Cum se pune conexiunea de tip PPPoE de la RDS in Startup pe Windows Vista – tutorial video HD

In tutorialul de astazi o sa va prezint cum putem pune in Startup conexiunea de tip PPPoE (Point to Point Protocol over Ethernet, ceea ce înseamnã o conexiune punct la punct, client-server, peste o conexiune Ethernet existentã. Mai specific, PPPoE este un protocol ce permite simularea unei conexiuni tip Dial – Up peste o conexiune Ethernet) de la RDS sau alti provideri care folosesc acest tip de conexiune

In primul rand trebuie sa dezactivam UAC (User Acounts Control). Ca sa dezactivam UAC Mergem si dam clic pe “Start” apoi pe “Control Panel”(“Panou de Control”),ajunsi aici dam clic pe “User Accounts and Family Safety” (“conturi utilizator si siguranta familiei”) apoi pe
“User accounts” (“Conturi utilizator”) si apoi pe “Enable or disable user account control”. Ajunsi aici vom debifa “Use user account control (UAC) to help protect your computer” (“utilizati controlul cont utilizator (UAC) pentru a contribui la protejarea computerului”) apoi dam clic pe “OK” dupa care va aparea o fereastra care ne spune ca trebuie sa restartam sistemul de operare ca schimbarile sa aiba efect,dam clic pe “Restart now” (“Restarteaza acum” )
Acum odata reveniti dupa Restart va trebui sa facem conexiunea,pentru aceasta vom merge iarasi pe “Start” apoi pe “Control Panel” (“Panoul de control”) apoi pe “Network and Internet” (“Retea si internet”) apoi pe “Network and sharing center” (“Centru retea si partajare”) in fereastra aparuta dam clic in stanga pe “Configuration or network connection” (“Configurare conexiune sau retea”) se va deschide o alta fereastra,aici dam clic pe prima optiune “Internet connection” (“conectare la internet”) apoi se face clic pe “Next” (“Urmatorul”) dam clic pe “Broadband (PPPoE)” (“Banda larga (PPPoE)”) completam la User Name seria din contract exemplu: GL12345678 la Password la fel completam parola din contract exemplu: 12345678,bifam “Remember Password” (“Memorare Parola”) si dam clic pe “Connect” (“Conectare”) asteptam ca Windowsul sa-si ia setarile.

Mergem iarasi pe “Start” apoi pe “Control Panel” apoi pe “Network and Internet” apoi pe “Network and sharing center” insa de data aceasta in stanga dam clic pe “Network connection management” (“Gestionare conexiune retea”).In fereastra ce tocmai sa deschis dam un clic stanga pe “WAN Miniport (PPPOE)” apoi clic dreapta tot pe aceasta conexiune si alegem din meniul contextual “Properties” (“Proprietati”) in fereastra ce se deschide mergem pe tabul “Options” (“Optiuni”) unde vom debifa “Name and password request” (“Solicitare nume si parola”) si vom bifa “Inclusion domain Windows logon” (“includere domeniu Windows de logon”) si facem click pe “OK”.Iarasi selectam cu clic stanga WAN Miniport (PPPOE) apoi clic dreapta si “Disconect” (“Desconectare”).

Acum lasand fereastra “Network connection management” deschisa merge si dam dublu click pe “My Computer” apoi sus pe bara de optiuni in stanga dam clic pe butonul “organization” sau “organize” (“organizare”) apoi pe “folder and search options” (“Optiuni folder si cautare”) in fereastra ce se deschide mergem pe tabul “Vizualization” (“Vizualizare”) si bifam “Show hiden files and folders” (“Se afiseaza fisierele si folderele ascunse”) dam clic pe “Apply” (“Se aplica”) si apoi “OK”.Am facut acesti pasi de vizualizare a folderelor si fisierelor ascunse deoarece sistemul de operare ascunde anumite fisiere si foldere ale sistemului pentru a ne proteja de eventualele pierderi ale acestora prin stergerea accidentala de catre un user mai putin experimentat.

Acum intram prin dublu clic in urmatoarele foldere: C\Users(Utilizatori)\folderu cu numele pe care la-ti dat pc-ului la instalare\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu(Meniu start)\Programs(Programe)\Startup(Pornire)
aici va trebui sa luam iconita din fereastra “Network connection management” si sa o “aruncam” prin drag and drop (tinand clic stanga pe ea si tragand mauseul in folderul “Startup”(Pornire) ) in folderul deschis ulterior adik “Startup” (“Pornire”),efectuam dubli clic pe aceasta iconita ca sa se faca conexiunea si la urmatorul restart Voila,avem conexiunea de la RDS in startup pe Windows Vista!!!
Colegul nostru Boby a mai facut un tutorial despre cum sa punem in startup netul de la RDS in Windows XP,pentru a viziona tutorialul lui dati click aici:

Cum bagam in startup netul de la RDS

Dupa cum vedeti daca la Windows XP lucrurile stateau mai simple aici se cam schimba treaba.Tocmai de aceea daca textul de sus nu va este de folos va invit sa priviti tutorialul de mai jos!

de Adrian Burlugeanu
 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. pop ionel a zis

    felicitari pentru tutorial pot sa spun ca mia fost de ajutor ,eu nu stiam cum se activeaza folderele ascunse abia acum am aflat bravo .o antrebare eu am un net printrun ruter nu sunt valabile aceste setari si la mine,tin sa precizez ca am si eu acelasi windows vista pe care ai facut acest tutorial dar eu al am an versiunea portugheza ,cum asi putea sa al configurez an engleza sau romana?
    ma refer sa fie total schimbat an engleza sau romana.

  2. pop ionel a zis

    felicitari pentru munca pe care o faceti,bafta an continuare

  3. Salut va urmaresc de multa vreme ce faceti e super tare am invatat multe chesti de la voi bine care mau interesat pe mine.Am si eu BroadBand dar bine nu ce aveti voi ceva la 4500km departare de romania bun la ce ma ajuta chestia asta pe mine cu startup ,ca habarnam.Inrest imi place ce faceti sunteti forte buni bafta.

