Transfer simplu si rapid de fisiere prin FTP fara limitari – tutorial video

Salut prieteni, astazi vom invata cum se transfera fisierele fara limitari de dimensiune sau de viteza prin intermediul protocolului FTP (file transfer protocol), pentru asta nu va trebui sa instalam nimic, vom folosii kit-ul de softuri Xampp despre care am vorbit si cu alte ocazii insa astazi nu ne vom referii la kit-ul Xampp ci la serverul FTP Filezilla server care vine integrat in pachetul Xampp.

In tutorialul trecut despre Xampp am facut o instalare a Kit-ului si am vorbit despre toate componentele integrate in acesta (Apache, PHP, Mysql, PhpMyAdmin, Filezilla Server FTP), in acest tutorial video vom vorbi doar despre transferul de fisiere cu ajutorul Serverului FTP Filezilla, vom folosi arhiva zip care este facuta intr-un mod foarte inteligent, de aceea nu va trebui sa instalam absolut nimic, in plus cu ocazia unor eventuale reinstalari ale windows-ului, Kit-ul Xampp si implicit serverul FTP Filezilla server nu vor fi afectate in nici un fel, asta bineinteles daca vor fi puse in prima faza in alta partitie, oricare in afara de partitia C:, acest server poate fi rulat si de pe un simplu stick usb, din cauza usurintei cu care poate fi rulat, acest pachet de softuri are si o parte putin diabolica insa nu despre asta vom discuta astazi .

Transferul fisierelor cu ajutorul protocolului FTP este foarte simplu si confortabil, se pot primi fisiere dar in acelasi timp se pot trimite fisiere, cu un server FTP nu mai este necesar acceptul pentru efectuarea transferului, serverul poate fi pornit si ca serviciu integrat in windows pentru un confort mai mare in utilizare.

Ginditi-va la urmatorul scenariu: Sinteti la un prieten si acesta are un film sau un joc pe care voi il vreti, daca aveti un server in PC-ul vostru de acasa puteti transfera fisierele de pe computerul prietenului pe computerul vostru in citeva minute si astfel cind ajungeti acasa fisierele sint deja transferate si gata pentru instalare sau vizionare,  daca aveti computerul oprit, il puteti porni foarte usor de la distanta prin intermediul protocolului WOL (wake on lan) pentru care noi avem si un tutorial, dupa aceea transferati in acelasi mod fisierele de la computerul prietenului pe computerul vostru, asta bineinteles daca ati pornit serverul FTP Filezilla server ca serviciu in windows, asta se face foarte simplu prin bifarea casutei SVC din Control Panel-ul Xampp, in dreptul aplicatiei Filezilla.

Transferul de fisiere nu a fost si nu va fi niciodata mai simplu si mai confortabil, configurarea serverului nu dureaza decit citeva secunde, avantajele sint nenumarate, nu mai trebuie sa va chinuiti cu transferul greoi pe messenger sau skype, nu mai trebuie sa pierdeti timpul cu torrentele, nu mai trebuie sa share-uiti nimic pe hub-uri, nu mai trebuie sa upload-ati nimic pe site-urile de file sharing care stiti bine cate restrictii va impun.

Pentru a functiona, protocolul FTP are nevoie de doua componente, prima componenta este SERVERUL FTP despre care am pomenit mai sus iar a doua componenta este CLIENTUL FTP, acest rol de client poate fi jucat si de un browser obisnuit insa cu anumite limitari, cu browserul nu poti descarca mai multe fisiere simultan, cu browserul nu poti uploada fisiere daca nu folosesti anumite extensii.

Cel mai simplu si la indemina CLIENT FTP este aplicatia pe care o folosim in fiecare zi, este vorba de Windows Explorer, multi nu stiu care este Windows Explorer, windows explorer este aplicatia care ne permite sa deschidem My Computer, cind deschidem My Computer si intram prin partitii si foldere folosim Windows Explorer. Ca sa folosim windows explorer este suficient sa scriem adresa serverului FTP in bara de adrese (in partea de sus cind deschidem My Computer), adresa o introducem in felul urmator”ftp://ip/” daca dorim sa ne apara fereastra de logare unde sint cerute userul si parola sau”ftp://user:parola@ip/” in cazul in care verm sa ne conectam fara fereastra de logare .

Desigur Windows Explorer, ca si CLIENT FTP, nu ofera foarte multe optiuni pentru utilizatorii mai avansati, cei cu pretentii mai mari ar putea apela, la aplicatii mai profesionale pentru transfer fisiere prin ftp: WinScp, Total Commander, Filezilla Client, Cute FTP, Core FTP, SmartFTP, etc.

Speram ca acest tutorial video despre Filezilla Server si protocolul FTP va prinde si veti incepe sa folositi aceasta metoda din ce in ce mai mult, noi va rugam sa folositi cu incerdere protocolul FTP, acesta ofera foarte multa independenta si viteza, practic veti folosi latimea de banda pe care o ofera providerul vostru de net la maxim, nu aveti limitari, nu aveti treaba cu nimeni si nimic.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !

Vizionare placuta !

de Cismaru Cristian



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Super tare acest tip se foloseste pt server de counter-strike daca ii hostat sv :X

  2. frumos tutorial
    e de folos ftp
    as vrea niste tutoriale despre linux daca se poate
    sunteti cei mai buni. multumesc

  3. la mine nu merge pe clicknet.am urmarit videotutorialul si pasii.prietenii mei nu vad nimic(cant not display this page).oricum frumos videotutorialul.felicitari

  4. de ce nu pot sa-l vad tot la 2 min si ceva se opreste si o ia de la capat

  5. salut am si eu problema sint anglia sint conectat la BT asa se numeste reteaua i dau ip lu frate-mio sa intre la pozele unde am sharat eu dar nu merge imi puteti spune care este problema ?

  6. daniyl: de ce nu pot sa-l vad tot la 2 min si ceva se opreste si o ia de la capat

    aceiasi probleama o am si cite odata cred ca este de la conexiune este slaba

  7. Salut excelent si de folos tutorialul.La mine apare aplicatia deschisa si in task manager nu numai in services.E corect asta?

