Cum se face un DVD bootabil ce va contine mai multe sisteme de operare: xp, vista sau 7 – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum punem mai multe sisteme de operare pe un DVD bootabil pentru ca in momentul instalarii sistemului de operare sa avem toate sistemele pe un singur DVD.
Ca sa facem un multiboot DVD ce va contine Windows XP si Windows 7 sau windows XP si Windows Vista, avem nevoie de:
– o imagine ISO sau un CD cu Windows XP
– o imagine ISO sau un DVD cu Windows Vista sau 7
– softul Magic ISO Maker
Daemon Tools sau Magic Disc
Winrar sau 7Zip
Prima data va trebui sa creem meniul de boot pe cae il va avea imaginea noastra ISO si care va aparea in momentul in care vom boota de pe aceasta. Aici vom introduce optiunile, cum ar fi:
“Apasa tasta 1 pentru a instala windows XP”
“Apasa tasta 2 pentru a instala windows 7”
“Apasa tasta 3 pentru a boota de pe HDD”
“Apasa tasta 4 pentru a renunta (Restart)”
Acest lucru o sa il facem foarte simplu cu Wizard-ul din Magic ISO Maker accesand meniul Tools si Make Multi-Boot Image. Va rezulta o imagine cu extensia .mbi (multiboot image) pe care va trebui sa o redeschidem tot cu Magic ISO Maker putin mai tarziu. Acum va trebui sa montam (cu Daemon Tools sau Magic Disc sau le putem extrage cu Winrar ori 7Zip) pe rand imaginile ISO ce contin sistemele de operare Windows XP si Windows vista sau 7, si sa copiem continutul acestora intr-un folder gol. Dupa ce am parcurs si acesti pasi, ne intoarcem la Magic ISO Maker si deschidem imaginea .mbi pe care am creat-o mai devreme, accesand meniul File apoi New apoi Bootable CD/DVD Image. Tot ce mai ramane de facut este sa adaugam la proiectul nostru, folderul unde am copiat continutul celor 2 imagini ISO cu Windows XP si Windows Vista sau 7 si sa salvam totul mergand pe Save As. Alegem un nume pentru imaginea noastra ISO, locatia unde dorim sa salvam acesta imagine, si dam click pe Save. Putem alege sa salvam proiectul si ca imagine UIF.
Acum nu ne mai ramane decat sa ardem imaginea ISO pe un DVD, datorita dimensiunii prea mari, aceasta nu va incape pe un CD. Daca nu stiti cum sa ardeti imaginea ISO noi am facut deja un tutorial despre cum se face un CD bootabil (se procedeaza identic si in cazul DVD-urilor)
Cam asta ar fi tot, acum avem un DVD ce ne va permite in momentul in care bootam de pe acesta, sa instalam XP sau Windows Vista ori 7. Acestea fiind spuse, va invit sa urmariti tutorialul video!
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro
 



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Adriane am o nelamurire in legatura cu celebrul Windows 7 Enterprise 90-day Trial. Pe siteul microsoft technet se specifica faptul ca se poate descarca pana pe data de 29 aprilie 2011. Daca sistemul de operare se descarca inainte de 29 aprilie si se incearca o activare dupa 29 aprilie, va avea succes? Am intrebat pentru ca in tutorialul facut despre acest sistem oferit 90 de zile nu cred ca s-a clarificat acest aspect.
    Iti multumesc foarte mult pentru ajutor.

  2. AdrianGudus a zis

    Malasuerte: frumos ! la yahoo nu merge chestia aia cu…reg32 vscript etc incercati ca bafta tine-o tot asa  

    Ai uitat sa spui in clip cine te-a inspirat sau de unde ai invatat metoda/metodele 😉

    • AdrianGudus:
      Ai uitat sa spui in clip cine te-a inspirat sau de unde ai invatat metoda/metodele   

      😀 alea cu vsript din youtube iar ce-a cu regedit 😛 mai intai am gasit ceva pe google ce zicea ca pot avea probleme cu registrii .. si apoi am inceput sa scotocesc 😉

  3. Foarte util tutorialul.GJ.
    Acuma intrebarile:
    1. se poate pune mai multe vers de winxp? de ex unu “clean“ si unu modificat de mine cu nlite?si win7 pe acelasi dvd, avand in vedere ca xp`urile au aceleasi fisiere…?
    2. Se poate face aceeasi treaba pentru linux? de ex ubuntu & mint/opensus/etc pe un dvd?
    Multumesc

    • AdrianGudus a zis

      Symbian: Foarte util tutorialul.GJ.
      Acuma intrebarile:
      1. se poate pune mai multe vers de winxp? de ex unu “clean“ si unu modificat de mine cu nlite?si win7 pe acelasi dvd, avand in vedere ca xp`urile au aceleasi fisiere…?
      2. Se poate face aceeasi treaba pentru linux? de ex ubuntu & mint/opensus/etc pe un dvd?
      Multumesc  

      Poti incerca si poti descoperi singur acest lucru asa cum si eu mi-am dedicat timpul si am incercat si descoperit singur, cum se face ceea ce am aratat in tutorialul video de mai sus 🙂

  4. Cam cati ani au baietii astia care posteaza ? …eu la varsta lor stiam sa inlocuiesc PL500 sau 504 cu un tranzistor de putere ,cinci rezistente si un condensator ….acum stiu mai multe

    • AdrianGudus a zis

      Iulian: Cam cati ani au baietii astia care posteaza ? …eu la varsta lor stiam sa inlocuiesc PL500 sau 504 cu un tranzistor de putere ,cinci rezistente si un condensator ….acum stiu mai multe  

      Sa-ti fie de ine…degeaba stii ce stii daca nu arati si altora ceea ce stii tu sa faci, daca nu ii inveti si pe altii sa faca ceea ce stii tu. De ce nu faci un site de nisa…tutoriale video in domeniul Electronicii, tehnicii…

  5. …electronica de acum se rezuma la a schimba tot ,daca se arde o siguranta … si totul pare firesc

  6. Foarte util tutorialul . M-ar mai interesa 2 otiuni :
    1. Cum se poate adauga un Ubuntu in acest DVD
    1. Se poate faca un stick USB Multi boot ?

