristi:)

        Ai dreptate Radu, nu conteaza cat de bun este routerul, daca ai o placa de retea mai slaba. Pe wireless G (54Mbps) poti descarca cu maxim 6,4 MB pe secunda, asta bineinteles daca totul merge perfect si semnalul este maxim.

  96. Multumesc pt. raspuns. M-am grabit sa citesc … Cred ca singura solutie este sa schimb placa wireless a laptop’ului sau sa-i pun una prin usb. Multumesc pt. informatie. Ca sa fie totul perfect si semnalul maxim, cam ce ar trebui sa fac?

  97. De curand am trecut pe abonamentul de 120mb fiber power de la ups si ma intreb da ca routerul acesta ar face fata,deoarece routerul meu ma vechi face fite adica netul se misca mai prost ca inainte si becurile de pe el au inceput sa palpaie insa scot routerul netul se misca parfum mult mai bine ca inainte.

  98. Salut!

    De curand mi-am achizitionat un router wireless TL-WR740N si am ceva probleme cu el care suna cam asa: L-am cumparat Duminica, l-am instalat, i-am facut setarile in 2 min si a mers pana in cursul zilei de joi cand la laptop imi indica un semn al exclamarii si nu mai pot naviga. Mentionez ca led-urile merg, palpaie cel cu wirelass si cel care este bagat in PC, acea rotita care este pe intermitent si cerculetul din dreapta de asemenea sta tot timpul aprins. Daca eu dau restart in spate la router (butonul negru) isi revine si am semnal pentru cateva ore, dar dupa aceea iar imi face probleme. Am incercat si varianta reinstalarii de drivere ale wireless-ului, dar nu m-a ajutat cu nimic. Daca m-ati ajuta v-as fi foarte recunoscator. Multumesc

  99. Am avut si eu problema asta si mi-a dat batai de cap serioase pana i-am dat de hac ..
    1. intri in control panel ( ma refet la windows 7 ) network and sharing center –> change adapter seting si gai enable la wireless si set a default conectiol la vechea retea facuta de tine ,
    2. verifica parola si id-ul daca sunt scrise cum-trebuie (RDS)
    3. asigura-te ca ai introdus codul genetar de router
    se OS folosesti ? linux s-au ubuntu ?
    daca ai posibilitatea exista team wiewer sa ceri ajutorul unui prieten

  100. # patric, eu am windows XP SP 2. Aseara i-am facut un reboot si acuma merge, nu mi-a mai facut probleme. Este posibil sa se fi blocat routerul deoarece l-am tinut pe la vreo 5 grade C?

  101. Salut baieti. Am achizitionat si eu acest router si imi face probleme cand incerc sa bag ip-ul…bag ip-ul, dupa bag subnet mask si dupa bag default gateway si cand ii dau salvare imi da o eroare…”Error code: 5007
    Bad Gateway for WAN IP, please input another one.”…un prieten de-al meu a avut o problema asemanatoare pe alt router si a zis ca a rezolvat problema cu un update de firmware…credeti ca ar fi o solutie si in cazul meu?

  102. Am cautat un firmware mai nou pe site la tp-link si se pare ca singuru care il au ei pe site este acelasi cu cel de pe router-ul meu…ce pot face in aceasta situatie?

  103. Doresc un tutorial despre un router cu USB ce parere aveti de acesta :Router Wireless N 450Mpbs TP-LINK TL-WR2543ND .Doresc un router nou si port USB care sa pate fi accesat din retea.

  104. Cristian Dobrota a zis

    Buna, am vizionat cu mare atentie videotutorialele legate de routere care mi sau parut extem de utile. Am totusi o mare rugaminte la voi de fapt o recomandare daca se poate la un router wireless (nu conteaza bani sau marca routerului) foarte bun care sa poata fi configurat usor in windows 7/64 biti (am un laptop Asus G73jw) si doresc sa conectez acest router la o retea de 5-7 calculatoare (laptop) sa mearga foarte bine. Mam uita si mi-a atras atentia TL-WR1043ND/ TL 2543ND. Unele mi se par prea scumpe la ce ofera asa ca mam gandit la ceva optim si bun pot fi de la orce brand dar nu am experienta.
    Sa nu se reseteze des mai ales cind imi cade curentul sa pot sharui fillme etc la viteze mari si tot ce este necesar sa mearga perfect .

    Multumesc

  105. Cristian Dobrota:
    Sa nu se reseteze des mai ales cind imi cade curentul sa pot sharui fillme etc la viteze mari si tot ce este necesar sa mearga perfect .

    Si cum ai vrea sa il alimentezi daca se intampla sa cada curentul? Cu baterii AG-13?
    P.S. Nu stiu daca tu realizezi, dar faultezi grav limba romana ori de cate ori ai ocazia.

  106. andrei_bn a zis

    Salut! AM net de la nextgen si am un router whierless Model: Serioux SWR-N150.
    Vreau sa imi fac propriul server de counter strike si am intrat in setariile routerului ca sa fac port forwordin.Am reusit intradevar, dar cand vreau sa ma conectez la server de pe ipul public acela cu 94. . . nu cel care mil ofera routeru pentru ca si alti prieteni sa se paote conecta la server nu merege doar daca imi bag eu ipu acela cu 192.168… Va rog sa ma ajutati!.Am citit si m-am documentat logic ar trebui sa mearga si nu merge nu mai am nici cea mai vaga idee.

  107. la problemele de curent stiam ca sunt UPS-uri s-au ceva de genu care retine curentul o jumatate de ora , cauta o piesa de aea , dar sa fie ceva de calitate , iar la viteza (router ) si alte minuni stiam ca clasa N e cea mai buna , vei prinde cam 2,5 mb viteza de download (wireless), acuma conteaza si ce abonament de net ai tu : viteze , limite , tip . …

  108. Buna seara. Detin acest router pe care il am conectat la un modem de la rds. Abonamentul meu este de 100 mb, abonament fiberlink. Eu am un laptop cu placa wireless b/g. Daca folosesc internetul cu cablul prind 100 mb sau aproximativ 100, deci fac download cu 10MB/s. Problema vine cand intru prin wifi. viteza este de 23 mb si fac download cu 2,3MB/s. Datele de download sunt estimative … Cineva care are acest router si laptop cu aceeasi tehnologie b/g, sa-mi spuna ce viteza prinde pe wifi. Am incercat sa ma conectez si de pe un samsung galaxy cu tehnologia N si pe telefon prind doar 13 mb si 1,3MB/s download. Sunt normale aceste viteze de download? Voi aveti altele mai mari?

  109. am luat si eu un router dasta azi ce pot sa spun am casa cu 2 etaje si prin semnal cam in toata casi si referire la tutorialul tau mai usor era de pe cd il bagai setai numele parola si pam pam aveai net nu te mai complicai atata poate faci un totorial si cu cd eu am reusit intr-un minut

  110. Pana ieri am avut un router tp link wr941nd.Am incercat updatarea firmware ,am primit confirmarea dar nu am asteptat refresh-uirea.Am dat manual refresh si nu merge.In tutorialul din 05.09.2011 “Instalare DD-WRT …” am constatat ca pot recupera (poate) routerul introducand adresele manual.Am sa incerc.Intre timp am cumparat un tl-wr740n Ver 4.0.Merge.Intrebarea mea este cum trec pe IPV6?Am internet de la RDS.Parca nu asi mai incerca metode cu routere(am blocat doua,unu din ele poate il recuperez) si ma intereseaza cum procedez cu SO Windows 7 64 bit ?