  8. nu stiu d c dar eu nu-l pot vedea decat pana la 9min45sec 🙁
    Traian poti gasi o multime de tutoriale despre linux, trebuie doar sa folosesti frerastra de cautare din partea dreapta-sus a paginii.. 😉

  9. ai arat modul de logoare
    ftp://test:test@localhost
    Server asta nu poate fii configurate ca alea de pe net. Adica ?
    ftp://123.456.789:21 atat sa nu mai bagama parola nimic. cu alte cuvinte persoana care stie ip-ul doar il scrie si are acces.
    Sunt constient ca nivelul de expunere este ridicit. Dar intreb se cum se poate faca asa ceva ?

  10. Foarte bun si util tutorial. Am si eu o intrebare Cristi: -Cum as putea limita userul la scriere in limita a 5 gb de exemplu si in primul rand daca este posibil acest lucru. Multumesc si spor la treaba in continuare.

  11. rootalkin: ai arat modul de logoare
    ftp://test:test@localhost
    Server asta nu poate fii configurate ca alea de pe net. Adica ?
    ftp://123.456.789:21 atat sa nu mai bagama parola nimic. cu alte cuvinte persoana care stie ip-ul doar il scrie si are acces.
    Sunt constient ca nivelul de expunere este ridicit. Dar intreb se cum se poate faca asa ceva ?

    Se poate dar fara parola si user, adica o conexiune anonima, in cazul asta nu mai ai control asupra cui intra la tine pe server decit daca filtrezi ip-urile.
    Ca sa ai cum vrei tu creezi un user pe care il denumesti “anonymous” pentru care nu pui nici o parola, share-uiesti ce folder vrei pentru acest user si gata.
    Mare ATENTIE, sint tot felul de “banditi” care scaneaza portul 21 ca sa fure de pe servere, dupa ce faci userul anonim oricine poate intra in folderul pe care tu l-ai share-uit FTP

  12. Salutare!
    Tare tutorialul! Cristi spune-mi te rog cum trebuie sa fac? pe localhost merge perfect, dar daca introduc IP -ul nu merge mentionez ca am un router!!
    Ce trebuie sa fac? Ip-ul alocat de router este 192.168.1.101 iar cel alocat de provider este 81.181…….

  13. mai exista sanse sa vedem si tutorialul despre adsense?

  14. Alin: Salutare!
    Tare tutorialul! Cristi spune-mi te rog cum trebuie sa fac? pe localhost merge perfect, dar daca introduc IP -ul nu merge mentionez ca am un router!!
    Ce trebuie sa fac? Ip-ul alocat de router este 192.168.1.101 iar cel alocat de provider este 81.181…….

    Trebuie sa faci portforwording adik sa deschizi portul 21 pentru FTP, un ajutor este ACEST tutorial si ACESTA

  15. merci Adrian!Mi-ai fost de ajutor!

  16. Salut.
    Am si eu o intrebare.
    Imi faceti si mie va rog reclama la forumul meu?

  17. Acest videotutorial este foarte foarte bun bravo nu este de nota 10 este de nota 100 + incodata bravo !!!

  18. Ptr transfer de fisiere intre 2 calculatoare mai este si HFS (http file server)

    Pe compu tau deschizi HFS iar la amicu/pretenu tau de unde vrei sa transferi ceva intri in browser si srii adresa si ubloadezi in compu tau

    E fooarte usor de configurat ,ptr cei care se pricep oleaca mai bine mai pot face si o adresa dns la dyndns

  19. Concluziile ar fi:
    -si eu si cel care vrea sa ia un folder de la mine, trebuie sa avem instalat FileZilla
    -cand vrea sa ia folderul el trebuie sa stie:numele,parola(de pe FileZilla) si Ip-ul meu.Daca IP este dinamic nu trebuie sa restartez pana nu termina de descarcat.
    Este bine ce am aratat mai sus?
    Multumesc pentru videotutorial.

  20. Ion: Concluziile ar fi:
    -si eu si cel care vrea sa ia un folder de la mine, trebuie sa avem instalat FileZilla
    -cand vrea sa ia folderul el trebuie sa stie:numele,parola(de pe FileZilla) si Ip-ul meu.Daca IP este dinamic nu trebuie sa restartez pana nu termina de descarcat.
    Este bine ce am aratat mai sus?
    Multumesc pentru videotutorial.

    Daca el vrea sa ia cea de la tine nu trebuie sa aiba filezila ci doar eventual clientul filezila care doar descarca (face posibila descarcarea nu pe rand ci a intregului folder ca si in exemplu din tutorial cu explorerul din windows) filezilla are 2 componente mari si late: filezilla server (ce face posibila sheruirea unui fisier pt ca celalalt sa-l descarce) si filezilla client ( un client de download mai complex ce face posibila downloadarea unui intreg folder deodata si nu pe rand ca in cazul folosirii unui browser) In concluzie, nevoie de filezilla server are doar cel ce ofera ceva spre download, celalalt putandu-se conecta doar cu explorerul din windows, browserul sau filezilla client.

    Nu trebuie sa dai restart la pc sau conexiune pana el nu termina de luat ce are de luat de la tine pentru ca restartand pc-ul sau conexiunea automat ti se va aloca alt ip si cel pe care el il baga sa descarce de la tine nu mai este valabil. Putandu-se reconecta doar daca ii comunici iarasi noul tau IP.

  21. Nu pot vedea decat 4 minute din Videotutorial.
    De ce?

  22. Merge ff bine serverul.Ai o bere(virtuala) de la mine Cristi.

  23. e obligatoriu ca folderele pe care vrem sa le sheruim sa fie in anonymus???sau efectiv cu add din setarile prezentate adaug ce foldere vreau???
    multumesc!

  24. santinela2009 a zis

    f bun tutorialul.felicitari

  25. am urmat intru totul tutorialul dar am urmatoarea problema:
    desi pot sa vad ce am dat eu la share, nu pot vedea ce mi s-a dat la share de catre ceilalti. chiar daca scriu ip-ul corect, imi spune ca nu am permisiunisa accesez adresa respectiva sau ca nu este accesibila..unde e greseala?

  26. vasile: e obligatoriu ca folderele pe care vrem sa le sheruim sa fie in anonymus???sau efectiv cu add din setarile prezentate adaug ce foldere vreau???
    multumesc!

    Poti sherui orice folder de oriunde s-ar afla el.

    • Adrian:
      Poti sherui orice folder de oriunde s-ar afla el.  

      multumesc de raspuns Adrian, dar azi am vrut sa instalez acest FTP(filezila) din xampp, dupa dublu click pe xampp-control nu am activ fereasta cu filezila numai apache si mysql, doar atat si am luat aceeasi versiune cu cea prezentata de voi(zip-ul). RESPECTE!

