Cum sa ne protejam prin backup datele impotriva incidentelor nedorite – tutorial video HD

In acest tutorial video este vorba despre backup, voi folosi doua solutii, prima solutie de backup este o unealta foarte simplu de folosit la indemina oricui si anume aplicatia System Restore din Windows fie xp fie vista, pe care-l gasim la aceasta “adresa” :Start / All Programs / Accessories / System Tools / System Restore .

Solutia numarul doi este Acronis True Image 11, un soft care nu are nevoie de nici o prezentare in rindul celor care stiu ce inseamna securitatea datelor, am ales Acronis True Image 11 pentru ca am realizat anterior un tutorial despre Acronis True Image 2009 (este si el pe site) si probabil ca ar fi fost plictisitor sa vorbesc despre acelasi soft .

Cu toate ca am mai facut tutoriale despre backup am decis sa revin pe marginea acestui subiect pentru ca voi sa constientizati din ce in ce mai bine necesitatea protejarii datelor, datele nu mai pot fi recuperate in cazul unor defecte hardware sau este prea costisitoare aceasta operatie pentru ca voi sa v-o puteti permite, tocmai de aceea este NECESARA protejarea datelor imediat, daca se poate trebuie sa protejati datele “ieri” .

Oameni buni faceti BACKUP BACKUP BACKUP, nu mai vreau sa vad pe rubrica de comentarii texte de genul : “Cred ca am luat un virus” sau “Mi-a crapat pc-ul, ce sa fac ?” , puteti scapa foarte simplu de toate problemele astea prin crearea unei imagini de backup sau macar un Restore Point cu System Restore-ul din Windows.

Nici un prieten al site-ului videotutorial.ro nu mai trebuie sa aiba astfel probleme !

Cismaru Cristian



Tutoriale similare


Comments

  1. Am nevoie si eu de un back-up si am auzit de un pachet de la yahoo de 20 de gb, gratis unde poti pune ce vrei, avand doar tu acces. Stie cineva, este adevarat?

  2. @Alex: Eu nu stiu nimic de yahoo sa ofere asa ceva!! Aia sunt foarte zgarciti insa stiu ca Windows Live…daca ai cont de hotmail pe siteul msn.com ai la dispozitie un spatiu de stocare de 25 G pe care-i poti face publici sharand poze,filme sau ii poti face privat sa stochezi tot ce vrei in limita a 25 G insa nu poti uploada mai mult de 50M deodata! Asta e defectul tuturor siteurilor ce ofera spatiu de stocare free,iti pun limita de upload…Si credema ca nu ai rabdare sa splituesti o arhiva de vreo 5 G si sa urci cate 50M pana reusesti sa o urci pe toata!!! Plus ca mai este si o chestie de la Gmail…daca ai cont de mail la Gmail ai 7G free spatiu de stocare dar ai limita de 25M upload…a facut Cristi tutorial se numeste GDrive…scrie si tu la search sus in pagina noastra Gmail sau google sau GDrive si o sa gasesti tutorialul

  3. Cristi am o rugaminte la tine…cum ard un back-up pe DVD adik stiu insa nu stiu cum sa-l pun…data DVD? sau ce aleg la nero? il fac imagine ISO?

  4. am urmarit tutorialu despre update de bios si as vrea sa va intreb daca se poate face si de pe un cd pentru ca eu nu am discheta sa de pe un stick usb,
    in rest imi place cea ce faceti urmaresc cu interes tot cea ce feceti si va cred ca este o munca foarte grea ,astept cu interes ori ce tutorial pe care il faceti va multumesc pentru ca existati si va doresc succes in tot cea ce faceti

  5. Ca o completare …sper sa nu se supere Cristi…vin si eu cu cateva sfaturi, consider utile ,referitoare la pastrarea datelor obtinute prin back-up sau sau chiar a datelor de pe hard .
    Putem folosi pentru aceasta cateva softuri care sunt trial sau vorba lui Cristi « de pe torrent » pentru a face back-up. Enumar doar trei dintre ele pe care le-am folosit de-a lungul anilor :
    Norton Ghost , Acronis True Image ,Paragon (cam toate fac acelasi lucru).
    Cumparati DVD-uri obisnuite sau reinscriptibile (dupa buget costa intre 3 si 5 lei bucata cele obisnuite) de 9,5GB sau daca aveti Stick-uri de 8 sau 16GB si vreti sa le folositi pentru aceasta, creati imaginea comprimata (comprimare maxima)a partitiei care contine sistemul de operare( la XP are cam 3-4 GB iar la Vista cam 7-8 GB totul functie de cat de « periat » este S.O. adica fara memorie virtuala pe hard si fara fisier de paginare s.a.
    Creati un DVD bootabil(Create a bootabile recovery CD_se poate face si pe Stick) cu unul din cele trei softuri sau altele, apoi puneti imaginea creata pe DVD sau stick.
    Cand S.O. nu mai lucreaza cum trebuie introducati DVD in DVD-ROM sau stick-ul in USB(cei care pot boota de pe stick) ,stabiliti din bios (sisteme cu placi de baza mai vechi) sau tasta F-12 sau alta tasta cu care se stabileste modul de bootare si dupa ce se intra in meniul softului( Acronis…v-a explicat Cristi…restaurati partitia careia i-ati facu back-up_adica dati restore la imaginea de pe DVD sau stick ) si gata.

  6. @Fanibu:
    Multumesc in numele tuturor, corect sfatul, asteptam si alte sfatururi de la cei care se pricep la anumite chestii pentru ca intr-un tutorial nu poti cuprinde tot, comentariile sa vina in completarea tutorialului.
    Multumim si te mai asteptam, asta-i spiritul pe care doreste sa-l promoveze videotutorial.ro .
    Daca fiecare ar veni cu o idee, cu un sfat sau cu o completare ar fi minunat .