  111. Catalin a zis

    Salut Cristi ma poti lamuri si pe mine ce sunt adaptoarele powerline si daca poti sa faci un tutorial despre ele as vrea sa stiu si eu mai mult despre aceasta tehnologie ca din ce am citit pe net nu ma pot lamuri.MULTUMESC

  112. este o mare prostie acel router 🙂 la fiecare cadere de curent se reseteaza tot:)

  113. AdrianGudus a zis

    hdu:
    este o mare prostie acel router la fiecare cadere de curent se reseteaza tot:)

    Cine stie ce versiune ai nimerit tu, sunt mai multe revizii al acestui router. Eu il am cam de 2 ani si niciodata nu am patit ce spui tu desi am avut pene de curent destule.

  114. daca ai astfel de probleme iti un UPS eu nu am probleme cu al meu si e acelasi model

  115. Marius L. a zis

    hdu:
    este o mare prostie acel router la fiecare cadere de curent se reseteaza tot:)

    Si eu detin acest model de router si caderile de curent in zona in care stau sunt destul de frecvente, dar nu am fost nevoit niciodata sa refac setarile. Oricum, in cazul tau solutia cea mai simpla ar fi sa faci back-up la setari, iar daca se intampla sa piarda setarile dupa socuri de curent doar dai Restore la setari si aia e 😀 Ca sa faci back-up te duci in browser (192.168.1.1) si ai la System Tools -> Backup & Restore

  116. eu am un alt model,modelul TL-WR841ND,si nu stiu sa activez routerul sa mearga pe laptop si am instalat programul de pe cd-ul care mi la dat la cumpararea routeru-lui(laptop-ul meu are wireless).Sa fie din cauza ca eu pe laptop am windows xp si nu windows 7?(fiindca am auzit ca routerul este compatibil doar cu windows 7).

  117. Marius L. a zis

    Bogdan:
    fiindca am auzit ca routerul este compatibil doar cu windows 7

    Cine ti-a spus asta e un “expert” in domeniul retelisticii 🙂 E o mare prostie. Routerele sunt independente de sistemele de operare a dispozitivelor care se conecteaza la ele. Routerele au un mini-sistem de operare propriu. Deci nu conteaza ce sistem de operare au calculatoarele/laptopurile/telefoanele/tabletele care se conecteaza la router. Dar tu ai cautat pe laptop reteaua wireless configurata de tine? Ai gasit-o? Ai incercat sa te conectezi la ea? Poate nu e activata placa de retea in laptop sau poate nu este instalat driver-ul pentru placa wireless?

  118. pai driverul routerului este instalat ,dar pur si simplu e denegasit,se instaleaza se configureaza tot dar pur si simplu e de negasit,nu-l gasesc nicaieri.

  119. Bogdan:
    pai driverul routerului este instalat ,dar pur si simplu e denegasit,se instaleaza se configureaza tot dar pur si simplu e de negasit,nu-l gasesc nicaieri.
    Bogdan,clik dreapta My computer,clik Manage.clik Device Manager, si la Network Adaptor vezi ce driver lipseste.Selectezi si apoi faci updatarea(se poate si online ).Deci nu ai driver pentru placa de baza sau placa de retea ,driver cu care alegi routerul de care vrei sa faci legatura Wireless

  120. Bogdan cred ca nu ai drivere pt placa de baza sau retea,drivere necesare pt legatura wireless,
    Clik dreapta My computer,clic Manage,click Device Manager si vezi la Network Adaptor ce liseste.Se poate updata driverul lipsa si online.

  121. Marius L. a zis

    Bogdan:
    pai driverul routerului este instalat ,dar pur si simplu e denegasit,se instaleaza se configureaza tot dar pur si simplu e de negasit,nu-l gasesc nicaieri.

    Bogdan, eu te-am intrebat daca ai instalate driverele pentru PLACA DE RETEA WIRELESS a laptopului. Tu vii si imi zici de driver-ul routerului. Care driver, omule? Ca router-ul, dupa cum ti-am explicat, e independent de sistemul de operare a calculatorului. Fa ce ti-a spus Ion in ultimul comentariu, ca stie ce zice (in comparatie cu tine). Daca e instalat driver-ul la placa de retea, tu trebuie sa cauti reteaua ta wireless si sa te conectezi la ea. Ca laptopul nu se conecteaza asa de nebun la orice retea wireless pe care o gaseste.

  122. am instalata placa de retea

  123. am reusit sa ma conectez,problema era ca nu aveam driverul de retea wireless eu credeam ca te referi la driverul de retea al laptopului.oricum multumesc mult.

  124. Salut mi-am luat si eu routerul ieri si merge foarte bine.
    Numai ca am o intrebare merge sa am internet de la router si sa fiun in alta localitate?
    (un coleg de la scoala sta destul de departe de casa lui si tot avea net de la router pe telefon)

  125. Marius L. a zis

    david:
    Salut mi-am luat si eu routerul ieri si merge foarte bine.
    Numai ca amo intrebaremerge sa am internet de la router si sa fiun in alta localitate?
    (un coleg de la scoala sta destul de departe de casa lui si tot avea net de la router pe telefon)

    Modelul acesta nu are acoperire nationala. Trebuia sa cumperi moldelul TL-WR666XXX. ;)) Acum sa fim seriosi: e o prostie ce spui tu acolo. Cum sa ai acces la internet in alta localitate de la router-ul de acasa? Poate colegul tau s-a conectat la un hot-spot/router de langa scoala sau poate chiar la router-ul scolii. In orasele mari sunt plasate hot-spot-uri cu acces gratuit la internet in parcuri, cafenele, hoteluri etc. Oricum, router-ele au raza limitata de actiune. Unele ajung pana la 300 de metri in camp deschis, orice obstacol micsorand raza de actiune.

  126. Buna! Am si eu acest router la care am conectat 3 laptopuri. La 2 dintre ele nu este nici o problema cu conexiunea, la unul insa arata ca se conecteaza, apare ca are semnal excelent dar nu merge netul, pe liniutele de semnal ramane triunghiul galben. Ce pot face in situatia asta? multumesc anticipat

  127. salutare o intrebare nu gasesc butonu de logout a pagini de configurare a routeului unde se afla ?

  128. salll
    daca am ip static acesta poate sa il faca dinamic? ma refer daca conectez un pc prin fir
    are protectie la fluctuati caderi de tensiune si fulgere?

