Cum ne facem singuri carti de vizita cu imprimanta si Microsoft Publisher – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial veti vedea cum se fac in casa cartile de vizita, trebuie doar o imprimanta, carton pentru carti de vizita (de la Metro) si putina rabdare, softul pe care-l vom folosi este Microsoft Publisher, acesta se ocupa de tot, noi trebuie doar sa urmam pasii.

Microsoft Publisher este un program care face parte din suita Microsoft Office, in cazul nostru Office 2010 Profesional, acesta are preincarcate tot felul de sabloane, putem face carti de vizita, felicitari, brosuri, scrisori personalizate, diplome, cv-uri si multe altele, se pot face chiar si figurine din hartie impaturita (origami).

Publisher este un soft foarte performant, acesta face parte din categoria Desktop Publishing, din aceasta categorie face parte si Scribus, un program super tare pe care o sa-l “abordam” in curand.

In ziua de azi este aproape o “rusine” sa nu ai carti de vizita, imi aduc aminte cand m-am intalnit acum ceva vreme cu cineva si mi-a cerut cartea de vizita, cand i-am spus ca nu am, s-a uitat destul de ciudat la mine “ce fraier si asta, nu are carte de vizita, pffff”, adevarul este ca aveam carte de vizita insa nu la mine si pe deasupra nu mai corespundeau datele (adresa email, nr telefon).

Cel mai simplu este sa ne facem noi carti de vizita, nu este necesar sa tiparim in stil industrial, doar nu o sa impartim la toata lumea carti de vizita, e bine sa tiparim 10-20 de bucati si cand acestea sa termina facem altele, astfel facem economie si pe deasupre suntem pusi la adapost in cazul schimbarii numarului de telefon sau adresei de email (ca numele nu-l schimbam, sau cine stie…). Nici nu vreau sa ma gandesc, cum este sa-ti faci vreo 200 de carti de vizita si dupa ceva vreme sa-ti schimbi numarul de telefon.

Hai la treaba, scoateti imprimantele de la naftalina, incarcati-va cartusele, ne apucam de bricolaj office / DIY.
Ce-mi place la Microsoft Publisher?
Este un soft care reuseste sa te destinda putin, nu stai doar in fata monitorului, dupa acest tutorial m-am distrat facand avioane si elicoptere din hartie dupa sabloanele pe care le-am printat cu publisher.
Este un program deosebit, promit sa prezint mai des astfel de programe, daca sunteti de acord si voi bineinteles.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Cismaru Cristian

 

 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. scuzatima,dar e cam haotic cu comenturile si nustiu unde sa pun sugestiile pentru un nou tutorial,cineva are skype,sau nu se poate,indrumatima pe calea cea buna,vreau sa schimb vreo doua vorbe cu autorii videotutorialurilor.
    PS:respect!

  2. Felicitari pt Cristi si rusine pt cine nu a mai reusit de unu singur sa faca o carte de vizita, fie cu publisher, adobe cs sau multe altele.
    Baieti care lucrati la videotutorial daca nu mai aveiti idei de tutoriale, ce e la moda e postarea pe net: bloguri, siteuri, etc. faceti niste tutoriale cu creerea unui site pt ziua de azi nu ce se facea acum 30 de ani. scuze de sinceritate.

    • Nelutu:
      Felicitari pt Cristi si rusine pt cine nu a mai reusit de unu singur sa faca o carte de vizita, fie cu publisher, adobe cs sau multe altele.
      Baieti care lucrati la videotutorial daca nu mai aveiti idei de tutoriale, ce e la moda e postarea pe net: bloguri, siteuri, etc. faceti niste tutoriale cu creerea unui site pt ziua de azi nu ce se facea acum 30 de ani. scuze de sinceritate.

      WebSite (deodata se cunoaste ca nu ai cunostinte chind ai spus ideia) daca tear interesa de crearea unui web site ,sunt deja niste tutoriale , + la asta tre sa ai si Cunostinte in : HTML ,CSS ,javaScript (jQuery).

