Instalare si prezentare Ubuntu 11.04 Natty Narwhal, in dual boot cu Windows – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem ce este nou in vesiunea Ubuntu 11.04 Natty Narwhal si o sa parcurgem pasii de instalare. Pentru cine nu stie inca, Ubuntu este un sistem de operare open source oferit gratuit utilizatorilor de PC-uri. Recent acesta a ajuns la o noua versiune 11.04 denumita Natty Narwhal. Acesta vine cu o noua interfata denumita Unity, o interfata intuitiva menita sa usureze munca la PC, foarte bine optimizata si pregatita pentru dispozitivele ce suporta touch. Un dezavantaj al interfetei Unity este faptul ca aceasta va rula doar pe un hardware mai capabil, cu o placa video decenta. Avand in vedere ca sistemul de operare Ubuntu vine integrat cu unele drivere in kernel, unii se vor putea bucura de interfata Unity imediat dupa instalare sistemului fara sa mai fie nevoie de instalarea driverelor sau de setari speciale insa in functie de placa video pe care o detineti si de performantele pe care aceasta le are, este posibil ca interfata Unity sa nu poata fi folosita decat dupa ce instalati driverele placii video. Daca aveti probleme cu folosirea interfetei Unity sau pur si simplu daca aceasta nu va place, puteti da log off sau restart si la logare puteti alege din panoul situat la baza ecranului interfata Ubuntu Clasic ce va va permite folosirea interfetei Gnome folosita si in Ubuntu 10.10.
Pentru mai multe detalii referitoare la cerintele hardware ale interfetei Unity, va invit sa accesati acest link:
https://wiki.ubuntu.com/DesktopExperienceTeam/UnityHardwareRequirements
Unity este o schimbare majora venita odata cu 11.04 Natty Narwhal insa pe langa aceasta interfata noua mai vin si alte mici imbunatatiri cum ar fi:
– drag and drop pentru adaugare de noi aplicatii in Launcher (dock)
– posibilitatea de a rearanja ordinea iconitelor din Launcher
– navigarea rapida cu ajutorul tastaturii folosind scurtaturi de taste
– suport pentru click dreapta si meniu contextual in Launcher
– Ubuntu One Control Panel permite sincronizarea selectiva si posibilitatea vizionarii progresului de download afisat in iconita din Launcher.
– viteza cu care se sincronizeaza fisierele in Ubuntu One a fost imbunatatita
– Ubuntu Software Center permite acum utilizatorilor sa voteze aplicatiile preferate sau sa adauge un mic review pentru acestea
– folosirea unui nou scroll bar denumit Ayatana Scrollbar pentru aplicatii si ferestre menit sa economiseasca spatiul folosit de vechiul scroll bar
– Ubuntu 11.04 vine cu ultima versiune de firefox 4, LibreOffice un inlocuitor pentru OpenOffice (suita de aplicatii pentru birou) versiunea 3.3.2 si Banshee 2.0 un player audio cu integrare in sound menu (meniul de sunet) ce va inlocui Rhythmbox
– noi Wallpapere, X.org 1.10.0 si Mesa 7.10.1.
– efecte vizuale pentru aplicatiile ce ruleaza si sunt minimizate in Launcher, precum si noi efecte la deschiderea si minimizarea aplicatiilor si ferestrelor.
– ascunderea inteligenta a Launcher-ului atunci cand maximizam o fereastra (cand comutam in modul full screen)
In concluzie, Ubuntu 11.04 Natty Narwhal este un sistem de operare ce vine preinstalat cu tot ce trebuie. Suita de aplicatii pentru birou, client de mesagerie instant, client mail si calendar, client de torrente, player video, audio, editor video, photo manager, soft pentru vizualizarea fisierelor PDF, soft pentru inregistrarea vocii, efecte vizuale, browser web, client pentru retelele sociale precum facebook, twitter, identi.ca, soft pentru sincronizarea fisierelor si backup-ul acestora in limita a 2G cu posibilitatea maririi spatiului de stocare plus posibilitatea de a instala oricand softuri gratuite. Acestea fiind spuse, va invit sa urmariti tutorialul videosi nu uitati: Ubuntu GNU Linux, mai mult decat gratuit, este open source!!!

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Ms,

  2. foarte tare bv voua

  3. Ma bate gandu sa incerc si eu Ubuntu , am citit despre el am vazut tutoriale nu stiu ce sa zic la prima vedere ( poate e impresia mea ) pare greu , dar daca se descurca alti nu cred ca nu as face fata :)) oricum cred si sunt convins ca pe viitor e singura alternativa

  4. vedeti cati reusit pana la urma sa faceti tutorial de ubuntu 11.04. Daca vreti puteti doar voienta e uneori. nu mai ziceti ca nu puteti face tutorial de x fel ca daca vreti gasiti o metoda pana la urma. felicitari si multumesc

  5. Foarte detaliat tutorialul! Felicitari!

    Parerea mea este ca Ubuntu incearca sa se apropie cat de mult de alternativa sa platita, Windows 7 si de aceea a introdus “Unity”, pregatind astfel sistemul pentru Touchscreen.

    • Dudumi a zis

      Vlad:
      Foarte detaliat tutorialul! Felicitari!

      Parerea mea este ca Ubuntu incearca sa se apropie cat de mult de alternativa sa platita, Windows 7 si de aceea a introdus “Unity”, pregatind astfel sistemul pentru Touchscreen.

      =)) iauzi la asta

  6. Părerea mea e că încetişor Ubuntu va deveni din ce în ce mai “user friendly” (prietenos cu utilizatorul). Mă bucură foarte mult acest lucru, deoarece nu întotdeauna îmi este uşor să lucrez din terminal, chiar dacă de cele mai multe ori simplifică lucrurile foarte mult.
    Cât de curând voi instala şi eu Ubuntu în dual-boot.
    Totuşi aş avea o întrebare legată de instalare. În momentul în care este necesară partiţionarea, sunt trei opţiuni: Dual-boot, Replace Windows şi Something else. Iar la dual-boot am observat că este necesară partiţionarea spaţiului în două partiţii(Windows şi Ubuntu).
    Dacă doresc să iau puţin din ambele partiţii existente (C si D) şi să fac una specială pentru Ubuntu vor apărea trei chenare? C(Windows), D(Windows) şi Ubuntu?
    Că mă gândesc că e posibil să păstreze paritiţia C(pe care am Windows-ul) şi să încerce să pună pe D Ubuntu. Că aş dori să păstrez C şi D, iar Ubuntu să fie pe altă partiţie.
    Totuşi am impresia că voi fi nevoit să lucrez din opţiunea “Something else” dacă nu mă înşel, şi să redimensionez partiţiile de acolo. Dar cum nu sunt sigur am zis să întreb.