  129. Salut,am si eu un Ruter exact ca asta dar am o problema cu el…
    Il bag in priza,conectez mufa de la net ( internet prin cablu,IP static),conectez alt cablu la ruter si la PC apoi cand vreau sa intru pe http://192.168.1.1 nu imi intra,imi arata exact cum as vrea sa intru pe Google de ex, zike ca nu se poate conecta,am resetat ruterul cu un AC DE CUSUT dar nimik,tot nu vrea sa intre…. Imi spunetzi si mie ce trebuie sa fac??? sa stiu dak il arunc 🙁

  130. Andrei:
    Salut,am si eu un Ruter exact ca asta dar am o problema cu el…
    Il bag in priza,conectez mufa de la net ( internet prin cablu,IP static),conectez alt cablu la ruter si la PC apoi cand vreau sa intru pe http://192.168.1.1 nu imi intra,imi arata exact cum as vrea sa intru pe Google de ex, zike ca nu se poate conecta,am resetat ruterul cu un AC DE CUSUT dar nimik,tot nu vrea sa intre…. Imi spunetzi si mie ce trebuie sa fac??? sa stiu dak il arunc

    Esti sigur ca, cablul folosit pentru a conecta PC-ul la router este bun, nu se intrerupe undeva?
    Cablul de internet se introduce in mufa albastra de la router iar cel de la PC se poate introduce in oricare din cele 4 mufe galbene

  131. am rezolvat,dar am dat de mai multe ori pe un site care scrie pe ruter si mi-a intrat pe interfata aia:D

  132. salut am si eu un router la fel ca cel din prezentare , numai ca la mine nu se poate pune parola pe el , am incercat toate variantele acolo sa security , nu merge niciuna orice as pune imi blocheaza conexiunea la wirless , va rog sa imi spuneti si mie care este problema daca stiti , va multumesc !!!

  133. am un router tl-wr740n si nu reusesc sa intru pe pagina routerului http://192.168.1.1/ cu cd-ul de instalare ajung undeva unde spune:detect failed no netwoek adapter has been found.please ensure you have installed a network adapter,and it is enabled.mentionez ca am internet de la rcs-rdc.de doua zile ma chinui,iar copilul rade de mine[manzeste].va multumesc anticipat.

  134. Adrian… stiu ca nu ai voie sa descarci videotutorialele de pe videotutorial.ro,dar videotutorialele voastre de pe youtube.com am voie sa le descarc?Multumesc!Astept raspuns.

  135. Am nevoie de o mina de ajutor!
    La subiect…
    Am internet oferit de Orange. Folosesc un modem Huawei 220.
    Acum… întâmpin următoarea problema : am un calculator (PC), o tableta și câteva telefoane. In afara de PC toate au WI-FI. Daca e pornit PC toate celelalte nu au net.
    Daca bag SIM-ul într-un telefon, toate celelalte au net, mai putin PS-ul.

    Am luat un router TP-LINK WR740N dar nu are mufa USB deci nu merge. Am luat un gadget nou TP-LINK TL-WN723N și nu știu cum sa-l fac sa “împrăștie” netul de la PC sau sa-l primească pe cel de la telefon, tot prin wi-fi.:
    Poate trebuia precizat de la început; am instalat în PC windows 7.
    Nu pot schimba nimic prin setări!
    Adresa IP ce am primit-o este 192.168.137.1 și nu poate fi modificata :-(.
    Nici cu Connectify Hotspot nu am reușit. Programul a suferit modificări! Nu sunt dispus sa dau 140 de (dolari sau euro) pentru program.

  136. Buna. Am o problema, am internet de la RDS de 50 Mb si un laptop lenovo g550 cand era connectat prin cablu la un speedtest aveam in jur de 48-50 mb mi-am cumparat un TL-WR740N am facut conexiunia cum arata in tutorialul de mai sus iar acuma viteza este de max 20 mb prin wireless, de ce se limiteaza asa de mult in tutorial nu se vede aproape nici o diferenta de micsorare a vitezei. Ce ar putea fi problema la mine. Multumesc

  137. salut!
    mi s-a stricat placa de retea de la laptop si neavand momentan varianta unei placi de retea pe usb am considerat ca ar fi ok varianta achizitionarii unui router wireless.(laptopul are wireless incorporat-functional). am cumparat exact acest model de router azi si din pacate nu il pot instala. imi zice ca nu gaseste network adaptet. cred ca e din cauza placii de retea(pe fir). cum il pot instala altfel?am si un stick de internet de la rds.
    multumesc

  138. Salut, am o intrebare despre controlul latimii de banda la router tp-link. Inainte am avut router edimax iar cand setam limita la un port spre exemplu 32 mb, acel port mergea cu 32 de mb indiferent chiar daca nu mai folosea nimeni routerul pe alt port. La tp link vad ca nu se intampla asa (cel putin la al meu) si chiar daca setez dupa ip-ul portului respectiv nu se reduce viteza deloc, merge tot la maxim. INtrebarea mea este daca cumva a avansat aceasta tehnologie qos si se va reduce viteza la portul pe care l-am setat doar in mometul in care mai multi utilizatori descaraca ceva folosind routerul si atunci se incaraca reteaua. Dca nu e asa insemana ca routerul are o problema, e vorba de cel 841ND v8 cu ultimul firmware

  139. Salutare ….se poate seta la acest router pornire/oprire la o anumita ora ?

    multumesc anticipat

  140. Se poate configura si pentru ROMTELECOM?

  141. Adrian Gudus a zis

    Adrian:
    Salutare ….se poate seta la acest router pornire/oprire la o anumita ora ?

    multumesc anticipat

    Nu

  142. Adrian Gudus a zis

    Neo:
    Se poate configura si pentru ROMTELECOM?

    Depinde de pachetul de internet pe care il ai… ofera mai multe detalii si te vom lamuri

  143. Adrian Gudus a zis

    vlad:
    salut!
    mi s-a stricat placa de retea de la laptop si neavand momentan varianta unei placi de retea pe usb am considerat ca ar fi ok varianta achizitionarii unui router wireless.(laptopul are wireless incorporat-functional). am cumparat exact acest model de router azi si din pacate nu il pot instala. imi zice ca nu gaseste network adaptet. cred ca e din cauza placii de retea(pe fir). cum il pot instala altfel?am si un stick de internet de la rds.
    multumesc

    Ai driver-ul placii de retea wireless a laptop-ului instalat in sistemul de operare? Este pornita placa de retea wireless? Pe majoritatea netbook-urilor si a notebook-urilor exista o tasta rapida care activeaza si dezactiveaza wireless-ul.

  144. Adrian Gudus a zis

    ssergiiu:
    Buna. Am o problema, am internet de la RDS de 50 Mbsi un laptop lenovo g550 cand era connectat prin cablu la un speedtest aveam in jur de 48-50 mb mi-am cumparat un TL-WR740Nam facut conexiunia cum arata in tutorialul de mai sus iar acuma viteza este de max 20 mb prin wireless, de ce se limiteaza asa de mult in tutorial nu se vede aproape nici o diferenta de micsorare a vitezei. Ce ar putea fi problema la mine. Multumesc

    Viteza internetului Wireless nu este aceeasi cu cea de pe cablu, mai ales daca laptop-ul tau foloseste tehnologii wireless vechi. Trebuie sa iei in calcul si o configurare superficiala din partea ta asupra retelei tale wireless. Este posibil ca aceasta sa nu fie securizata corespunzator si sa se conecteze si vecinii tai la conexiunea ta wireless si atunci, automat latimea de banda se imparte la toti utilizatorii din retea. Despre securizarea unei conexiuni wireless s-a discutat deja intr-un alt tutorial aici pe site. Scrie in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus: “securizare conexiune wireless” apasa tasta enter si vei gasi tutorialul.