    • AdrianGudus a zis

      retex: Foarte util tutorialul . M-ar mai interesa 2 otiuni :1. Cum se poate adauga un Ubuntu in acest DVD1. Se poate faca un stick USB Multi boot ?  Citeaza-ma

      Da se poate face si un stick multiboot, o sa fac in curand si despre asta un tutorial.

  7. Foarte util , felicitari !
    Daca ma puteti ajuta :
    imi da o eroare dupa ce incarc imaginile iso cu XP si w7 : “We are sorry , MagicISO has encountered a fatal error and will have to terminate;
    Error Message : External exception EEFFACCE ”
    Am dezinsalat programul cu revounistaler , l-am reinstalat si imi da aceeasi eroare .
    Ce pot face ?
    Multumesc
    (Am W7 32 bit)

  8. foarte complex …dar foarte eficient …bine cel putin ca baietii astia ne impartasesc din cunostintele lor …in felul asta nu mai chem te miri ce ” ingineri ” sa-mi ia o gramada de bani !!! felicitari !!!

  9. iar cat despre ” tataie ” cu “PL-500″ mai dute frate si impuscate de FRUSTRAT …cu ” vremurile tale apuse ” suntem in mileniul 3 mai lasa-ne cu vrajeala ta ieftina si comunista !!!

  10. Buna ziua. Imi cer scuze ca sunt of topic dar am o problema foarte mare si ii raman dator vandut celui care poate sa ma ajute. Am avut o partitie criptata cu kasperky kryptostorage si mi-am reinstalat windowsul si imi vede partia respectiva va fiind corupta iar kaspersky kryptostorage nu o mai vede. Am un proiect la care am lucrat o luna si este pe partitia respectiva. Ma poate ajuta cineva? ii ramand foarte recunoscator, toata viata. Multumesc.

  11. Multiboot from usb modifiched a zis

    Faceti un tutorial despre Creare stick usb cu mai multe sisteme de operare modificate cu linux,Windows modificat cu Nlite,Vlite,RT Se7en Lite.

  12. Multumim pt. efort si timpu consumat sa ne mai aratati cate ceva .
    La mai multe tutoriale si asteptam un tutorial cu toate sistemele de operare inclusiv Linux pe USB.
    FELICITARI !!!

  13. Cum fac rost de imaginea iso cu windows XP?…bv pt tutorial;)

    • SnakeDoc: Cum fac rost de imaginea iso cu windows XP?…bv pt tutorial;)  

      Vezi ca au acesti superbaieti de la videotutorial.ro pe blog un articol numit “Top 10 cele mai bune siteuri de Torrente(Trackere) si mai urmareste si videotutorialul despre Apex dc++…si altele de acest gen si poate-ti vine vreo idee.E plin pamantul de asemenea imagini ISO.Succes.

  14. Fratilor, sunte-ti cei mai buni , sa va dea dumnezeu’ multa sanatate ,si bani..

  15. Bravo Adrian,un tutorial de mai mult de 5 stele.Am facut totul ca in expunerea ta si a mers super.Am instalat si eu VMware workstation si e f.bine cum ruleaza(drept este ca e un program mare ca dimensiune..cca.1gb)
    O intrebare sau poate o sugestie ptr.un viitor videotutorial.Am primit de la un prieten un DVD cu Win 7 ultimate si am ramas surprins cand pe parcursul instalarii am primit 2 optiuni:Win 7 pe 32 biti sau Win 7 pe 64 biti.Cum se face o asemenea integrare?
    Felicitari.

  16. Foarte interesant si util tutorialul. Bravo si tineo tot asa Adriane!

  17. Felicitari pentru tutorial!Pentru windows cu autounattended nu functioneaza

  18. Am urmat toti pasi exact ca in tutorial si nu buteaza de pe dvd.
    Am incercat de doua ori dar degeaba.

  19. Adrian cum ai realizat un windows 7 doar cu 850mg

  20. salut , imi placea tutorialu asta . te scapa de mai multe cd/dvd ;)) a am 2 propuneri pt tutorial , daca se poate si credeti ca merita facute primul e despre o chestie ce ma intereseaza pe mine : un soft PERFECTDISK

  21. salut , imi placea tutorialu asta . te scapa de mai multe cd/dvd ;)) a am 1 propuneri pt tutorial , daca se poate si credeti ca merita facute primul e despre o chestie ce ma intereseaza pe mine : un soft PERFECTDISK se numeste . programul are o gramada de chesti prin el si ar interesant sa vb de el. multumesc anticipat

  22. imi cer scuze pt dublu post , am apasat din greseala butonul ( Trimite Comentariul )

  23. sailorriver a zis

    Multumesc pentru tutorial.Il limita timpului disponibil va rog sa realizati si tutorialul cu stickul multiboot.Toate cele bune.

  24. Adrian\Rusu a zis

    Tizule, eu am o problema fisierele mele au 5,348 mb si la total size imi spune ca am duar 952 mb de ce?

    • AdrianGudus a zis

      Adrian\Rusu: Tizule, eu am o problema fisierele mele au 5,348 mb si la total size imi spune ca am duar 952 mb de ce?  