  7. @Adrian:
    Il pui cu “make data dvd” dar ar fi bine sa folosesti cea mai mica viteza si sa arzi pe medii de stocare ” Verbatim ” seria DVD- pentru ca la DVD+ rata de erori este ceva mai mare.
    Verbatim este cel mai bun DVD sau CD , este un pic mai scump dar la pretul DVD-urilor nu se simte, o sa dai 2.0 ron in loc de 1.5 ron .
    O sa incerc eu sa fac un DVD care poti sa pui pe el si imaginea de backup si fisierele necesare pentru ” bootable rescue media ” nu promit ca o sa iasa dar daca o sa iasa o sa public imediat pe videotutorial.ro, iti dai seama ar fi o chestie super tare sa ai totul pe un DVD .

  8. Multumesc de raspuns Cristi vroiam sa stiu pt ca sunt calic hardu meu e de 40G si 2G pt back-up consider ca e mult din hardu meu…prea mult spatiu pt back-up:D asta e…pana mi-oi lua un hard mai mare…scriem CD/DVD-uri

  9. Foarte bune softurile astea de la acronis si multumim cristi ca ne-ai prezentat si alta versiune de la acronis pentru ca la versiunea 2009 existau cateva erori (cel putin la versiunea piratate) cum ar fi: nu facea backup ramanea in idle si nu mai pleca deloc…. Dar la versiunea asta (11) vad ca functioneaza … foarte bine…. jos palaria pentru acronis.

  10. @Andrei:
    Ma bucur ca va place, de acum in colo sper sa va faceti cu totii BACKUP ca sa nu mai existe probleme deloc, se strica windows-ul dai restore, iei un virus dai restore, bagi un driver gresit dai restore, cine nu-si face backup de acum in colo il banez 🙂 .

  11. crystache a zis

    am urmarit si ultimul tutorial de fapt va urmaresc de pe la inceputul anului atunci am dat de voi.acum am o nelamurire,urmarind cele doua tutoriale despre acronis si facand intocmai cele spuse de tine “Cristi”nu reusesc sa fac calc sa restaurez un backup nici din bios nici cu CD bootabil creat de acronis.in ambele cazurise intampla o chestie,booteaza de pe CD precum si din bios dar doar pana la ecranul albastru unde ai optiunile respective.cand apas pe acronis porneste inca un ecran albastru cu acronis si dupa aceea negru si ramane asa nu pot sa-i fac nimic decat restart de la buton.am incercat cu ambele variante de acronis.nu mai stiu ce sa-i fac.sper sa-mi dai un raspuns cand ai timp.si ca o ultima remarca sper ca tu sa faci cele mai importante tutoriale pt ca ia fler si rabdare.

  12. boby_admin a zis

    @crystache:
    Gresala este la tine, eu cred ca ar trebui sa arzi inca o data “bootable rescue media” si de data asta foloseste un CD de calitate, eu recomand verbatim .
    Cum a mers la toata lumea trebuie sa mearga si la tine.
    Nu te descuraja, da-i inainte !

  13. Pentru a veni in sprijinul celor care vor sa faca un DVD bootabil cu tot cu imagine cu Acronis true Image si al ajuta pe Cristi urmati urmatorii pasi (eu lucrez cu Acronis True Image Home 2009 adica var 12 ,cam la fel se face in principiu si la celelalte variante anterioare) :
    1. Introduceti un DVD de 4,5GB _pentru XP sau 9,5 GB_pentru Vista (cele mai buneVerbatim DVD-R asa cum spune Cristi) in DVD-ROM.
    2. Deschideti Acronis…
    3. Dati pe Backup and Restore
    4. My Computer (create an image of the entire disk or a partition)
    5. Lasati asa cum arata [cu NTFS(Unabled) (C) marcata si dati
    6. Lasati pe Create new backup arhive ,apasati butonul cautati unde este DVD-ul introdus…de regula dupa C si D …apasati pe Generate name si denumiti cum va place apoi OK
    7. Dati pe
    8. Din nou
    9. Full(bifati prima obtiune de sus)
    10. Next
    11. Dati pe Compression level si puneti pe ultima obtiune de jos
    12. tot in aceasta fereasstra la backup priority puneti pe
    13. Acum urmeaza ceva foarte important…
    14. Mai jos o sa vedeti Media components marcati la General in casuta Place Acronis…
    15. La advanced marcati amele casute
    16. Next …daca vreti sa puneti acel comentariu despre care spunea Cristi e ok daca nu lasati asa
    17. Next
    18. Dati
    SI GATA
    P.S. Mai pot aparea urmatoarele probleme :
    Initial sa va scoata blank-ul(DVD-ul) afara…nu disperati , introduceti-l manual si dati OK
    Sa va mai ceara sa introduceti un DVD daca nu aterminat de scris partitia pe unul singur
    Daca o sa veti 3 DVD-uri de 9,5 GB la indemana totul va fi OK
    Cand s-a terminat de scris DVD-ul restartati PC-ul….dati sa booteze de pe el si va apare ca prin minune fereastra de dialog cu Acronis…in continuare faceti cum a spus Cristi
    Succes !….Pentru cei care nu reusesc din prima din diferite motive perseverenta si rabdarea dau intotdeauna rezultate.

  14. va cer scuze pentru greselile ortografice gen “al” in loc de “a-l”
    si altele dar atunci cand te concentrezi pe o idee parca nu vrei sa faci neaparat literatura si gramatica…este important sa scrii corect romaneste dar” a gresi e omeneste! “.