  145. Adrian Gudus a zis

    McJohn:
    Am nevoie de o mina de ajutor!
    La subiect…
    Am internet oferit de Orange. Folosesc un modem Huawei 220.
    Acum… întâmpin următoarea problema : am un calculator (PC), o tableta și câteva telefoane. In afara de PC toate au WI-FI. Daca e pornit PC toate celelalte nu au net.
    Daca bag SIM-ul într-un telefon, toate celelalte au net, mai putin PS-ul.

    Am luat un router TP-LINK WR740N dar nu are mufa USB deci nu merge. Am luat un gadget nou TP-LINK TL-WN723N și nu știu cum sa-l fac sa “împrăștie” netul de la PC sau sa-l primească pe cel de la telefon, tot prin wi-fi.:
    Poate trebuia precizat de la început; am instalat în PC windows 7.
    Nu pot schimba nimic prin setări!
    Adresa IP ce am primit-o este 192.168.137.1 și nu poate fi modificata .
    Nici cu Connectify Hotspot nu am reușit. Programul a suferit modificări! Nu sunt dispus sa dau 140 de (dolari sau euro) pentru program.

    Cel mai probabil ai configurat gresit conexiunea in router precum si reteaua wireless.
    Noi avem deja tutoriale pe site despre “setare conexiune wireless in router” sau “setare conexiunii internet in router”. Le vei gasi folosind casuta CAUTA din sidebar dreapta sus.

  146. Salutare! In primul rand nu sunt specialist in retelistica asa ca sper sa ma fac inteles.Am achizitionat un router tp-link TL-WR740N. L-am instalat insa laptopul nu mi-l vede.Sau routerul nu-mi imprastie semnal intrucat,din cate am citit, al 3-lea led ar trebui sa palpaie ceea ce nu se intampla. Prima data cand l-am instalat il vedeam la open network , dupa ce l-am instalat din nou nu-l mai vad. Sper sa ma puteti ajuta intrucat i-am cumparat o tableta celui mic si nu se poate conecta.Multumesc anticipat.

    • Verifica in interfata web a router-ului (introduci adresa 192.168.1.1 intr-un browser web) la sectiunea Wireless -> Wireless Settings sa fie bifate optiunile “Enable Wireless Router Radio”, respectiv “Enable SSID Broadcast”. Prima trebuie sa fie bifata neaparat. A doua nu e obligatoriu sa fie bifata, dar daca e debifata, reteaua ta wireless va fi ascunsa. E putin mai complicat sa te conectezi la ea. Si cum zici ca nu esti expert in ale retelisticii mai bine bifezi si acea optiune.

  147. Cristian Marius Adascalitei a zis

    Am o mica problema cu acest router. In momentul in care deschid sopcast la putin timp nu mai am net. In setarile routerului apare conectat, dar nu pot accesa nici o pagina, iar ca sa-si revina dureaza mult . Asta dupa ceva restarturi

  148. am si eu o problema: am inlocuit routerul mai vechi pe care il aveam, un Qubs (mergea foarte bine, insa era cam depasit moral si vreau sa-l pun in alta locatie), cu unul nou, model TP-LINK TL-WR841N; mentionez ca am net prin fibra de la RDS si sunt din Bucuresti, daca are vreo importanta; m-am pus pe configurat noul router uitandu-ma pe tutorialele voastre, am facut toate setarile insa nu merge sa ma conectez pe wireless de pe laptop (prin cablu merge, nu merge pe wireless); merge de pe smartphone, insa nu merge de pe laptop; mentionez ca am incercat si cu clonare de mac adress si fara clonare; vede reteaua wireless nou creata, insa in momentul conectarii la ea, dupa ce introduc parola, imi apare imediat unidentified network; mentionez ca la securitate am ales WPA/WPA2, versiune WPA2-PSK si criptare AES!
    spuneti-mi va rog unde gresesc?
    multumesc!

  149. Salut , cand scriu ipul acela 192.168.1.1 , imi da sa bag nume si parola , bag admin admin si ma reseteaza la acea pagina sa bag iar nume si parola da nu spune nimica

  150. Adrian Gudus a zis

    Marius:
    Salut , cand scriu ipul acela 192.168.1.1 , imi da sa bag nume si parola , bag admin admin si ma reseteaza la acea pagina sa bag iar nume si parola da nu spune nimica

    Asta inseamna ca datele introduse nu sunt corecte. Incearca sa bagi doar “admin” la username si la password lasa casuta goala.
    Daca tot nu merge, ia si tu legatura cu cei ce ti-au configurat ultima data router-ul. O lta solutie este sa tii apasat 10 secunde in gaurica din spatele router-ului in dreptul careia scrie “reset”
    Daca faci asta, router-ul va pierde toate setarile pe care le are si va reveni la cele din fabrica.
    Username-ul si parola default pot fi diferite de la router la router tocmai din acest motiv se recomanda citirea manualului cu instructiuni ce vine odata cu acesta. Daca nu mai ai manualul, il gasesti in format .pdf pe pagina oficiala a producatorului.

  151. Adrian Gudus a zis

    Marius:
    CAND DAU PE RESET TREBUIE SA FIE ROUTER PORNIT SAU SA II DAU PE PUTONUL OPRIT?

    Logica ce-ti spune? Din moment ce ala e un buton, e mai mult decat evident ca router-ul trebuie sa aiba curent cand faci asta, deci trebuie sa fie alimentat si pornit. Eu unul n-am auzit de router mecanic…nici macar de semi mecanic.
    Te rog sa renunti la postarea comentariilor cu litere de tipar. Te vedem oriunde ai posta si postand cu majuscule, nu vei primi raspuns mai rapid.

  152. am scris cu majuscule pt ca eram de pe tableta si ms , am rezolvat

  153. WDS Bridging – poti face un tutorial scurt despre el? ms

  154. am si io un router wireless TP-LINK TL-WR740ND se Se conecteaza greu la wireless la wind XP si la WIND 7 distanta de 5 m si nu pre am semnal bun la wireless.
    ce pot sa fac ?

  155. Popa Eduard a zis

    Mi-am configurat si eu un router wireless TP-LINK TL-WR740N iar cand vreau sa intru de pe telefon pe google sau orice alt site nu merge, imi apare ca si cum nu as avea interet dar daca intru in aplicatia facebook, messenger, mail sau orice alta aplicatie care foloseste internet merge. De la ce sa fie si cum sa rezolv? Multumesc.

  156. Am dat pe el 69 Lei in Auchan si sunt uimit de el

  157. Salut, am cumparat si eu acest router si am o nelamurire cu el, atunci cand ma conectez pe wireless cu laptopul, se conectaza cu 54mb/s, inainte ma conectam prin LAN si conexiunea era de 100mb/s, de ce prin wireless se conecteaza doar cu 54 ? Mentionez ca am internet de la rds si routerul este modelul TL-WR740N vers. 4.23 cu firmware vers. 120320.

    Multumesc anticipat !

    • Andrei:
      Salut, am cumparat si eu acest router si am o nelamurire cu el, atunci cand ma conectez pe wireless cu laptopul, se conectaza cu 54mb/s, inainte ma conectam prin LAN si conexiunea era de 100mb/s, de ce prin wireless se conecteaza doar cu 54 ? Mentionez ca am internet de la rds si routerul este modelul TL-WR740N vers. 4.23 cu firmware vers. 120320.

      Multumesc anticipat !