      Probabil, imginile pe care le folosesti sunt corupte sau modificate, incearca cu alte imagini ISO…sau poate Magic ISO folosit de tine a fost crack-uit prost…

  25. D-mn Cristi va propun daca se poate sa faceti un tutorial despre cum se trimite sau sa primesti un fax prin intermediul PC… !! va multumesc.

  26. astept tutorialul cu multiboot pe stick 😀

  27. sunteti geniali! Felicitari pentru ceea ce faceti! Cu respect, kikileon!

  28. marinescu77 a zis

    Buna treaba.Cristi si Adrian sinteti buni tinetio tot asa .

  29. Se poate adauga si programe ?
    gen autostart

  30. sall ff interesant si util…..Da cum fac o imagine asci?

  31. Mihai Ionescu a zis

    Super tutorial!!!!

  32. dar chiar… se paote adauga si programe?

  33. razvan petru a zis

    va rog imi puteti spune daca se pot pune trei sisteme de operare in aceasta imagine respectiv windows 7, windows vista si windows xp si daca da cum fac acest lucru. multumesc mult

    • AdrianGudus a zis

      razvan petru: va rog imi puteti spune daca se pot pune trei sisteme de operare in aceasta imagine respectiv windows 7, windows vista si windows xp si daca da cum fac acest lucru. multumesc mult  

      De mers merge insa intrebarea e: pe ce vei arde imaginea ISO? va depasi 4G atat cat are un DVD

  34. am o intrebare la referire de ce nu se poate download imaginile video, ca sa nu tot caut in sait de ce anume ma interesaza stiu ca mai este o varianta cu cmatasia studio dar pana il convertesc duraza o ora si ceva si eu nu am timp atat sa stau dupa el, as vrea un raspuns si va multumesc pentru intelegere poate si alti si-au pus intrebarea asta?

    • AdrianGudus a zis

      Robert: am o intrebare la referire de ce nu se poate download imaginile video, ca sa nu tot caut in sait de ce anume ma interesaza stiu ca mai este o varianta cu cmatasia studio dar pana il convertesc duraza o ora si ceva si eu nu am timp atat sa stau dupa el, as vrea un raspuns si va multumesc pentru intelegere poate si alti si-au pus intrebarea asta?  

      -S-a explicat de n`spemii de ori. Nu suntem de acord cu download-ul tutorialelor vieo, ai nevoie de ceva? vii aici si te uiti, site-ul este deschis non stop, e online 24 din 24 7 zile din 7. Este munca noastra si ce vrei tu se cheama furt, este continutul original creat de noi pentru care noi muncim. Era mai bine daca site-ul era cu plata? Era mai bine daca nu exista deloc, daca nu aveai de unde alege? Pentru c sa ocupe spatiu la tine in calclator cand noi platim spatiul de hosting sa le tinem aici pentru voi oameni buni, nu le ia nimeni, nu ni le fura nimeni, site-ul nu se va inchide.
      Cat despre cautatul lor…ai auzit de bookmark? Stii sa faci un bookmark? daca nu, scrie sus in casuta de cautare din dreapta sus: cum se face un bookmark. Pe scurt acestea te ajuta sa revii usor si rapid la paginile vizitate in trecut fara ca tu sa mai trebuiasca sa le tii minte sau sa scrii adresa in bara de adrese, e ca si cum ai pune semn la o carte unei pagini ca sa stii unde ai ramas…

  35. AdrianGudus a zis

    tot pentru Robert, tutorialul cu bookmark il ai AICI (click pe cuvantul AICI scris cu rosu pentru a ajunge direct a tutorialul video) sau unul si mai scurt AICI Succes!!!

  36. foarte bun tutorialul,dar are si partea lui proasta,cand instalezi un windows isi da mai multe restaruri,la fiecare restart tre sa ii alegi ce sa booteze…la xp custom daca ai ales un instal simplu decat sa bagi cd si sa pleci,iar cand te intorci sa fie instalat e un dezavantaj,cam tre sa stai langa el…dar ca idee nota 10+.bafta

  37. stiu ce este bookmark si folosesc dar chear si videotutorial.ro in bookmark dar ex: youtube se poate download ca sa ai pe calculator sa mai vizonzi cand doresti, sunt tutoriale acolo dar nu au calitate ma refer la imagine, aicea pot spune ca este de calitate buna si sunt multumit de calitate si pana la urma raman la planul 2 sa folosesc camtasia studio.

  38. mai am o intrebare nu se poate sa puneti si voi pe youtube, ar fi o ideie stiu ca tutoriale sunt mari si voi stiti ca se poate taia clipul video, ca voi aveti tutoriale de calitate buna si poate pe vitor va mai ganditi si voila ceilati, si cu chestia de donati daca ar fi prin SMS as da si eu 5 euro din partea mea serios dar cu cardu visa nu nu am incredere de securitatea datelor pe internet. pa

    • AdrianGudus a zis

      Robert: mai am o intrebare nu se poate sa puneti si voi pe youtube, ar fi o ideie stiu ca tutoriale sunt mari si voi stiti ca se poate taia clipul video, ca voi aveti tutoriale de calitate buna si poate pe vitor va mai ganditi si voila ceilati, si cu chestia de donati daca ar fi prin SMS as da si eu 5 euro din partea mea serios dar cu cardu visa nu nu am incredere de securitatea datelor pe internet. pa  

      “Va mai ganditi la ceilalti…” aia ceilalti fiind care? aia carora le e greu a faca un search intr-o casuta de cautare? care vor ca painea sa le fie mestecata? daca esti atat de, delasator, lenes si astepti ca cineva sa-ti inmoaie posmagii, sa fii sanatos, n-ai decat sa rabzi si sa astepti ca cineva sa te “satisfaca” Tutorialele sunt gratis si sunt aici pentru voi, in locul tau as tace din gura si as zice mersi ca am de unde invata, vezi poate iti bagam un ban pe ip ca sa te linistesti si sa nu mai poti folosi nici “clasica”ta metoda, nu intelegi ca sunt clipurile noastre? continutul nostru original?