  15. Deoarece mi-am dat seama ca in comentariu lipsesc cateva initial articlul l-am scris in word si nu am repostez cu scuzele de rigoare!
    Pentru a veni in sprijinul celor care vor sa faca un DVD bootabil cu tot cu imagine cu Acronis true Image si al ajuta pe Cristi urmati urmatorii pasi (eu lucrez cu Acronis True Image Home 2009 adica var 12 ,cam la fel se face in principiu si la celelalte variante anterioare) :
    1. Introduceti un DVD de 4,5GB _pentru XP sau 9,5 GB_pentru Vista (cele mai buneVerbatim DVD-R asa cum spune Cristi) in DVD-ROM.
    2. Deschideti Acronis…
    3. Dati pe Backup and Restore
    4. My Computer (create an image of the entire disk or a partition)
    5. Lasati asa cum arata [cu NTFS(Unabled) (C) marcata si dati
    6. Lasati pe Create new backup arhive ,apasati butonul cautati unde este DVD-ul introdus…de regula dupa C si D …apasati pe Generate name si denumiti cum va place apoi OK
    7. Dati pe
    8. Din nou
    9. Full(bifati prima obtiune de sus)
    10. Next
    11. Dati pe Compression level si puneti pe ultima obtiune de jos
    12. tot in aceasta fereasstra la backup priority puneti pe
    13. Acum urmeaza ceva foarte important…
    14. Mai jos o sa vedeti Media components marcati la General in casuta Place Acronis…
    15. La advanced marcati amele casute
    16. Next …daca vreti sa puneti acel comentariu despre care spunea Cristi e ok daca nu lasati asa
    17. Next
    18. Dati
    SI GATA
    P.S. Mai pot aparea urmatoarele probleme :
    Initial sa va scoata blank-ul(DVD-ul) afara…nu disperati , introduceti-l manual si dati OK
    Sa va mai ceara sa introduceti un DVD daca nu aterminat de scris partitia pe unul singur
    Daca o sa veti 3 DVD-uri de 9,5 GB la indemana totul va fi OK
    Cand s-a terminat de scris DVD-ul restartati PC-ul….dati sa booteze de pe el si va apare ca prin minune fereastra de dialog cu Acronis…in continuare faceti cum a spus Cristi
    Succes !….Pentru cei care nu reusesc din prima din diferite motive perseverenta si rabdarea dau intotdeauna rezultate.

  16. o intrebare am si eu in legatura cu acest program,am intrat sa-l download-ez si nu este decat trial sau full, daca folosesc trialul sa fac back up in momentul cand vreau sa fac restore dupa cine stie cat timp, ce trebuie sa fac ? instalez trialul din nou? oricum felicitari pt munca depusa pe acest site,un mare ajutor

  17. @ionut: Prietene tu nu ai auzit de torrente,trakere,huburi,odc,apex? cauta pe site ca sunt tutoriale despre torrente vreo 3 si e si unul despre Apex…scrii sus la search in dreapta dai enter si gasesti…

  18. Fara a enerva pe cineva va intreb urmotoarele:
    Am instalat Acronis 11 trial, am facut backup, programul a expirat si vreau sa instalez Acronis 12. Mai pot face backup cu noul program pe ce am salvat daca il dezinstalez pe cel vechi? Scuze pentru aceasta intrebare, pentru unii poate extrem de usoara. Stima si consideratie pentru munca depusa de Cristi si Bobi.

  19. boby_admin a zis

    @sorin:
    Parerea mea daca esti incepator ar fi bine sa folosesti tot acronis 11 pentru ca e foarte usor de folosit
    La intrebarea ta , da poti sa instalezi acronis 12 si sa faci backup cu el dar nu cred ca poti sa dai si restore la backup-ul facut cu acronis 11
    Eu personal folosesc acronis 11 si sunt foarte multumit de el
    Dar daca tot ai instalat acronis 11 nu trebuie decat sa scrii pe apex sau pe torrente “serial acronis 11” si sunt convis ca o sa gasesti

  20. @ionut:
    Hai sa-ti explic eu pe Romaneste, majoritatea softurilor bune costa bani, noi nu putem sa prezentam cum instalezi un soft piratat pentru ca ar fi caz penal.
    Avem niste tutoriale in care prezintam metode de download de pe torrente ” cu utorrent sau bitcomet” sau download-ul cu ajutorul hub-urilor prin protocolul direct conect cu softuri gen “ODC, DC++, APEXdc ” cu aceste metode tu poti sa-ti iei de acolo softurile astea piratate, dar nu pot eu sa arat, intelegi si tu .
    Noi avem pe site si un motor de cautare TORRENTE care te poate ajuta sa gasesti softuri piratate, desigur o faci pe raspunderea ta cu de altfel o fac toti Romanii .
    Pe pagina principala de pe videotutorial.ro in partea de sus este trimiterea spre pagina torrent, acolo gasesti un MOTOR DE CAUTARE TORRENTE , scri acolo ce cauti de exemplu ” Acronis True Image 11 ” apesi pe cautare si descarci cu ajutorul unui utilitar “UTORRENT sau BITCOMET” .
    Daca vrei poti sa urmaresti si un tutorial despre cum se descarca torrente .
    https://www.videotutorial.ro/?p=89

  21. norok patani.zdarova

  22. @JuK: Zdarova brat…cac dela,shto delaesh? cum vremea la moldova? Ma bucur ca fratii de peste prut viziteaza acest site!! Hai davai…pak

  23. Salut, am si eu o intrebare la voi:

    Vreau sa instalez pe un laptop Windows Vista + Ubuntu sau Mandriva. Cum sa procedez, sa instalez Vista intai si pe urma linux sau invers ? (sa nu fie probleme la bootloader)

    Multumesc anticipat pentru raspunsuri si ma scuzati pentru offtopic.