  3. Buna Seara FOARTE BUNE TUTORIALELE am o intrebare am ofice 2007 cumparat si nu am acest program de unde pot sal download . VA MULTUMESC FRUMOS

  4. intersant tutorialu,nu am inteles cum sint acele coli taiate inainte de imprimare.

  5. matt:
    intersant tutorialu,nu am inteles cum sint acele coli taiate inainte de imprimare.

    Nu sunt taiate de tot, sunt taiate astfel incat sa poata fi printate, dupa printare trebuie sa indoi coala si cartile de vizita se desprind, exact ca iaurturile danone care sunt legate intre ele.

  6. Stas:
    scuzatima,dar e cam haotic cu comenturile si nustiu unde sa pun sugestiile pentru un nou tutorial,cineva are skype,sau nu se poate,indrumatima pe calea cea buna,vreau sa schimb vreo doua vorbe cu autorii videotutorialurilor.
    PS:respect!

    Avem pagina de contact.

  7. Nelutu:
    Felicitari pt Cristi si rusine pt cine nu a mai reusit de unu singur sa faca o carte de vizita, fie cu publisher, adobe cs sau multe altele.
    Baieti care lucrati la videotutorial daca nu mai aveiti idei de tutoriale, ce e la moda e postarea pe net: bloguri, siteuri, etc. faceti niste tutoriale cu creerea unui site pt ziua de azi nu ce se facea acum 30 de ani. scuze de sinceritate.

    Ori nu am inteles eu, ori nu te-ai exprimat cum trebuie.
    Reformuleaza te rog!

    • AdrianGudus a zis

      cristi-admin: Ori nu am inteles eu, ori nu te-ai exprimat cum trebuie.
      Reformuleaza te rog!

      Eu am inteles ideea, cetateanu se plange ca facem tutoriale prea simple…adica site-urile despre care aratam noi cum se fac…sunt de moda veche. Probabil omu vrea site-uri in java, flash, cu tot felul de efecte cu mouse over si alte minunatii.
      Asta cred eu ca a vrut sa spuna cetateanu, pronanil pentru el e floare la ureche sa arunce un wordpress in www sau sa configureze un cont FTP si vrea ceva mai complet, desi ma indoiesc avand in vedere sutele de comentarii postate la tutorialul de ieri “mie nu-mi merge, la mine nu apare, am gresit cum repar, cum sterg baza de date”

  8. Salut Cristi, salut Adrian, salutare prieteni ai Videottorial.ro. Nu va mai bateti capul cu alde astia care sunt ca un pahar plin, in care nu mai incape nimic. Daca nu le place ce se face aici, au o lume intreaga la un click de mouse. Eu le sugerez acestora, inclusiv “cetateanului” sa-si miste fundul lui virtual pe alte meleaguri la fel de virtuale ca, probabil si mintea lui. Scuze daca deranjez pe cineva. Eu consider foarte utile si bune aceste surse, as putea spune bogatii de informatii pe care acesti baieti minunati (si nu pup in (MS)DOS pe nimeni) se chinuie sa ni le ofere. Multam baieti pentru munca voastra si continuati asa cum stiti voi ca e bine. Ma inclin virtual cu respect in fata voastra!!!

    • cleric:
      Salut Cristi, salut Adrian, salutare prieteni ai Videottorial.ro. Nu va mai bateti capul cu alde astia care sunt ca un pahar plin, in care nu mai incape nimic. Daca nu le place ce se face aici, au o lume intreaga la un click de mouse. Eu le sugerez acestora, inclusiv “cetateanului” sa-si miste fundul lui virtual pe alte meleaguri la fel de virtuale ca, probabil si mintea lui. Scuze daca deranjez pe cineva. Eu consider foarte utile si bune aceste surse, as putea spune bogatii de informatii pe care acesti baieti minunati (si nu pup in (MS)DOS pe nimeni) se chinuie sa ni le ofere. Multam baieti pentru munca voastra si continuati asa cum stiti voi ca e bine. Ma inclin virtual cu respect in fata voastra!!!