  7. multumes adrian ca ai facut un tutorial despre ubuntu 11.04 chiar este folositor si este mai usor de folosit ca 10.10.
    as vrea sa te intreb cum ai facut in windows 7 bara ca jos cu butonul orb,internet explorer si ce mai era sa o pui sus ca in ubuntu
    miai fi de mare ajutor daca as primi un raspuns

  8. multumesc am rezolvat si singur foarte simplu

  9. Bun tutorialul. Felicitari. Insa se pare ca noua versiune de ubuntu are un mic bug la driverele video pt nvidia cel putin. Dupa instalare zice ca e activat dar nu e folosit: ceva de genu ” activated but curently not in use”.

    V-as mai propune o distributie linux interesante si user-friendly. e vorba de Pardus linux- o distributie turceasca dar care imi pare interesanta si destul de buna.

  10. costel08_78 a zis

    Foarte bun tutorialul.Multumesc mult pt ca ati facut acest tutorial despre ubuntu 11.04 chiar azi l-am instalat si eu si sincer dupa numai cateva minute ma pierdusem si vroiam sa renunt la el,avand alta interfata cu,care nu sant obisnuit dar acum dupa ce am vazut acest tutorial am hotarat totusi sa al pastrez vazand ca este chiar f interesant.

    • Adrian a zis

      costel08_78:
      Foarte bun tutorialul.Multumesc mult pt ca ati facut acest tutorial despre ubuntu 11.04 chiar azi l-am instalat si eu si sincer dupa numai cateva minute ma pierdusem si vroiam sa renunt la el,avand alta interfata cu,care nu sant obisnuit dar acum dupa ce am vazut acest tutorial am hotarat totusi sa al pastrez vazand ca este chiar f interesant.

      Pori reveni oricand la vechea interfata din Ubuntu 10.10 fara sa instalezi nimic. S-a aratat in tutorial cum faci asta.

  11. Ilie Florin a zis

    Ca sistem de operare este formidabil.L-am incercat si fata de windows merge mult mai bine dar ce nu-mi place la el este chestia cu yahoo messenger ca nu merge.

    • Ilie Florin:
      Ca sistem de operare este formidabil.L-am incercat si fata de windows merge mult mai bine dar ce nu-mi place la el este chestia cu yahoo messenger ca nu merge.

      Mrge sa insalezi aprox orice program care poate rula in windows :).Chair astazi am aflat si eu desi sunt incepator doar astazi am si luat contact cu Ubuntu deoarece pana in momentul de fata nu ma interesat.

  12. La inceputul tutorialului ai spus ca prin direct link prin browser se descarca foarte greu, ei bine la mine nu este asa am downloadat ubuntu 11.04 prin direct link cu 59 mb/sec, priviti aici linkul http://i52.tinypic.com/2d7zina.png tin sa va spun ca l-am doanloadat in 6 secunde 😀

    • pc1990:
      La inceputul tutorialului ai spus ca prin direct link prin browser se descarca foarte greu, ei bine la mine nu este asa am downloadat ubuntu 11.04 prin direct link cu 59 mb/sec, priviti aici linkul http://i52.tinypic.com/2d7zina.pngtin sa va spun ca l-am doanloadat in 6 secunde

      Viteza depinde foarte mult de internetul pe care il ai. Tu esti mai norocos si ai prins “oferta de ziua barbatului”. Am downloadat si eu imaginea si tot cu vre-o 5mb/s o luam, dar din cauza hardware-ului, nu a internetului.

      Au servere foarte bune cei de la Canonical.

    • bombonel_cracanel a zis

      pc1990:
      La inceputul tutorialului ai spus ca prin direct link prin browser se descarca foarte greu, ei bine la mine nu este asa am downloadat ubuntu 11.04 prin direct link cu 59 mb/sec, priviti aici linkul http://i52.tinypic.com/2d7zina.pngtin sa va spun ca l-am doanloadat in 6 secunde

      omule daca ai un asa net esti un om fericit bv mie-mi descarca cu 300 ks

    • pc1990:
      La inceputul tutorialului ai spus ca prin direct link prin browser se descarca foarte greu, ei bine la mine nu este asa am downloadat ubuntu 11.04 prin direct link cu 59 mb/sec, priviti aici linkul http://i52.tinypic.com/2d7zina.pngtin sa va spun ca l-am doanloadat in 6 secunde :D

      Oameni buni, bagati-va mintile-n cap, asa ceva nu se poate in Romania, niciun provider de net din Romania nu ofera mai mult de 100 Mbps, asta inseamna un download maxim de 12 MB de date pe secunda.
      Puneti-va mintea la contributie.
      Aceea este o eroare de afisare sau o eroare de calcul in windows.

  13. E frumos dar mai trebuie sa putem sa ne conectam si in reteaua RDS vorbesc de sistem real nu virtual cum e prezentat aici . 10.10 merge fara probleme 11.04 nu vrea in nici un fel…

    • tudor:
      E frumos dar mai trebuie sa putem sa ne conectam si in reteaua RDS vorbesc de sistem real nu virtual cum e prezentat aici . 10.10 merge fara probleme 11.04 nu vrea in nici un fel…

      Confirm acest lucru…Nu se poate crea conexiunea la rds din network manager, din interfata grafica. Totusi merge folosind comanda “sudo pppoeconf”… Se pare ca developerii astia nu prea au conexiuni pppoe in tarile lor. Nu este prima oara cand lanseaza o versiune finala de ubuntu ce are acest bug.
      Un motiv in plus sa ignor orice versiune non-LTS…au bug-uri la greu.

  14. justyn a zis

    prea dichisit……………:| tot windows.ul este la putere :P:P

  15. scuze ca va deranjez cu alte probleme
    am internet de la digi-digi mobil cu viteza de 7,2MB-cand descarc de pe alte site-uri,descarca cu 300-400KB cand incerc sa urmaresc un videotutorial descarca in jur de 90KB si i-mi spune ca nu am fonturi sau asa ceva si nu il pot urmarii
    ma poate ajuta cineva?

  16. andreutzu87 a zis

    e super tare si simplu de folosit…bv adrian pt tutorial 😉 😉

  17. Ionita Remus a zis

    Salut,
    Felicitari pentru tutorial. Foarte bun!
    Acum am gasit cautand pe internet o varianta pentru cei carora nu le merge interfata unity. Articolul in cauza se gaseste aici.
    Sper sa nu fie vreo problema pt ca am postat linkul.

    O zi buna!