      • vasile:
        multumesc de raspuns Adrian, dar azi am vrut sa instalez acest FTP(filezila) din xampp, dupa dublu click pe xampp-control nu am activ fereasta cu filezila numai apache si mysql, doar atat si am luat aceeasi versiune cu cea prezentata de voi(zip-ul). RESPECTE!  

        si eu am aceasi problema.

        • Florin:
          si eu am aceasi problema.

            

          Atunci incearca sa instalezi filezilla server, scrii in google filezilla server, downloadezi, insalezi si gata, daca nu te descurci cu filezilla server avem tutorial, scrii sus la search ftp dai enter si vei gasi 3 tutoriale despre ftp sau scrii doar transfer ftp.

  27. buna am si eu o antrebare se poate folosi acest server si pentru jocuri ? si poate fi atasat la orice joc?

  28. da,este foarte bun acest FilleZila server Cristi, dar
    Ma intreb ai putea face un Videotutorial si cu HFS
    Adica HFS ~ Http File Server
    Am o caruta de prieteni care inca nu au aflat de el
    o mika descriere:
    cu acest soft poti sa pui pe orce fisier sau partitie pe net si
    orcine poate downloada fisierele care il intereseaza si poti pune parola la ce vrea muschiul tau :P:P

    • Gepeto: da,este foarte bun acest FilleZila server Cristi, dar
      Ma intreb ai putea face un Videotutorial si cu HFS
      Adica HFS ~ Http File Server
      Am o caruta de prieteni care inca nu au aflat de el
      o mika descriere:
      cu acest soft poti sa pui pe orce fisier sau partitie pe net si
      orcine poate downloada fisierele care il intereseaza si poti pune parola la ce vrea muschiul tau 😛  

      Buna !!! Pe langa cele prezentate de echipa baietilor de la videotutoriale .ro uite aici mai ai doua moduri de transfer fisiere .Unul cu un server HTTP adica ( HFS ~ HTTP File Server 2.2f ) si un server FTP ( Quick’n Easy FTP Server 3.1 Lite )
      Amandoua server-ele sunt si in versiune portable,adica nefiind necesara instalarea lor .
      Click AiciClick AiciClick Aici

  29. Salut!

    Cine, poate sa ma ajute intr-o problema referitor la acest tutorial? Totul functioneaza perfect la prima accesare din internet a serverului pe care am instalat Xampp(filezilla). La a doua incercare nu-l mai pot accesa, la modul ca nu imi mai recunoaste parola? Daca resetez serverul apoi imi merge dar tot pentru o singura accesare apoi se repeta povestea!! Ma poti ajuta CRISTI?? Multumesc anticipat!!

  30. si eu am incercat portforwarding pe un router mt882 de la romtelecom si nu merge.cer ajutor daca stie cineva…..

  31. BV Cristi, eu foloseam Wamp-ul dar nu este la fel de friendly ca Xampp.

  32. pina la urma am reusit.trebuie deschis portul 21.am un SMARTAX MT882 de la romtelecom si trebuie facut port forwarding ftp.

    • bossmaster: pina la urma am reusit.trebuie deschis portul 21.am un SMARTAX MT882 de la romtelecom si trebuie facut port forwarding “ftp”.  

      Spusesem cu mult inainte sa postezi tu comentariul de mai sus in care intrebai de ce nu merge, ce trebuie sa faci si ti-am dat si link catre 2 tutoriale, daca sunteti comozi si va e greu sa citit comentariile inainte sa postati e problema voastra!. Ai fi rezolvat demult problema. Voi nu va ganditi ca e posibil ca altu sa fi avut problema inaintea ta si ca poate a primit raspuns? La ce sa mai intrebi si tu a 2 oara acelasi lucru? Comoditatea si lenea omoara oamnii!!! Daca pe aia care sapa santuri si fac basici in palme de la harlet ii mai inteleg pe voi sincer pe cei care nu sunteti in stare sa cititi un comentariu de 2 fraze chiar ca nu va inteleg. Ma intreb ce va-ti face daca ati fi siliti sa prasiti sau sa sapati? Probabil va-ti sinucide?

      • Adrian: Spusesem cu mult inainte sa postezi tu comentariul de mai sus in care intrebai de ce nu merge, ce trebuie sa faci si ti-am dat si link catre 2 tutoriale, daca sunteti comozi si va e greu sa citit comentariile inainte sa postati e problema voastra!. Ai fi rezolvat demult problema. Voi nu va ganditi ca e posibil ca altu sa fi avut problema inaintea ta si ca poate a primit raspuns? La ce sa mai intrebi si tu a 2 oara acelasi lucru? Comoditatea si lenea omoara oamnii!!! Daca pe aia care sapa santuri si fac basici in palme de la harlet ii mai inteleg pe voi sincer pe cei care nu sunteti in stare sa cititi un comentariu de 2 fraze chiar ca nu va inteleg. Ma intreb ce va-ti face daca ati fi siliti sa prasiti sau sa sapati? Probabil va-ti sinucide?  

        Nu trebuie sa te enervezi.Am si eu aceiasi problema cu un router SMCWBR 14S-N2 si sa-l fk ca nu vrea sub nici o forma.Probabil baiatu a pus intrebarea in cazul ca poate este careva care are acelasi model de router si stie care este buba.Videotutorialul este foarte bun numai ca eu personal am mai incercat varianta asta mai demult si am avut aceiasi problema si m-am gandit ca poate videotutorialul tau vine cu ceva nou.
        Oricum multumesc si bafta in continuare

  33. am si io o intrebare daca am in casa 2 calculatoarelegate la net printr-un router pot sa il fac pe unul server si pe celalalt sa copii de pe server .eu unul am incercat dar nu am reusit.trebuie sa fac ceva in mod special.

  34. As vrea o rubrica/forum unde sa se vorbeasca de pc si laptopuri care sunt mai silentioase , finisate , plasticul nu se crapa … chiar nu stiu ce sa cumpar si aleg … si nu imi permit sa cumpar si sa aleg .

    • Aea:
      As vrea o rubrica/forum unde sa se vorbeasca de pc si laptopuri care sunt mai silentioase , finisate , plasticul nu se crapa … chiar nu stiu ce sa cumpar si aleg … si nu imi permit sa cumpar si sa aleg .