  39. am o intrebare (ban ip) ce mai e si asta ca cu inteleg si am inteles ca nu are rost sa mai intreb cu download si nici cu youtube dar cu ban ip vreau lamurire atata tot. pa

    • AdrianGudus a zis

      Robert: am o intrebare (ban ip) ce mai e si asta ca cu inteleg si am inteles ca nu are rostsa mai intreb cu download si nici cu youtube dar cu ban ip vreau lamurire atata tot. pa  

      Restrictionarea accsului pe videotutorial.ro, nu vei mai putea accesa acest site.

      • salut adriane
        ma chinui de 2 zile sa fac un dvd mbi si nu reusesc, am incercat de 30 de ori si imi da aceasi eroare.
        cand aleg ce windows vreau sa instalez indiferent pe care las alege imi scrie no-emulation type
        poate ma ajuti si pe mine cu un sfat

        • AdrianGudus a zis

          bebe: salut adriane
          ma chinui de 2 zile sa fac un dvd mbi si nu reusesc, am incercat de 30 de ori si imi da aceasi eroare.
          cand aleg ce windows vreau sa instalez indiferent pe care las alege imi scrie no-emulation type
          poate ma ajuti si pe mine cu un sfat  

          Mai priveste tutorialul odata cu mai multa atentie cap-coada fara sa derulezi, sigur sari ceva…un pas…

          • AdrianGudus:
            Mai priveste tutorialul odata cu mai multa atentie cap-coada fara sa derulezi, sigur sari ceva…un pas…  

            si eu am aceas problema
            desi am urmarit tutoriwlu de mai multe ori

  40. iti multumesc pentru lamurire. pa

  41. Adrian ati multumim pt efortu facut de oare ce alti pre EX ca mine nu stiu face asa ceva si chiar e folositor dar daca te tog foarte mult zi cum as putea face o imagine botable in care sa contine un windows xp deci casa sa ma intelegi am un windows care e ars pe cd in tip floder nu stiu cum sa fac sa mearga bootable.

    Multumesc pt tot si tot respect din partea mea

  42. util tutorial,multumesc.
    se poate face si un stick cu ambele sisteme?

  43. pai si in cazul in care vreau sa instalez pe un dvd mai multe sisteme windows xp modificate in prealabil cum fac ai zis doar in cazul xp si 7 ???

  44. cine vrea sa puna imaginea multiOS pe usb poate cu rt7lite:
    1]trece imaginea multiOS prin rt7 si alege usb bootabil[daca nu incarca multiOS.iso nefiind o iso veritabila de win poti incerca varianta 2]
    2]treci o imagine windows7 nemodificata si alegi direct usb bootabil dupa ce ai terminat de facut usb bootabil stergi continutul usb-ului inlocuindul cu continutul imagini multiOS
    (nu am incercat dar e posibil sa fie bine)

    • AdrianGudus a zis

      djciupi: nu pot face imagine uite ce imi apare
        

      Eu am spus in tutorial ca aplicatia MagicISO este comerciala si va trebui sa o cumparati. Versiunea trial are limita de folosire, nu poti face sau “jongla” cu imagini ISO mai mari de 300MB, o spune clar si mesajul care iti apare

  45. intersant acest videotutorial, daca nu va suparati m-ar interesa un videotutorial sespre cum se face un stick usb multiboot ,exact ca si cum este acest videotutorial (Cum se face un DVD bootabil ce va contine mai multe sisteme de operare: xp, vista sau 7 – tutorial video) va mutumesc , sinteti cei mai buni

  46. PROPUN UN TUTORIAL DESPRE VBOOT O APLICATIE PE CARE NU AM PUTUTO DOWNLOADA DAR STIU CA CU EA PUTEM MONTA IN SISTEMUL REAL UN HARD VDI[VIRTUAL]

  47. am incercat sa fac si eu exact cum faceti dv. dar eu am incercat cu 2 sisteme pe 64 bit…unul e 7 altul xp… iar in final cand incerc sa instalez in masina virtuala xp-ul imi spune urmatoarea eroare INF file txtsetup.sif is corrupt or missing, status 14. Imi pute-ti spune ce inseamna asta ?? sau unde gresesc !?
    multumesc anticipat

  48. Baieti faceti o treaba extraordinara tineti-o tot asa !!! Si eu mias dori sa aflu cum se pune mai multe sisteme de operare pe un usb,daca se poate sa faceti un tutorial si pe tema asta!! Bafta in continuare !

  49. Buna foarte interesant tutorialul dar nu reusesc sa gasesc un magic ISO cracuit?! pacat

  50. daca poate cineva sa-mi spuna si mie cum fac sa pun 2 xp-uri unux86 si unux64 pe acelasi stik.
    cu aceeasi metoda ca aici nu merge

    • Alex: daca poate cineva sa-mi spuna si mie cum fac sa pun 2 xp-uri unux86 si unux64 pe acelasi stik.
      cu aceeasi metoda ca aici nu merge  

      si eu am aceas intrebare si nu gasesc nicicum raspuns

  51. Adrian dar cum de realizat un stick bootabil cu mai multe sisteme de operare?/?/? mia placut foarte mult windows pe stik e comod se instalea foarte bine fara erori e un lucru foarte bun, mersi.

  52. Igor Mardari a zis

    de ce la windows 7 nu s-au luat toate fisierele ci numai alea 4 si i386,
    si daca vreau sa fac in multiboot cu vista sau ubuntu de unde sa stiu ce fisiere sa iau?