  18. Cristi am o nelamurire cu partitia sawp….daca eu am 4gb ram trebuie sa ii aloc partitiei sawp 8 gb spatiu???

    • LucYan:
      Cristi am o nelamurire cu partitia sawp….daca eu am 4gb ram trebuie sa ii aloc partitiei sawp 8 gb spatiu???

      Tutorialul este realizat de Adrian si nu de Cristi. Fiecar din noi isi spune numele la inceputul tutorialului. Unde ai auzit tu in acest tutorial pronuntandu-se numele Cristi?
      Legat de problema ta cu partitia swap s-a vorbit cu ocazia altui tutorial despre cat si cum trebuie sa fie sau daca trebuie facuta. Scrii sus in casuta de cautare din dreapta sus: “{Cum se partitioneaza corect si cum se instaleaza Ubuntu Linux in dual boot cu Windows XP” Dai enter si vei gasi tutorialul. La minutul 31 s-a vorbit despre SWAP.

    • LucYan:
      Cristi am o nelamurire cu partitia sawp….daca eu am 4gb ram trebuie sa ii aloc partitiei sawp 8 gb spatiu???

      Daca ai 4 GB de ram, poti sa nu mai creezi nici o partitie swap. Daca ai ubuntu pe 32 de biti , o sa poti filosi 3 GB si ceva din cei 4 GB de ram. Imi e greu sa cred ca vei folosi asa de multe aplicatii sa ocupi toata memoria disponibila. Chiar sa folosesti virtualbox sau vmware…si tot iti va ajunge. Swap creezi doar daca ai 512 mb ram sau 1 GB de ram. La 2 GB, partitia swap este optionala. De exemplu eu am 2 GB de memorie si o partitie swap de 1 GB…Pana acum nu mi s-a intamplat ca ubuntu ca foloseasca mai mult de 1% din capacitatea partitiei swap.

  19. felicitari pentru tutorial !!ubuntu prinde viteza

  20. Va salut.Eu am instalat imediat ce a aparut 11.04 pe curat si singur fara dual boot cu windows si toate bune pana am icercat sa instalez teamviwer 6 pe care nu pot sa instalez nici cum sau poate nu stiu ca nu sunt prea avansat in linux asa ca am fost nevoit sa sterg si sa reinstalez windowsul.Da sa nu uit sa spun ca am incercat toate versiunile aparute pana acum si pe nici unul nu a mers asa de perfect skype si in special video.Daca cineva poate sa ma ajute cu temviewer as fi recunoscator

  21. Interfața nouă din Ubuntu 11.04 e asemănătoare cu cea de netbook (Ubuntu Netbook Remix)…

  22. Ratzoiu a zis

    L-am urcat pe sistem cu WUBI și mi-a plăcut foarte mult. A mers din prima fără probleme. După inlăturarea gunoaielor de aplicații din ei și instalarea a ce utilizez în mod normal, instalat de drivere și activat Unity, nu a avut nevoie de nimic. Interfață simplă, curată, eficientă, cu suport bun pentru toate aplicațiile și drivere, în final avem o distribuție de Linux matură, decentă, cu aspect frumos și care face absolut tot ce face un sistem de operare: te conectează cu lumea exterioară.
    Față de primele tentative de a face Linux user-friendly sunt pași enormi în privința utilității, ergonomiei, dispunerii inteligente a comenzilor.
    După ce-mi iau laptopul și licența sper să ajung să îl pun ca deafault OS pe pc. Pentru un user normal poate fi un înlocuitor excelent pentru windows.
    Odată cu maturizarea OpenOffice.org userii pot folosi aplicațiile integrate pentru utilizare medie și manipulare fără probleme a documentelor.
    Este extraordinar de ușor de utilizat OpenOffice și ășiface treaba fără să cârâie.
    Toata lauda pentru munca comunității OpenOffice și pentru compania Canonical, motorul ce stă în spatele distribuției Ubuntu, devenind practic sinonimă cu ce înseamnă Linux.

  23. Am instalat acest sist de operare,dar nu ma pt conecta la internet.Firma de net este RCS&RDS,am urmarit tutoriale ce se refera la modul de conectare,dar nu am reusit…Poate ma ajuta cineva….Multumesc anticipat!

    • Mihai:
      Am instalat acest sist de operare,dar nu ma pt conecta la internet.Firma de net este RCS&RDS,am urmarit tutoriale ce se refera la modul de conectare,dar nu am reusit…Poate ma ajuta cineva….Multumesc anticipat!

  24. iar atunci cand imi folosea 1% din swap, mai aveam si memorie ram disponibila.

  25. Puiu V. a zis

    Inspirata postarea aici,altfel nici ca vedeam tutorialul.Foarte putin stiu despre linux,insa asa bine-i scris tutorialul incat sunt convins ca la a treia,a patra incercare,reusec sa-l instalez.Ca un facut,cam de-o luna de cand am trecut pe W7,nimic rau nu s-a intamplat cu calculatorul.Bantui prin aceleasi locuri,am ramas cu un simplu firewall Z.Alarm si totu-i ok.Ieri si azi am citit mult despre Linux.Alta gandire.E limpede de ce nu se lipesc virusii si de ce nu-i nevoie de resurse la greu.Nu prea-nteleg care-i diferenta dintre rularea directa a imaginii in virtual pe un hard virtual si instalarea clasica.Comparatii,limitari,beneficii.Din cate materiale exista pe site,nu se poate sa nu ma lamuresc.Problema nu se pune daca trec sau nu(si)pe Linux,ci,cand si ce distributie sa aleg intre Ubuntu si Mind.Mai intai ma voi fixa la softurile necesare nevoilor curente din W7,apoi,voi cauta un linuxist dispus sa ma ajute sa migrez pe linux,stiind clar la ce folosesc calculatorul.
    Cu siguranta ca mai sunt incompatibilitati cu Windows-ul.Dar si solutii.
    Am remarcat ca linuxul cere contact permanent cu dezvoltatorii.Nu mi se pare
    greu sa vezi ce-i nou in fiecare zi,mai ales ca verifici intr-un singur loc.
    Una peste alta,stilul cald,explicit,cu vocatie pedagogica,al autorului,a facut din linuxul vazut de multi ca ceva ermetic,un lucru obisnuit si,pe mine a reusit sa ma convinga.In general nota site-ului e la cote mari,chiar si a unor comentatori de la care am mai ciugulit informatii pretioase.Doar e Tutorial punct ro.nu ?
    Ati zis sa-mi spun parerea.Tocmai am facut-o. Felicitari adevarate !