      Daca vrei sa-ti cumperi un laptop cumparati un laptop ASUS.Asta numai in cazul in care te respecti

      • webdan:
        Daca vrei sa-ti cumperi un laptop cumparati un laptop ASUS.Asta numai in cazul in care te respecti  

        Nu stiu de unde are toata lumea aceeasi idee precum ca asus este o firma foarte buna, nu este deloc asa, fiecare producator de componente sau sisteme are mai multe clase de produse.
        1. Exista clasa “entry level” unde produsele sint ieftine si uneori proaste.
        2. Exista clasa de mijloc “midle level” unde raportul performanta pret este unul foarte bun, din pacate lumea se uita exclusiv dupa pret.
        3. Aici avem produsele mai performante “performance level” unde performanta primeaza, aici calitatea materialelor este de top, balanta performanta pret inclina in favoarea pretului.
        4. Ultima clasa de produse este cea “extreme” unde banii nu mai conteaza asa de tare, aici performanta absoluta este cea care conteaza.
        Revenind la Asus, mie nu mi se par niste produse foarte bune, as putea spune ca sint produse bune cu un pret prea mare.
        Exemplul cel mai bun este cu placile de baza, ce cumperi de la Gigabyte cu 800 de RON ofera cei de la asus la pretul de 1200 RON, nu va ginditi ca “nu e scumpa degeaba”, este nesimtit de scumpa fara justificare, singura justificare ar fi publicitatea agresiva pe care cei de la Asus trebuie sa o amortizeze cumva.
        Eu am avut citeva produse asus si am fost destul de dezamagit de raportul performanta-pret pe care-l ofera.
        Asus este o un balon frumos colorat si umflat in exces, doar atit.
        Pentru cine vrea un produs bun trebuie sa-si aruce privirea in clasa de mijloc.
        Nu va uitati dupa firme, la componente de calculator nu este ca la televizoare.

  35. dar pu windows 7, pe 64 bit?

  36. – merci webdan dar dupa o experienta neplacuta cu um macbook apple alb unde plasticul e f casabil si se ingalbeneste si e si cam zgomotos nu mai stiu ce sa iau m-ar pasiona asa ceva dar nu stiu de unde

  37. – merci webdan dar dupa o experienta neplacuta cu um macbook apple alb unde plasticul e f casabil si se ingalbeneste si e si cam zgomotos nu mai stiu ce sa iau m-ar pasiona asa ceva

    • Aea:
      – merci webdan dar dupa o experienta neplacuta cu um macbook apple alb unde plasticul e f casabil si se ingalbeneste si e si cam zgomotos nu mai stiu ce sa iau m-ar pasiona asa ceva

      Na, ia-ti laptop-ul ala si tare ma tem c-o sa vii si-o sa spui: mai bine luam asus.singurele laptopuri care nu mi-ai facut probleme sunt asus-urile, ma c-am necajeste tastatura, asa un pic, dar in rest sunt foarte ok

  38. am faqt la fel k in tutorial.am incercat conexiunea cu serveru si prin ip si prin localhost de pe pc ul meu ,a mers dar qnd am dat la prienteni linku pentru a accesa serveru le apare doar o pagina alba.:( exista vreo explicatie?

    • Florin: am faqt la fel k in tutorial.am incercat conexiunea cu serveru si prin ip si prin localhost de pe pc ul meu ,a mers dar qnd am dat la prienteni linku pentru a accesa serveru le apare doar o pagina alba.:( exista vreo explicatie?  

      Da exista, ti-e greu sa citesti comentariile de mai sus. Se vede treaba ca atentia ta la tutorial a fost “foarte mare” spre zero… te-a interesat atat de mult incat nici nu te-ai uitat la tot, pentru ca daca te uitai, sa spus FOARTE clar, daca cineva nu se poate conecta la tine inseamna ca problema este in firewall, da-l jos, dezactiveaza-l sau adauga filezilla server ca exceptie in firewall ca el sa nu-l mai blocheze, daca ai rooter sau modem tre sa faci port forwording (adik tre sa deschizi in rooter sau modem portul 21) CITITI COMENTARIILE INAINTE DE A POSTA, PENTRU CA E POSIBIL CA CINEVA SA FI AVUT ACEEASI PROBLEMA INAINTEA TA SI SA FI PRIMIT RASPUNSUL. NU MAI FITI ASA COMOZI IN A CITI CA NU DATI LA LOPATA!!

  39. Foarte interesant acest program care m-a ajutat sa scap de naravul transferurilor de date prin messenger,am sa-l recomand si la prieteni.Multumesc Cristi pentru tutorial!

    • Am si eu o intrebare. E posibil sa nu pot realiza o conexiune prin ftp din cauza routerului? Nu reusesc sa fac legatura cu cineva nicidecum. am urmarit tutorialul si am facut intocmai. numai ca atunci cand incearca cineva sa se conecteze la server nu reuseste.
      Deci am router si net de la rds.(ip dinamic) dar atata timp cat nu dau restart nu se schimba. nu stiu ce ar putea fi. nu am firewall sau antivirus. w7. multumesc

      • Vlad: Am si eu o intrebare. E posibil sa nu pot realiza o conexiune prin ftp din cauza routerului? Nu reusesc sa fac legatura cu cineva nicidecum. am urmarit tutorialul si am facut intocmai. numai ca atunci cand incearca cineva sa se conecteze la server nu reuseste.
        Deci am router si net de la rds.(ip dinamic) dar atata timp cat nu dau restart nu se schimba. nu stiu ce ar putea fi. nu am firewall sau antivirus. w7. multumesc  


        Trebuie sa faci un port forwarding, adica un fel de set de reguli pe care routerul tau sa le respecte atunci cand primeste ceva pe porturile respective.
        Urmareste astea doua tutoriale, daca te grabesti poti sa-l urmaresti doar pe cel cu port forwarding.
        https://www.videotutorial.ro/?cat=2345
        Succes.