  4. ady am inteles ca ai dezactivat toate protectziile alea…ptr atuci cand vrei sa inst cv… poti sa ne spui si noua(in special pe mn ma intereseaza,dar cred ca sunt multi interesatzi.)cum se face … sau daca nu fa si u un tutorial despre vista…. sau win7 depre micile trucuri ce trebuesc facute ca sa-ti usurezi utilizarea… ms mult ptr tutorial,cu toate k numi fol… bft in continuare…

  5. @Cipri: Am facut aceasta setare si v-am aratat si voua cum pentru ca cei care au conexiune de tip PPPoE atunci cand pornesc PC-ul,trebuie sa dea connect la conexiune ca sa aiba net,si pt mine e suparator ca la fiecare restart sau cand deschid pc-ul sa tot dau dublu clic pe iconita de la conexiune ca sa se conecteze PC la Internet,si de aceea am facut aceste setari ca conexiunea sa se faca automat atunci cand pornesc PC-ul fara sa mai fac eu ceva ca sa ma conectez asa cum faceam inainte!

  6. dumitru32 a zis

    Bun tutorial, cind voi avea si eu asa tip de internet voi sti cum sa procedez. Sanatate si voie buna!!!

  7. @pop ionel: Uite ca am gasit mai exact ce trebuie sa faci: Trebuie sa instalezi un pach care-l iei de aici: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=F0BE8280-505F-415D-AF32-D0BBEF870A2A&displaylang=en (tre sa ai windowsul cu licenta,aici te descurci tu,n-am cum sa te ajut,mai exact tre sa treci de validare de Windows Genuine Advantage) Apoi descarci de aici : http://www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3-19990518/cabpool/lp-ro-ro_ddc445b6b6251b497e547b37813285f97f5c938e.exe si instalezi (Cu astea il vei avea in Romana)

  8. @Adrian:Ok Inteleg,am si eu vista dar eu nu am facut nici o conecsiune in startup si nici nu tre sa dau clic pe iconita, ca totul porneste automat.Toate tutorialele sunt de nota 10+ bafta.

  9. AlexSmenaru a zis

    Cel mai naspa tutorial de pe site adica inutil 🙁 !!!!

  10. Tot un Adrian a zis

    Desi ma cheama si pe mine Adrian, e diferenta enorma intre noi doi;))Nu sunt asa de anti-vista.
    Tutorialul tau e inutil.
    Nu trebuia sa te complici cu UAC cu nush ce foldere ascunse.
    E mult mai simplu si e valabil si in xp.
    Trebuia doar sa bifezi la setari de conexiune din Internet Options sa apeleze o conexiune automat cand nu e una prezenta.
    Totul ca la XP. Nu era nimic diferit in Vista.
    Pe ce ca esti la inceput cu vista nici nu prinzi experienta cum trebuie….

  11. @Tot un Adrian: Multumesc de sfat,nu sunt Anti Vista insa am tot dreptul sa nu-mi placa!!! Cum poate nici tie nu-ti place Ubuntu sau Mac,Eu as zice totusi sa mai studiezi problema si ai sa vez ca lucrurile nu stau deloc ca la XP! Stii de ce? Tocmai din cauza UAC pentru ca acest UAC impiedica practic executarea oricarui aplicatii si cu el activ nu ai privilegii de administrator! Si ca o aplicatie sa se autoexecute sub Vista sau Windows 7 ai nevoie de cont de Administrator sau sa dezactivezi UAC! Initial si eu am crezut ca e la fel de simplu ca in XP si am incercat si cu auto dial,si tot nu a mers fara sa fac ca in tutorial!!! Sa nu crezi k daca nu am Vista nu stiu sa umblu pe el sau unde are setarile,lucrurile stau la fel ca la XP doar ca sunt asezate altfel si bagate mai adanc!! Nu-ti trebuie scoala sau facultate sa stii sa umbli pe Vista! E destul sa ai cativa ani buni de XP!! Ce zici tu cu Auto dial in Internet Option e valabil doar daca pornesti browserul sau deschizi IE insa eu nu folosesc IE si vreau sa am net fara sa fiu nevoit sa deschid IE ca el sa-mi formeze conexiunea!!! Pur si simplu am chef sa porneasca conexiunea fara a trebui sa pornesc vreun browser!! Antivirusul porneste inaintea oricarei aplicatii si daca nu ai net nu va gasi serverul sa-si faca update si-l va amana sau va trebui sa il faci manual,pt ca netu porneste prea tazriu si cand el face update tu nu ai net! Plus ca sunt alte aplicatii care pornesc in startup cum ar fi servere sau alt ceva si care au nevoie de conexiune imediat cum a pornit serverul(pt ca serverele pleaca in startup!!)

    In concluzie mai studiaza problema…eu m-am referit la cu totul alt ceva…ce spui tu se intampla dar trebuie sa deschizi browseru sa se activeze conexiunea…si eu nu vreau asa,vreau sa plece inaintea oricarei aplicatii,sa am net inainte sa pornesc aplicatia ca timpul de incarcare si raspuns a browserului sa fie mai rapid si sa nu mai astept sa se faca conexiunea si abia apoi sa se incarce si browserul!!

  12. pop ionel a zis

    mersy adrian pentru sfat chiar acum am sa-l configurez an romana.munca voastra e apreciata la adevarata valoare ,si va mai asteptam cu tutoriale despre vista.