    • AdrianGudus a zis

      Puiu V.: Inspirata postarea aici,altfel nici ca vedeam tutorialul.Foarte putin stiu despre linux,insa asa bine-i scris tutorialul incat sunt convins ca la a treia,a patra incercare,reusec sa-l instalez.Ca un facut,cam de-o luna de cand am trecut pe W7,nimic rau nu s-a intamplat cu calculatorul.Bantui prin aceleasi locuri,am ramas cu un simplu firewall Z.Alarm si totu-i ok.Ieri si azi am citit mult despre Linux.Alta gandire.E limpede de ce nu se lipesc virusii si de ce nu-i nevoie de resurse la greu.Nu prea-nteleg care-i diferenta dintre rularea directa a imaginii in virtual pe un hard virtual si instalarea clasica.Comparatii,limitari,beneficii.Din cate materiale exista pe site,nu se poate sa nu ma lamuresc.Problema nu se pune daca trec sau nu(si)pe Linux,ci,cand si ce distributie sa aleg intre Ubuntu si Mind.Mai intai ma voi fixa la softurile necesare nevoilor curente din W7,apoi,voi cauta un linuxist dispus sa ma ajute sa migrez pe linux,stiind clar la ce folosesc calculatorul.Cu siguranta ca mai sunt incompatibilitati cu Windows-ul.Dar si solutii.Am remarcat ca linuxul cere contact permanent cu dezvoltatorii.Nu mi se paregreu sa vezi ce-i nou in fiecare zi,mai ales ca verifici intr-un singur loc.Una peste alta,stilul cald,explicit,cu vocatie pedagogica,al autorului,a facut din linuxul vazut de multi ca ceva ermetic,un lucru obisnuit si,pe mine a reusit sa ma convinga.In general nota site-ului e la cote mari,chiar si a unor comentatori de la care am mai ciugulit informatii pretioase.Doar e Tutorial punct ro.nu ?Ati zis sa-mi spun parerea.Tocmai am facut-o. Felicitari adevarate !

      Te felicit pentru mintea deschisa pe care o ai si disponibilitatea de care dai dovada de a incerca si alt ceva in afara de windows (e mare lucru!) Pe lumea asta nu exista doar windows! nu zice nimeni sa “te lepezi de Windows” insa si alte sisteme de operare merita o sansa macar de a fi incercate daca nu utilizate de zi cu zi

      • Puiu V. a zis

        Multam.Ma onoreaza cuvintele unui specialist care trudeste moca,din pasiune.
        Asta,da,minte deschisa.La mine mai putin,sunt in pozitia profitorului.
        Totusi,ara,nu zboara,nu-i mare lucru sa vezi evidenta.Problema-i,nu te mira,filosofica.In IT ? Da.Adu-ti aminte,abia am serbat,cand multimea striga slava Lui Isus,fiul Lui Dumnezeu,si dupa numai trei zile,aceeasi turma striga din rarunchi,ucideti-L,ucideti-L.
        Fie ca-i vorba de Windows si de orice altceva care-i mult,mult si peste tot,tin mainile-n buzunar instinctiv,si,sunt foarte atent la oferte.Au sigur capcane la greu,aproape la vedere.Cu Windows nimeni nu-i stapan pe PC-ul platit,poate,cu sacrificii.Microsoftul e stapanul,si,constat ca si Yahoo s-a porcait rau.Cine crede ca-i stapanul PC-ului cu W pe el,e naiv,sau are,asa,o placere masochista pt.reinstalari,dupa ce bantuie prin toti antivirusii care te blochiaza facandu-si treaba bine,dar,nestiind sa-i foloseasca corect.E clar ca exista utilizatori care stapanesc bine W-ul si-s multumiti.Si ei trec prin reinstalari curate.Asa-i conceput W-ul,au inteles asta si accepta.
        In anumite situatii este de neinlocuit si de cand cu W7,care-mi place cu adevarat,lucrurile stau ceva mai bine,desi problemele raman,mai bine mascate,dar,raman.Cand iesi in lume,ok,W-ul,pt.ca-i majoritar si cumva trebuie sa comunici si sa fi vazut si inteles de toti.Asta-i particularitatea
        Am vazut exagerari de ambele parti.Le respect parerile,nu intru-n capcana polemicilor.W7 va coexista cu Linux-ul pe PC-ul meu.Siguranta Linux-ului e batuta-n cuie,deriva din Unix,alta gandire.Apoi,resursele si placerea de a lucra cu ceva al carui proprietar esti.Sa ataci Linuxul e ca si cand ai vrea sa vopsesti oceanul cu o picatura de cerneala.E absurd.De furat nu mai zic.
        Cine fura aer ? Sminteala totala,e peste tot,gratis.Crezi,au ba,am platit Total Uninstal.De la un roman l-am luat.Microsoft ? In veci.Dama-n judecata.
        Nu ma descurc cu serialele la cat asi vrea sa ciugulesc Microsoftul.
        Daca ai sti ce face Bill cu miliardele luate de la noi te-ai cruci.E-mail…
        Sunt convins ca voi avea probleme,dar,asta,exclusiv din pricina lipsei mele de instructie.Si ? Oare,s-a stins lumina la Tutoriale.ro ?
        Am sa caut in Valcea un linuxist botezat si-i dau drumul cat de curand.
        A-propos,am vazut ca linuxistii sunt fratelnici si saritori.In W,am gasit niste programele pe site-uri romanesti,bune,bune,dar,banu’.Sapand,am gasit aceleasi softuri free,dar in afara.Nu mi-a venit sa cred ca un roman de-al meu poate face asa ceva.Noroc cu contraponderea site-urilor gen Tutorial, care se detaseaza de departe, unde-s oameni unul si unul,de probitate morala.
        O.k. Daca cele scrise-ti sunt de folos,tie,si celor asemanatori tie, in momentele rare de renuntare, inseamna ca si eu mi-am facut treaba.Continua! Ai castigat un prieten de cursa lunga.
        Multam frumos.

  26. sosofin a zis

    Excelent ca intotde-una,dar despre instalarea unui antivirus in ubuntu
    pe cand e posibil.Sau poate nu e cazul.

  27. O intrebare : daca vreau sa dezinstalez Ubuntu imi va afecta sistemul ? Mai precis , va avea influenta dezinstalarea asupra hardului ( va reveni partitia la forma avuta inaintea instalarii Ubuntu ? ) si daca imi va afecta Windows 7 pe care il am acum instalat ?

    • AdrianGudus a zis

      zott: O intrebare : daca vreau sa dezinstalez Ubuntu imi va afecta sistemul ? Mai precis , va avea influenta dezinstalarea asupra hardului ( va reveni partitia la forma avuta inaintea instalarii Ubuntu ? ) si daca imi va afecta Windows 7 pe care il am acum instalat ?