      Andrei:
      Salut, am cumparat si eu acest router si am o nelamurire cu el, atunci cand ma conectez pe wireless cu laptopul, se conectaza cu 54mb/s, inainte ma conectam prin LAN si conexiunea era de 100mb/s, de ce prin wireless se conecteaza doar cu 54 ? Mentionez ca am internet de la rds si routerul este modelul TL-WR740N vers. 4.23 cu firmware vers. 120320.
      Probabil ca receptorul wireless al laptopului tau are protocolul 802.11g (care merge cu 54 mb/s) si nu cu protocolul 802.11n (care la acest tip de router ar trebui sa mearga pe 150 mb/s), sau routerul l-ai configurat prin setari ca sa-ti mearga wireless-ul pe protocolul g si nu pe automat (adica sa-ti selecteze el functie de receptor cu care viteza sa mearga).Setarea asta este in meniul routerului pe undeva pe la wireless (trebuie selectat auto si nu b, g, sau n.
      OK?

  158. Adrian,
    Te rog frumos, daca se poate, sa faci un tutorial despre cum se face un server de mail acasa (de la cap pana la coada, adica de la instalare programe, pana la configurare adrese de mail). Am tot incercat ce-am gasit pe net si nu-mi iese.Eventual, daca se poate, macar sa aveti in vedere si asa ceva. Cred ca ar fi mai multi interesati.

    • da, un server de email ar fi interesant, o sa incerc si eu sa vad ce gasesc pe net si daca reusesc sa-l fac 😉

    • Softul l-am luat de pe site-ul indicat in videotutorial dar o versiune mai joasa, nu prea as recomanda acest upgrade deoarece am avut problmeme cu wirless-ul dupa upgrade, can am vrut sa revin la softul initial nu am fost atent la ce am descarcat si l-am brick-uit, acum sta degeaba. am inteles ca pot sa-l fac cu un cablu serial de Nokia, dar nu am avut timp.

  159. Buna seara,
    As avea o intrebare legata de acest router. Am intrat pe site-ul TP-LINK si au aparut inca trei update-uri pentru firmware (vers,3, vers.4-2 update-uri)). Intrebarea mea este: Pentru a face upgrade la versiunea 4 -ultimul update, trebuie sa fac si celelalte update-uri?Sau pot sa fac upgrade direct la ultimul update versiunea 4 de la versiunea 2 (fara 3)?

    • Pentru Georgica.
      Nu, poti trece la ultiul update de firmware fara probleme.Totusi daca routerul functioneaza fara probleme nu il updata .Eu mi-am updatat firmware-ul si tot ce mia adus a fost schimbarea IP de la 192.168.1.1 la 192.168.0.1.Daca totusi il faci, s-al faci prin cablu nu prin wireles.Mentionez ca eu am tot un TP-LINK..
      Atentie ,daca routerul tau este versiunea 3 nu poti folosi decat firmware pentru versiunea 3.Vezi pe spatele routerului ce versiune este.

      • Poti sa-mi spui si mie cum ai facut upgrade-ul?
        Am luat de pe site firmware-ul 4 si am incercat sa-i fac upgrade-ul (bineinteles inainte i-am dat factory reset). Mi-a dat o eroare cum ca n-ar fi update-ul bun. Ai luat din alta parte firmware-ul?Sau eventual sa-mi trimiti si mie pe adresa [email protected] firmware-ul tau?

  160. Imi raspunde-ti si mie, va rog.

  161. Multumesc pentru raspuns !

    Da, acum am verificat si eu si intradevar protocolul este asa cum zici tu 802.11g . Se poate face ceva, sa-l conectez cu o viteza mai mare, sau nu am nici o sansa ?

  162. Daca laptopul nu stie decat g, nu ai nici o sansa. Daca rouetrul e setat pe g si laptopul stie de n, atunci trece routerul pe auto si o sa mearga sigur.
    Sper sa fi fost clar.

  163. Scuze de deranj.
    Puteti sa imi spuneti ce setari trebuie sa fac, pentru a putea folosi odc-ul?

  164. Cum as putea sa fac un upgrade la firmware TP-LINK TL-WR740N,am versiunea:
    – Firmware Version: 3.12.7 build 101230 Rel.40167n.
    – Hardware version: WR740N v3.00000000,si as vrea sa ii fac un upgrade de ex la versiunea 4,ma puteti ajuta cu un tutorial?
    Va multumesc.

  165. am cumparat de curand acest router ,l-am instalat pe un desktop care are instalat xp black edition,am folosit easy setup ,sa configurat ok….,dar desktopul nu se conecteaza desi imi arata conexiune activa iar tableta si telefonul au semnal ful dar deasemenea nu se conecteaza.Internetul il am de la romtelecom cu modem speedtouch,am intrat si in interfata routerului am incercat si de acolo cu quick setup,am verificat cablurile,am montat cu cablu de la modem la slotul wan si din router un cablu la unitate … nu mai stiu ce sa fac …ma poate ajuta cineva ?Dupa config.diagnosticul arata asa;

    warn FTP (Passive): Error 12029 connecting to http://ftp.microsoft.com: A connection with the server could not be established
    warn HTTP: Error 12007 connecting to http://www.hotmail.com: The server name or address could not be resolved
    warn HTTPS: Error 12029 connecting to http://www.microsoft.com: A connection with the server could not be established

  166. Acelasi router il am si eu. Daca vreti sa il achizitionati, veti face o alegere excelenta. Il folosesc pe o conexiune PPPoE de la RDS, merge brici!
    Il recomand.

    Felicitari lui Cristi pentru tutorial.

  167. Salut .Azi am cumparat si eu un router ( TP-link WR1043ND).Dupa 20 minute nu mai merge wirless.Am facut update DD-WRT si acum nu mai mg nimik.Am bagat din nou cd sa il instalez si spune ca nu a fost detectat routerul.Folosesc RDS PPOE .Nu mai stiu ce sa ii mai fac.Putin ajutor ? MS

  168. Salut!
    Am o mare mare problema cu un router Tp-link model WR841 si anume, routerul este montat de reteaua Bulgara care s-a extins si in Romania-Giurgiu “NETWORX” .
    Problema este ca nu pot accesa pagina de administrare deoarece acest router are schimbat firmware-ul cu un altul, modificat de ei .
    Daca aveti vr-o idee cum sa pot accesa pagina de admin fara a cunoaste userul si parola v-as fi foarte recunoscator.
    A….apropo ip-ul de server este 172.16.1.1 poate va ajuta cu ceva.
    Multumesc anticipat

  169. house91md a zis

    Salut,

    Am o problema cu un router TL-WR1042nd, l.am configurat totul bine si frumos, merge netul, wireless tot, ceea ce ma deranjeaza este k nu pot sa ii schimb IP (LAN IP). Dak incerc sa ii schimb ip cand are cablul de internet in portul WAN imi da urmatoare eroare :
    Error code: 5008
    WAN IP address and LAN IP address cannot be in a same subnet. Please input another IP address.
    Ii scot cablul si pot sa ii schimb adresa IP fara nici o problema. Dar cand introduc iar cablul de internet se reseteaza adresa la cea default. Exemplu: adresa default a routerului este 192.168.0.1 eu o schimb in 192.168.1.11.
    Care sa fie cauza????
    Multumesc!!!

