PDF Creator, print server si imprimanta virtuala intr-un singur soft gratuit – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial voi prezenta PDF Creator care este o imprimanta virtuala PDF (portable document format) si nu numai.

Acest soft contine printre altele si un print server care va fi de folos atunci cind trebuie sa oferim imprimanta in retea (print sharing) , acest lucru poate fi facut doar in reteaua interna LAN  sau cu o conexiune putin mai avansata de tip VPN .

PDF Creator ne ajuta sa inlocuim temporar o imprimanta reala prin stocarea intr-o baza de date a tuturor fisierelor trimise la print, PDF Creator pastreaza acele printuri trimise de noi pina decidem ce vom face cu ele, cind ne-am decis trebuie sa-i dam comanda si se va apuca de treaba, in afara de stocarea si gestionarea de printuri acesta poate sa uneasca mai multe documente intr-unul singur de tip PDF, adica noi avem 20 de documente trimise la print, softul poate sa le uneasca pe toate intr-un singur fisier PDF care ulterior poate fi printat pe o imprimanta reala oricind si mult mai usor.

Poti transforma in pdf orice, de la documente text si word pina la poze si pagini web, tu apesi Ctrl+P si PDF Creator le face PDF.

Probabil unii dintre voi nu au la dispozitie in permanenta o imprimanta, in acest caz PDF Creator este foarte potrivit, voi trimiteti la print si PDF Creator le stocheaza pina in momentul in care decideti sa le faceti PDF-uri sau sa le printati pe o imprimanta adevarata.

O alta optiune pe care o are PDF Creator este aceea de trimitere email-uri cu PDF-ul sau PDF-urile create, aceasta optiune este buna in orice situatie pentru a trimite rapid documente de orice fel prin email, procedura este urmatoarea: pui ochii pe ce vrei sa printezi, apesi Ctrl+P si PDF Creator a memorat, dupa aceea dai click dreapta pe documentul din tabel si-l trimiti prin mail, nimic mai simplu !.

Aplicatia nu are o interfata prea bling-bling, dar pentru ce ne trebuie noua este foarte buna, oricum optiunile o sa le folositi destul de rar pentru ca nu prea aveti ce seta prea mult la acest soft, vine din start destul de bine setat si nu mai trebuie facut nimic special in sensul asta .

Una peste alta un soft bun, foarte folositor in orice situatie, eu in prezent folosesc ca imprimanta virtuala Cute PDF insa cred ca voi trece la PDF Creator pentru ca este mult mai ofertant si pe deasupra se misca extrem de bine.

Va doresc vizionare placuta .

Cismaru Cristian



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Sal Cristi,iam trimis malu,lui adrian,cu video tutorialu,meu,imi dai idul tau sau dai add la bos2008_bos2008,vreau sa intru in echipa videotutoiral,si cat ma costa ?as putea sa intru,am discutat si corrleone si sunt bun.bafta in continuare,sau ial de la corleone daca il ai la el,eu nu vreau sami fac un site,eu as vrea sa fiu in echipa cu voi,sunteti genu de echipa care imi place foarte mult mai vorbim

  2. Multumesc

  3. ATI PUTEA SA MA SFATUITI CU CE PROGRAM AS PUTE FACE DIMENSIUNEA UNUI FOLDER SAU A UNUI FISIER MAI MICA:ca de exemplu repack

  4. MAI PRECIS A COMPRIMA

  5. bun tutorial..

  6. Multumim si pentru acest program. Multumim ca sunteti alaturi de noi si ne ajutati cu toate problemele legate de PC. Spuneati ca ne veti invata sa lucram cu Camtasia. Sau alt soft. Ma intereseaza sa sincronizez un slide-show cu versurile dintr-o melodie. Mi-as mai dori sa invat sa compun muzica electronica. Multumesc! Sper ca nu v-am suparat. Multa sanatate si putere, sa ne puteti ajuta in continuare! As vrea un cont pentru donatii. Varianta care este “Donate” nu stiu sa o folosesc. Mai este si riscul care poate apare. Este mai sigur cu un cont?