      Scrie sus in casuta de cautare din dreapta de pe margina neagra: “Cum se instaleaza si cum se elimina Ubuntu Linux dintr-un dual boot cu Windows” da enter si vei gasi tutorialul ce ofera raspuns la intrebarile tale.

  28. Imi cer scuze ca am gresit numele…si multumesc lui vali pt ca ma lamurit…Bafta in continuare

  29. Imi apare aceasta problema dupa instalare [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/19/capturepu.jpg/][IMG]http://img19.imageshack.us/img19/9636/capturepu.jpg[/IMG][/URL]
    si mi se pune pe interfata clasica nu ma lasa sa o pun pe cea noua

  30. applevirus a zis

    in sfarsit a aparut un tutorial si despre asta

  31. As dori o prezentare cu toate efectele din ubuntu va rogg

  32. axelluny a zis

    Citind ultimul comentariu ca sa nu zic povestea d-nului Puiu V chiar nu m-am putu abtine sa ii spun ca se inseala profund cu siguranta linuxului,citez:”Siguranta Linux-ului e batuta-n cuie,deriva din Unix,alta gandire.Apoi,resursele si placerea de a lucra cu ceva al carui proprietar esti.Sa ataci Linuxul e ca si cand ai vrea sa vopsesti oceanul cu o picatura de cerneala.E absurd.De furat nu mai zic.” Ii aduc eu la cunostiinta ca rootkiturile au fost concepute pe Unix si apoi adaptate pentru toate celelalte sisteme.De asemeni si Mebroot merge de minune si pe linux de nici nu viseaza utilizatorul acela foarte sigur pe sistemul lui ca are musafiri nepoftiti,CARE II VOR LUA DREPTURILE DE ROOT.(si cu tot ce implica aceasta).Ar fi foarte multe de spus dar de exemplu eu as fi foarte incantat daca s-ar prezenta intr-un tutorial tot asa de lung principalele metode de securizare a linuxului ,de blocare a principalelor porturi utilizate pentru atacuri si alte aspecte de securitate.
    In rest pot zice cu siguranta ca domnul Puiu V se pricepe bine la redactare ,la epitete,si alte figuri de stil ce au legatura cu literatura.Aceasta este latura care trebuie sa o valorifice…cred eu si nu o spun tendentios.

  33. Ma poate ajuta cineva cu informatii despre utilizarea BACKTRACK?

  34. Puiu V. a zis

    axelluny.
    Ok,Linux.Totusi…Tot ce-i stiinta,dar,absolut tot,a aparut in centrele cultural-spirituale,biserici,manastiri,etc.Asa au aparut universitatile. Oamenii cu frecventa asemanatoare se intalnesc inevitabil.Asta-i legea. Dovada,site-ul pe care ne aflam.
    Cald-frig,noapte -zi,alb-negru,bun-rau,continua tu.Ce vreau sa spun,este,ca,NU EXISTA SO FARA ANTI SO.Si,sti ceva ? In Linux sunt un mare zero,si,in W,tot p-aci,ma rog,ma descurc cu tot ce am nevoie ca simplu utilizator.In schimb, stiu bine Legile Universale,imi vad neputinta-n IT,si vreau sa evoluez si-n acest domeniu.De aceea am scris literar,cum bine zici,com.precedent, altfel,in afara de “ba pe-a ma-ti”,nimic nu obtineam.Asa,a aparut dorinta ta,la care subscriu.Acum suntem cel putin doi,care sa-l rugam frumos pe Adrian sa ne
    lumineze cu ce-ai cerut tu.
    Care-i cea mai buna masina ?-Cea pe care o ai,dar,cunoaste-o bine.Cred ca treaba asta din auto se aplica si la SO.Nu am chemare spre expertiza-n IT,am alte preocupari,insa,doresc alternativa W-ului,ca utilizator grijuliu.
    Ma bizui,exclusiv pe Adrian,desi alte pareri abunda,in recomandarea unei distributii Linux cu care sa incep.Pt.ca,nu folosesc calculatorul ca pe o masina de scris,dar,nici pt.studii elaborate de IT,daca ma va accepta,ii voi spune printr-un e-mail ce fac exact cu pc-ul si ce configuratie are,ca sa nu-l bat la cap cu reveniri enervante.
    Configuratia,cred ca o voi posta pe site,poate,Cristi,se va indura de mine si ma va invata cum pot obtine maximum de la ea,si,vor fi fiind si altii asemeni mie,care,sa beneficieze de expertiza lui,cu aceasta ocazie.
    Nu,nu-i tendentios raspunsul tau,ba,razbate din el dorinta de evolutie.Da-mi un semn,si am sa-ti trimit un fisier despre Bill G.,a-propos de cald-rece.
    Abordarea W-ului de catre el este pur filosofica.Din soft in soft,din procesor in procesor,din memorie-n memorie,din hard in hard.Nu vorbesc aici de evolutia fireasca,ci de o ancora pt.public care e abonat permanent la imbogatirea unora.
    Linuxul,si d’-asta-l iubesc,se opune exact acestei filosofii,dar,si mamei prostilor care-i mereu gravida.Vezi comentarii tendentioase pretutindeni.
    E avangarda Tutorial.ro,sau ce?
    Cu cele scrise am dorit sa ofer o metoda de abordare in cunoasterea de orice fel,inclusiv,ba, mai ales a IT-ului,scutitoare de timp si resurse.
    E ultima “romantare”.In viitor voi fi strict pe profilul site-ului.
    Pt. Adrian,Cristi si cei asemenea lor:”Invata un intelept,si,se va face si mai intelept,invata un prost,si gata dusmanul,iti va da in cap”,(p-aci,”Proverbe”)
    Asta,ca sa suporte mai usor balariile la care sunt supusi inevitabil ca persoane publice evoluate,ce se afla.
    Linux ? O.k.,cu care-ncep ca sa-l studiez amanuntit,si care sa aiba integrate
    softuri indispensabile ?
    Adrian,ma bazez pe tine.
    Multumesc.