  24. @Un_Tip: Xp cu Vista pe acelasi hard mai merge dar Vista si linux pa acelasi hard nu e recomandat…mai bine stai cuminte…si folosesti un stick usb…pui linux pe el si botezi de pe stick cand vrei sa te “joci” cu linuxu…vezi ca este tutorial pe site cum pui linux pe un stick usb scrii sus la search in dreapta”cum pui linux pe un stick usb” sau “linux pe stick” dai enter si gasesti tutorialul! nici xp cu linux nu e indicat daramite vista si linux…Ori mai faci rost de un hard…insa daca e laptop nu prea ai cum…ori il pui pe stick…ori instalezi in loc de vista linux….

  25. E foarte bine ca se pune accent pe BACKUP….. Felicitari !!!
    Nu am inteles daca Acronis True Image 11 face BACKUP si la
    DRIVERE si REGISTRII dupa ce aleg discul “C”.
    Daca nu face !……….ce programe profesionale sa folosesc la
    BACKUP-UL Driverelor ? Sunt des in sitatia in care tre sa pun Windowsul din nou la alte PC-uri si sa-i salvez Driverele inainte.

  26. @Bill: Face back-up la absolut tot ce e in partitie…si la registri si la tot…la toata structura windowsului din acel moment…la iconite…pana si ordinea iconitelor se pastreaza…e o imagine practic…o clona a partitiei C…si setarile vor fi aceleasi setarile care le ai la softurile instalate…updateurile din antivirus…addonurile din firefox…tema tot tot tot

  27. foarte bune tutorialele. Este adevarat ca back-up este bun poate faceti un tutorial despre ERD comander eu am avut o problema cu sistemul .pornea si se restarta la nesfirsit. daca nu as fi vrut sa pierd datele era simplu o noua reinstalare dar asa…. problema mi-a rezolvat-o un prieten cu acest program dar nu prea am inteles a durat citeva minutele simplu

  28. bineinteles ca folosesc bitcomet si strong ,stiu cum se da jos si ce trebuie facut,nu stiam ca le pot gasii piratate pe torente si pe hub-uri.multumesc pt raspuns.adrian mi se pare un pic nervos si usor arogant in raspunsurile lui (fara ofensa nu vreau sa ma cert cu nimeni).multumesc inca odata si apreciez mult cea ce faceti

  29. @ionut: De asta sunt arogant din cauza oamenilor ca tine care desi stiu ce-i ala strong sau utorrent si desi stiu sa-l foloseasca pun intrebarea stupida “de unde sa downloadez” pai la o asa intrebare tre sa fii prea batut in cap…adik nu vei cauta pe apex sau pe torrente dupa acronis pana cand Cristi nu-ti confirma ca-l gasesti? Te doare mana sa cauti chiar tu si sa vezi daca este pe trakere sau nu? te doare mana sa deschizi un browser? Umpleti comentariile cu tot felu de intrebari care mai decare mai penibile…genu:” daca dau play in winamp canta?” “unde este tasta print pe tastatura?”. Cum adik nu stiai ca pe torrente se gasesc softuri piratate?=)) da ce stiai tu ca se gasesc pe torrente? ce inseamna torrent pt tine? Bine inteles ca se gasesc si chestii ne piratate dar in mare parte toate-s piratate cracuite…vrei sa-mi spui ca tu nu iei windows de pe trakere? ca folosesti windows cu licenta cumparata si antivirus cu licenta cumparata? Daca spui da sa stii k nu te cred…Doamne ce oameni…ce stii sa faci cu un PC???(in afara de ascultat muzik,si vazut filme)

  30. @ionut: Poate nu stii ce inseamna piraterie…hai sa-ti explic si tie: Tot ce descarci fie soft,film,muzik care in mod normal costa bani,iar tu ai acces la ele fara sa platesti nimic inseamna piraterie!!! indiferent ca descarci de pe strong dc sau trakere!! indiferent de unde descarci…daca acel soft,album muzical,film costa bani si tu il iei fara sa fii obligat la plata inseamna piraterie! folosirea key-urilor,serialurilor pt softuri fara sa platesti pt ele inseamna piraterie!!

    Sunt al naibi de curios ce descarci tu de pe torrente si de pe strong dc de nu stiai ca pe torrente sunt softuri piratate??? Ce iei desene animate? filme?muzica? si alea sunt tot piratate…sunt ripuri/ripuiri dupa CD-uri originale care costa bani,Tot ce ai tu in PC este piratat,peste 90 la suta din ce ai in Pc este piratat!

  31. foarte bun tutorialul..mai ales pentru incepatori…..am invatat o multime de lukruri de aci…bafta in continuare

  32. ERAM SIGUR CA SARITI PE MINE CU COMENTARII SINCER MA AMUZA SI NU SUNT SARCASTIS ESTE NORMALA REACTIA VOASTRA SI STIU CA SUNT ENEVANTE COMENTARII CARE VOUA VI SE PAR STUPIDE ,LUCRURI BANALE , DAR SA NU UITAM CA ACEST SITE ESTE INTR-UN FEL DIDACTIC SI APAR OAMENI CA MINE CU COMENTURI CARE NU SE PRICEP LA CALCULATOARE, EU CRED CA MAI MULT DE JUMATATE DIN VIZITATORII SITE-ULUI SUNT ,,VARZA,, CAND VINE VORBA DE UN PC ,DE ASTIA NU VE-TI SCAPA NICIODATA SI DE COMENTARIILE LOR STUPIDE TINAND CONT DE PROFILUL ACESTUI SITE CARE ARATA PRIN VIDEOTUTORIALE CUM SA INVETI DIFERITE CHESTIUNI UTILE LA UN CALCULATOR,NU CRED CA ESTE ASA RUSINE CA NU AM STIUT CA POT LUA ACRONIS-UL PIRATAT DIN MOMENT CE IMI PETREC 2-3 ORE PE SAPTAMANA IN FATA CALCULATORULUI NU FAC DECAT SA-MI VERIFIC EMAIL-URILE,UN PIC MESS SI RAR MAI DAU CATE UN FILM JOS,CU DC-UL SAU BITTCOMET-UL SI ERAM CURIOS CUM POT SA-MI FAC UN BACK UP LA WINDOWS .SA-MI SPUNA SI MIE ADRIAN CATE ORE A PETRECUT IN FATA CALCULATORULUI IN ULTIMELE 3 ZILE.EVIDENT CA DAU JOS SI DESENE ANIMATE DE PE HUB-URI SI TORRENTE PT CA AM DOI COPII DE 3 SI 5 ANI CA SUNT SI ELE PIRATATE ,DE ACORD, DAR SA-I SPUI UNUI OM CA ESTE BATUT IN CAP PT PCA NU STIA CA ACRONIS-UL IL POTI LUA MOCA NU MI SE PARE OK.MULTUMESC INCA ODATA PT RASPUNSURI SI CHIAR NU VREAU SA PORNESC O POLEMICA PE TEMA ASTA,DOAR REACTIA LUI ADRIAN MI SE PARE NOCONTROLATA,MULTUMESC