  53. broascadilie a zis

    Salutare la toata lumea…..O intrebare am … Poate va suna mai copilareasca intrebarea mea dar atunci cand se alege fisiere din imaginea XP DE CE NU SUNT ADAUGATE TOATE FISIERELE ? Ptr ca eu am fost curios sa fac aia si nu mia reusit… Rog frumos un raspuns detaliat….:D

    Multumesc Anticipat

    O zi buna !

  54. salut. e ok, a mers totul conform tutorialului, insa la bootare, imi zice ca disk-ul nu este bootabil. eu am urmat pasii exact asa cum e in tutorial…insa nu stiu ce ar putea fi.

  55. interesant tutorialul, dar cum se adauga mai multe XP-uri sau Win XP si Linux?

  56. mihai-daniel a zis

    man acum cu imaginea multi boot cum pot sa o pun pe stick? ai idee?

  57. mihai-daniel a zis

    pt baiatu cu mai multe xp -uri ..dupa logica mea cred ca se procedeaza la fel ca si cum ai pune vista sau win7 in loc de win 7 pui alta versiune de xp 😀

  58. http://www.shareimage.eu/pictures/372577752c5cc3dabef7e4d4502fd152.jpg pana la urma exista rezolvare la problema asta fara sa mai cumpar licenta la program? se gaseste ceva pe net?

  59. waaw voi ati vazut ca este un buton in partea superioara a paginii pe care scrie Torrent? fantastic(nu mai fiti copii)

  60. frumos tutorial! as vrea sa stiu cum pot face un DVD butabil (sau doua, etc) cu sistemul de operare xp cu tot cu programele, driverele, etc mele instalate, mai exact cu partitia C

  61. Foarte tare,felicitari si multumiri.Tineti-o tot asa,pentru ca multi au nevoie de sfaturi pertinente. Intr-o lume,asa zisa a capitalului,in care totul se vinde si se cumpara,voi sunteti fericita exceptie de la regula,care intareste regula. Inca o data felicitari pentru idei si continut.

  62. Salut tuturor , ma adresez in special lui Adrian , inteleg ca ai muncit pt acest tutorial sa ne ajuti, nu vreau sa iti scot ochii ca stiu cum e sa muncesti , insa nu crezi ca era mai bine sa ne arati cum se face cu magiciso sa arda imaginile mai mari de 300 de mega???? Nu stiu ce raspuns o sa imi dai dar eu vreau sa iti multumesc si tin sa mentionez ca vreo ora jumatate am cautat cum sa “crackuiesc” magiciso!!! MULTUMESC ! Sper ca imi vei raspunde intr-un mod satisfacator !!

    • Catalin:
      Salut tuturor , ma adresez in special lui Adrian , inteleg ca ai muncit pt acest tutorial sa ne ajuti, nu vreau sa iti scot ochii ca stiu cum e sa muncesti , insa nu crezi ca era mai bine sa ne arati cum se face cu magiciso sa arda imaginile mai mari de 300 de mega???? Nu stiu ce raspuns o sa imi dai dar eu vreau sa iti multumesc si tin sa mentionez ca vreo ora jumatate am cautat cum sa “crackuiesc” magiciso!!! MULTUMESC ! Sper ca imi vei raspunde intr-un mod satisfacator !!

      Inregistreaza-l.

    • AdrianGudus a zis

      Catalin:
      Salut tuturor , ma adresez in special lui Adrian , inteleg ca ai muncit pt acest tutorial sa ne ajuti, nu vreau sa iti scot ochii ca stiu cum e sa muncesti , insa nu crezi ca era mai bine sa ne arati cum se face cu magiciso sa arda imaginile mai mari de 300 de mega???? Nu stiu ce raspuns o sa imi dai dar eu vreau sa iti multumesc si tin sa mentionez ca vreo ora jumatate am cautat cum sa “crackuiesc” magiciso!!! MULTUMESC ! Sper ca imi vei raspunde intr-un mod satisfacator !!

      Rolul meu aici nu este acea de a va arata cum sa piratati sau sa crack-uiti softuri! Nu poti arde imagini mai mari de 300 MB pentru ca softul tau nu e licentiat si folosesti o versiune trial. Va trebui sa cumperi licenta pentru acest soft. Fiecare va descurcati cum puteti…
      Invatandu-va sa piratati si sa crack-uiti as ajunge direct la mititica fara doar si poate.
      Daca ai fi in locul meu nu cred ca te-ai risca!

  63. Foarte bun tutorialul.Felicitari.As putea totusi sa fac un multiboot dvd cu mai multe sisteme de operare si diverse imagini iso ale altor programe?De exemplu ar vrea sa pun pe dvd:Acronis, Partition Magic, Windows XP LiveCD, Windows XP, Windows 7.Care ar fi pasii?In tutorial am vazut ca imaginile ISO se monteaza cu magic iso si se copiaza intr-un folder impreuna.Asa ar trebui sa fac cu toate imaginile ISO pe care vreau sa le introduc in dvd?Multumesc anticipat.

  64. ioan sabou a zis

    Buna am un stik usb de 4 giga dupa crerea lui ca botabil calculatorul nu mai gaseste numai 945 mb cum pot sa elimin programele instalate.Multumesc

  65. petrisor a zis

    Super tutorial.
    Am parcurs toti pasii, il inserez pentru verificare in Oracle VM VirtualBox, merge ok. Insa dupa ce am ars DVD-ul si bootez dupa el nu mi-l vede. Oare sa fi omis eu ceva…?!