    • Solaris a zis

      Pentru nenea Puiu V.
      Stai linistit ca o sa te familiarizezi usor cu linux, nu-i balaur, trebuie doar sa rezisti tentatiei de a nu-l scoate si de a reveni inapoi la windows. Alternative gratuite gasesti nu-i o problema. Incearca sa petreci cat mai mult timp pe linux si o sa realizezi singur ca ai invatat unele chestii fara sa vrei, iar de aici incolo totul e simplu.
      Sper sa te ajute Adrian si sa nu uite ca odata si el a fost ca tot omul de rand si nu vroia in ruptul capului sa auda de linux, chiar daca acum il venereaza. Adrian sper sa nu te superi si sa faci urat, asa cum iti sta in fire dar asta e adevarul in legatura cu trecerea ta pe linux, trebuie sa recunosti ca odata nici tu nu agreai linuxul si ti-a trebuit foarte multa munca de lamurire ca sa ajungi sa inveti linuxul. Oricine vrea sa treaca pe linux are nevoie de o persoana care cunoaste linuxul si care e dispusa sa ajute si pe altii, pentru ca intotdeauna cel care vrea sa invete se va lovi de o problema, fie ea cat de mica, la care are nevoie de ajutor si din care sa invete ceva. In rest ce pot sa spun, ma bucur ca Adrian, te-ai decis sa inveti linuxul si chiar sa prezinti tutoriale video in care sa te chinui sa scoti in evidenta caracteristicile acestui sistem de operare de care din pacate multa lume fuge. Sanatate si numai bine in continuare!

  35. AdrianGudus a zis

    Pentru Puiu V: Mailul meu se afla deasupra fiecarui tutorial realizat de mine. Deasupra playerului video scrie mic cu rosu: de Adrian Burlugeanu. Dai click dreapta pe acel text rosu si alegi din meniul contextual Copy Email Adress, sau poti da clickc pe acel scris si daca ai un client de mail instalat, se va deschide cu adresa mea de mail gata completata in campul “To: (catre)”
    Pentru cei mai incepator recomand distributia Linux Mint ce are la baza tot debian ca si Ubuntu. Scrie sus in casuta de cautare din dreapta sus: “Linux Mint 10 Julia, o distributie ce face trecerea de la Windows mult mai usoara” da enter si vei gasi tutorialul

  36. Ludovik a zis

    Salut am instalat si eu aceasta versiune si nu ma pot conecta la internet (RDS) , mentionez ca am urmat calea sistem / preferance / net.config. , registrul DSL unde am bagat nume , parola si nu se conecteaza .Daca poate cineva sa -mi dea un sfat ?
    Multumesc !

    • Ludovik:
      Salut am instalat si eu aceasta versiune si nu ma pot conecta la internet (RDS) , mentionez ca am urmat calea sistem / preferance / net.config. , registrul DSL unde am bagat nume , parola si nu se conecteaza .Daca poate cineva sa -mi dea un sfat ?
      Multumesc !

      Ludovik:
      Salut am instalat si eu aceasta versiune si nu ma pot conecta la internet (RDS) , mentionez ca am urmat calea sistem / preferance / net.config. , registrul DSL unde am bagat nume , parola si nu se conecteaza .Daca poate cineva sa -mi dea un sfat ?
      Multumesc !
      Da se poate la DSL nu mai baga firma RDS lasa liber spatiul ala scrie numai la nume utilizator si parola deci la srviciu nu scrii nimic.Sper sa mearga si la tine.Daca merge dai o bere 🙂

  37. Buna ziua, am instalat pe un VBox Unbuntu 11.04 si nu imi recunoaste placa video sau ceva de ceva de genul deoarece nu imi recunoaste interfata noua.Insa am facut un USB Stick Ubuntu 11.04 cu persistence cach si acolo imi ruleaza perfect placa video si imi recunoaste si interfata noua.Astept raspuns.Multumesc Videotutorial.ro

  38. laur222 a zis

    Salut! Am o mica problema printre altele nu imi mai booteaza linuxul.Am versiunea ubuntu linux 11.04 pe virtual box fara windows si am incercat sa bag si de pe cd in modul live cd si tot nu merge.Trebuie sa-l sterg si sa-l bag din nou ? Mentionez ca sunt incepator nu am nici o saptamana de cand folosesc linuxul.
    Multumesc!

  39. Salut, am citit mult despre linux inainte sa instalez acest 11.04. Merge, incep sa-i dau de capat, dar cu un lucru nu sunt in clar: cum fac sa sune toate cele 6 difuzoare? La intrebari am gasit ca nu trebuie instalat driver audio realtek, dar fara el suna numai 2 difuzoare. In xp e ok, in windows7 am driver realtek de vista si dupa instalarea lui pot seta toate sase difuzoare. Cum se face in Linux? Mersi de raspuns, daca scrie cineva.

    • AdrianGudus a zis

      Csabaxb:
      Salut, am citit mult despre linux inainte sa instalez acest 11.04. Merge, incep sa-i dau de capat, dar cu un lucru nu sunt in clar: cum fac sa sune toate cele 6 difuzoare? La intrebari am gasit ca nu trebuie instalat driver audio realtek, dar fara el suna numai 2 difuzoare. In xp e ok, in windows7 am driver realtek de vista si dupa instalarea lui pot seta toate sase difuzoare. Cum se face in Linux? Mersi de raspuns, daca scrie cineva.

      Te duci pe difuzorul din panoul de sus, in dreapta si dai click si alegi Sound Preferences…. In Fereastra ca se deschide mergi pe tabul Hardware si in dreptul lui Profile alegi Analog Surround 5.1 Output sau Analog Surround 6.1 Output. putin mai in dreapta in dreptul meniului drop down de unde alegi Analog Surround 5.1 Output sau Analog Surround 6.1 Output ai butonul Test Speakers pe care daca vei dai click iti va testa fiecare satelit si poti vedea daca ai sunet in toate…

  40. La intrebarea asta iti spun eu sincer ca Adrian-Admin e baiatul care se pricepe cel mai bine in Linux so..asteapta raspunsul lui ca sigur stie , altcineva mai competent eu nu stiu in linuk

  41. Eu aveam triplu boot cu xp 7 si ubuntu 10.10 astazi am formatat hardul am pus ubuntu 10.10 si lam upgradat la versiunea 11.04 merge perfect nu mia dat nici o eroare.Foarte frumos tutorial.Puteti sa mai faceti tutoriale despre ubuntu?
    NU ma mai intorc la windows.