  33. @ionut: De ce folosesti pluralul? cine a mai sarit pe tine in afara de mine?Bun…nu stiai ca gasesti Acronisul piratat…dar de filme desene animate de unde ai aflat ca exista si poti gasi si downloada? ai cautat nu? ai cercetat nu? asa puteai sa faci si cu Acronis…dar nu…mai bine sa fim lenesi,sa asteptam mura in gura…eu stiu asa: atunci cand vrei ceva cauti si cercetezi,nu ceri! iar daca chiar nu gasesti abia abia atunci ceri ajutor dar nicidecum nu ceri! Miscati si voi mauseul..ca de aia il aveti,umblati la tastatura,mai ales…spui ca stai doar 2 ore…si asa rugineste mauseul degeaba de ce sa nu o folosesti atunci cand esti in fata lui? De ce ne place mura in gura? De ce sunteti asa lenesi?si nu ma refer aici doar la tine ci la toti…cum se face ca daca vrei sa te uiti la filme porno tragi de mauseul ala pana-l rupi la fel si tastatura o folosesti pana se ia scrisu de pe taste…iar cand vine vorba de ceva educativ…parca din senin asa nu ne intereseaza…decat daca isi face cineva mila eventual sa ne explice sau de ce nu sa vina sa ne faca,ajute,instaleze,caute in locu nostru? Nu am nimic cu nimeni,dar fiti activi…miscati mainile,ganditi,miscati mauseul,tastati,folositi google,sa gasesti printul pe tastatura nu e greu…sunt doar 128 de taste…babeste daca o iei si te uiti pe fiecare rand tot o gasesti…chiar trebuie sa intrebi asa ceva? Nu fiti molcomi,lenesi,lasatori,ca pentru voi cautati nu pt noi,nu pt mine,ci pt folosul si cunostintele voastre!

  34. Adrian :Esti cam agitat in ultimul timp.Poti sa i spui unui om
    ce vrei si fara sa ridici tonul la el{vezi comentariile adminilor}.In rest toate cele bune.
    PS:pe cand un tutorial din partea ta ?

  35. @sorin: Nu o sa ma scuz,sau justific in fata ta…pt ca am facut-o de n ori!!! in comentariile multor tutoriale…daca urmareai comentariile mele m-ai fi inteles.Cum tu vrei sa ti se vorbeasca frumos calm,asa si eu vreau sa vad ceva consistent,intradevar probleme nu texte genu”bun tutorial” sau “unde e tasta print” asa cum tu vrei vorbe frumoase si eu vreau comentarii la obiect,nu banalitati ce-ti obosesc mintea si nervii,si te fac sa-ti pierzi rabdarea.Tot ce ne cereti noua puteti afla singuri,dar preferati para malaiata in gura lu natafleata.Raspunsurile sunt la voi si in google la toate intrebarile voastre,sigur ca poti intreba,insa sunteti obositori cu comentarii de 2 randuri si banale!In loc sa se umple rubrica de comentarii cu intrebari greoaie sa fim cat mai profi noi discutam despre unde e printu,de unde iau acronisu,bun tutorial,sau teme care nu au nici o legatura cu tutorialul! Unde e printu poti intreba in lista ta de messenger sau aventual un vecin,la fel si despre “de unde descarc acronis” la fel poti intreba un vecin sau pe mess.Haideti sa lasam loc de adevarate probleme si de mare interes.De aia cei care au intradevar robleme grave nu stau sa citeasca comentariile in totalitate pt ca nu au rabdare sa ajunga la cele folositoare dand numai de intrebari de 2 cuvinte,sau comentarii fara legatura cu tutorialul!

  36. Adrian:Nu ti am cerut sa te scuzi sau sa te justifici ci doar sa folosesti un ton mai putin belicos, sunt si oameni mai putin priceputi, oameni carora le ia mai mult timp sa asimileze cunostinte decat noua, oameni care nu pun intrebari cu rea credinta.Cred ca trebuie sa i intelegi si pe acestia.
    Apropo de “intrebari greoaie”,caut un tutorial sau ceva documentatie pentru Adobe Premiere CS 3,poate ma poti ajuta.
    Iti multumesc anticipat.