  40. Asa cum s-a mentionat si in video tutorialul de fata, pentru cei care au Internet de la: RDS, UPC si Clicknet(Romtelecom) este obligatoriu sa va faceti un cont pe un site de Dynamic DNS, pentru a putea ca PC-ul vostru pe care ati instalat Xampp-ul sa poata fi accesat oricand, ori de cate ori reporniti calculatorul sau modem/router-ul respectiv. Altfel, vi se va aloca un IP diferit de fiecare data(la repornirea calculatorului, sau de fiecare data la repornirea modem/router-ului) si astfel, solutia nu va fi alta decat sa-i comunicati celor care vor sa download-eze sau upload-eze pe server-ul vostru, IP-ul alocat!
    ATENTIE: Modem/router-le Huawei de la Clicknet(Romtelecom) nu pot fi set-ate cu Dynamic DNS, pentru simplul motiv ca nu au aceasta posibilitate! Acestora le mai trebuie sa-si achizitioneze neaparat si un router, pe care sa-l conecteze in cascada cu modem-ul respectiv Huawei(caz in care, modem-ul Huawei trebuie sa fie, ideal, set-at in mod Bridge).

  41. salut eara am revenit ca am fost lasato balta dece nu pot intra de pe alt calc pe servar si de pe calcu pe care am servaru nu pot intra cu ip ci doar cu nr servarului sau ce e 127.0.0.1 si de pe alt calc nu pot nici cu numaru ista mersi pt ajutoru de pana acum

  42. e de bine ,merge,multumesc,transferul este exact la maxx(ca si in acelasi hdd)daca apar probleme sigur va dau de stire

  43. salut baieti!..in primul rand vreau sa va spun ca apreciez enorm ceea ce faceti si ca sunteti cei mai tari!!!!in al doilea rand am si eu o problema..mi-am facut cont pe dyndns si cand bag la adresa hostname-ul care mi l-am ales nu merge,merge doar localhost…aici ma refer la serverul http://ftp.credeti ca e cumva din cauza faptului ca am modem de la romtelecom din ala huawei???am intele s ca trebuie facut port forwarding…va rog daca puteti ajutati-ma intr-un fel ca habar n-am cum se face port forwarding-ul!!!astept un raspuns va rog!

    • cossmyn: salut baieti!..in primul rand vreau sa va spun ca apreciez enorm ceea ce faceti si ca sunteti cei mai tari!!!!in al doilea rand am si eu o problema..mi-am facut cont pe dyndns si cand bag la adresa hostname-ul care mi l-am ales nu merge,merge doar localhost…aici ma refer la serverul http://ftp.credeti ca e cumva din cauza faptului ca am modem de la romtelecom din ala huawei???am intele s ca trebuie facut port forwarding…va rog daca puteti ajutati-ma intr-un fel ca habar n-am cum se face port forwarding-ul!!!astept un raspuns va rog!  

      Port forwarding pe huawei-urile de la romtelecom se face din:
      Intri in router “192.168.1.1”/bagi userul si parola/intri Basic/NAT/in mijloc ai butonul “Virtual Server”/apesi pe el si o sa ai mai multe chestii, tu apesi pe dropdown-ul din dreptul tab-ului “Application” alegi protocolul dorit, in speta “FTP”, mai jos la “Local IP Adress” pui adresa ip a pc-ului tau, de obicei este “192.168.1.2” (daca ai doar un pc conectat), daca asi mai multe pc-uri afli ip-ul prin tastarea command-ului “ipconfig” in CMD, dupa ce ai terminat si cu ip-ul te duci mai jos si apesi pe “Submit”.
      Succes.
      Daca nu reusesti trebuie sa astepti sa-i fac si modemului Huawei un tutorial.

      • Dupa cum am mai spus si in alte comentarii ale altor video tutoriale – lucru, ulterior observat si de Cristi-admin, care ar fi trebuit sa-ti fi spus ca: o parte sau marea majoritatea a modem/router-elor Huawei furnizate de Romtelecom NU AU POSIBILITATEA SET-arii de DYNDNS!
        Prin urmare, fie nu vei putea sa faci nimic, chiar daca ti-ai deschis un cont pe DynDNS si ti-ai alocat un hostname, fie iti vei schimba la Romtelecom modem-ul/router-ul, dar cel mai indicat si mai practic, iti vei lua un router normal(de preferat sa aiba si wireless) pe care-l vei conecta dupa modem-router-ul Huawei(in cascada), Huawei-ul il vei set-a in mod BRIDGE, iar in noul router vei face set-arile pe care le faceai inainte, in Huawei, plus detaliile DyNDNS, cu hostname-ul si parola respectiva.

        REGULA(si notati-o la “absolut necesar”): Cand ai un IP dinamic(in acesta ordine si nu altfel): 1. verifici daca modem/router-ul respectiv are posibilitatea set-arii de DyNDNS; 2. iti faci un cont si un un sub-domeniu la un furnizor de Dynamic DNS; 3. introduci detaliile ale contului de DyNDNS in modem/router-ul respectiv.

        cristi-admin:
        Port forwarding pe huawei-urile de la romtelecom se face din:
        Intri in router “192.168.1.1″/bagi userul si parola/intri Basic/NAT/in mijloc ai butonul “Virtual Server”/apesi pe el si o sa ai mai multe chestii, tu apesi pe dropdown-ul din dreptul tab-ului “Application” alegi protocolul dorit, in speta “FTP”, mai jos la “Local IP Adress” pui adresa ip a pc-ului tau, de obicei este “192.168.1.2″ (daca ai doar un pc conectat), daca asi mai multe pc-uri afli ip-ul prin tastarea command-ului “ipconfig” in CMD, dupa ce ai terminat si cu ip-ul te duci mai jos si apesi pe “Submit”.
        Succes.
        Daca nu reusesti trebuie sa astepti sa-i fac si modemului Huawei un tutorial.
          

        (Citeaza-ma)

  44. As dori sa stiu ce lucreaza mai bine/repede un procesor de 3 ghz sau 2 procesoare de 2 ghz la un laptop/pc. folosit pt desenare/proiectare in autocad … ?