  7. @Paul: Te rog sa nu mai abordezi subiecte de genul asta pe rubrica de comentarii, acest loc este pentru discutii legate de subiect sau completari la tutorial.
    Daca ai ceva sa-mi transmiti poti sa o faci pe mail.
    Daca se mai intimpla asa te pun la spam sau iti sterg comentariul.
    Nu stiu despre ce intrebi tu “cit costa”, la noi in echipa nu a intrat nimeni cu bani, aici se intra doar daca te pricepi la ceva legat de IT.
    Corrleone nu face parte din echipa noastra.
    Tu poate esti bun, nu neg asta, dar nu poti intra asa cum vrei tu, unde vrei tu, asta nu este o joaca, noi facem lucruri serioase aici.
    Din ce ai scris mai sus lasi impresia ca vrei sa te joci si tu.
    ….Vreau si io, vreau si io plizzzzzzzzz.
    Incearca sa fi mai serios, nu numai acum, tot timpul.
    Cu infantilismul asta nu cred ca poti ajunge unde ti-ai propus.
    Daca pe viitor ai ceva sa-mi transmiti mie sau unui membru din echipa te rog sa folosesti mail-ul, lasa rubrica de comentarii libera, bineinteles daca doresti sa faci comentarii pe marginea tutorialelor esti liber sa o faci.

  8. @Jak: Poti comprima fisiere cu :Winrar, 7Zip, winZip.
    Avem si noi un tutorial cu WinRar.
    https://www.videotutorial.ro/?p=619

  9. @COSTEL: PayPal este o metoda foarte sigura de transfer.
    Aceasta companie nu a fost implicata in vreun scandal financiar si nici nu a fost calcata de hackeri.
    PayPal este cea mai sigura metoda de plata online.
    Pentru cei care nu vor sa faca plata prin PayPal o sa deschidem un cont de donatii in care acestia pot vira sumele pe care doresc sa la doneze.
    Tutorialul cu camtasia studio este in proiect pentru zilele care urmeaza.

  10. MULTUMESC TARE BAIETI, ASTEPT DE MULT SA FACETI INCA UN TUTORIAL CU INSTALAREA MAI COMPLICATA A UNUI JOC VIDEO DACA SE POATE

  11. jak gasesti aici cum se instaleaza un joc corect–https://www.videotutorial.ro/?page_id=74, ce poate fi atat de complicat de a instala un joc la acel link gasest tot cum se instaleaza corect un joc

  12. jak am uitat sa iti specific sa cauti in playlist acolo gasesti si cum se dowlowadeaza si cum se instaleaza jocurile

  13. bravo dan foarte bun , am o mica prob ,la calc, dak stie cnv , hardu a inceput sa scartaie tot mai tare mai ales cand deschid vre-o aplicatie mare, si mi-e frica sa nu fie pe duca, as putea sa ii mai fac cv,sa trebuie sa cumpar un altul? plzz ce sa-i mai fac,l-am defragmentat, am incercat hd tune sa vad cate probleme are dar arata ca nu are nimic.

  14. pardon ,scuzati cristi nu dan

  15. @piticu: Este normal sa imbatrineasca componentele, mai ales hard disk-ul care este construit cu multe piese mecanice.
    Fiind vorba de mecanica automat intervine si uzura.
    Nu cred ca poate spune cineva cu siguranta cit tine un hard disk.
    Sa stie ca la hard disk-urile desktop MTBF-ul(perioada medie intre erori) este undeva in jurul a 750.000 ore.
    La hard disk-urile enterprise MTBF-ul creste la aproape 2.000.000 ore,acest lucru se datoreaza materialelor folosite pentru partea mecanica si pentru platane.
    Daca hard disk-ul tau face zgomot nu inseamna neaparat ca se va strica in curind, dar nici ca te va tine inca 2 ani.
    Fa si tu citeva teste, vezi ca in bios exista o optiune care se numeste SMART care te poate ajuta sa simti cind vine ziua neagra, bineinteles ca trebuie si niste softuri care sa lucreze impreuna cu SMART-ul.
    Cel mai bine este sa ai backup-uri pentru fisierele importante stocate pe un alt hard sau pe un mediu extern.

