FreeComander, manager de fisiere gratuit asemanator cu TotalComander – tutorial video

Salut, sunt Dan si astazi voi prezenta programul FreeCommander, acesta este un manager de fisiere gratuit si foarte eficient asemanator celebrului Total Commander, cu FreeCommander putem inlocui cu succes Windows Explorer care este managerul de fisiere integrat in sistemele de operare Microsoft Windows, Windows Explorer este destul de imbatranit si se simte nevoia unui instrument modern si eficient care sa ne poata ajuta in “lupta” zilnica cu fisierele si directoarele (folderele),
Interfata standard pentru un program de acest fel, cu doua panel-uri (stânga, dreapta / respectiv sus, jos), scurtaturi pentru accesul rapid la drive-uri (atât la partitiile hdd, cât si la unitatile de disc mobil, retea sau FTP), butoane pentru Înainte / Înapoi, functie de cautare integrata, buton pentru Control Panel, Dos Box, etc.
Se poate însa personaliza foarte rapid aceasta interfata pentru a oferi mai multe informatii si, poate cel mai important lucru pentru unii dintre voi, acestea sa fie afisate în limba româna.   Traducerea este semnata de Alexandru Munteanu.
Fara a mai pierde timpul. Extra –> Settings –> Language. În caseta de derulare alegem, romanian.lng. OK. Atentie ! Pentru a fi afisate corect noile denumiri trebuie (daca nu ati facut deja acest lucru) sa stabiliti setarile regionale.
Ce ofera FreeCommander ?
• Doua panel-uri. Stânga – Dreapta / Sus – Jos. Schimbarea se face cu Ctrl+H.
• Sunt posibile mai multe tab-uri pentru fiecare panel. Se activeaza cu Ctrl+T.
• Vedere de tip arbore. Se activeaza cu Alt+T.
• Viewer (ro. vizualizator) incorporat care citeste fisierele hex, binar text sau poze
• Vizualizator pentru arhive si chiar un arhivator integrat ZIP. Citeste / scrie *.ZIP, citeste *.CAB, citeste *.RAR (* inseamna “orice” cu extensia respectiva).
• Acces rapid la directoarele de sistem, la panoul de control, la meniul de start sau la unele aplicatii utile gen calculator.
• Posibilitatea de a copia, muta, sterge sau redenumi fisiere sau directoare.
• Creeaza (Ctrl+K) si verifica sume de control MD5.
• Spargerea fisierelor în bucati. Se activeaza cu Shift+Ctrl+I.
• Modul „Vedere rapida” afiseaza proprietatile unui fisier / director. Se activeaza cu Ctrl+Q.
• Pastrarea meniul contextual din Windows.
• Poate calcula dimensiunea unui director, poate compara doua directoare diferite si ofera posibilitatea sincronizarii acestora.
• Modificarea atributelor unui fisier, inclusiv a datei la care a fost creat.
• Stabilirea unor aplicatii sau a unui director favorit
• Functie de cautare, eficienta inclusiv daca se cauta prin arhive.
• Sortare / afisare în functie de nume (Ctrl+F3), extensie (Shift+Ctrl+F4), tip de fisier (Ctrl+F4), data / ora (Ctrl+F5).
• Aplicarea unor filtre specifice. Inclusiv un filtru rapid
• Fereastra DOS. Se activeaza cu Ctrl+D.
• Interfata în limba româna si posibilitatea de a schimba culorile, fontul folosit, etc.
FreeCommander portabil (inclusiv versiune U3)
Surprizele în legatura cu acest manager de fisiere (eng. file manager) nu se rezuma doar la ce v-am prezentat anterior. Nu mica mi-a fost mirarea sa gasesc o versiunea portabila (pe PortableApps, unde altundeva ?) si una dedicata dedicata stick-urilor de memorie U3. Iar pentru aceia dintre voi care prefera ceva simplu, e disponibila si-o varianta portabila ZIP, fara „floricele”.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Dan Constantin……..tutorialegimp.blogspot.com
 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. mare tutorial

  2. Tare, mia placut.

  3. Cum se instaleaza windows(orice versiune) pe stick si daca exista posibilitatea de a fii folosit fara FARA hard disk ??
    excelente tutorialele.