      eu am inceput postarea cu “felicitari” pt munca lor tu iara chiar ca esti un “pup in (MS)DOS”, daca face cineva un tutorial de cum se pune un punct in world tu vei fi primu care il vei felicita, tre sa prosperam la mai mult decat lucruri banale.
      Eu intodeauna am respectat staful videotutorial.
      Respectele mele

      • nelutu: eu am inceput postarea cu “felicitari” pt munca lor tu iara chiar ca esti un “pup in (MS)DOS”, daca face cineva un tutorial de cum se pune un punct in world tu vei fi primu care il vei felicita, tre sa prosperam la mai mult decat lucruri banale.
        Eu intodeauna am respectat staful videotutorial.
        Respectele mele

        Salutare! Iata ca un exemplar al populatiei bastinase s-a simtit si e un lucru bun, chiar daca o face ca cel ce se ineaca, tragandu-l in jos pe altul ca sa iasa el. Rau insa e ca cetateanul interpreteaza eronat lucrurile: nu eu i-am felicitat, ci el (fiind chiar primul care face asta), eu le-am multumit pentru ca de aici am invatat multe lucruri bune si utile (fara sa pup pe nimeni undeva pt. ca nici nu ii cunosc pe baieti si nici ei pe mine), iar unii chiar au nevoie sa stie CUM si UNDE se pune un punct in Word. Nu toti suntem atat de cunoscatori si de capabili. OK, in speranta ca ne-am lamurit, pun aici punct… nu in Word, ci acestei mici polemici ce s-a creat. Scuze si salut pe toti cu respect!

  9. BUNA ZIUA,a-si dori sa va intreb ceva (nu are legatura cu tutorialul) am un mouse care nu am mouseped la el are ceva daca il tin direct pe birou?
    Multumesc Anticipat

    • Mr.T:
      BUNA ZIUA,a-si dori sa va intreb ceva (nu are legatura cu tutorialul) am un mouse care nu am mouseped la el are ceva daca il tin direct pe birou? Multumesc Anticipat

      cat timp mouseul tau se misca bine pe acea suprafata nu e nici un fel de problema

  10. felicitari,,,,,,,,,,,,multe lucruri bune am invatat de aici,,,,,,,,sa o tineti tot asa………………bravo………..

    • Stefancu Raul a zis

      Stefancu Raul:
      puteti face un tutorial despre cum ne instalam bluetooth pe xp ca sa meargasamsung pc studio .Multumesc !

      Stefancu Raul:
      puteti face un tutorial despre cum ne instalam bluetooth pe xp ca sa meargasamsung pc studio .Multumesc !!!

      boncila:
      felicitari,,,,,,,,,,,,multe lucruri bune am invatat de aici,,,,,,,,sa o tineti tot asa………………bravo………..

  11. Stefancu Raul a zis

    puteti face un tutorial despre cum ne instalam bluetooth pe xp ca sa mearga samsung pc studio .Multumesc !

  12. il fac mai fain in photoshop

  13. Salut! Ati putea face un tutorial despre Rainmeter?

  14. Stefancu Raul a zis

    foarte bun tutorial! puteti face un tutorial despre cum instalm bluetooth pe xp cand avem pc pentru ca sa ne mearga” pc studio samsung”.Multumesc!

  15. Si photoshop poate fi o alternativa buna, dar daca toti avem office-ul instalat merita sa incercam si cu Microsoft Office Publisher.

  16. salutare,n-am altceva de spus despre voi decit cuvinte de lauda,am invatat multe de la voi incit acum ii mai ajut si pe altii,multumesc pt tutoriale si sa o tineti tot asa,felicitarile mele.

  17. Foarte util acest tutorial.

  18. Salut Cristi,si felicitari pt situl tau,e foarte bun.O rugaminte am si eu, un tutorial video cu optimizare seo mai amanuntita se poate sa postezi

    Cu respect

  19. Mircea Radu a zis

    Foarte interesant tutorialul. Vreau sa va intreb daca se pot face si coperti (invelitori)penrtu carti cu Microsoft Publisher sau exista alt program.