  13. PTR CEI CE SPUN CA E INUTIL TUTORIALUL:
    bai nu mai vbtzi prostii… cum e inutil???…. eu am testat 10-15variante d vista si mi sa intamplat d 2,3 ori sa nu stiu dc nu se conecteaza la internet, plus ca din setari era ca iconitza de internet,sa nu fie in startup sau in bara…fapt ptr care am fost nevoit sa schim SO acum am aflat…!!!si p aceasta cale ii remultumesc lui ady!!!
    POATE AU PAtzit si altii ce am patzit eu… daca nu tzi sa intamplat tzie nu inseamna ca nu i sa intamplat altuia….
    ASHA CA DATA VIITOARE GANDITZIVA INAINTE SA VB. ;P 🙂

  14. Pop ionel:
    cu tot respectul vreau sa te vreau sa te contrazic… MUCA LOR NU E APRECIATA ASHA CUM TREBUIE….
    sunt destui “paraziti” ce ii contesta!!!:(…. timpul mia arata ca asha este…:)

  15. si daca nu ar fi videotutorial ce ati face lati întreba pe taticu cum se face.

  16. corect tataee!

  17. zalmoxiss a zis

    Asta este lumea in care traim, sunt si bune sunt si rele… problema se pune in felul urmator: in primul rand acest tutorial este gratis, apoi trebuie apreciata munca celor care fac asa ceva si-l ofera liber iar pentru cei mai putin experimentati este ca o mana cereasca asa ca mai abtineti-va de la comentarii inutile si lasati-ne pe noi ceilalti care apreciem sa asimilam lectura in voie.

  18. cu toti am pornit de jos. ex:Eu nam învatat tot ce stiu de la videotutorial.

  19. E bun pentru cine nu stia asa ceva, dar vrem sa vedem de la voi ceva mai nou si mult mai folositor, nu cred k se pierde mult timp formand o conexiune oricare ar fi ea(un dublu click ~ 1 sec)

  20. bun bun tutorialul dar mi se pare mie sau cam ai emotii:) si as vrea sa intreb si io ceva windows 7 e mai bun decat windows vista?:D aa si inca ceva te rog sa faci un tutorial despre cum se activeaza windows 7 k ma duce gandu-l sa mi-l bag si io si am vauzut k dak nu-l activezi, dupa 30 de zile se duce:D

  21. Tot un Adrian a zis


    UAC

    Vista e un SO axat pe securitate in primul rand. Pentru incepatori e OK. Dar pentru cei care vin de la XP e cam frustrant, nu si pentru mine. Nu m-a enervat niciodata nimic orice lucru care tine de Microsoft.
    Sunt de acord ca nu ai drepturi depline de admin…dar se merita ca esti mai protejat!eu chiar am intalnit un caz cand UAC ma oprea sa nu instalez un fisier malitios….
    drepturile de admin le poti obtine din aproape in aproape trecand de mai multe casete din alea UAC:D.
    De fapt si pe XP chiar Microsoft recomanda sa folosim intotdeauna 2 conturi. Unul obisnuit-normal/standard…si altul de admin care il folosim doar cand instalam sau modificam ceva, in rest suntem mult mai protejati cu un user standard(fara drepturi prea multe de scriere) chiar si fara sa folosim un antivirus. Pana si virusii sau alte tipuri de malware…au nevoie de drepturi de scriere de admin ca sa faca ceva prin sistem.
    Uite link aici unde si un absolvent de facultate de profil explica acest lucru…..
    Cum in XP lumea nu prea facea asta, Microsoft a adus in Vista lucrul asta automat.Acest UAC e un lucru bun pentru PC. Intr-adevar Microsoft a primit multe critici pentru asta de la unii gen ca tine care nu suporta acest UAC, si nu-i vad folosul….ba chiar dimpotriva il vad ca ceva care sta prea mult in calea multor lucruri. Dar crede-ma ca pentru unii mai tantalai, e un fel de zid din paie. Tot e nevoie de un antivirus, dar daca esti atent si stii exact ce faci poti sa n-ai nevoie de antivirus.
    Oricum in Windows 7, Microsoft a facut un UAC Customizer ca sa-i zic asa….poti pune UAC la ce nivel vrei tu fara sa fie nevoie sa-l dezactivezi. De fapt Windows 7 e facut in mare parte dupa feedback-urile/cererile utilizatorilor, e primul Windows care e facut dupa cum vrea lumea din afara Microsoft sa fie.

    Despre Video

    Ma rog… oricum….ai admiratia mea pentru ca ai vorbit atata in video-ul asta…si ai aratat destule. Dar la sfarsit opinia ta despre Vista e pur si simplu subiectiva. Crede-ma ca intr-o zi xp ti se va parea o vechitura ieftina pe langa vista sau 7 acum….daca inca nu ti se pare.

    RDS Auto-dial

    Si NU!!!! chestia aia cu auto-dial nu e valabila cand pornesti browserul mai ales IE:)) care nu-l suporti tu.
    Cand faci logon….automat apare o ferastruica cu acest auto-dial…care realizeaza singura conexiunea fara sa dai tu vreun click-dial….fara sa-ti intre in nu stiu ce browser….si chiar daca nu e nimic setat automat……daca ai vreo aplicatie de ex. Yahoo! Messenger care e pus sa se conecteze automat cu user si parola…..ca in cazul meu….cand porneste dupa logon(adica la startup) daca nu e vreo conexiune la retea/net ii va “spune” Windows-ului sa se conecteze la net;)… pana la urma toata chestia cu auto-apelare inseamna sa nu te conectezi tu manual sa mai astepti sa dai vreun click. Si antivirusul nu porneste neaparat primul. Poate in cazul tau asa iti da senzatia windows-ul cand incarca programele din start-up….oricum nu prea le incarca in ordine exacta mereu la fel :)Si daca nu e conexiune ce? Nu poate astepta?:P
    In cazul meu ….mai asteapta ce sa faca.:D daca nu se conect. automat.

    In fine, continua sa faci video-uri, ca faci un lucru bun, altii chiar daca ar sti mai bine, nu s-ar consuma cu asa ceva, sa faca video-uri sa vada toanta lumea. pardon toata lumea =))

  22. @Alexx: Daca tu stii cum se face uite ca altii nu stiu,si ca atare nu-ti este tie adresat acest tutorial,de ce l-ai privit daca stiai cum se face? Nu putem sa facem tutorial doar pentru avansati sau doar pentru incepatori pentru ca acest site il viziteaza mii de oameni,incepatori,avansatii,mediu si tot asa! Ca un sfat pe viitor daca nu-ti este de folos nu-l privi frate si cu asta basta e simplu!!!