    • petrisor:
      Super tutorial.
      Am parcurs toti pasii, il inserez pentru verificare in Oracle VM VirtualBox, merge ok. Insa dupa ce am ars DVD-ul si bootez dupa el nu mi-l vede. Oare sa fi omis eu ceva…?!

      salut ,trebuie scris ca imagine cu nero sau cu ultraiso

  66. Iti multumesc pentru indicatii merge perfect.
    Acum nu vreau sa fiu noob dar te rog ,daca imi poti spune cum pun in meniu(ex.5.Apasati 5 pentru a intra in PQMagic) sa reusesc sal bag in meniu sa fac o bootabila mai complexa…sau sa adaug la meniu HirenBoot sau amandoua..
    Multumesc anticipat…faci o treaba foarte buna

  67. Eu am folosit Virtual PC 2007 de la microsoft (este gratuit nu necesita licenta).si a mers perfect ..Aveti grija cand faceti Pc-ul virtual sa setati manual valoarea RAM (sa fie peste 512) ca altfel nu booteaza pe Win7.(necesita memorie multa) in rest este usor de folosit VirtualPC2007 si este si gratuit

  68. Va salut! Am o mare rugaminte, daca puteti sa ma ajutati sa mai adaug o imagine iso (CLONEZILLA) in meniul HBCD. Stiu ca se poate integra cu HBCD Customizer care este incorporat in HIREN, dar cum? Am incercat in mai multe feluri cu MAGIC ISO, dar nu-mi iese…Recunosc, nu sunt un as in IT, dar daca mi se da o indrumare ma descurc. Am scris email catre HIREN, si mi-au spus: “edit HBCD\menu-custom.lst using notepad and put your files using the customizer.” In primul rand in acel menu-custom.lst este si CLONEZILLA, dar cum adaug restul (files)? Va rog, puteti sa ma ajutati? Multumesc!

  69. Salut.Vreau sa spun ca am urmat toti pasii pt dvd multi dar la final cand dau sa deschid imaginea mi se deschide in win 7 fara sa mi apara acel meniu, am incercat de zeci de ori si la fel aceeasi problema.Vreau sa specific ca win xp a fost modificat cu nLite dar am adaugat driverul AHCI si nu cred ca are ceva influiente.Am gresit eu pe undeva ?,desi incerc si problema persista.Ma puteti ajuta cu un raspuns ? Toate operatiile le am executat dupa videotutorial..

  70. la mne nu merge cand il bag in pc sal fac zice no loaded mboot cv de genu

  71. Buna ziua! am o intrebare :cum pot face sa pun doua windows-uri xp pe un dvd? deci nu win 7 si xp si nici win vista si xp vreau sa pun doua windows-uri xp sp2 si windows sp3….. am incercat ca si dumneavoastra da ru merge ptr. ca atunci cand copiez al doilea windows imi apare “do you want to replace….?”ce fac daca dau yes atunci inlocuiesc fisierele….nu? si nu cred ca va merge …ajutati-ma va rog. Multumesc

  72. de unde pot face rost de o imagine iso cu windows 7 sau vista gratis??

  73. andrei cta a zis

    se poate face 1 dvd bootabil cu mai multe xp-uri?

  74. Ar fi foarte frumos din partea voastra daca ati realiza un tutorial despre cum se face un dvd bootabil cu mai multe utilitare (gen office, antivirus etc) si cu meniu simplu ca acesta.Respect

  75. SA ZICEM CA VOI INCERCA CU VIRTUAL BOX O IMAGINE DEASTA SI O INSTALEZ ALEG XP SI DACA IL INSTALEZ TOT SI PC-UL MEU SE FACE XP? (CA AM 7 SI NU VREAU SA PIERD FIISIERE) MULTUMESC ANTICIPAT.

  76. Foarte interesant si,ca de obicei,bine realizat si acest tutorial.Poate ma ajutati si pe mine cu o problema similara si nu prea:as vrea sa pun pe acelasi DVD Windows 7 atat pe 32 cat si pe 64 de biti.Are cineva o idee?

  77. Salut! Am o intrebare, in cazul in care vreau sa fac un dvd multiboot cu Vista si Windows 7, cum il fac, ce fisiere/foldere trebuiesc copiate? Am cautat pe Google, dar nu m-am lamurit deloc. Ma poate ajuta cineva, Adrian, se poate o indicatie, ceva? Multumesc.

  78. eu am incercat exact asa cum se face in tutorial si imi zice cand sa il salvez added file is to large si mafic iso il am inregistrat.e vrajeala obosita

    • AdrianGudus a zis

      bodi:
      eu am incercat exact asa cum se face in tutorial si imi zice cand sa il salvez added file is to large si mafic iso il am inregistrat.e vrajeala obosita

      Imaginea care rezulta nu trebuie sa depaseasca capacitatea unui DVD prietene. Daca DVD-ul e de 4 GB si ceva, imaginea ISO rezultata din ce am aratat in tutorial, nu tre sa depaseasca 4 GB. Asta iti zice in acel mesaj, ca tu ai o imagine prea mare care nu incape pe DVD.

  79. da am reusit pana la urma ,si nu era prea mare cum ziceai u .avea 3 giga si ceva deci nu asta era problema .in fine nu stiu si daca o sa mearga instalarea pana la final pentru ca nu am incercat inca.ms si scuze pentru comm de mai inainte gresisem eu ceva.

  80. Tutorialul ca de obicei,adica excelent.As avea o rugaminte pemtru ceva oarecum asemanator.Am o imagine iso Windows 7 AIO(x32,x64).M-ar interesa daca poate cineva sa-mi spuna cum pot sa creez un meniu de bootare de genul:
    “Pentru Windows 7 x32 apasati 1
    Pentru Windows 7 x64 apasati 2”,
    ma rog nu neaparat asa.Ideea este daca am vreo posibilitate ca atunci cand bootez de pe acest DVD sa pot alege intre x32 si x64(extrem de util mai ales cand folosesc DVD-ul pentru reparatii.Multumesc anticipat.