  37. Am folosit mult timp o varianta mai veche de Acronis si am fost super multumit,problema a venit cand am vazut tutorialul si am instalat versiunea din tutorial.Mai exact ,am dezinstalat versiune veche si am instalat noua versiune (normal) si ce sa vezi restart in contiunuuuu la Pc nici macar in safe mod nu pleca ,am reusit cu chiu cu vai sa-l fac sa booteze(defapt l-am ajutat cu un program)si am dezinstalat programul,,.. si e perfect acum.Are cineva idee despre ce e vorba???(dezinstalul executat cu REVO pe modul advance + ca am obiceiul sa rulez si CCLENER dupa orce dezinstalare)

  38. @unu mic: CCleaner nu se foloseste la fiecare dezinstalare! CCleaner este destul de dur si de periculos cu el rulezi o curatire odata la 2 saptamani…folosindul in exces poate duce in mod sigur la stergerea registrilor importanti ce pot cauza errori pt unele softuri! Poate de aia nici Acronisul nu ti-a mers…nu stiu cum de nimanui nu-i merge Acronisul…eu il am pe utlimu l-am instalat si totul e in regula,normal,buteaza normal…nu mai fiti obsedati de atata curatenie si softuri minune care va repara registrii ca de aia nu va merge nimic…da sunt bune acele softuri de curatire dar sa stii sa le folosesti cu moderatie si rar,nu asa in fiecare zi! Vezi k avem tutorial despre CCleaner,privestel si asculta sfaturile de la tutorial! Il gasesti cu search de sus din dreapta!

  39. @sorin: Ai cautat pe youtube,metacafe,google video? asta daca le vrei gratuite…

  40. @Adrian,multumesc pentru sfat ….te rog sa ma crezi ca stiu sa folosesc CCleaner ,de acord cu tine dar la o dezinstalare sa zicem un joc de 7-8 GB sau un program atat de complex cum e Acronisul(adevarat este “micut” programul dar se duce in toti registri) cred ca este mai mult decat necesar sa rulezi un utilitar de acest fel(cauta in registri manual si ai sa vezi ce iti lasa acolo)+plus ca nu as crede ca este din cauza lui(CCleaner) ,dupa cum am spus am avut o versiune mai veche care mergea normal……..+ ca CCleaner te intreaba daca vrei sa salvezi …dar sti tu mai bine despre ce e vorba.

  41. …….aaaa si era sa uit asteptam si un tutorial despre Norton Gost si …cum pot face un Win de genul Last Xp,Ultimate Xp ,stiti voi.La mai mare,si sa ne traiti bine.

  42. buriman valentin a zis

    “Acronis.Migrate.Easy.v7.0.619″Lam descarcat dupa saitul lor si-mi da o eruoare:imi spune ceva de PROXY si de FIREWALL ca nu pot sa ma inregistrez sa incerc mai incolo lam instalat si pe leptop si da aceas eruoare lam mai tras inca o data de la iei si tot la fel pls vreau si eu un raspun daca se poate si daca se poate o sugestie pentru un videotutorial ceva despre cum aflam ce drivere ne trebui la un anumit sistem de calculator si cum le putem trage am auzit ca este si un progrm.VA MULTUMESC SI SPOR LA TREABA .VA SALUT

  43. Aveti un spatiu disponibil si pe gmai de aproximativ 7 gb unde va puteti pune backup-ul facut.Ca sa folositi trebuie sa descarcati gmail drive gratuit de pe google si sa avti un cont pe gmail.
    Am folosit si eu Acronis True Images si este foarte bun chiar am restaurat odata cpmputerul si merge exact cum mergea atuncea cand am facut backupul

  44. @buriman valentin: Din cauza firewallului nu-l poti inregistra iti blocheaza conexiunea la net…daca ai firewall din windows,al windowsului,dezactoveazal ca oricum nu e bun de nimic! Daca nu ai firewallul din windows ci unul instalat de tine,atunci creazai o regula pt Acronis sa nu-l mai blocheze.Ca sa vezi ce componente ai pe PC poti folosi Aida care este free sau Everest …are si Everestul o editie free parca…Este tutorial si despre everest…mi se pare cel mai bun si complex si nu minte…Scrii sus la search Everest dai enter si o sa gasesti 2 tutoriale despre el…

  45. @alex: Pana urci tu 2G de back-up pe Gmail vine craciunul plus ca daca faci trafic intens,iti suspenda contul!!! ai limita de upload…25M asa ca pana splituesti tu 2G de back-up in fisiere de cate 25M si pana le urci tu pe Gmail mai bine le arzi pe un DVD

  46. Adrian:Multumesc pentru “idei” ,am gasit ceva in format .PDF
    pe Apex.Pe cand un tutorial despre un program de mixat muzica?

  47. buriman valentin a zis

    Adrian.Mersi am dezactivat toate programele de protectie,firewall sa instlat o data cu windows nu lam instalat separat si tot nu functioneaza oicum ms mult sunteti foarte amabili.O zi buna

  48. Am o problema. Zilele trecute stateam pe pat cu laptopul pe brate si scriam un document word cand dintrodata laptopul s-a inchis si nu se mai deschida. Am fost cu el la un service si mi-a zis ca ar fi harddisk-ul stricat. Pe acel harddisk aveam niste documente foarte importante si nu imi permit sa le pierd. Eu cred insa ca hardul e bun si cred ca e sursa de vina dar ca sa ma conving as vrea sa pun hardul la Desktop dar nu stiu cum sa fac asta. Va-si ruga sa ma ajutati. In principiu intrebarea ar fi: Pot sa pun un hard de leptop la un desktop ca un hard extern si nimic mai mult adik nu am pretentii sa butez de pe el sau chestii de astea vreau doar sa-mi salvez ce e pe el. HELP!