  23. @Tot un Adrian: Tot ce ai spus tu in comentariu de mai sus am spus eu deja in tutorial,probabil nu m-ai inteles sau nu ai fost atent,una peste alta eu ma consider destul de priceput si nu am nevoie sa ma pazeasca Windowsul punandu-mi ün zid de paie” pentru ca stiu foarte bine ce fac si pe ce dau clic,am voie sa-mi spun parerea,nu? Nu am spus ca UAC nu e bun,insa nu e bun pt mine,nu-mi place mie si punct!

  24. @Alex09: Windows 7 e deocamdata un RC si degeaba il activezi pentru ca in Iulie PC-ul tau se va restarta din 2 in 2 ore tocmai pentru ati aduce aminte ca nu e un Windows final ci o “mostra” si ca atare va trebui sa-l cumperi,asta daca nu cumva hakerii nu vor scoate un pach impotriva acestor restarturi din 2 in 2 ore!

  25. Tot un Adrian a zis

    pentru Alex09

    pentru Windows 7 trebuie sa ai cont Windows Live/MSN/Hotmail…..

    te duci si il descarci de pe site-ul oficial, nu de pe torrente…dar e treaba ta.

    link pagina

    Vezi sa alegi versiunea 32 bit, ca pe asta o poate folosi oricine.
    Si o sa-ti ceara nume parola …..si tre sa-ti faci cont daca n-ai nu dureaza f mult…e usor de facut…

    Dupa ce te loghezi iti vor da ei un serial key care il poti folosi pe 3 calc max. Avand acest serial key poti activa windows 7. Si te tine pana la anu prin iunie parca. nu mai stiu exact, informeaza-te si tu pe un forum ceva. Serial Key-ul il poti pune chiar din instalarea win7, sau mai tarziu din Computer-Properties cauti activation….

    Ma rog astea e calea Microsoft, daca vrei poti si altfel dar ai nevoie de serial key, vezi daca te descurci in alta parte sa gasesti, si asa nu conteaza ca e oricum in stadii de testare, nu e ceva final ca sa zicem ca trebuie avut grija ca nu stiu ce…fara piraterie…in acest moment n-ai ce sa numesti piraterie.

    Si iti dau 2 opinii ale majoritatii:

    – Windows 7 e ceea ce trebuia sa lanseze Microsoft in 2007 in loc de Vista.
    Deci se crede ca Vista e un fel de esec pe langa 7(apropo se citeste Seven nu Sapte…..cum la corn cu ciocolata putem zice Seven Days putem si la windows….sa nu facem la fel cu xp….icspe in loc de ecspi).

    – Windows 7 e o versiune de Windows Vista(un fel de Service Pack 10 ca sa zic asa:D, deoarece nu aduce vizibil la fel de multe modificari cum a adus Vista fata de XP) imbunatatita considerabil, axata pe performanta si pe un mod de utilizare mai usor, bine si pe mai multe, dar cele mentionate anterior sunt atuurile.

    Eu sunt de acord cu a 2-a pentru ca este cea adevarata. Si vista are pe ale lui, bune si rele, dar daca nu era vista nu era nici 7. 7 e continuarea lui vista, cum xp a fost continuarea lui 2000.
    Sincer Windows 7 din punct de vedere al performantei, e bestial.
    Pe un P4 la 2,40 Ghz cu 2gb ram si o placa geforce 7600gs, zboara!!! XP-ul se taraste, xp-ul la o instalare curata merge bine dar dupa cateva sapt incepe sa se tarasca cu toate update-urile alea, pe cand in Windows 7 totul pluteste in aer de usor. Merge mult mai bine ca XP in toate zonele….jocuri orice. Astia de la Microsoft au optimizat mult performantele….cel mai mult de asta s-au ocupat la aceasta editie.
    Windows 7 e “un fel de Vista cu performanta de XP”….adica e un XP care arata a vista. Adica se misca cel putin la fel de bine ca XP pe un calculator care ofera si resurse dar pe care stie sa le foloseasca optim.
    E versiunea de Windows perfecta. Dar inca nu e complet.
    Daca chiar esti curios si vrei sa risti timp si pc-ul tau pentru testare, se merita. Daca vrei ceva cu care sa ramai de tot…. inca nu e gata.
    Pe 22 octombrie va fi disponibil public, in magazine etc.
    Aaa si acum si opinia mea personala……sincer pe acest windows 7 se merita sa dai bani…..cand va aparea….sincer chiar si-i merita banii…ma rog….editia Home Premium….ca Ultimate e mai greu de achizitionat, e mult mai scumpa, dublu ca pret aproape.
    Cred ca e singurul Windows din istoria Microsoft care e laudat prea mult inainte de lansare si foarte foarte asteptat sa apara complet in stadiul final.

  26. Periodic am si eu acces la un vista(cumparat) al cuiva cu Net de la RDS si pot spune ca aceasta conectare rasucita la net ma enerva teribil.Îi spuneam sa faca ceva sa se conecteze automat si-mi spunea ca nu stie cum si oricum nu o deranjeaza desi eu ma ofeream sa caut o solutie pe undeva.Iata ca a aparut si-i multumesc lui Adrian.Aceste gen de “mici” oprelisti au determinat vista sa aiba “succesul”fulminant de acum iar pe microsoft sa tina cont de parerea subiectiva a “tantalailor”, pt ca ei marca banu pana la urma iar cei priceputi in securitate vor stioricum intotdeauna sa se apere chiar si cu un SO cat de prost.

  27. @Laur: ITI MULTUMESC FRUMOS LAUR,FOARTE BINE AI PUNCTAT,SUNT TOTAL DE ACORD CU TINE,CHIAR DACA NU DAM NOI BANII PE EL,SI-L LUAM DE PE TORRENTE,DAR LA URMA URMEI NOI IL FOLOSIM,PENTRU NOI E FACUT NU?