  4. Tare bravo bis bis bis

  5. Minunat Tutorialul abia acuma am terminat de vizualizat….
    Multumim si la mai multe de genu!

  6. Foarte util ! Sunteti nr. 1 !
    Multumim, pentru efortul titanic pe care-l depuneti, pentru a ne ajuta !

  7. mutumesc ati pute sa faceti un tutorial despre driver genus multumesc

  8. Foarte util tutorialul dar as dori sa vin in ajutorul celor care au probleme in afisarea literei “ş” si ”ţ” in anumite programe setate pe limba română (asa cum se vede dealtfel si in tutorialul lui Dan) si care poate devin iritante.Eu am cautat o solutie si am gasit-o chiar pe siteul oficial Microsoft de pe care se poate descarca un update special numit ”ACTUALIZARE DE FONTURI CORESPUNZĂTOARE EXTINDERII UNIUNII EUROPENE” si care rezolva o buna parte din acele diacritice care nu se afisau corect in locul lor aparand tot felul de hieroglife.Si acum citez direct de pe site:
    ”Recomandat pentru sistemul de operare Microsoft Windows 2000 și Windows XP: actualizare minimală de fonturi, cu scopul asigurării compatibilității cu setul de caractere al limbii române.
    Versiunea 1.02 a actualizării include fonturile Arial, Times New Roman, Trebuchet și Verdana. Versiuni actualizate de fonturi Times New Roman, Arial şi Verdana care includ şase caractere suplimentare pentru limbile română şi bulgară ce nu sunt disponibile în versiunile din Windows XP ale acestor fonturi.
    Pentru Windows Vista, actualizarea va face upgrade numai pentru familia de fonturi Verdana. Celelalte familii de fonturi nu necesită actualizare”.
    Daca doriti puteti descarca acest update si va asigur ca lucrurile se imbunatatesc substantial legat de meniurile in limba noastra cea română!Am pus mai jos linkul direct la sursa, descarcati acest fisier -EUupdate- si il instalati e 100% sigur pt ca e de la mama lor.
    Legătură externă către pagina de pe saitul Microsoft:
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=0ec6f335-c3de-44c5-a13d-a1e7cea5ddea&DisplayLang=ro

  9. fazai ca nu la toti le folosest, la cei care au nevoi sa gaseasca sisiere puse in 10000 de foldere

  10. Multumim Dan pentru tutorial si pentru rabdarea ta.
    Programul este destul de stufos in optiuni iar Dan a dorit sa fie cat mai explicit pentru a fi pe intelesul tuturor de aceea este asa mare tutorialul (@stefbabanul).

  11. Dupa ce am vazut tutorialul mam hotarat sa inlocuiesc si eu batranul TCM cu acesta si pot sa zic ca e absolut minunat,ba mai mult mi se pare ca are obtiuni in plus fata de TCM.

  12. vam pus o intrebare mai sus ati putea sami dati un raspuns multumesc

  13. RE: Foarte util acest program, + ca e free, mie imi place foarte mult. Multumesc frumos pentru efortul depus si rabdarea acordata acestui tutorial. Bafta tuturor, toate cele bune.

  14. ce program ami trebui sa deschid niste fisiere [media file ????

  15. ce program ami trebui sa deschid niste fisiere [media file data] ????

  16. Felicitari. Iti admir rabdarea si nu in ultimul rand cunostintele. Este cel mai lung tutorial pe care l-am vazut. Multumesc.

  17. Costel08_78 a zis

    Super tare tutorialul.va multumesc f mult.faceti tutoriale foarte bune si din cate vad folositi doar variante gratuite ale programelor comerciale.daca se poate an viitor as avea o rugaminte daca puteti sa faceti un tutorial si la o varianta gratuita a lui Adobe Dreamweaver sau poate chiar la varianta comerciala.dar pt noi cei de rand care nu avem posibilitate de cumparare a programelor aceste variante cred ca sant foarte bune daca le si antelegem cum functioneaza.VA MULTUMESC

  18. salut prieteni ati putea sa faceti un tutorial despre cum sa instalezi teme pentru windows xp multumesc astept un raspuns????

    • mircea: salut prieteni ati putea sa faceti un tutorial desprecum sa instalezi teme pentru windows xp multumesc astept un raspuns????  

      Scrie sus in dreapta in casuta “cauta pe videotutorial.ro…”: vista inspirat, da enter si vei gasi tutorialul.

