Cum taiem o bucata dintr-o melodie pentru a o face ringtone de telefon – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video voi prezenta o metoda prin care putem taia o bucata dintr-o melodie mp3 pentru a face un ringtone pentru telefonul mobil.
De cele mai multe ori cand folosim o melodie intreaga pe post de ringtone, avem neplacerea de a asculta intro-ul melodiei, cateodata aceste intro-uri sunt atat de lungi incat ne plictisim pana intre refrenul sau inchide cel carte ne-a sunat si nu mai apucam sa auzim partea interesanta din melodie, refrenul este de cele mai multe ori pasajul pe care de fapt l-am dori pe post de ringtone. Pe deasupra, incarcarea unei melodii mp3 intreaga pe post de ringtone in memoria telefonului ne consuma resurse pretioase, in tutorial am redus marimea ringtone-ului de la 1 MB (1024 KB) la 88 KB, destul de mult zic eu…
Pentru a inlatura aceste neajunsuri vom folosi o aplicatie gratuita de trim (tundere, ajustare, taiere), aceasta aplicatie se numeste Frre Trim MP3 si vine cu o interfata mai mult decat prietenoasa.
Cu Free Trim MP3 putem scoate pasajele care nu ne intereseaza sau putem salva ca ringtone doar refrenul melodiei sau un anumit pasaj care ne place.
Free Trim Mp3 mai permite si intensificarea volumului melodiei, aceasta optiune fiind folositoare in cazul memodiilor cu volum scazut, putem deasemenea mixa (amesteca) melodii pentru a face un ringtone mai special.
Sper sa va placa aplicatia si sa va ajute, daca va fost de folos sa ne spuneti si noua pe rubrica de comentarii, deasemenea daca ati vrut sa faceti ceva mai special si nu a iesit, puteti sa ne spuneti si noi o sa incercam sa va indrumam.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

Download Free Trim MP3



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. pepene cristian a zis

    vreau sa faceti un videotutorial despre cum poti sa faci un negativ la o melodie sau sa scoti negativul la o melodie

  2. Pacat ca nu se poate 😉

    • Xoned: Pacat ca nu se poate   

      Pacat ca se poate;)Pentru a face un negativ iti trebuie fruity loops studio iar pentru a scoate negativul trebuie alt program nu mai stiu exact numele

  3. o alternativa la acest program este “mp3 direct cut”
    http://mpesch3.de1.cc/mp3dc.html

  4. chiar va rog sa mai faceti un tutorial despre acest soft dar de data sa fie full setings

  5. Nu ai specificat de unde se downloadeaza acest program… Uni stim deja dar nu stiu daca toti….!! Dar foarte bun tutorial…. Bravo Cristi… As vrea un tutorial mai interesant despre windows 7, cu niste smecherii (cit de cit legale), ceva asa mai interesant, ca leam vazut pe toate… Inca o data bravo… Multa sanatate si succes!

    • BGD: Nu ai specificat de unde se downloadeaza acest program… Uni stim deja dar nu stiu daca toti….!! Dar foarte bun tutorial…. Bravo Cristi… As vrea un tutorial mai interesant despre windows 7, cu niste smecherii (cit de cit legale), ceva asa mai interesant, ca leam vazut pe toate… Inca o data bravo… Multa sanatate si succes!  

      Am vazut ca este pe net mai mult pt linux sau mac si am uitat sa spun ca este linkul de download deasupra tutorialului!

      • BGD: Am vazut ca este pe net mai mult pt linux sau mac si am uitat sa spun ca este linkul de download deasupra tutorialului!  Citeaza-ma

        linkul de download daca n-ai observat este in sus-ul tutorialului

  6. cum ati facut imaginea multimedia si anume “Articole din galerie” ?

  7. Ati putea face un tutorial despre cum se uneste o melodie de cealalta?
    Am descarcat softul Free Trim MP3 si vreau sa unesc 2 melodii. pentru tel…
    Sa fac din 2 melodii 1.

  8. da asa e un pro pentru propunerea lui pepene cristian “vreau sa faceti un videotutorial despre cum poti sa faci un negativ la o melodie sau sa scoti negativul la o melodie”

    ar fi bine

  9. calin gavril a zis

    AM VRUT DE FOARTE MULT TIMP SA GASESC ASA CEVA SI MAI ALES SA SI STIU SA-L FOLOSESC !!!!!!VA MULTUMESC FRUMOS!SINCER SUNTETI ………UN DIAMANT PT MINE.

  10. Audicity e free and open source şi poate face aceste lucruri…

  11. ce sa fac nu ma lasa sa il descarc cand intru pe megaupload imi scrie “The file you are trying to access is temporarily unavailable.”ce sa fac?

  12. Personal i-as gasi utilizare ca editor pentru muzica mai ales pentru cea pe care o mai inregistrez cu aimp de la radourile online(de multe ori mai scapa si cate un comentariu).Cand e vorba de melodii pentru telefoane recunosc ca as fi fost foarte incantat daca putea salva bucatile taiate in ceva mai multe formate,si nu in wav,flac sau ogg, ci in cele speciale pentru telefoane si ceva mai vechi de exemplu midi,mid,aac,mod,mo3,xm,etc.In rest pot spune Cristi ca imi place foarte mult modul tau de a face tutoriale faptul ca esti foarte degajat si popular,chiar ma face sa-ti urmaresc tutorialele cu placere.