  28. MS mult pentru acest tutorial aveam nevoie sa fac conexiunea automata eu am net de la clicknet si l-am transformat din conexiune bridge in conexiune pppoe pentru a avea ip-ul public. MS inca odata respectele mele Ady 🙂

  29. @Madalin: Multumesc frumos,si ma bucur ca va fost util acest tutorial!! Va mai astepta!

  30. ms adrian pe mine ca re sant incepator chiar ma ajutat , pt. cei avansati da le mana libera sa isi faca ei singurii un tutorial si sa se priveasca pe ei si sa comenteze tot pt. ei . salutaii si tot respectul pt. site-ul vostru.

  31. Super subiect, super demonstratie. Adrian, cred ca iti consumi energia pentru a da explicatii celor care ori sunt ori infatuati. Eu cred ca ceea ce faci TU se adreseaza celor care sunt la inceput de drum privind utilizarea calculatorului. Meseriasii pot accesa diverse site-uri care contin o groaza de tutoriale. Este foarte usor. Nu stiu ce vor sa demonstreze prin discutiile sterile pe care le genereaza. Vor sa ne demonstreze ca sunt specialisti probabil. Daca vor sa ne ajute sa vina cu propuneri constructive care pot ajuta persoanele care au nevoie de asa ceva. Multumesc pentru ceea ce faci. La mai multe tutoriale.

  32. @sorin: Va multumesc frumos pentru cuvintele frumoase si sa stiti ca nu ma voi opri aici doar din cauza a 2-3 persoane!

  33. cred ca am vazut majoritatea videotutorialelor facute de voi si am ajus la o concluzie”unora chiar le pasa de noi incepatorii,si nu neaaparat de incepatori”faceti o treaba foarte buna…va uraz succes in continoare…multumesc pentru acest videotutorial.

  34. Mersi mult am reusit in final… dupa ce m-am chinuit cu registrii de am facut spume:)

  35. Ionut Dragu a zis

    la windows 7 este la fel

  36. @Ionut Dragu: Dap la windows 7 procedura este aceeasi!!!

  37. Virgiliu Cocoru a zis

    Pe cand un tutorial video despre Sothink DHTML Menu 7,8 sau 9 ?
    Ar fi foarte interesant pentru meniurile derulante frumoase pe care le poseda.

  38. Salut am urmat instructiunile tale dar la mine a functionat doar 2 zile chiar daca se conecta cu intarziere.Acum ma conectez prin click pe iconita de broadband cara imi apare disconected la fiecare pornire.Daca aveti sugestii ar fi super.

  39. cristake007 a zis

    o solutie si mai buna decat ce cu startup ar fi din group policies(gpedit.msc)

  40. OBLIGATORIU a zis

    Faptul ca tu ai urmat pasii totorialului de fata si ti-a functionat este foarte bine. Numai ca, trebuie sa te anunt ca in privinta IP-ului tau, el era deja public si inainte, prin urmare, in urma video tutorialului de mai sus nu ai schimbat cu nimic IP-ul din privat – cum credeai tu – in IP public. El era si a rmas si mai departe public.
    RCS & RDS nu da la nimeni, in special persoana fizica, IP privat. Chiar si la persoane juridice, un IP privat nu ti se emite decat la cerere. Daca ai avea un IP, fie dinamic, sau static dar in acelasi timp privat, nu l-ai putea vedea in Internet si, crede-ma, nu ti-ar fi de prea mare folos.

    Madalin: MS mult pentru acest tutorial aveam nevoie sa fac conexiunea automata eu am net de la clicknet si l-am transformat din conexiune bridge in conexiune pppoe pentru a avea ip-ul public. MS inca odata respectele mele Ady

  41. cum sa conectez windows 7 la net intrucit nu ma lasa sa instalez nici un drive de al meu MERSI

  42. pop: cum sa conectez windows 7 la net intrucit nu ma lasa sa instalez nici un drive de al meuMERSI

    Daca nu-ti recunoaste placa de retea,nu ai ce sa faci decat sa mergi la un vecin sa-i ceri voie sa-ti cauti driverul,sau sa-ti pui inapoi ce ai avut(xp sau vista) cauti driverul pt placa de retea pt windows 7,il pui pe un stick sau cd sau alta partitie,reinstalezi windows 7 si cu asta basta…alt cumva nu ai cum sa faci…masurile astea trebuia sa le iei inainte…trebuia sa stii ca inainte de a reinstala un alt sistem de operare decat cel pe care l-ai avut anterior,trebuie sa te asigur mai intai ca se gasesc drivere si ca le ai.Abia apoi treci la instalare!

  43. hello, am si eu o nelamurire – am net din 2007 de la czone, acum rds, si normal, vista; insa cand incerc sa creez conexiunea pppoe cu username din contract la mine nu se conecteaza 🙁

    trebuie obtinut alt username cumva?

    mersi

  44. Va salut!eu am doua calculatoare in casa si conexiunea de internet o am printrun router,nu stiu sa fac setarile necesare pentru a creea o retea intre cele doua calculatoare! am cautat si n-am gasit nimic despre asa ceva,s-au n-am cautat eu bine!cred ca sunt multi interesati de asa ceva! daca ati putea face un videotutorial ar fi ok.
    VA MULTUMESC!.

    • victor: Va salut!eu am doua calculatoare in casa si conexiunea de internet o am printrun router,nu stiu sa fac setarile necesare pentru a creea o retea intre cele doua calculatoare! am cautat si n-am gasit nimic despre asa ceva,s-au n-am cautat eu bine!cred ca sunt multi interesati de asa ceva! daca ati putea face un videotutorial ar fi ok.
      VA MULTUMESC!.  


      O idee buna pentru un tutorial, in curand i-l vom realiza.
      Multumim pentru propunere.

  45. Salutare…am si eu o problema…Nu pot sa bifez “REMEMBER THIS PASSWORD” din broadband… ce trebuie sa fac??
    plsss….
    helpp me….