  42. salut cristi. ieri am renuntat si eu la wiundows si am instalat ubuntu ca in tutorial. si am o nelamurire: nu inteleg de ce nu am tabul cu visual effect cand vrea sa schimb imaginea de fundal. vreau si eu efecte ale ferestrelor cum am vazut la altii, poate ma ajutati

  43. Mersi de raspuns, dar nu vrea. Numai: Off, stereo analog imput/output, si stereo analog duplex apare. Numai 2 difuzoare apar! Am mai cautat pe net si am gasit un text: intrare in terminal, comanda alsamixer, apare realtek 662 ca device, cu sagetile caut intre Master Volume, Pcm, Microfon, Front, etc. etc., dar tot nu apare “6 channel” cum arata o poza din text. Deci nu pot schimba device-ul pe 6 canale, ca apoi sa setez cum ai scris si Tu. Acum scriu de pe 10.10, dar si asta asa se manifesta,ca 11.04. In xp nu era problema, in windows 7 tot asa aparea,( cu 2 ) pana nu am pus un driver realtek de vista, si dupa restart s-a afisat altfel configuratia device, si am putut seta 5.1. Textul gasit explica pentru 10.10, dar nu raspunde la mine. Alta idee ajutatoare? Pacat sa raman asa, ca deja place la fel ca Windows. Multumesc.

  44. Salutare! as vrea sa stiu daca pe un laptop Acer Aspire 5630 ruleaza unity. Am ca driver video intel 945 espress chipset family si nu stiu sa instalez driverul. Va rog care va pricepeti sa ma ajutati.Raspundeti-mi sau:
    Daca nu ma, puteti gasi la id de messenger:bura_flavius sau nr. tel:0767945004
    Multumesc!

  45. Am incercat dar mi se da urmatorul raspuns si nu stiu ce sa fac:In general, many Linux* distributions already include Intel® graphics drivers. If you are looking to update your driver, Intel recommends checking on availability and obtaining precompiled driver packages from your Linux distribution vendor or computer manufacturer. Support for these drivers will be through your Linux distribution vendor or computer manufacturer.

    Intel provides development drivers for Intel® integrated graphics to the open source community. These development drivers are intended to provide the Linux* developer community an opportunity to improve and provide feedback for the driver. Driver source code can be obtained from public source code repositories.

    If you are looking to compile or upgrade the Intel graphics drivers for Linux on your own, information on obtaining the development driver source code can be found in the Download section of http://www.intellinuxgraphics.org . Support for this driver is only available through the open source community, specifically via mailing lists and forums. These drivers are intended for use by technical Linux developers.

    The linked site below is not under the control of Intel and Intel is not responsible for the content of any linked site or any link contained in a linked site. Intel reserves the right to terminate any link or linking program at any time. Intel does not endorse companies or products to which it links and reserves the right to note as such on its web pages. If you decide to access any of the third party sites linked to this Site, you do this entirely at your own risk.

  46. Vreau sa stiu de unde pot lua driver-ul video sau daca exista un driver video pentru ubuntu pentru modelul pe de intel 945 express chipset family. Tin sa precizez ca am laptop…

    • Flavius:
      Vreau sa stiu de unde pot lua driver-ul video sau daca exista un driver video pentru ubuntu pentru modelul pe de intel 945 express chipset family. Tin sa precizez ca am laptop…

  47. Flavius a zis

    Va rog sa-mi raspundeti! Am un Acer aspire 5630,CPU dual-core 1.66GHz2GBram,HDD:160GB,Mobile Intel(R) 945 Express Chipse Family placa video…Va rog sa-mi spuneti daca imi merge Unity de la versiune ubuntu 11.04 pe laptopul meu si unde as putea gasi un driver video penrtu ubuntu?

  48. Am si eu o problema pe ubuntu 11.04 nu se aude nimic . Placa de sunet realtek alc830 de la placa de baza .
    Multumesc anticipat

    • AdrianGudus a zis

      alex:
      Am si eu o problema pe ubuntu 11.04 nu se aude nimic . Placa de sunet realtek alc830 de la placa de baza .
      Multumesc anticipat

      Ai dat volumul la maxim? Vezi ca uneori dupa instalare (cel putin asa patesc eu) sonorul se da automat pe mute (asta doar la prima bootare dupa ce ai terminat de instalat ubuntu)

  49. DA mam uitat si este la maxim dar la hardware nu imi arata nici o placa audio. Ce pot sa fac.

  50. Da mam uitat si e dat la maxim . dar la hardware nu vad placa mea audio.

  51. Alex@: mai sus am scris si eu, ca nu pot seta numai 2 din cele 6 difuzoare ale mele. Acum o luna am postat problema mea, dar raspunsul nu rezolva problema, ptr. ca, Natty asta are ceva incompatibilitati cu cateva versiuni de Realtek onboard. 662, probabil si versiunea ta 830, asa mi s-a raspuns de pe alt forum. Astept, ca baietii de la Natty, sa rezolve problema, si o sa-mi instalez iarasi acest Natty.

  52. Va propun si eu sa faceti daca puteti un tutorial despre Qubes OS. Un sistem de operare foarte interesant si foarte sigur de asemenea, bazat pe linux. Acesta deschide programele in cate o cutie virtuala si astfel le izoleaza.

  53. Am o mica problema folosesc Ubuntu linux 11.04 si cand vreau sa joc ceva mai bun jocul nu se vede in limitele ecranului .Daca ma puteti ajuta cu o explicatie va rog sa mi-o trimiteti.

  54. salut
    am vrut sa instalez ubuntu exact asa cum am vazut in tutorial dar cand ajung la partea cand imi arata ce sistem real am instalat mie nu mil arata.de ce??
    am windows 7

    • marius:
      salut
      am vrut sa instalez ubuntu exact asa cum am vazut in tutorial dar cand ajung la partea cand imi arata ce sistem real am instalat mie nu mil arata.de ce??
      am windows 7

  55. salut ,
    am probat ubuntu 11.04 timp de vreo 2 saptamani in dual boot cu windows 7 si a mers perfect .Acum am renuntat la windows si am instalat numai Ubuntu 11.04 .Problema e ca nu merge nici un player . Cand deschid un fisier video nu pot sa-l dau pe tot ecranul , nici sa-l dau mai tare ,nimic pur si simplu se restarteaza calculatorul . Am instalat si VLC si GNOME MPLAYER si face tot la fel . CEI DE FACUT ???
    SALUTARI

  56. Vreau sa stiu daca pot rula programe gen counter strike.. steam si alte prostii pentru windows si daca pot instala drivere pentru placa video intel 😀 da-mi add te rog pe yahoo!messenger sau skype : andreicosmin_cosmin – skype / andreicosmin.cosmin – yahoo 😀

  57. Vreau sa stiu cum pot rula programe/jocuri ca in windows. Ma refer la Counter-strike / yahoo /skype si alte chestii din windows . Cine ma poate ajuta sa dea add : andreicosmin.cosmin Y!M / andreicosmin_cosmin skype!

    • Cosmin:
      Vreau sa stiu cum pot rula programe/jocuri ca in windows. Ma refer la Counter-strike / yahoo /skype si alte chestii din windows .Cine ma poate ajuta sa dea add : andreicosmin.cosmin Y!M / andreicosmin_cosmin skype!