  49. @Andrei:
    Poti sa pui un hard disk de notebook sau laptop pe un desktop daca ai acelasi tip de interfata pe desktop ( sata sau ide ).
    Poti sa si bootezi de pe el daca faci anumite schimbari din bios de la submeniul ” hard disk boot priority ” care se afla in meniul ” advanced bios features ” dar poate la tine nu se potriveste biosul cu al meu, in cazul asta trebuie sa cauti si tu prin bios.
    Dar chiar daca nu bootezi de pe el poti salva datele, cu conditia ca hard diskul sa functioneze .
    Desfaci capacul din spate cu o surubelnita trox sau philips (stea) dupa aceea o sa ai inca citeva suruburi de desfacutsau poate nu trebuie la tina, dupa aceea scoti cu grija hard disk -ul tragind-ul intr-o parte, mare atentie sa nu rupi interfata in care intra, il scoti afara il conectezi la alimentarea pc-ului si la interfata de date(sata sau ide) bineinteles cind faci toate astea notebook-ul trebuie sa aiba bateria scoasa si pc -ul sa fie scos din priza.
    SUCCES .

  50. Am urmat sfatul primit si am tinut cont de ce m/ati sfatuit si deasemenea ce aveti instalat. Am dat jos varianta 11 trial am instalat 12 luat de pe torente dar nu a functionat. Am luat Acronis true image home 11, tot de pe torente, l/am instalat. Am rulat dar nu pot sa fac backup. Ma anunta ca trialul este expirat ( am incercat mai multe seriale) si nu pot nici sa recuperez backup facut. Exista vreo solutie? AJUTOR !!!!!!!!!!

  51. @sorin:
    Da,exista!..CUMPARA SOFTUL!!! 😀

    Acum varianta serioasa 😀 Cineva sa-l ajute si pe omul asta asa cum m-a ajutat si pe mine la inceput (dupa ce am umplut o pagina intreaga de nervi chair si injuraturi) :))

    Ce e “rau” aici e ca in dreptul numelui tau nu exista un “PM “(mesaj privat), asa te puteau ajuta mai multi.
    Toate cele bune !

  52. @sorin: Cauta mai bine pe torrente,cauta pe isohunt,pirat bay sau mininova!!! o sa-l gasesti cum l-am gasit si eu…este unul care e bun si are un crack “curat”(nu la detectat antivirusul ca fiind virusat) il aplici si o sa-ti mearga! Succes! Mai mult de atat sa-ti dea cineva nu are cum…e ilegal sa dam linkuri catre softuri pirat,seriale,sau keygenuri,crackuri…Sper ca ne vei intelege!

  53. “CELE 10 PORUNCI” ale lui AcronisTrueImage11 😀
    Pt. ca nu sa vorbit despre “restaurare” ,m-am gandit ca ar fi in folosul tuturor sa vin cu o completare la acest tutorial.Ok, ne facem Backup,il ardem pe CD sau pe DVD dar cum ii dam “Restore”?
    Multi or sa intampine dificultati la restaurare pt.ca nu stiu ce sa faca,si una din cele mai grave ar fi,ca la sfarsitul intentiei lor de a restaura partitia dorita(de regula C-ul)sa se trezeasca cu ea full ..adica neincapatoare.iata solutia!
    Aici va las “CELE 10 PORUNCI” 😀

    1. http://i42.tinypic.com/t8lvr4.jpg
    2. http://i41.tinypic.com/dlntye.jpg
    3. http://i42.tinypic.com/288pjes.jpg
    4. http://i43.tinypic.com/1z8cj5.jpg
    5. http://i39.tinypic.com/2gumz38.jpg
    6. http://i42.tinypic.com/dqr60m.jpg
    7. http://i39.tinypic.com/2i8izvq.jpg
    8. http://i42.tinypic.com/amp4lc.jpg >(Redimensionati exact ca in imagine,la maxim)
    9. http://i40.tinypic.com/1z5terp.jpg
    10.http://i39.tinypic.com/2z81c21.jpg

    La revedere!

  54. Salutare Cristi , salutare la toata lumea

    Am o intrebare cat se poate de interesanta si am vazut ca nimeni nu a discutat asa ceva: Pot face cu acronis un back-up ( daca l pot numi asa), sa l ard pe dvd si sa pornesc un alt calculator in caz ca windowsul acelui calculator s-a stricat si nu mai vrea sa se deschida? Am intalnit situatii in care am fost chemat sa repar un windows si nu reuseam sa l deschid deloc si nici sa butez de pe un cd ca sa fac o instalare noua. Felicitari pentru site si pentru ideile pe care le promovezi aici. Ajuta foarte mult pe toata lumea.

  55. Revin cu 2 intrebari la cei care folosesc Acronis:
    1.Cum mut un backup in Secure zone?
    2.Daca se formateaza complet un hard , se sterge si Secure Zone ?

  56. @retex:
    1. Restaurezi backup-ul, creezi secure zone(daca nu este creat), dupa aceea faci un backup pe care-l pui in secure zone.
    2. Daca formatezi hardul se sterge si secure zone, este normal sa se intimple asa.
    Secure zone este o zona sigura pentru ca nu poate fi accesata oricum ca o partitie obisnuita, secure zone este o zona in care nu pot patrunde virusi nici chiar daca vrei tu sa-i bagi.
    Secure zone se poate infecta doar daca backup-ul pe care-l trimiti acolo este infectat, tocmai de aceea trebuie sa faci un backup inainte sa intri pe net si inainte sa deschizi atasamente dubioase sau programe pe care nu le cunosti.

  57. Multumesc Cristi. te rog sa te uiti si la postul meu anterior si sa mi raspunzi la intrebarea de acolo referitoare la pornirea altor calculatoare

  58. Am observat un lucru foarte important la Secure Zone. Intradevar nu poate fi vazut de windows dar poate fi vazut la INSTALAREA windowsului atunci cand te intreaba in ce partitie vrei sa instalezi.Deci intrebarea mea de mai sus referitoare la formatare are un raspuns: se poate foarmata hardul in intregime fara a afecta secure one. Se formateaza C si D daca e nevoie , fara Acronis secure zone, pe care Install-ul o vede tot ca o partitie.