  46. Excelent tutorialul.Pot spune ca m-a scos din kk.Va multumesc pt ca va faceti timp si pentru altii.

  47. nu gasesc UAC in w7 nu e la fel .

  48. k-thaleen a zis

    am facut exact cum ai facut in tutorial dar tot nu se conecteaza singur…iar in startup manager imi spune k shortcut-ul pe care l-am facut nu exista si nici nu este activ…ce e de facut???

    • am facut exact cum ai facut in tutorial dar tot nu se conecteaza singur…iar in startup manager imi spune k shortcut-ul pe care l-am facut nu exista si nici nu este activ…ce e de facut???  

      Te uiti la tutorial cu mai multa atentie, fara sa derulezi, cap-coada, alt ceva ce vrei sa-ti fac? daca mie mi-a mers si tie nu, nu la tine e problema?

  49. Salut, acest tutorial este valabil si pentru windows 7?? eu am windows 7 si nu stiu cum sa fac sa il pun in startup! de fiecare data cand aprind calculatorul trebuie sa bag parola si contul, nu se salveaza , nu stiu de ce!

    • Salut, acest tutorial este valabil si pentru windows 7?? eu am windows 7 si nu stiu cum sa fac sa il pun in startup! de fiecare data cand aprind calculatorul trebuie sa bag parola si contul, nu se salveaza , nu stiu de ce!  

      Da este valabil si pt windows 7 insa eu te intreb ceva…chiar era nevoie sa intrebi? daca incercai sa vezi daca merge sau nu si pe win 7 ce avea? iti sarea pc-ul in aer? exploda sau…?

  50. Salut. Am incercat acest tutorial pe Windows 7 dar nu functioneaza 🙁

    Imi apare la startup rds.lnk dar degeaba…

    • Salut. Am incercat acest tutorial pe Windows 7 dar nu functioneaza
      Imi apare la startup rds.lnk dar degeaba…  

      Culli, pt tine si pt altii care doresc conexiune automata a netului PPPOE, va recomanad cu caldura sa folositi ADSL Autoconnect…e o mica aplicatie gratuita prin care se face conectarea/reconectarea netului automat intr-un timp foarte scurt…bafta!

  51. numele e derutant ca rcs nu a adls deci e valabil si in Rcs ?

    • numele e derutant ca rcs nu a adls deci e valabil si in Rcs ?  

      AEA…eu am folosit softuletul si-n windows xp si-l folosesc si-n windows 7, ambele pe net de la rds…asta si acum cand am fiberlink si inainte cand nu aveam fibra optica, deci am stiut ce postez aici, stai linistit!

  52. Eu am facut un .bat file:

    START Rasdial nume_conectiune username parola

    Am pus la startup acest file si mere 😉

  53. stie cineva cum poti vedea pe tel nokia n97 tv live? va rog frumos sa ma ajute cineva! tel 072xxxxxx alex.multumesc mult

    • Daca scriai sus in casuta de cautare din dreapta sus de pe marginea neagra: tv pe telefonul mobil sau posturi tv pe telefonul mobil, si dadeai enter ai fi gasi tutorialul. Asa…comoditatea va costa…nu vrei sa cauti? atunci o sa astepti tu muuult si bine pana cineva o sa te sune!!! Daca ai fi cautat ai fi avut problema rezolvata de cand haul si paraul

  54. MERGE SUPER..Mati ajutat in multe privinte cu ajutorul sitului VIDEOTUTORIAL.RO Am invatat multe VA MULTUMESC DIN SUFLET…

  55. Puteti sa-mi spuneti daca merge instalat netu de la romtelecom pe Windows 7 ???
    Am modem-ul SpeedTouch 330.
    Please help ???

    • Bogdi: Puteti sa-mi spuneti daca merge instalat netu de la romtelecom pe Windows 7 ???
      Am modem-ul SpeedTouch 330.
      Please help ???  

      De relatii cu clientii Romtelecom ai auzit? E gratuit, suna si cerele asistenta! E dreptul tau specificat in contractul pe care l-ai incheiat cu ei! ei stiu sa te indrume mai bine, ce si cum sa faci!

    • Bogdi: Puteti sa-mi spuneti daca merge instalat netu de la romtelecom pe Windows 7 ???
      Am modem-ul SpeedTouch 330.
      Please help ???  

      Bogdi…merge facuta conexiunea dar driverul modemului trebuie rulat cu compatibility mode pt. vista sau xp sau in cel mai rau caz, ia legatura cu cei de la Romtelecom sa-ti dea un SpeddTouch MT882 care este compatibil cu windows 7!

  56. salut … ti`am urmat pasii din videotutorial … si am reusit sa fac netu sa se conecteze la start`up pe win7 … thanks

  57. Domnilor super tutorialul! Dar am o rugaminte la dumneavoastra si va rog frumos sa ma ajutati,daca doriti. Am un prieten care are internet la RDS,si si-a cumparat un laptop cu Windows 7 instalat pe el(cu licenta).Si nu stim care sunt pasii pentru a crea reteaua pe acel laptop,deoarece nici eu nici el nu am avut Windows 7.Acel windows 7 este in engleza.Va rog frumos sa ne spuneti cum sa facem sa aiba si el internet pe acel laptop.Va multumesc! Pe windows XP am vazut la dumneavoastra in tutoriale dar pentru windows 7 nu am gasit sau nu-mi dau seama unde sa caut!

  58. Domnilor,va rog frumos,spuneti-mi si mie cum se creeaza o retea noua la RDS pe Windows 7!

  59. Aura Radulescu a zis

    Buna ziua! Am nevoie de ajutor, va rog! Dimineata am intrat pe internet(de la RDS)si a mers bine merci,pe laptop-ul care are Vista pe el.Dupa vreo ora a aparut fereastra de conectare a RDS-ului dar nu a mai ajuns la verificare parola si conectare , si de atunci nu mai pot intra pe internet. Cu acelasi cablu am incercat pe celalalt calculator pe care il am, si merge f. bine. Ce
    s-a putut intampla la laptop? Mai am un of! Tastatura de la calculator a luat-o razna. Multe dintre taste nu mai scriu pe ecran ceea ce au pictate pe ele …Astept cu nerabdare un ajutor. Multumesc, Aura.