  19. multumesc

  20. Sall imi zice si mie cineva de ce nu pot intraa pe pagina de chat?Va rog frumos sa-mi raspundeti.

  21. Sper sa-mi raspundeti si mie va rog.

  22. Felicitari pentru tutorial.

    Citez: Super tare tutorialul.va multumesc f mult.faceti tutoriale foarte bune si din cate vad folositi doar variante gratuite ale programelor comerciale.daca se poate an viitor as avea o rugaminte daca puteti sa faceti un tutorial si la o varianta gratuita a lui Adobe Dreamweaver sau poate chiar la varianta comerciala.dar pt noi cei de rand care nu avem posibilitate de cumparare a programelor aceste variante cred ca sant foarte bune daca le si antelegem cum functioneaza.VA MULTUMESC ”

    Si dupa parerea mea Free Commander e mult mai prietenos decat total commander si are funtii mai multe

  23. frate iar nu merge chat’ul 😐

  24. poteti sa faceti un tutorial despre bidifender multumesc

  25. sailorriver a zis

    nota 10

  26. BRAVISIMO pt. tutorial

    PS Adi poti face un tutorial te rog frumos despre cum transformi windows 7 gasesti pe………….. un tutorial cum sa modifici taskbarul mult mai misto cu un alt explorer daca nu gasesti tutorialul poti sami spui si iti trimit prin email uneltele si instructiuni

  27. OFFTOPIC…..DAR POATE SUNTETI DRAGUTI SA MA AJUTATI.AM O DILEMA…..AM INSTALAT WINDOWS 7 ENTERPRISE 90 DE ZILE…SI AM INCEPUT SA MA “JOC” CU CEASUL…..ASA CA WINDOWSUL MEU DE PROBA EXPIRA SI SE ACTIVA …APOI SE INTORCEA LA CELE 10 ZILE DE ACTIVARE SI TOT ASA….DILEMA E …DE CE AM REUSIT SA DAU COMANDA “SLMGR -REARM” DE MAI MULT DE 3 ORI SI SA O ACCEPTE,IN PLUS DUPA RESTART TOTUL A FOST OK…SI CRED CA AM DAT COMANDA DE CEL PUTIN 5 ORI+RESTART DUPA FIECARE COMANDA DATA+”JOC”CU CEASUL DE 5 ORI PANA LA EXPIRARE….ACCEPTA DAR DUPA A TREIA ORA O SA SE RESTARTEZE DIN 2 IN 2 ORE?SAU COMANDA MERGE LA NESFARSIT IN CAZUL MEU.VISEZ?…SAU NU?:)ORICUM VOI SUNTETI “THE BEST OFF” SI AICI CHIAR NU GLUMESC!!!MULTUMESC ANTICIPAT!

  28. INCA O MICA DILEMA AS AVEA…AM INTELES EU BINE SAU VARIANTA ASTA DE 90 DE ZILE TRIAL EXPIRA IN 1 IUNIE???ADICA DACA INSTALEZ WINDOWS 7 ENTERPRISE AZI DE EX….IN 1 IUNIE NU MAI AM CE SA FAC CU EA???SAU SE REFERA DOAR DACA AM VERSIUNEA ASTA VECHE TREBUIE DUPA 1 IUNIE SA PUN ALTA …IN CAZUL IN CARE PANA ATUNCI NU AM FOLOSIT-O DELOC???CA SINCER NU INTELEG FAZA CU EXIPRA LA 1 IUNIE….MULTUMESC DIN SUFLET PT AJUTOR.

  29. Minunat programul prezentat.Pe windows 7 se vede si lucreaza alfel ,chiar as spune ca mult mai facil.Personal avand doar 2 partitiC,D am inlocuit cu succes folderul Computer deoarece acest program la deschidere prezinta ambele partitii dintr-o data si cu multe detalii.Deci acces mult imbunatit.VA MULTUMESC TUTUROR CELOR DIN ECHIPA VIDEOTUTORIAL PTR CEEACE FACETI!

  30. super ok!

  31. sal
    e super FREECOMMANDER
    am o întrebare?
    cum rulez acest program pe linux Mandriva

    sal

  32. toate tutoriale pe care le-am vizionat sunt excelente
    vă mulţumesc pentru ele
    nu ştiu unde să votez

  33. @Adonis: Pe Linux , pentru a rula Freecommander foloseste emulatorul Wine.
    Pentru a vota alege numarul de stele de la inceputul articolului.

    Multumesc tuturor pentru aprecierile pozitive referitoare la acest tutorial.

  34. Interfaţa tradusă în română nu se vede bine în film pentru că nu este făcută o setare simplă în Windows, cea care permite afişarea corectă a diacriticelor româneşti. E vorba de setarea despre limba folosită pentru interfaţa programelor care nu au interfaţa compatibilă Unicode. Setarea respectivă nu produce nici o problemă pe calculatoarele cu Windows în engleză, deci toţi utilizatorii români ar trebui s-o facă.