  16. am pc-ul de un an si cv, nu cred totusi ca ar fi din cauza uzuri, pentru ca nu a functionat mult timp ,avand in vedere ca il am doar de un an, hdd-ul e un maxtor stm316o215AS de 160 gb,poate faptul ca e mai vechi si nu e asa silentios ar putea fi cauza? m-am gandit si la treaba asta

  17. Multumesc, bun tutorialul.

  18. SALUT:) ! este interesant programelul… Am o intrebare, (nu e legata de acest videotutorial): ce este o conexiune VPN? Din cate imi dau eu seama (poate gresesc) este ca un fel de retea LAN dar cu calculatoare aflate la distante mai mari, legate doar la internet… am vazut la “Teamviwer” ca se poate face o astfel de conexiune dar nu mi-am dat seama cum… mi-ati putea explica mai in detaliu ce este acea o conexiune VPN si maiales cum se poate face (nu neaparat cu “Teamviwer”). 🙂 Va multumesc anticipat pentru eventualul raspuns sau tutorial.

  19. crs1993: SALUT:) ! este interesant programelul… Am o intrebare, (nu e legata de acest videotutorial): ce este o conexiune VPN? Din cate imi dau eu seama (poate gresesc) este ca un fel de retea LAN dar cu calculatoare aflate la distante mai mari, legate doar la internet… am vazut la “Teamviwer” ca se poate face o astfel de conexiune dar nu mi-am dat seama cum… mi-ati putea explica mai in detaliu ce este acea o conexiune VPN si maiales cum se poate face (nu neaparat cu “Teamviwer”). Va multumesc anticipat pentru eventualul raspuns sau tutorial.

    Virtual Private Network – retea virtuala privata.

    Un exemplu de aplicabilitate pentru VPN

    Compania X are trei sedii in trei mari orase din Romania. Este necesar ca retelele LAN ale acestor locatii sa fie conectate petru centralizarea electronica a informatiilor, comunicare securizata si pentru ca serviciile de e-mail, VoIP si acces la internet sa fie administrate centralizat. O prima solutie poate sa fie realizarea unei retele fizice intre aceste locatii, insa aceasta presupune costuri enorme legate de infrastructura (sute de kilometri de cabluri, echipamente, intretinere, etc). O a doua solutie este ca toate locatiile sa se conecteze la o retea deja existenta (reteaua nationala a unui operator de telecomunicatii) iar cu ajutorul unor echipamente specializate sa se emuleze o retea privata pentru companie. Aceasta este solutia VPN si este intotdeauna varianta rentabila.

  20. am inteles :), multumesc mult Adrian!…BAFTA!

  21. Cum pot lega doua calculatoare aflete in doua dormitoare la o singura imprimanta ?
    Ma poate invata si pe mine cineva ?

    Multumesc !

  22. am si eu o antrebare,cum pot instala o imprimanta lexmark 2650 pe ubuntu???daca ma puteti ajuta.multumesc

  23. Foarte bine explicat si foarte bun programul. Felicitari autorului ! Bine ca mai sunt persoane care depun suflet si vor sa dea si altora ceea ce ei au realizat nu cu putin efort.
    Eu vreau sa-mi fac o colectie cu videotutoriale. Vreti sa-mi dati un program cu care sa pot descsrca videotutorialul (sau poate este aratat undeva intr-un tutorial mai vechi).Multam anticipat si cat mai interesante videotutoriale !

  24. Potanga Florian a zis

    Buna seara Cristi.
    In primul rand tin sa-ti multumesc pentru “NAVIGON”
    In al doilea as vrea sa-mi spui in continuare cum sa-l trec pe telefon,caci
    nu am reusit sub nici o forma sa-l instalez. am mai apelat la cineva mai priceput,dar nu
    a reusit nici el .A incercat pe telefonul lui si a mers,dar pe al meu nu a putut
    sa-l instaleze. De aici astept ajutor tot de la tine. Multumesc anticipat.
    PS.Vreau sa-ti spun ca nu am cunostinte prea avansate in ce priveste
    lucrul cu calculatorul.Ce am prins si eu jucandu-ma pe el.

Trackbacks

  1. […] bine, pe Windows salvarea paginilor web in format pdf se face foarte simplu, folosind Cute PDF sau PDF Creator. Insa acest lucru este posibil si pe sistemele Ubuntu Linux, Linux Mint sau alte derivate bazate pe […]

Speak Your Mind

*