    • Adrian-admin a zis

      Aura Radulescu: Buna ziua! Am nevoie de ajutor, va rog! Dimineata am intrat pe internet(de la RDS)si a mers bine merci,pe laptop-ul care are Vista pe el.Dupa vreo ora a aparut fereastra de conectare a RDS-ului dar nu a mai ajuns la verificare parola si conectare , si de atunci nu mai pot intra pe internet. Cu acelasi cablu am incercat pe celalalt calculator pe care il am, si merge f. bine. Ce
      s-a putut intampla la laptop? Mai am un of! Tastatura de la calculator a luat-o razna. Multe dintre taste nu mai scriu pe ecran ceea ce au pictate pe ele …Astept cu nerabdare un ajutor. Multumesc, Aura.  

      Sterge conexiunea RDS din control pannel si shortcut-ul (iconita) de pe desktop catre aceasta si creaza alta (sa aratat in tutorial cum, da play si priveste clipul video) Cat despre tastatura, nu stiu ce sa sun, poate pur si simplu sa uzat…una noua e 160 de mii asa ca nu mai “plange” pentru o tastatura

  60. Aura Radulescu a zis

    Multumesc d-lui Adrian pt. promptitudine. Am vazut tutorialul si am urmat pasii specificati, dar dupa ce am selectat Broadband Connection 2,apare o fereastra mica cu titlul* Connecting through WAN Miniport PPPOE* , apoi o alta fereastra cu …Error 815. Nu reusesc sa trec de aceasta etapa. Ma puteti ajuta? Aura.

  61. Salutare prieteni! Am cautat pe aici daca exista vre-o “solutie” pentru a da share internet de la RDS intre 2 calculatoare(posibil si pentru mai multe pc-uri dar nu am avut interesul sa fac ) fara a exista un rooter in schema.Pentru cei interesati de subiect si anume care au un calculator cu 2 placi de retea si conexiunea de la RDS si doresc sa dea unui alt calculator internet la viteza maxima(testat de mine,10 mb download pe pc-ul cu internet si 9 mb download acelasi fisier pe pc-ul ce primeste internet,abonamentul fiberlink 2) si totodata sa functioneze si share-uirea fisierelor intre pc-uri,las un id de messenger gsm_and_it .Precizez in cazul in care crezi ca ai incercat toate variantele si nu ti-a mers,solutia mea nu contine nici un program gen “proxy”..nu se bazeaza pe ICS si nici pe NAT.Configurarea se finalizeaza printr-o mica eroare cu absolut nimic daunatoare computerelor…numai asa se poate face share internet de la RDS!Apropo,am sunat la provider si mi-au zis ca nu restrictioneaza mac-urile placilor de retea(ceea ce am realizat ca DA,restrictioneaza mac-urile,deci reteaua nu se bazeaza pe copierea de mac de pe o placa pe alta…merge 2 zile si moare totul.este valabil cu mac in cazul folosirii unui rooter,dar aia e alta poveste)ca nu au nimic impotriva daca ai in casa 10 pc-uri toate legate la internet numai ca nu ofera suport si nici informatii despre configurarea retelei!!!Salutare.

  62. Aura Radulescu a zis

    Buna seara!Nu poate nimeni sa ma ajute sa-mi mearga RDS-ul? Am postat problema mea ceva mai inainte, dar nu mi-a raspuns nimeni..Multumesc Aura

    • Adrian-admin a zis

      Aura Radulescu: Buna seara!Nu poate nimeni sa ma ajute sa-mi mearga RDS-ul? Am postat problema mea ceva mai inainte, dar nu mi-a raspuns nimeni..Multumesc Aura  Citeaza-ma

      De ce nu suni la relatii clienti? este gratuit. uitate pe contract ca ai numarul de contat de la relatii cu clientii sau deranjamente. II suni, le spui problema si te vor ajuta. Au obligatia sa te ajute. Numarul orasului tau de la relatii cu clientii il poti gasi si daca folosesti google, scrii in google: telefon rds orasultau sau telefon rds relatii clienti orasultau

  63. Pentru Aura Radulescu : Dezactiveaza Wireless-ul de la laptop si o sa iti mearga conexiunea de la RDS! Ai un buton pe marginea laptop-ului,ON-OFF…pentru wireless…si e si un led verde ce indica daca este activ sau nu.In cazul in care mai iesi cu laptopul din casa in zone cu wireless ..bineinteles il reactivezi!!Si o intrebare pentru tine Aura..te mai cheama si Daniela??

  64. rygger ryan a zis

    Salut Adrian,
    EU folosesc Linux la calculator,pentru ca din WIndows nu pot executa o conexiune PPoE,BroadBand,DSL(adica o conexiune RDS)
    Cand dau sa ma conecteze spune ca ceva de genu “Se asteapta raspuns de la Wan Miniport(PPo) si asa ramane pana cand imi da erarea de genu “Wan Miniport nu a putut fi gasit…La linux Ubuntu,Fedora,Debian nu imi da eroarea asta ..La orice windows incerc nu imi functioneaza…
    Procesor:AMD
    Placa reta:Nvidia
    Te rog ai puta face un tutorial despre cum se fixeaza problema?

    • AdrianGudus a zis

      rygger ryan:
      Salut Adrian,
      EU folosesc Linux la calculator,pentru ca din WIndows nu pot executa o conexiune PPoE,BroadBand,DSL(adica o conexiune RDS)
      Cand dau sa ma conecteze spune ca ceva de genu “Se asteapta raspuns de la Wan Miniport(PPo) si asa ramane pana cand imi da erarea de genu “Wan Miniport nu a putut fi gasit…La linux Ubuntu,Fedora,Debian nu imi da eroarea asta ..La orice windows incerc nu imi functioneaza…
      Procesor:AMD
      Placa reta:Nvidia
      Te rog ai puta face un tutorial despre cum se fixeaza problema?