      Scrii sus in casuta de cautare din dreapta sus: Wine, dai enter si vei gasi tutorialul.

    • Cosmin:
      Vreau sa stiu cum pot rula programe/jocuri ca in windows. Ma refer la Counter-strike / yahoo /skype si alte chestii din windows .Cine ma poate ajuta sa dea add : andreicosmin.cosmin Y!M / andreicosmin_cosmin skype!

      Nu va mai dati adresele pentru ca nu stiu daca va dori cineva sa te ajute prin metoda asta…cel mai probabil o sa primesti spam.
      Programele de windows le poti rula instaland “WINE” sau “playonlinux”. “Playonlinux” se bazeaza tot pe “wine”, numai ca il configureaza in functie de aplicatia sau jocul pe care vrei sa il instalezi.
      Ar mai fi “Cedega”… dar este comercial.
      Trebuie sa stii ca unele aplicatii funtioneaza pe “wine”, dar altele pot sa ruleze cu erori…sau deloc.

      Pe ubuntu nu am instalat decat 2 jocuri (de curiozitate): counter strike 1.6 si Farcry 1. Ambele au mers fara probleme (cu siguranta nu sunt singurele jocuri care functioneaza, mai sunt si altele). Yahoo mesenger se instaleaza dar nu ruleaza…nu se conecteaza. Iar pentru skype nu e nici o problema intrucat exista versiune care ruleaza nativ pe linux.

      Gandeste realist, fa un dualboot, pentru ca nu e nimeni indeajuns de nebun incat sa stea fara windows… din multiple motive.

  58. salut, am si eu o problema am instalat ubuntu langa wind xp toate bune si frumoase si dupa cand am aprins calc si am vrut bootez windows xp nu mergea mi se restarta calc …puteti sa imi ziceti si mie ce as putea sa fac

  59. am ubuntu 11.10 si unde as putea SA GASESc un driver pt placa video Intel GMA 500 SERIES la un netbook ACER AO 751H.MULTUMESC

  60. incercati sa instalati wubi adica ubuntu pe partitie ntfs.

  61. In legatura cu ubuntu cel nou la care am probleme cu reteaua, adica isi face update iar dupaia o ia razna ba se blocheaza, din ubuntu software center nu se instaleaza nicio apps zice ca check internet connection failed, de la ce poate fi de la router ca pe win merge brici, dar in ubuntu doar cu 200KB/s trage dupa net, iar cu win 10MB/s, ce poate fi de la mine sau are pc meu ceva desi e nou sandy bridge, ce ziceti nici pe google nu pot intra sta sta si apare Conecting… si zice server not found, dar la retea indica ca e OK am reinstalat de 3 ri ubuntu 10.4 la fel aceiasi probl., 11.04 la fel, 11.10 la fel care e problema ?

  62. am incercat si eu sa instalez ubuntu dar cand aleg “install..” mi se restarteaza pc-ul si o ia de la capat si tot asa.. ce nu fac bine?

  63. Dupa ce instalze Ubuntu in dual-boot cu Windows XP , se vor pastra fisierele care le aveam in partitia unde era instalat Windows-ul ( ex.:fisiere din My Documents ) ?

  64. AdrianGudus a zis

    Stephan:
    Dupa ce instalze Ubuntu in dual-boot cu Windows XP , se vor pastra fisierele care le aveam in partitia unde era instalat Windows-ul ( ex.:fisiere din My Documents ) ?

    Cred ca am fost destul de clar, ai citit textul de deasupra tutorialului in intregime? Ai privit cu atentie tutorialul video cap-coada?
    Daca alegi dual boot, Ubuntu nu se va atinge de fisierele pe care le ai in Windows. Pur si simplu se va instala si un alt sistem de operare langa (in cazul de fata sistemul de operare Ubuntu) Windows

  65. ma pueti ajuta eu cind dau sal instalez dupa ce se incarace cele 4 punce imi apare ( Unable To Find A Medium Containing A Live File System ) ajutatima varog

  66. Salut puteti face va rog frumos si un tutorial despre instalarea arch linux.Va multumesc pt atentie

  67. am instalan ubuntu 11.04 in dual boot si cand am instalat nu mia cerut ca si in tutorial sa selectez ora si asa sa instalat pur si simplu. problema este ca nu merge orce deschid ori nu se vede ori clipeste imaginea si dupa se blocheaza am intrat pe net si merge asta la ubuntu ma refer o rezolvare daca se poate unde gresesc la instalare? am luat ubuntu de pe site lor oficial

  68. Cum descarc versiuni mai vechi de pe Ubuntu.com sau Ubuntu.ro? Mie imi apare sa descarc ultima versiune de Ubuntu, eu vreau Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot).

  69. Adrian Gudus a zis

    Andy:
    Cum descarc versiuni mai vechi de pe Ubuntu.com sau Ubuntu.ro? Mie imi apare sa descarc ultima versiune de Ubuntu, eu vreau Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot).

    Uite de aici: http://releases.ubuntu.com/

  70. am ubuntu 12.04.1 si nu imi merge internetul ,fiind wired dar nci cel wireless nu merge
    ce sa fac

  71. cred ca aici voi vorbii in numele multor persoane si anume..ale celor cu problema in care la instalarea ubuntu…nu vede windows ca sistem de operara instalat.Ce este de facut in acest caz? Precizez ca am Windows 7 Ultimate(sa fie oare din cauza aceasta? ) .Astept un rapuns.Ms anticipat

  72. Am instalat ieri Ubuntu 12.10 insa nu stiu cum sa fac sa mearga internetul. Internetul este de la RDS pe cablu si nu am router. Ma poate ajuta cineva ? Cum sa fac sa am internet ? Exista un tutorial ?

  73. Costin_el a zis

    Salut, vreau sa instalez Linux si mi se pare destul de simplu pana la Partitionare unde ori imi cere sa sterg tot, ori Particularizat unde nu imi vede decat tot hardul ca fiind gol,cum fac sa instalez linuxul fara sa sterg partitia D ? precizez ca am un Laptop cu 2 partitii C SI D, C-ul are 35 gb si am win8 pe el, vreau sa sterg definitiv 8-ul si sa instalez linux si D-ul sa ramana intact CUM FAC ? Multumesc.

Trackbacks

  1. […] Instalare si prezentare Ubuntu 11.04 Natty Narwhal, in dual boot cu Windows | Videotutorial.ro Acest tutorial este pentru/despre Ubuntu 11.04,daca nu iti place Unity (interfata grafica) […]

Speak Your Mind

*