  170. Mihail Eugen a zis

    TP-LINK TL-WR841N sau TRENDnet N300 Home TEW-731BR ?

    Care este mai convenabil/puternic? Ma poate ajuta cineva cu un sfat? :D. Multumesc anticipat!

  171. Buna ziua, am o problema pentru minti luminate :). Se da un router Tp link ca cel de mai sus, un laptop cu XP care se conecteaza la WI Fi cu Intel Proset wireles utility, inca un laptop cu WIN 7 cu conectare la WI Fi normala din WIN si alte gadgeturi gen tablete si telefoane ocazional. Problema este ca atunci cand conectez prima data (la reinstalare sistem sau dupa ce ma conectez la alta retea de wi-fi) laptopul cu XP la WI-FI imi cere sa bag PINUL routerului fara parola si user dupa care am net doar la laptopul cu XP si ceilalti nu se pot conecta in nici un fel (lor nu le cere PINUL doar parola si user). Am cautat, am cercetat….va rog sa ma ajutati ce sa fac sa nu se mai reseteze parola cand bag pinul la laptopul cu xp (sau poate e alta cauza). Mentionez ca daca resetez ruterul atunci la ceilalti merge parola si user ADMIN – ADMIN. Multumesc mult pentru ajutor.

  172. Salut, mi-am cumpărat un router TP-LINK TL-WR1042ND, l-am configurat pentru RDS se conectează, și după 5 minute îmi apare la local area connection semnul exclamării cu galben, și nu se mai conectează nimic la internet. Am mai luat un router Tp-link ( alt model) care merge perfect și în alta camera am pus routerul WR1042ND cu cablu din routerul vechi și la fel face. Help!!!

  173. Salut am si eu o problema cand incerc sa ma conectez cu laptopu imi cere un pin care este pe spatele ruterului , daca bag acel pin pe laptop numai imi merge sa ma conectez pe telefon pe tableta pe nimic spuneti-mi si mie ce e de facut mentionez ca pe orice wirless as vrea sa ma conectez imi cere pin ajutati-a si pe mine printr-un email si spunetimi ce trb facut

  174. Puteti sa-mi spuneti cum fac port forward sa stau cu odc pe activ?Am un router TP-LINK TL-WR740N

  175. Salutare la toata lumea.
    In primul rand vreau sa-i multumesc lui Cristi pentru aceasta prezentare a router-ului TP-LINK TL-WR740N, sunt foarte multumit de el, doar ca am patit o mica problema, nu mai puteam sa intru in adresa routerului (192.168…bla bla) de pe nici un browser, doar de pe telefon puteam accesa adresa router-ului. Am reinstalat windows-ul, noroc pe imaginea ghost, am restartat router-ul, am facut tot ce puteam si nici un rezultat. Problema rezolvata in final a fost prin dezinstalarea antivirus-ului, aveam un NOD32 5 care imi bloca accesul la adresa router-ului.
    Am postat asta, poate cineva pateste la fel si sa nu mai piarda vremea cum am facut eu.
    Mutumim Cristi inca o data pentru acest site.
    Mult respect.

  176. am un TP-LINK TL-WR740N si imi descarca dupa torrent cu maxim 1-2mb/s … cand aveam cablul conectat direct in laptop descarcam cu 7-8mb/s . va rog ajutati.ma sami maresc viteza de download. multumesc!

  177. salut ma poti ajuta si pe mine nu imi merge sa intru pe ip ala cu admin admin in menegement

  178. Buna,am luat si eu azi acest router wireless,l-am instalat,dupa mai multe tentative,iar in cele din urma am putut sa conectez telefonul surorii mele la router,dar in schimb,cand sa intru pe google la calculator,nu merge si ma intreb de ce?am netu de la upc prin cablu,modem scientific atlanta 2203,am pus cablu de la modem la router si am pus calculatorul la router,in unul din porturile ethernet de pe spatele router-ului,vreau sa ma pot conecta si la un laptop care are bineinteles wireless,m-am conectat si la ala,dar zicea “fara acces la internet” :(( astept urgent ceva ajutor

  179. Salutare Adrian. Te felicit pentru tutorial.
    Vreau sa te intreb cum se intampla ca la inceput dowloadam cu 7.5- 8.5 mb/s de pe internet prin wifi ( Model No. TL-WR841N / TL-WR841ND) este de la TP LINK si acum dupa ce am dat restore factory, imi dowloadeazaz cu 5-6 mb/s. E cumva vorba de Mode care il am pe 11N only, Channel Width: AUTO
    Channel:6

    Max Tx Rate: 300 Mb/s
    Folosesc Zorin OS 6.2 LTS ( Ubuntu 12.04 LTS).
    RDS 50 Mb/s
    Lenovo B580 i5.

    PS. am incercat si pe 11N si mix ( bgn) only, Channel Width:40, iar in jurul meu…e plin de semnale wi-fi
    Channel:6 si altele….de proba….aceeasi problema; sa fie o interferenta din cauza la channel width 40, stau la bloc.
    Nu stiu daca o sa vezi acest comm…e important si pentru altii nu numai pentru mine.
    Numai bine!

  180. Claudiu Gabriel a zis

    Am cuparat si eu acest router wireless.Vreau sa spun ca m-a ajutat foarte mult acest tutorial.L-am configurat intr-un minut si jumatate.Iti multumesc mult pentru tutorial si multa bafta in continuare.

  181. Doresc sa-mi achizitionez un adaptor wireless de putere foarte mare, mai exact de 48dBi. Sunt periculoare pentru organism aceste unde wifi la aceasta putere?
    Care este limita radiatiilor wireless? Cati dBi?

    • Standardul ETSI referitor la 2,4 Ghz respectiv 5,5 GHz, nu permite puteri mai mari de 100mw(erp) pt. Europa. Ce zici tu de 48 dBi reprezinta o putere de aprox. 40 KW. Nu se fabrica asa ceva pentru wi-fi, este reclama de marketing.

    • Cristi am si eu o problema cu un router tp-link tl1042nd l-am configurat cu ajutorul cd-ul am ales ppoe ca am rds
      am trecut acolo useru si parola de la rds

      Insa am o problema nu stiu daca de la el sau eu sunt de vina sau n-am facut ceva bine insa imi blocheaza pc-ul merge ce merge si hop odata ma pomesc cu pc blocat nu pot face nimic decat sa dau restart si o iau de la cap pana imi blocheaza iar pc-ul si tot asa..

      Ce pot face?

  182. Salutare baieti, salut Cristi.
    Am si eu de vreo 2 ani acest router, si m-am hotarat de curand sa descarc cu uTorrent niste filme. Problema este ca prin cablu, descarc cu 8-10 MB /s. Daca descarc prin Tp Link, imi merge cu 250 kb maxim. Ce sa fie?
    Exista vreo setare? Sau trebuie mereu sa scot mufele, si sa frec mereu placa de retea? 🙂

    Cu stima, va doresc o seara frumoasa si un an nou fericit.
    Astept un raspuns la intrebarea mea, daca sunteti amabili.