  45. salut ma poti ajuta si pe mien dece numi recunoaste ip calcului si daca incerc sa intru de pe un alt calc si de pe calcu pe care am servaru doar cu numaru 127.0.0.1 imi merge niic decum cu ip calcului te rog ajutama as avea nevoie de acest program

    • gabi: salut ma potiajutasipemiendecenumirecunoasteipcalculuisidacaincercsaintrudepeunaltcalcsidepecalcupe caream servarudoarcunumaru127.0.0.1 imimergeniicdecumcuipcalculuite rog ajutamaasaveanevoiedeacestprogram  

      Problema ta au avuto si altii, acest tutorial are 3 pagini de comentarii, raspunsul la problema ta sa dat de mai multe ori, citeste toate comentariile de la acest tutorial, raspunsul e chiar sub ochii tai

  46. Salutare! Foarte interesant site-ul si felicitari pentru ceea ce faceti.
    Imi poate spune si mie cineva ce configuratii trebuie sa fac daca netul trece printr-un router wireless? Va multumesc

  47. Bv omule esti cel mai tareee mi-am facut si eu server ftp super tare ms tine-o tot asta bft 😉

  48. Salut, sper sa imi raspunda cineva.
    Momentan sunt plecat din tara. Unde sunt cazat este o conexiune la internet insa restrictionata in asa fel incat sa nu se poate downloada torente, odc etc.
    Eu am incercat rin ftp sa imi iau niste fisiere din calculatorul de acasa, pe laptop insa nu reusesc sa se conecteze unul la serverul celuilalt.
    Imi spune
    fac asta prin windows explorer. prin internet explorer nu imi merge, spunandu mi sa incerc prin windows.
    Cu fiecare in parte reusesc sa ma conectez la serverul propriu, dar nu intre ele.
    Vreo parere, un sfat?

  49. mentionez ca nu merge sa fac port forwarding.
    Sau cel putin, nu am reusit eu

  50. dc vad doar JUMATATE din tutorial?

  51. salut,am facut contul ftp numai ca persoana respectiva nu se poate loga la mine si nici eu la ea,eu pot intra la mine cu ip urile mele si Imi vede conexiunea dar altfel nu se poate…de ce oara?mai trebuie ceva setat ca sa se poata intra unul la altul?nume ip ceva?Multumesc mult

  52. de ce cand instalez vista,si cand instalez vreo cateva programe mi se umple c

  53. Salut Cristi,am si eu o problema,am facut aceasta conexiune Ftp,cap coada cred ca m-am uitat de vro 4 ori sa vad daca am facut corect conexiunea cu firezzila server,exista o mica problema,dupa ce am terminat cu userul parola am sheruit ce trebuia sheruit nu IMi functioneaza unele chestii cum ar fi,daca vreau sa ma loghez la altcineva IN pc sa vad ce mi-a pus la download nu merge…si bag “ftp://numele:[email protected]” ti-am dat un exemplu si nu functioneaza sa intru la accea persoana,sau mai Incerc conectare In felul Urmator:ftp://si ip-ul persoanei respective…si tot nu functioneaza…mentionez ca persoanei respective i am facut aceleasi conexiuni ca la mine numai ca diferentiaza parola si numele…,daca fac la mine IN pc si scriu “ftp://”si ip ul merge pe mine ma vad,pot vedea ce am pus IN folder,si persoana accea la fel daca face la ea la fel se Intampla,problema este ca nu ne putem conecta unul la celalalt,sa luam unul de la celalalt,mai mentionez ca nu am antivirus ca sa blocheze ceva am decat firewall ul de la windows atat,iar persoana respectiva kaspersky dar i-am dat close si nu sa Intamplat nimic.Va multumesc,si sper sa ma lamuriti,poate IMi trimite-ti la adresa mea de email un email daca se poate,Multumesc.Astept raspunsul vostru de cateva zile ,dar din pacate nu am primit nici un raspuns,A-si mai avea o problema cu conectarea la RDS pe ubuntu nu reusesc sa fac conectarea,introduc userul/password si nu merge.Eu trebuie sa downloadez un program de pe czone prin acel program ma loghez ,iar acolo nu am cum sa ma loghez

    • Ioneltaiefrunze a zis

      Antonio: ….mentionez ca nu am antivirus ca sa blocheze ceva am decat firewall ul de la windows atat,iar persoana respectiva kaspersky….

      Dezactiveaza firewall`ul din windows si o sa fii conectabil,asta in cazul in care nu folosesti un router ptr. conexiunea la internet.Daca ai router trebuie sa eliberezi portul folosit de protocolul Ftp (portforward-ing).
      La fel cealalta persoana care foloseste Karspersky cu antivirus adica Karsperky Internet Security(nu ai specificat daca are Karsperky Antivirus sau Karsperky Internet Security) trebuie sa seteze filezilla server ca “trusted aplication”.

      …o problema cu conectarea la RDS pe ubuntu nu reusesc sa fac conectarea,introduc userul/password si nu merge….

      Aici iarasi nu stim ce Ubuntu folosesti,la ce aplicatie te referi si ce vrei sa faci exact.Conexiunea in general pe RDS (pppoe…cu user si parola) pe ubuntu 9.04 se executa foarte simplu,pe ubuntu 9.10 e putin mai greu ptr.ca trebuie sa repari singurel un defect ce`l are sistemul.Despre acel bug si despre modalitatea de conectare pe ubuntu 9.04 a vorbit Adrian in acest tutorial
      Te asteptam cu rezultate,daca nu cu ceva mai multe detalii.Spor.

  54. Este foarte interesant, mia placut !!

  55. Salut. Va rog mult, ma ajuta cineva sa sterg folderul xampp? Imi da eroare la suprimarea obisnuita si sunt anuntata ca nu am acces la FileZilla Server.exe. Am incercat sa-l fac accesibil (acces complet) – fara succes.

  56. Am rezolvat!

    • cristisg1 a zis

      Am rezolvat!  

      Da si eu am avut aceeasi problema cin am dezinstalat ,trebuie sa nu fie in(pornit),functiune XAMPP in tim ce se executa dezinstalarea si functioneaza ! daca este instalat intr-un foldar alta partitie decit local(C) se sterge pursi simplu daca nu functioneaza dupa un restart sigur va functiona operatiunea de stergere ,eu personal am reintalat wind.si formatat partitia in care am avut instalat sa fiu digur ca nu mai aiba erori problema mai mare o am ca miam uitat parola si trebuie sa revin,incerc dupa 999 ore:)asa cum am setat singur miam sapat groapa:))acuma o sa am mai mare grija din doua incercari sa intru sa nu ajung la 5:)!