    • max67:
      Tutorialul ca de obicei,adica excelent.As avea o rugaminte pemtru ceva oarecum asemanator.Am o imagine iso Windows 7 AIO(x32,x64).M-ar interesa daca poate cineva sa-mi spuna cum pot sa creez un meniu de bootare de genul:“Pentru Windows 7 x32 apasati 1 Pentru Windows 7 x64 apasati 2″,
      ma rog nu neaparat asa.Ideea este daca am vreo posibilitate ca atunci cand bootez de pe acest DVD sa pot alege intre x32 si x64(extrem de util mai ales cand folosesc DVD-ul pentru reparatii.Multumesc anticipat.

      Foloseste “ei.cfg_removal tool”, sau stergi manual fisierul ei.cfg care se afla in folderul “sources” din imaginea cu windows 7. Vei avea posibilitatea sa alegi la instalare orice versiune de windows 7 (starter, home, ultimate, 32/64bit)

  81. Salut Adrian! Ar fi exceptional un tutorial despre cum putem face o imagine iso din folderul cu windows 7. Eu am incercat asta de multe ori, in mai multe feluri, dar nu-mi iese. Am gasit pe un site ceva, cum ca s-ar putea face cu o mica imagine iso (544kB), este vorba de “7emptyDVD” Am reusit sa fac un iso boot-abil al unui folder cu windows 7 cu Magic ISO, insa la proba in Virtual Box imi spune ca “install.wim does not exist”, dar este acolo. Verificat cu 7zip file manager! Am luat de pe net alta imagine install.wim, acelasi lucru. Deci, se poate un ajutor din partea voastra, va rog?! Multumesc.

  82. am revenit cu inca o problema ,am facut dvd multiboot ,merge tot si meniul multi boot numai ca doar windows xp se poate instala pana la final .windows 7 ajunge pana la copierea fisierlor si apoi imi da o eroare
    “windows could not apply the unattend answer file’s setting” .am incercat cu variante diferite de windows dar degeaba.

    • b0di:
      am revenit cu inca o problema ,am facut dvd multiboot ,merge tot si meniul multi boot.problema e ca doar windows xp se poate instala pana la final .windows 7 ajunge pana la copierea fisierlor si apoi imi da o eroare“windows could not apply the unattend answer file’ssetting” .am incercat cu variante diferite de windows dar degeaba.

  83. d_le ,multumim

  84. mario sorin a zis

    pot face un dvd de 8,5gb cu mai multe sisteme de operare[w7]32-64 biti+xp?

  85. Salut. stiu ca nu fac referire la subiect pe mine ce ma intereseaza e cu totul altcva as dori sa stiu ce program faceti aceste tutoriale . Sunt foarte clare (video) si playeru jw e f misto 🙂 ms anticipat ….

  86. pot face un dvd bootable cu magic iso cu windows 8 developer preview si windows 7???? dak da cum selectez fisierele? :((
    si inca o mica problema…. cnd instalam win 7 de pe dvd multiboot, cand se dadea prima data restart(in timpul instalarii) imi lua in considerare prima optiune in loc sa treaca mai departe la instalare…..trebuia sa scot dvd in acel moment?
    :(( pls help me…

    • ionutbt:
      pot face un dvd bootable cu magic iso cu windows 8 developer preview si windows 7???? dak da cum selectez fisierele? (
      si inca o mica problema…. cnd instalam win 7 de pe dvd multiboot, cand se dadea prima data restart(in timpul instalarii) imi lua in considerare prima optiune in loc sa treaca mai departe la instalare…..trebuia sa scot dvd in acel moment? ( pls help me…

      Nu poti pune Win 8 cu 7 pe dvd.
      La instalarea Win 7, dupa primul restart poti scoate dvd-ul.

  87. [X]lucybzz a zis

    buna!!!

    Imi puteti spune de unde pot descarca imaginile de la windows??
    cand intru in magiciso si dau la tools/Make-multi boot image>Add las bifat exact ca in tutorial iar cand dau NEXT imi spune “the CD/DVD isn’t botable”

    cred ca nu este buna imaginea pe care o am de la windows XP

    Multumesc Anticipat!!!

  88. Salutare. Am urmarit acest tutorial mi-a iesit la ce ati facut dar vreau sa -mi fac un dvd cu toate versiunile de vista care le am pe o imag.dvd si toate versiunile de windows 7 si xp ,Problema mea este ca nu stiu ce fisiere sa copiez….Mentionez ca la crearea multi boot am pus 1)apasa 1 pentru a instala all win vista ,2) pentru a instala all win 7 si 3) pentru a instala xp ,4)pentru a boota de pe hdd si 5) pentru a se renunta ,am salvat tot .de aici in colo nu stiu ce sa fac ce deschid prima data si ce copiez in fisierul multi si ce selectez dupa aceea pe rand din fiecare imag .????De aici m-am blocat 🙂 Va multumesc astept raspuns !!
    Pate fericit la toata lumea !!!!

  89. In proportie de 75% tutorialul este bun, dar s-a omis a se preciza cu ce versiuni de win sa lucrat ba mai mult , cazul in care se copiaza continutul Win Xp peste Win 7 si esti intrebat daca vrei sa suprapui fisierele “autorun.inf” si “setup.exe” ce faci ? Daca dai accept acest tutorialul este nul. Sper sa nu fi gresit…..am incercat “n” versiuni acelsai lucru afiseaza daca vrei sa bootezi…..fiserul xyz lipseste sau e corup. Mambele versiuni de win le am cumparate.
    In concluzie unde e greseala ???