  13. cool edit proo 😉 cel mai smecherash 🙂

  14. vreau sa multumesc , echipei videotutorial.ro pt videotutoriale , sfaturi . trucuri etc! am invatat enorm de multe lucrurii si chiar am reusit sa imi repar pc cu softurile prezentate aici , ba chiar sa i cresc performanta. multumesc .

  15. bun programul am si eu o intrebare cand tai din melodie urmez toate etapele si cand dau sa o salvez in format mp3 imi apare ACM Driver error dar in celelalte formate se salveaza ce trebuie sa fac sa o salvez si in formatul mp3 ptr telefon va multumesc

  16. Poftim un link de download pentru program

  17. Salut daca poti face un video tutorial cu un soft gratuit cum lipesti doua melodii ar fi bine:) Ms

  18. UN SINCER BRAVO! CONTINUATI,SUNT FOARTE UTILE,MAI ALES CELOR CA MINE LA 60 DE ANI.VA MULTUMESC.

  19. scuze de postare, dar cum pot uni doua sau mai multe parti video astfel rezultand doar o singura parte video(avi,mpeg-2,mpeg-4)nu e vorba de arhivat ca stiu. multumesc anticipat! care ma ajuta???exista un tutorial facut deja???

    • vyo: scuze de postare, dar cum pot uni doua sau mai multe parti video astfel rezultand doar o singura parte video(avi,mpeg-2,mpeg-4)nu e vorba de arhivat ca stiu. multumesc anticipat! care ma ajuta???exista un tutorial facut deja???  

      ………………………………………….
      Poti lipi 2 sau mai multe filme cu free video joinerClick AiciClick Aici… >MiniDemo
      ………………………………………….

  20. super tutorial baieti .. ms mooolt tinetio tot asa.. bv bv bv

  21. Puteti sa faceti un tutorial despre cum sa lipesc melodii please!!!!ms

  22. e super tutorialul,concis si pe intelesul tituror. Tineti-o tot asa

  23. cum amestecam bucatile de melodie pt. a face un ring ton personalizat?va rog ar fi interesant
    multumesc¡¡¡

  24. acu de ce programul licenta cand sa salveze melodia

  25. Tocmai inregistrasem cu Screamer radio (tot de aici il stiu) ceva mai mult decit melodia. Aici am gasit solutia. Multumesc!!

  26. imi cere register software! Ce trebuie sa fac?

  27. Salut! Am descarcat si instalat programul dar cand il deschid nu vad la dimensiunea reala, adica nu se vede Target folder, Target format etc.., cu alte cuvinte parca imaginea reala a fost scurtata (se vede cam 3/4 din ceea ce ar trebui sa fie), precizez ca am luat programul de pe acest site. Aveti vreo idee ce ar putea fi? Multumesc.

  28. citeste cineva ce scriu utilizatorii aici?

    • sasha:
      citeste cineva ce scriu utilizatorii aici?

      Da citeste dar daca o sa aloci doar 2 secunde pentru a scrie comentariul tau si a explica “problema” ta, nu o sa inteleaga nimeni nimic! Utilizatorii sau noi, nu suntem obligati sa stam sa descifram ce vrei tu sa spui. Daca nu sti sa te exprimi si sa-ti expui problema. NASOL…
      Eu unul nu am inteles nimic din problema ta. Este vorba despre un tutorial despre partea audio/sonora nu intelec ce nu se vede sau ce se vede doar jumate la tine cand defapt ar trebui sa se auda si nu sa se vada.

      • AdrianGudus: Da citeste dar daca o sa aloci doar 2 secunde pentru a scrie comentariul tau si a explica “problema” ta, nu o sa inteleaga nimeni nimic! Utilizatorii sau noi, nu suntem obligati sa stam sa descifram ce vrei tu sa spui. Daca nu sti sa te exprimi si sa-ti expui problema. NASOL…
        Eu unul nu am inteles nimic din problema ta. Este vorba despre un tutorial despre partea audio/sonora nu intelec ce nu se vede sau ce se vede doar jumate la tine cand defapt ar trebui sa se auda si nu sa se vada.

        Ce nu este clar? La programul free trim mp3, fereastra principala (main window) nu se vede in intregime sau cu alte cuvinte nu se vad toate optiunile. Ce se poate face sa se vada in intregime, neexistand un buton de maximizare?

    • sasha:
      citeste cineva ce scriu utilizatorii aici?

      scuza-ma dar ce cer utilizatorii in comentariile de aici nu cred sa fie ceva de folos pentru multi. Mai bine am tacea si am astepta alte tipuri de tutoriale de la acesti formidabili baieti. decit cererele astea .

  29. super videotutorialul, multumesc.

  30. cum editez o melodie sa inceapa mai incet si pe parcurs ce canta sunetul sa creasca

  31. cum nu se mai poate sa se copieze Download Free Trim MP3 ?

  32. cum fac sa lipesc bucati de melodii pt a face un ringtone?

    • Adrian Gudus a zis

      Scrie in casuta de cautare din dreapta sus: “Cum se lipesc doua sau mai multe fisiere audio MP3, WAV, WMA, OGG, AMR etc cu Audacity” apasa tasta Enter si vei gasi tutorialul

  33. Multumesc!

  34. hazota petru a zis

    care sunt crak-urile care trebuiesc ca sa activez programul…..

    • Adrian Gudus a zis

      Dacă citeai textul tutorialul și erai atent și la ce se vorbește în tutorial, aflai că aplicația este gratuită (asta înseamnă free) Nu ai nevoie de licență pentru a folosi această aplicație

Speak Your Mind

*