  57. Salut
    Nu va suparati pe mine dar sunteti cei mai tari,bravo si va urez pe aceasta cale SARBATORI FERICITE SI LA MULTI ANI !!!
    Sunteti suuuuuper
    Cu stima Nicu

  58. Multumim pt tutorial Cristi!
    am fost instiintat pe mail cand l-ai postat insa abia acum l-am vizualizat. foarte util! foloseam si eu un ftp de la providerul meu de net si vedeam ca se lua orice de acolo destul de repede si mi se parea ceva… deosebit, avansat.
    iata ca ftp-ul este ceva simplu, eficient si la indemana oricui.
    nu trebuie sa-ti faci site, nu trebuie sa pui fisierele pe cine stie ce servere sau sa folosesti cine stie ce dracovenii de programe.
    M-E-S-E-R-I-E !!!

  59. cum poate un prieten sa seruieze la el in comp asta nu stiu cum se face

  60. Salut baieti, va multumesc foarte mult faceti o treaba grozava tinetio tot asa respect.

  61. salut Cristi!pe cand un videotutorial despre cum sa faci share intre sistemul real fiind windows XP si cel real din VirtualBox acela fiind ubuntu 9.04???Astept un rasouns:D:D:D

  62. drshomeboy a zis

    Super tutorial. Concis si util! 😀

  63. Cristisg1 a zis

    Multa lume chiar nu stie treaba asta 🙂 poate ca se va renunta si la mes pentru ca poti trimite pagini scrise la citit 🙂 chiar ori ce filme am sa incerc chiar cit de curind !

  64. Cristisg1 a zis

    Oare face rapid transferul la un film format TS,VoB /as trimite formate de nunti si nu voi mai avea nevoie de DVD-uri de 8GB :))

    • Cristisg1: Oare face rapid transferul la un film format TS,VoB /as trimite formate de nunti si nu voi mai avea nevoie de DVD-uri de 8GB )  

      Cristisg1: Oare face rapid transferul la un film format TS,VoB /as trimite formate de nunti si nu voi mai avea nevoie de DVD-uri de 8GB )  

  65. sa stii ca la mine merge cu aprox 2mbs asa ca mi se pare super, asta e

    • cristisg1 a zis

      sa stii ca la mine merge cu aprox2mbs asa ca mi se pare super, asta e  

      Multumesc pentru raspuns inca nu am incercat… dar am sa incerc 🙂

  66. Salut , Am o problema . Am facut un server ftp, am luat un domaniu .homeip.net de pe dyndns. Cand intru pe “ftp://localhost” imi scrie sa introduc username si parola, functioneaza, pot downloada orice dar cand intru pe “ftp://” sau “ftp://.homeip.net” imi cere sa introduc numele si parola , le scriu corect si imi zice 530 Permision Denied 🙁 am urmarit tutorialul cap coada de vreo 3 ori dar tot nu reusesc sa imi dau seama de ce nu merge . Astept un raspuns .

    • Salut , Am o problema . Am facut un server ftp, am luat un domaniu .homeip.net de pe dyndns. Cand intru pe “ftp://localhost” imi scrie sa introduc username si parola, functioneaza, pot downloada orice dar cand intru pe “ftp://” sau “ftp://.homeip.net” imi cere sa introducnumele si parola , le scriu corect si imi zice 530 Permision Denied am urmarit tutorialul cap coada de vreo 3 ori dar tot nu reusesc sa imi dau seama de ce nu merge . Astept un raspuns .  

      Nu mai conteaza , am rezolvat

  67. Salut , foarte utile videotutorialele si foarte bine explicate .As dori sa invat cum se face un upload in php de tipul hi2.ro.
    Astept un raspuns sau un sfat.

  68. invizibil a zis

    Sal , Tot incerc sa fac sa imi mearga FTP FileZilla , Nu reusesc de loc , nu stiu poate gresesc eu , Poate nu merge la mine n-am ideie . Asa ca am facut un video sa explic mai bine Problemele care Le am cu Xampp. Astept sa imi raspundeti .

  69. invizibil a zis

    Sal , Tot incerc sa fac sa imi mearga FTP FileZilla , Nu reusesc de loc , nu stiu poate gresesc eu , Poate nu merge la mine n-am ideie . Asa ca am facut un Video sa explic mai bine Problemele care Le am cu Xampp. Astept sa imi raspundeti .

  70. la mine nu sem downloadeaza decat cu 600 kb/sec cum fac sa mearga mai rpd am setat dar tot nu creste

  71. la mine in calculator merge sa intru dar la alt cineva nu merge si la persoana aia care vreau sa intru merge dar si ea numai la ea poate sa intre

  72. Salut, in primul rand vreau sa va dau nota… de fapt nu exista nota pentru ceea ce faceti voi aici pentru noi cei mai putin capabili sa intelegem tainele calculatoarelor:) Am invatat multe de la voi si sper sa o tineti tot asa. Am o problema (desi tot timpul citesc toate comentarile inainte de a posta ceva) Am reusit sa fac un ftp (ff simplu de altfel) dar sunt conectat la un router la care nu am acces (va scriu din strainatate) si nu am cum sa-l configurez. de exemplu daca incerc ftp://localhost de la mine din calcuator, nu e nicio problema si pot sa intru in ftp, dar cand folosesc adresa de ip imi da eroare, cica nu gaseste ftp-ul. ip-ul mi l-am gasit cu ajutorul unui site care te ajuta la recunoasterea ip-ului. Mentionez ca daca dau restart la pc, ip-ul ramane acelasi, nu mi se schimba. Concluzia, am nevoie de setari la router? gen port forwarding pentru a permite patrunderea traficului http sau ftp? Va multumesc si inca o data felicitari pentru ceea ce faceti aici!

    • Adrian-admin a zis

      MaSinucid: Salut, in primul rand vreau sa va dau nota… de fapt nu exista nota pentru ceea ce faceti voi aici pentru noi cei mai putin capabili sa intelegem tainele calculatoarelor:) Am invatat multe de la voi si sper sa o tineti tot asa. Am o problema (desi tot timpul citesc toate comentarile inainte de a posta ceva) Am reusit sa fac un ftp (ff simplu de altfel) dar sunt conectat la un router la care nu am acces (va scriu din strainatate) si nu am cum sa-l configurez. de exemplu daca incerc ftp://localhost de la mine din calcuator, nu e nicio problema si pot sa intru in ftp, dar cand folosesc adresa de ip imi da eroare, cica nu gaseste ftp-ul. ip-ul mi l-am gasit cu ajutorul unui site care te ajuta la recunoasterea ip-ului. Mentionez ca daca dau restart la pc, ip-ul ramane acelasi, nu mi se schimba. Concluzia, am nevoie de setari la router? gen port forwarding pentru a permite patrunderea traficului http sau ftp? Va multumesc si inca o data felicitari pentru ceea ce faceti aici!  