    Windows XP ENG: Start>Control Panel>Regional and Language Options>clic pe tabul Advanced, apoi se alege opţiunea Romanian din meniul derulant şi se face clic pe butonul OK din josul ferestrei. E necesară repornirea sistemului pentru intrarea în vigoare a noii setări.

    Windows Vista sau 7 ENG: Start>Control Panel>Clock, Language and Region>Regional and Language Options>clic pe tabul Administrative>clic pe butonul “Change system locale”, apoi se alege opţiunea Romanian (Romania) din meniul derulant şi se face clic pe butonul OK din josul ferestrei. E necesară repornirea sistemului pentru intrarea în vigoare a noii setări.

    Windows Vista sau 7 RO : Start>Panou de Control>Ceas, limbă şi regiune>Regiune şi limbă>clic pe tabul Administrativ>clic pe butonul “Modificări regionale pentru sistem”, apoi se alege opţiunea Română (România) din meniul derulant şi se face clic pe butonul OK din josul ferestrei. E necesară repornirea sistemului pentru intrarea în vigoare a noii setări.

  35. Am si eu o mare problema: am cumparat un laptop cu 3 luni in urma care avea windows-ul preinstalat deci nu mi au dat CD-ul cu win.7 pe 64bit….dupa ce am instalat windows-ul am constatat ca avea o singura partitie si din cate auzisem si eu de la altii ca este bine ca wind. sa stea pe o partitie si restu de chestii pe o alta partietie in ultimul timp i mi mergea foarte greu windowsul ca urmare m am hotarat sa il dau pe mana unui “specialist”. Inainte sa se apuce de treaba respectivul a facut un beckup la tot ce aveam pe care la pus pe un hard extern si un CD recovery cu softul de beckup din windows dupa care a ras tot insa cand a bagat CD-ul recovery surpriza nu il recunostea asadar nu a mai avut ce sa faca si mia pus un windows piratat pe 32 de bit. INTREBARE: MAI AM VREO SANSA SA IMI RECUPEREZ WINDOWSUL ORIGINAL PE 64 BIT.LA CARE AM BECKUP-UL? DAR NU AM CD RECOVERY va rog frumos sa ma ajutati eu nu prea le am cu calculatorul, sunt foarte bucuros ca am dat de voi pt. ca am invatat foarte multe de la voi

  36. Munca titanica de prezentare. Am insa o rugaminte, care probabil ar putea fi un nou tutorial si care se refera la modificari in registry: folosesc de ceva vreme Directory Opus si ma intereseaza sa pot folosi o facilitate a sa si la alte programe de file mangement. Ma refer la posibilitatea de a inlocui Windows Explorer si la cea de a deschide programul cu un dulu click pe wallpaper. Adica daca apas tastele Windows+E sa deschida programul de file management. In cazul ca voi primi un raspuns va multumesc anticipat.

    • Kyoru: Munca titanica de prezentare. Am insa o rugaminte, care probabil ar putea fiun nou tutorial si care se refera la modificari in registry: folosesc de ceva vreme Directory Opus si ma intereseaza sa pot folosi o facilitate a sa si la alte programe de file mangement. Ma refer la posibilitatea de a inlocui Windows Explorer si la cea de a deschide programul cu un dulu click pe wallpaper. Adica daca apas tastele Windows+E sa deschida programul de file management. In cazul ca voi primi un raspuns va multumesc anticipat.  

      Incearca raspunsurile de aici si aici.

  37. Cristea Codrut a zis

    Dan te rog frumos daca poti ajuta-ma si pe mine cu un sfat.Am instalat in calculator un program si cand m-am dus in panol control sa verific am gasit foarte multe fisiere care nu stiu de unde au aparut si acuma nu mai pot scapa de ele.Am mai patit odata asa si m-am apucat sa le sterg dar dupa aceea nu a mai mers windousul.SPUNE-MI SI MIE CUM POT SCAPA DE ELE.

  38. Simeona a zis

    Frumos si bun. Desi folosesc de ani de zile Total Commander, imi plac facilitatile acestui Free Commander. Iti multumesc pentru explicatiile foarte clare si iti transmit respect pentru rabdarea si linistea cu care exlici.
    Multumesc si Spor in toate cele bune!

  39. Cred ca ai o obsesie pentru cuvantul “ulterior”. Am urmarit tutorialul pana la jumatate si deja sunt exasperat de acest cuvant. Lai folosit si cand trebuie si mai ales cand nu trebuie..

Speak Your Mind

*