    • Staycu, m-am confruntat si eu cu problema asta. Trebuie sa setezi utorrent sa isi deshida singur portul necesar pentru download/upload. Intra in utorrent -> Options -> Preferences -> Connection si bifeaza “Enable UPnP port mapping”, “Enable NAT-PMP port mapping” si “Add Windows Firewall exception”. Ar trebui sa iti mearga, daca nu ai dezactivat tu UPnP in setarile router-ului, care in mod implicit este activat. Daca tot nu merge, spune-mi ca sa iti spun ce setare trebuie facuta la router. In mod normal ar trebui sa mearga asa. Succes!

    • schimbați u-torrent cu bit comet că știe singur ce are de făcut.U-torrent din câte am văzut e pe lista neagră ca program deoarece s-a apucat de minerit

  183. SALL,am o nelamurire , am internet de o firma privata, se distribuie in casa la 2 calculatoare prin router tp link,, Din acesta, pleaca 3 cabluri ,2 spre 2 calc , celalalt spre receiver optibox.,toate au conexiune de internet ok. dar receptorul cand conectez cu un program dreambox control center ,nu imi conecteaza receptorul, receiverul e setat pe ip static recunoaste reteaua, ping dat la yahoo, arata pierderi 0 .nu inteleg trebuie prin server[ implicit parola,admin ] ??? multumesc raspuns.

  184. Am achizitionat acelasi router pe care il prezinti tu in tutorial…Problema este ca,dupa instalarea acestuia care a fost facuta cu succes nu imi da voie sa accesez internetul! Oare de ce?E posibil sa fi gresit eu cu ceva?

  185. salutare tututor am de ceva timp acest router a functionat ok pana acum insa de cateva luni a inceput “scartaie”
    am conectat tel la wi-fi si dupa 5-10 min se desconecteaza de la wi-fi si nu il mai pot conecta nu il mai vede (trebuie sa dau restart la router) oprit/pornit altfel nu functioneaza .Am versiunea v4 130529 (ultima) fara dd-wrt.Am incercat 2 telefoane (bb 9320,9360 os7 ) aceasi problema insa cu modelul mai vechi bb 8900 os 5 nu a fost nciio problema
    Channel’ul este setat pe automat am incercat sa il pun si pe “9” mode: bgn mixed din pacate la fel face nu le-am incercat pe toate sa vad care merge si sa fie stabil sa nu se mai deconecteze . wpa2 + aes
    Rog pe cei care se pricep sau ce care s-au confruntat cu aceasta “problema” si au rezolvat sa raspunda

    multumesc anticipat

    o zi buna

  186. Salut! Am un router TP-LINK ca cel din tutorial .Am conectat la WIFI laptopul si functioneaza ok , dar telefonul -un Nokia e72- nu poate reda clipuri youtube.Pe alte routere reda youtube numai pe riuterul meu nu.Stie cineva ce setari trebuiesc facute in rouer ca sa imi mearga youtube?Oare trebuie sa schimb routerul sau se poate remedia problema din setari? Multumesc anticipat!

  187. Salut am un router Serioux si ma chinui de vreo 2 saptamani sa pun parola la wifi. am urmarit acest videoclip de nenumarate ori insa la routerul meu meniul este altfel decat meniul acestuia din videoclip. si chiar nu reusesc sa pun parola. deoarece nu gasesc WPA2-PSK doar WPA2 si cand incerc sa pun parola cu WPA2 laptopul nu se mai poate conecta si imi apare in dreapta jos un X ca si cum nu ar exista conexiune la internet. Sunt sigur ca gresesc undeva, asa ca va rog din suflet sa ma ajutati. adresa mea de email este [email protected] multumesc anticipat

  188. salutare,am instalat openwrt pe wr740n cu International version v4.24 works without apparent problems with Barrier Breaker Snapshot si am patit urmatoarea chestie:nu se mai aprinde al 3 led de la el si nu mai vad reteaua,nici pe laptop nici pe telefon,nu stiu ce sa-i fac,iam dat reset dar degeaba

  189. Buna ziua..va scriu in speranta ca ma veti putea ajuta in legatura cu acest router tl wr 740n!problema mea este ca nu pot conecta smartphonul la reteaua wireless si nu stiu de ce..va rog sa mi spuneti ce pasi trebuiesc facuti pt a conecta telefonul la reteaua wireless multumesc o zi placuta!!

  190. am si eu probleme cu routerul asta. vreau sa.l configurez pe un PC win xp.cu cd imi zice ca “no network adapter has been found” sau “unplugged cable” la placa de retea(un X) si nu pot continua instalarea. manual nu ma lasa (cu 192.168…..)imi zice ca nam net. pe laptop am reusit sa fac wirelessu sa mearga manual(cu cd m-a blocat iar la niste verificari ce le facea)dar nam net prin cablu.(cand bag cablu la placa se aprinde beculetul deci creca e bun).asa si la un alt laptop-aici si cu cd si manual dar tot nu aveam net prin cablu. deci de ce nu pot face nimic din PC? am net de la rds.multumesc!!

    • Adrian Gudus a zis

      Daca citeai secțiunea Articole Similare aflată sub tutorialul video, dădeai de “Cum se face conexiunea RDS si setarile pentru internet wireless intr-un router” scris cu roșu. Un singur click pe acel link te ducea direct la tutorialul de care ai nevoie!

      • am rezolvat in sf!!!era de la placa de retea trebuia bifat ip acolo sa apara internet getaway la local area con. si doar DUPA aceea m-a lasat sa intru pe pagina routerului dar nu cu 192.168.1.1 ci cu 192.168.0.1…si a mers si cd dupa acea. ms oricum de sfat

  191. Salut , am si eu o problema cu router-ul tp link wr740n , il instalez iar la urma cand sa verifice router-ul imi da o eroare failed to verifi router settings de ce ?

  192. Buna,am si eu un tp link wr 740 n,e bun,doar ca la rds pe cablu aveam 96-97 mbs acum pe tp link am 40-42!de ce?

  193. Salut! am si eu o problema am luat si eu router TP-LINK si din pacate l-am luat in Polska in poloneza si am dat acolo la limba dar nu merge sa dau pe sageata sa schimb limba…ce pot sa fac 🙂 ????

  194. salut..am si eu o problema cu routerul…imi merge netul dar dupa aprox 10 minute telefonul ramane conectat cu semnat full dar nu mai incarca nimic…opresc routerul si il pornesc si merge bn iar vreo 10 min

  195. Buna ziua
    Am o mica problema la acest router: cand scriu in cmd “ipconfig” imi arata la ip cel cu 192……iar daca scriu pe google myip imi arata pe cel cu 79……Cum fac sa-mi arate acest ip 79….. si in cmd cand scriu ipconfig(vreau sa deschid un server de joc si nu pot din cauza ca nu vede ip bun)am facut si portfw si degeaba

    Multumesc

    • Ai facut gresit port forwarding.
      Daca vrei sa treaca traficul ca prin branza pana la pc-ul cu serverul, activeaza DMZ pentru ip-ul de pe PC, ala cu 192.168….

      • la DMZ Host IP Address trec ip-ul ala cu 192 ??