      Da, ai nevoie sa faci port forwording in router pentru FTP

  73. vasi falticeni a zis

    Este cel mai interesant tutorial pt. mine.Am incercat alceva, si m-am incurcat in setari.Multumesc foarte mult.

  74. Salut Cristi
    In momentul in care dau “Start” la FileZilla din panoul de control XAMPP imi da urmatorul mesaj:
    “ERROR: FileZilla FTP must be run as a Service”
    Desi am urmarit de mai multe ori tutorialul, nu reusesc nicicum sa gasesc rezolvarea, si nici nu am gasit sa fie ridicatata aceasta problema in comentarii.
    Imi poti da o rezolvare?…Multumesc
    Mentionez ca am internet de la RDS si Windows Vista ultimate iar ca antivirus KIS

    • Gabriellino a zis

      Gabrielino:
      Salut Cristi
      In momentul in care dau “Start” la FileZilla din panoul de control XAMPP imi da urmatorul mesaj:
      “ERROR: FileZilla FTP must be run as a Service”
      Desi am urmarit de mai multe ori tutorialul, nu reusesc nicicum sa gasesc rezolvarea, si nici nu am gasit sa fie ridicatata aceasta problema in comentarii.
      Imi poti da o rezolvare?…Multumesc
      Mentionez ca am internet de la RDS si Windows Vista ultimate iar ca antivirus KIS

      Nu mi-a raspuns nimeni, dar am gasit totusi rezolvarea. Deoarece am Vista, trebuia ca la accesarea lui xampp-control sa o fac cu “run as administrator”. Acum am insa o alta dilema:
      In momentul in care incerc accesarea adresei ftp://localhost din windows Explore, imi decschide automat adresa cu browser-ul. Stie cineva ce ar trebui sa fac ca sa pot folosi doar explore din windows?

  75. ii super tare .Foarte simplu si practic!
    @CRisti: Am o intrebare:
    -daca mi se sterg fisierele din pc raman uploadate pe server?
    (sau altfel spus: poti uploada fisiere pe server ftp?)

    • AdrianGudus a zis

      xpert:
      ii super tare .Foarte simplu si practic!
      @CRisti: Am o intrebare:
      -daca mi se sterg fisierele din pc raman uploadate pe server?(sau altfel spus: poti uploada fisiere pe server ftp?)

      Da, daca le stergi de pe server se sterg si de la tine si daca le stergi de la tine se sterg si de pe server. E normal sa fie asa din momnt ce serverul se afla pe pc-ul tau, nu?
      Daca alt calculator ar fi serverul, daca serverul ar fi in alta parte, atunci situatia ar sta altfel.
      Serverul nu-ti ofera spatiu de stocare daca sta la tine in PC, e doar un mod de a deschide o poarta pentru ceilalti care vor sa descarce fisiere de la tine. El doar faciliteaza legatura…

      • AdrianGudus: Da, daca le stergi de pe server se sterg si de la tine si daca le stergi de la tine se sterg si de pe server. E normal sa fie asa din momnt ce serverul se afla pe pc-ul tau, nu?
        Daca alt calculator ar fi serverul, daca serverul ar fi in alta parte, atunci situatia ar sta altfel.
        Serverul nu-ti ofera spatiu de stocare daca sta la tine in PC, e doar un mod de a deschide o poarta pentru ceilalti care vor sa descarce fisiere de la tine. El doar faciliteaza legatura…


        AdrianGudus: Da, daca le stergi de pe server se sterg si de la tine si daca le stergi de la tine se sterg si de pe server. E normal sa fie asa din momnt ce serverul se afla pe pc-ul tau, nu?
        Daca alt calculator ar fi serverul, daca serverul ar fi in alta parte, atunci situatia ar sta altfel.
        Serverul nu-ti ofera spatiu de stocare daca sta la tine in PC, e doar un mod de a deschide o poarta pentru ceilalti care vor sa descarce fisiere de la tine. El doar faciliteaza legatura…


        ok. mersi

  76. Cristina a zis

    Buna, am si eu o problema.Am downloadat total commander,M-am conectat, numai ca atunci cand vreau sa uploadez poze, se incarca numai 5%dupa care se opreste.Aveti vreo idee care ar fi cauza?Multumesc anticipat.

  77. Cristian a zis

    425 Can’t open data connection
    acesta este mesajul pe care il primesc dupa ce ma autentific, imi poate spune cineva care este cauza ?.

  78. cum gasesc arhiva ? nu apare decat executabilul

  79. Luca George a zis

    Salut. Am facut totul ca in filmulet dar nu merge, daca scriu ftp://localhost merge dar daca scriu ftp:// si ipul meu nu merge si nici de pe alt calculator nu merge daca scriu ftp:// ip ul meu. Trebuie sa steez de undeva sa fie punblic ?

  80. Salut, foarte bun tutorialul,am urmat si eu toti pasii , dar e o problema, nu se poate nici copia ,nici scrie,desi am setat in xampp acces la toate, nu pot asta din browser,iar cand incerc sa ma conectez din windows explorer intra automat tot in browser…
    Ce se poate face?
    Multumesc.

  81. transferul de fisiere sent rds unde se duc?

  82. EZEL - ONLYKI..... a zis

    Salut am si eu o problema la Filezilla
    Stare: Deconectat de la server
    Stare: Trimit comandă FTP pentru menținerea activă a conexiunii
    Stare: Trimit comandă FTP pentru menținerea activă a conexiunii
    Stare: Trimit comandă FTP pentru menținerea activă a conexiunii
    Stare: Trimit comandă FTP pentru menținerea activă a conexiunii
    Stare: Trimit comandă FTP pentru menținerea activă a conexiunii
    Comandă: PWD
    Nu stiu ce comanda sa trimit sau ce setari trebuie facute sa nu mai apara asta stau mult sa urc 500-1000 foldere….

Trackbacks

  1. […] dinamica buna pentru imagine. Înregistrarea se poate face pe cardul Micro SD, pe un NVR, pe un server FTP, sau chiar pe un NAS. Modurile de înregistrare sunt multiple. Putem înregistra continuu, putem […]

Speak Your Mind

*