  90. super tare tutorialul am testat imaginea si merge

  91. bravos!! merge super!!!

  92. sunt curios daca chiar merge la tn adrian sa instalezi windows 7 ,asa imi apare si mie ca imi incarca windows 7 dar cand trec de setari si trebuie sa copieze fisierele da eroare si nu mai merge mai departe.

  93. dar de SARDU ce parere aveti?eu l-am incercat e foarte usor de folosit.e super!

  94. Super,merge perfect ! Ma bucur ca puneti tutoriale care ne ajuta foarte mult sa facem chestii la care altadata doar visam . Felicitari!

  95. nu reusesc sa fac dvd multiboot cu windows xp,acronis media si sardu.
    Unde gresesc?

    • adrian:
      nu reusesc sa fac dvdmultiboot cu windows xp,acronis media si sardu.
      Unde gresesc?

      Fa DVD-ul cu SARDU si acolo ai mai multe optiuni, poti adauga mai multe programe,de exemplu eu am adaugat un XP cu pack de drivere, la categoria windows XP professional ,dar i-am schimbat denumirea imaginii bootabile in ”install xp professional” sau depinde ce vrei sa adaugi dar trebuie sa schimbi denumirea cum cere SARDU. Am incercat mai multe programe si toate au functionat !

  96. am adaugat si eu cateva windowsuri si cand am dat sa salvez aia cu extensia mbi nu ma lasa imi spune >ca fisierele adaugate sunt prea mari dar ele nu depasesc nici 4GB.
    Ce trebuie sa fac?
    am nevoie urgent daca ma puteti ajuta Multumesc

  97. frumos tutorial , am facut imaginea acu am si eu o intrebare pot pune aceasta imagine pe un stick bootabil? cu rufus sau cu alt program?

  98. Ombladon a zis

    Salut, as dori sa stiu cum fac sa adaug trei windows-uri, precizez ca am gasit un vista lite care are aprox. 700 mb si imi are loc insa folderele si fisierele din vista sunt aproape identice la nume si nu stiu cu sa le pot adauga. Tutorial perfect precizez ca mi-a mers din prima cu 2 windows-uri. Multumesc.

  99. pot pune si ubuntu (linux) cu oricare windows sau doar intre windowsuri astept raspuns

  100. salut!… dar daca vreau sa pun 2 windows-uri xp pe dvd sau mai multe.. cand copii continutul windows-ului se suprapun fisierele … Se poate ? sau merge doar la windows-uri diferite

  101. daca vreau sa pun si 7 si 8.1 cum fac ? ca au aceleasi fisiere si nu pot sa le duplic ?!

  102. poti recomanda un program cu care pot scrie mai multe iso pe un dvd

    • Din cate stiu eu nu poti scrie mai multe ISO pe un DVD pentru ca ISO este deja un CD virtual si nu poti scrie mai multe pe un CD. Daca vrei sa pui mai multe Sisteme de Operare pe un DVD face cum s-a aratat in tutorialul de mai sus. Daca ai alt tip de continut in acele imagini ISO solutia ar fi sa-l extragi cu WinRar 7Zip sau alt dezarhivator si sa-l convertesti intr-o singura imagine ISO,

  103. Salut, pe langa acestea 2 pot sa pun si linux?

  104. cum fac sa bag si ubuntu si ubuntu gnome ,si wind. xp 86 si 64 biti ? problema e ,daca a mi zice ca sunt dubluri la ubuntu ce fac ce apas, skip si sa las sa se faca copii ? sau sa apas prima varianta

  105. sa nu spui ca nu am incercat , dar mai taie ca nu merge

  106. Interesant..Ambele sisteme de operare se instaleaza pe o singura partitie primara ??

  107. buna ! :3 am o problema am windows xplast v 22 4.40 gb si un dvd de 4.38 cum sa botez ..pot bota pe un dvd si pe un sidiu en dvd1 si sa ceara si dvd 2 …ca la jocuri . :/

  108. Liviu Alexandru a zis

    Aveti aici Key ul de la Magic ISO

    Name: Temporary License

    Key: tX__0PMV_CyqBQqT1BF61wIGk5o6AUfQAO0AVtVSW_TfgnyCMk85YG_3NzvPvcSQ&gjtnKCyUiQxp&R&WJZIeyVCnAiS0oyVmR4Jr2zcOJD2TbyBeclPK_i2P6jmPDbe6W25kRKZIZYLmMfn7dvOLE9D1PkDxJ7fXvnYxLuSBE4

  109. Liviu Alexandru a zis

    Salut domnule Adrian Gudus eu am un xp sp2 si un xp sp2 personalizat cu drivere sata de la un netbook mic
    cum procedez cu copiatul fisierelor ??

  110. alexandru a zis

    salut, stie cineva cum pot face dintr-un stick bootabil de 12 gb doua imagini de dvd (sa se pastreze boot-ul?), am un dvd de 8,5 si altul de 4,7

    mersi

  111. Foarte util intradevar dar as avea o intrebare cum facem acelasi lucru daca vrem aceiasi vers. de windows doar ca difera biti 32 repectiv 64 bit ? Multumesc !

  112. Rad Cosmin a zis

    un video cu windows10/windows7/windows xp 32/64 bit multiboot este posibil?

Trackbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Cheta Manuel, VIDEOTUTORIAL.RO. VIDEOTUTORIAL.RO said: Cum se face un DVD bootabil ce va contine mai multe sisteme de operare | Videotutorial.ro http://t.co/0oMAMPZ […]

  2. […] sa puna mai multe sisteme de operare pe un singur DVD, noi am facut in trecut un tutorial despre cum se face un DVD multiboot Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul video ! Nu uitati, daca aveti sugestii, […]

Speak Your Mind

*