      Driver-ul pentru placa de retea il aveai instalat? Driverul corect pentru placa ta de retea si cel specific pentru sistemul de operare pe care il aveai…

  65. merge super pe WINDOS 7 si multumesc la toata echipa pentru tutorialele facute

  66. Salut, conexiunea ppoe se poate pune si mai usor ca si start-up. dupa ce creeati conexiunea pppoe, intrati in start-> run, scrieti ncpa.cpl, dati click dreapta (secundar) pe conexiunea ppoe , mergeti pe noua fereastra la Options, DEbifati “Prompt for user name and password…” dati OK, apoi cu drag and drop , trageti de shortcutul conexiunii ppoe si mergeti in start-> all programs-> start up si ii dati drumul aici si apoi va functiona.

    La mine asa merge conexiunea de la RDS pe win xp sp2 si sp 3, ar trebui sa fie asemanator si pe vista si win7.

    Toate cele bune.

  67. OK frumos tutorialul , DAR eu am windows 7, si va rog sa-mi spuneti unde gasesc iconita din fereastra “Network connection management” ca sa o arunc in “Startup”….ca la mine conectez internetul, deobicei, din dreapta jos in bara.

    Multumesc anticipat!

  68. Este unul pe youtube care a facut captura de ecran si si-a insusit niste view-uri nemeritate pe munca voastra.
    Userul de youtube iat linkul la care gasiti captura de ecran este “http://www.youtube.com/watch?v=vW3LAUsOBd4”
    Sa auzim numai de bine!

  69. Salut,
    folosesc o conexiune de net de la RDS. In momentul cand deschid pc-ul (folosesc un laptop) si ma conectez la net, fara sa deschid vreun brouser, la aproximativ 2-3 min. procesorului incepe sa-i creasca frecventa la 25-30%. Si ramane asa, pana-n momentul cand ma deconectez de la net..apoi ii scade vrecventa si ruleaza in parametrii normali. Dupa deconectare ma conectez iar si totul mege fara probleme..
    Care ar fii problema? de ce-i creste asa mult frecventa la prima conectare si la a doua, n-are nimic?!

  70. AdrianGudus a zis

    cristian:
    Salut,
    folosesc o conexiune de net de la RDS. In momentul cand deschidpc-ul (folosesc un laptop) si ma conectez la net, fara sa deschid vreun brouser, la aproximativ 2-3 min. procesorului incepe sa-i creasca frecventa la 25-30%. Si ramane asa,pana-n momentul cand ma deconectez de la net..apoi ii scade vrecventa si ruleaza in parametrii normali. Dupa deconectare ma conectez iar si totul mege fara probleme..
    Care ar fii problema? de ce-i creste asa mult frecventa la prima conectare si la a doua, n-are nimic?!

    Ce ti se intampla tie este perfect normal. Nu-ti mai face atatea griji inutil!

  71. Salut,
    multumesc pt promptitudine dar, poate nu am formulat bine problema…
    mai spun o data:
    Deschid laptopul, ma conectez la net, dupa asta..nici numai pun mana pe mause, apoi la aprx. 2-3 min. procesurului ii creste vrecventa la 25-30 % chiar mai mult. Daca nu dau disconnect netului, frecventa procesorului ramane asa cu orele 🙁
    E, cum dau disconnect, scade frecventa la 3-4%..apoi ma conectez iar la net si totul decurge normal.

  72. problem error 651 la un pc am reusit dar la altu imi da eroare

  73. Foarte frumos si simplu chiar si pentru Win 7 sau 8. Good Work Adrian

  74. Salutare Domnilor ! HELP Am o problema la care ma chinui de 2 zile…vreau sa fac conexiunea la rds,am dat la create a new connection-conect to the internet-set up my connection manually si surpriza prima sau a doua optiune nu se pot bifa,sunt cum sa spun …se vad mai in ceata…e bifata doar a treia optiune.mentionez ca am un laptop mai vechi acer 1520 cu xp sp2 pe el….problema la el este ca nu pot reinstala windowsul din nou ca nu imi mai merge dvd-rw-ul si in bios nu am optiunea sa bootez de pe usb.VA ROG DIN TOT SUFLETUL AJUTATIMA….AST.UN RASPUNS CAT MAI URGENT.!!!

  75. Adrian Gudus a zis

    ceaurel:
    Salutare Domnilor ! HELP Am o problema la care ma chinui de 2 zile…vreau sa fac conexiunea la rds,am dat la create a new connection-conect to the internet-set up my connection manually si surpriza prima sau a doua optiunenu se pot bifa,suntcum sa spun …se vad mai in ceata…e bifata doar a treia optiune.mentionez ca am un laptop mai vechi acer 1520 cu xp sp2 pe el….problema la el este ca nu pot reinstala windowsul din nou ca nu imi mai merge dvd-rw-ul si in bios nu am optiunea sa bootez de pe usb.VA ROG DIN TOT SUFLETUL AJUTATIMA….AST.UN RASPUNS CAT MAI URGENT.!!!

    Esti sigur ca ai driverele pentru placa de retea instalate?

  76. Adrian Gudus: Esti sigur ca ai driverele pentru placa de retea instalate?


    da le am instalate

  77. scuze era pentru windows xp am postat acolo

  78. Va rog, as dori sa aflu cum se pune conexiunea de la RDS in Startup pe Windows 7.
    Tot ce am incercat de pe internet nu a avut succes (copierea scurtaturii RDS in Startup, etc.)
    Am scos UAC din Windows 7 si astept recomandari.
    Apreciez mult acest site cu videotutoriale utile.
    Multumesc anticipat pentru ajutor.

Trackbacks

  1. […] Cum se pune conexiunea de tip PPPoE de la RDS in Startup pe Windows Vista – tutorial video HD […]

  2. […] Cum se pune conexiunea de tip PPPoE de la RDS in Startup pe Windows Vista – tutorial video HD […]

Speak Your Mind

*