        • asa arata cand scriu in cmd http://imgur.com/NqRvYMY
          si asa arata la mine dupa ce am facut port forwarding http://imgur.com/eGkafXo
          pe siteul my ip imi arata ca am 79.116.7…..eu asta vreau sa il arate peste tot

          • Pe router trebuie sa ai un IP alocat de servicul DHCP care ruleaza pe router.
            Nu ai cum sa folosesti acelasi IP si pe PC si pe router.
            Acum routerul are IP-ul public, iar PC-ul are un IP alocat din router.
            Daca activezi DMZ vei trimite tot traficul care vine inspre tine, pe PC, unde ai acel server.
            Daca totusi problemele persista, dezactiveaza firewall-ul din Windows.

          • irewall-ul din Windows este pe off
            am facut tot ce ai zis tu mai sus si cand pornesc serverul el vede ip cu 192….si nu merge,ideea era sa-l vada pe cel cu 79…..
            dar sa inteleg ca nu se poate prin router sa fac ceva

            PS: iar cei de la RDS nu vor sa-mi faca ip static asa ca ma las la mana mea

          • Vezi ca unele servere folosesc mai multe porturi.
            Incearca sa faci port forwarding si pentru porturile 80, 8080, 443.
            E posibil ca bandiții ăștia de la RDS sa blocheze unele porturi care fac prea mult trafic, cum ar fi cazul portului 25 pentru email. In unele zone firmele si persoanele care au email pe domeniu personal nu-si pot accesa email-ul prin intermediul clientului de email, si trebuie sa faca tot felul de smecherii prin descarcarea prealabila intr-ul cont Gmail ca sa poata citi email-ul.
            Ce-au zis ei, decat sa investeasca in sisteme moderne de combatere a traficului generat de spam, mai bine inchidem portul 25 si gata. Ca si cum aș da eu cu bomba atomica in terasa vara, cand ma deranjeaza țânțarii.

          • Faza e ca daca bag direct in calculator cablu de net nu mai am treaba cu ip-ul,serverul imi vede pe cel bun(cel cu 79),eu am facut port forwarding pentru portul 27015 ca asta imi trebuie,dar routerul imi aloca el ip-ul ala cu 192…Am crezut ca pot sa “pacalesc” cumva sa-mi vada decat un ip pe cel cu 79… care apare pe myip

  196. Octavian a zis

    Buna, nu stiu deja unde sa mai caut si la cine sa ma adresez. As vrea sa fac o configurare la un tplink 740n, astfel, ca atunci cind ma conectezi la wifi si apoi deschid o pagina de internet, sa-mi apara o pagina web pe care doresc eu sa aprara si apoi prin intermediul acestei pagini sa-mi ofere acces la internet. Ma poate ajuta cineva? Ms anticipat.

    • Eu nu am inteles exact ce vrei sa faci. Deci ai un router. In momentul in care te conectezi la WI-FI si deschizi browser-ul vrei ca prima pagina care iti apare sa fie una aleasa de tine(de exemplu videotutorial.ro)? Daca da, asta o poti face din setarile browser-ului.

  197. Buna!

    Am o problema. am un rooter tp link si candva mai demult am schimbat parolele si userul pentru a pune in siguranta reteaua si din pacate am uitat datele si unde am scris . Ajutama te rog cum pot reseta s-au afla datele mele pe propriul meu rooter. multumesc anticipat

  198. salut Cristi,de 2 zile matot chinui cu tot felul de setari de pe net si nu imi iese,ce vreau de fapt!.Am net de la telekom si folosesc modem huawei smartax 882mt prin cablu,intre timp mi-am cumparat si un modem wireless model TL-WR740n(tplink) le-am cuplat intre ele si e ok am wireless in casa la laptop sau orice telefon smart.Ce nu reusesc eu e ca nu reusesc sa devin conectabil pe site-urile de torrente si de aceea nu pot face upload cum trebuie sau aprope deloc,deci daca decuplez modem wireleess reusec sa devin conectabil….ce trebuie facut sau ce trebuie sa setez la ambele modem-uri ptr a aparea conectabil ptr torrente si in special pe mxyz !tin sa mentionez ca folosesc aplicatia utorrent.Multumesc anticipat si astept raspuns!

    • Activeaza UPnP pe ambele dispozitive.

      • am facut si asa am activat upnp,deja cand ma uit la upnp de la tp link imi arata ca portul care-l am pe utorrent este enable la t p link,dar cand verific pe site de torrente tot unconectable apar,nu stiu ce sa zic cred pe undeva e un conflict,ce am vazut diferenta era ca difereau ip-urile.nu am umblat la dmz ….nu stiu daca ar ajuta cu ceva!!

  199. Salut cristi
    Sunt un ,,devorator” de tutoriale.De la voi am invatat sa ma descurc pe un pc,cu voi am instalat primul windows si toate cele.Acum am o mica problema si nu reusesc sa-i dau de cap.Am un router TP-LINK-TL-WR841N si nu mai reusesc sa fac conectarea.Beculetul de la WAN este (se aprinde) portocaliu ceea ce nu este ok.Care sa fie problema? Mentionez ca,direct prin modem internetul (rcs-rds) functioneaza corect.Este clar ca nu e din cauza router-ului,deoarece am cumparat altul si la prima conectare i-mi arata acelasi lucru.Va rog frumos sa ma ajutati.Daca nu cer prea multsi daca se poate trimite-ti raspunsul pe e-mail.

    Stima si respect…………………andrei

  200. Am luat si eu acest router dar din pacate lasa de dorit semnalul wireles sau nu stiu eu poate sa il configurez…cert este ca trebuie sa vin cu telefonul langa router sa pot intra pe net,deja de pe la vreo 4 m nu mai prinde semnal wireles

Trackbacks

  1. […] prieteni, in acest tutorial video va voi prezenta instalarea firmware-ului custom DD-WRT pe routerul TP-Link TL-WR740N, acest router wireless super ieftin (in jur de 80 de lei) a fost prezentat pe videotutorial.ro […]

  2. […] pret mult mai mic http://www.pcgarage.ro/routere-wirel…ink/tl-wr740n/ Daca vrei review, poftim: https://www.videotutorial.ro/?p=6277 Trebuie sa mentionez ca daca vrei sa beneficiezi de standardul N, trebuie si placa de retea sa il […]

  3. […] sa urmariti tutorialul: Setare router trendnet pentru port forwarding cu virtual server si dmz sau TP-LINK TL-WR740N, un router wireless super ieftin si super bun, prezentare si setari sau Configurare router D-Link DIR 655 pentru Romtelecom, RDS, UPC, internet starter, 3G. Daca […]

  4. […] Salut, Iti recomand sa vizionezi acest tutorial: https://videotutorial.ro/tp-link-tl-w…utorial-video/ […]

  5. […] alt tutorial in care am prezentat un TpLink foarte bun, router pe care se poate instala si DD WRT: TP-LINK TL-WR740N, un router wireless super ieftin si super bun, prezentare si setari. Dupa cum vedeti sunt cateva tutoriale pe care oricine pasionat sau care vrea sa invete, ar trebui […]

  6. […] mare, va recomand doua routere pe care eu le detin, sunt destul de bune si nu sunt scumpe deloc. TP-LINK TL-WR740N, un router wireless super ieftin si super bun Netis, un router si repeater capabil, mic si foarte […]

  7. […] routere super ieftine (aproape gratis), va invit sa vizionați tutorialele video care urmează: Tutorial router TP-Link Tutorial Netis Sau poate vreți sa vedeți cum se poate amplifica semnalul wireless […]

Speak Your Mind

*