    Toate cele bune

  20. Mircea Radu a zis

    Va rog frumos sa face-ti un tutorial despre programul Box Shot 3D.
    Multumesc anticipat.

    Respecte

  21. as dori sa stiu cum se realizeaza cartile de vizita in Ubuntu Linux..nu am windows

  22. salut. am facut o carte de vizita in formatul 9cm pe 5 cm in ps. pina aici totul e ok. cum fac mai departe sa o printez? am pus-o intr-un doc dar apare mai mare, nu stiu cum, dar nu se mai vede asa clar ca in ps. daca o deschid cu ps sau cu un viewer de imagini se vede perfect. am fost de asemeni la un print in oras dar imi spune la fel ca va aparea neclar, pixelat…ce solutie am?

    • AdrianGudus a zis

      nicu:
      salut. am facut o carte de vizita in formatul 9cm pe 5 cm in ps. pina aici totul e ok. cum fac mai departe sa o printez? am pus-o intr-un doc dar apare mai mare, nu stiu cum, dar nu se mai vede asa clar ca in ps. daca o deschid cu ps sau cu un viewer de imagini se vede perfect. am fost de asemeni la un print in oras dar imi spune la fel ca va aparea neclar, pixelat…ce solutie am?

      Ce dpi ai setat in PS pentru acea carte de vizitia? Setarile pentru dpi le ai tot acolo de unde ai setat sa fie de 9cm pe 5cm. Seteaza un dpi de 300

  23. AdrianGudus: Ce dpi ai setat in PS pentru acea carte de vizitia? Setarile pentru dpi le ai tot acolo de unde ai setat sa fie de 9cm pe 5cm. Seteaza un dpi de 300


    aveam setat 72. multumesc frumos. sper sa se rezolve cu asta…

  24. giliolla tomescu a zis

    multumesc mult,am windows 7 cu licenta, gratuit,asa am avut oferta si nu stiam cum sa il folosesc,acum este super…,multumesc inca o data

  25. Cristi, multumesc mult pentru ajutor!

  26. dan mircea a zis

    multumesc stimate domn Cristian Cismaru si multumesc si site-ului videotutorial.ro pentru felul dvs. altruist de a ajuta pe altii.respectele mele si o cariera frumoasa in continuare…daca se poate in afara tarii noastre

  27. De unde iau si eu Microsoft Publisher in romana sa-l descarca gratis?
    Nu am reusit
    Multumesc !

    • Ai aici un link de download trial 60 de zile Microsoft office Plus 2013. Nu stiu daca are inclus si Publisher dar poti incerca. http://technet.microsoft.com/ro-ro/evalcenter/jj192782.aspx . Cred ca are si interfata in limba romana dar iar nu sunt sigur eu l-am instalat dar pe engleza.

    • Adrian Gudus a zis

      Microsoft Publisher este o bucata (o parte software) ce face parte din intreaga suita pentru birou numita Microsoft Office. La randul sau Microsoft Office este o suita pentru birou comerciala (costa bani). Nu exista Microsoft Office gratuit.
      Cu alte cuvinte, daca vrei Microsoft Publisher va trebui sa achizitionezi (sa cumperi) intreaga suita pentru birou numita Microsoft Office sau ca alternativa gratuita poti folosi suita pentru birou Open Office sau Libre Office ce va contine si un soft similar cu Microsoft Publisher.
      Despre Open Office avem deja mai multe tutoriale video realizate pe site-ul nostru. Le poti gasi folosind casuta de cautare din dreapta sus.

  28. Buna ziua. Cum pot face carti de vizita cu scrisul putin proeminent ? Sa se simta doar putin la atingere ? Imi trebuie o imprimanta 3d ? ce costuri ar fi ?

Trackbacks

  1. […] altcineva.Am folosit Ashampoo Office 2010,au ieșit destul de bine.Aici este un tutorial video:Cărți de vizită,și două capturi de ecran cu […]

Speak Your Mind

*