  59. salut,am instalat acest program conform tutorialului si totul merge perfect,am facut cateva backup-uri si am dat si un restore la windows si totul a functionat bine,mi-a restaurat partitia c in 3 minute cu windows-ul fresh exact la fel ca in pozitia cand am facut backup,foarte util acest acronis,intrebarea mea este: fac un backup la partitia c,il pun pe un dvd sau cd,merg cu discul la un prieten,ii instalez si lui acronis,pot sa-i fac restore si lui la partitia c de pe dvd-ul cu backup ? multumesc

  60. Lumeeee, gandesc, dau din maini dar tot degeaba. Am instalat Acronis 12, am facut backup – full, totul ok. Acum vreau sa fac un incremental dar ramane pe IDLE. Oare ce sa fie? Ma ajuta careva. Nu am incercat sa fac restore la backup. Probabil ca va merge.Ma ajuta careva?
    Multumesc anticipat. Sunt vigilent si astept reactiile voastre!

  61. @sorin:
    Si eu am avut astfel de problema si am reinstalat acronis iar dupa aceea si-a dat drumul, ai grija sa nu opresti din startup unele procese ale lui, ai grija deasemenea si la firewall pentru ca in general firewall-ul nu-l agreaza pe acronis, trebuie sa opresti si sistem restore ca sa nu ai conflicte.

  62. Multumesc Cristi. Am oprit din startup unele procese printre care si ale Acronis. Le dau verde. Am sa incerc după să fac un incremental.
    Nu il daujos pentru ca am avut instalat A 11 trial, a expirat, am pierdut backup-ul pentru ca am reinstalat A12.Intre timp am instalat sistemul tot de la Acronis( din greşeala mea). Nu mă mai risc. Încerc sa rulez procesele oprite din startup. Ca de obicei eşti un LORD, fără să te perii. Mulţumesc încă o dată.

  63. Am si eu o intrebare. Am dat sa fac un beckup, dar de acuma vreo 1/2 ora imi tot arata ca au ramas 16 min. Ce poate sa fie???? Multumesc anticipat.

  64. @dumitru32: La ce partitie ai facut back-up??? Asigurate ca nu ai oprit nici un proces pe care-l ruleaza Acronis! Ce versiune de Acronis ai?

  65. Buna, am si eu o intrebare referitoare la back-up
    Am facut acea partitie invizibila cu acronis, am facut si back-up dar nu stiu cum as putea pune acel back-up pe partitia invizibila?
    cine ma poate ajuta cu un sfat
    multumesc

  66. @ssorin_25: Nu-l poti muta din pacate trebuia sa faci mai intai Secure Zone abia apoi sa faci back-up si cand te intreba unde sa-l salveze alegeai Acronis Secure Zone….acum nu merge sa-l muti!!!

  67. dintr-o prostie am facut dimensiunea lui acronis secure zone de46GB,practic mi-a luat o partitie intreaga.cum as putea sa-i fac lui acronis secure zone o dimensiune mai mica, sa zicem 10GB,si restul pana la 46 sa-l transfer in partitia veche.

  68. salut bun videotutorialu despre backp nui greu de facut dar despre restore cum tre facut nimic ioam incercat sa fac un restore da nu am stiut multam

  69. Am 2 intrebari ! va rog sa imi spuneti la ce ma ajuta “Validate Backup Arhive”? si daca trebuie neaparat validata si a doua ar fi: daca imi expira programul acronis true image mai pot sa imi fac backup la partii sau la wind? va multumesc ! faceti o treaba minunata ! m-as bucura daca ati face si un tutorial la un program de recuperare a datelor dp hdd ! Multa sanatate !

  70. @iustin: Daca citeai mai sus comentariul lui Sergiu ai fi vazut “cele 10 porunci ale lui Acronis” unde a dat si niste print screanuri cu ce trebuie facut,si cum dai restore!!! Nu e mare filozofie e la fel de simplu!

  71. Iulian Alin Iuga a zis

    Salut Cristi

    Ma numesc Iulian Alin Iuga sunt din Iasi am 26 de ani , insa acum locuiesc in Madrid Spania si am fost foarte incantat sa vad ca echipa voastra in frunte cu tine poate face astfel de video-uri cu scop Helper ! Eu am fost tecnic la Rds in tara si am vrut ca orice om fara studii sa fac niste cursuri de Informatica aici in Spania pentru a obtine o diploma Omologata (sper sa intelegi), si am gasit pagina ta care sincer iti spun imi face mare placere cand vad ce chestii importante si utile ce sunt etalate aici ! Acum sa revenim la ce am dorit sa’ti spun , eu doresc in continuare sa fac aceste “SUTDII” pentru a obtine acea diploma , si doresc sa am acordul tau dupa ce o sa-mi scot diploma intentionez sa facem un fel de colaborare. Doresc sa lansez aici in Spania o pagina ESHT intr-adevar cu colaborarea ta ! ESHT (Proiec romano/spaniol) ESPAÑA HELPERS TEAM – Sper ca nu va exista cineva sa imi ia acest nume iar daca o va face … nu-i bai ª 😀 insa domeniul sa fie romanesc … si as vrea daca poti sa’mi trimiti un mesaj cand ai tu timp liber cu acordul sau dezacordul tau !

    Iti multumesc in numele tuturor Romanilor din Spania pentru cea ce faci si ca ne aduci aminte ca suntem destul de Inteligenti pentru a ajuta intreaga lume !

    UN salut sincer Iulian Alin Iuga !

  72. Iulian Alin Iuga a zis

    Adresa mea [email protected]

  73. catalin a zis

    Salut am urmat pasii exacti am facut backup iar cind am vrut sa fac o proba la restore si ajung la[specify restore settings of partition 1]si dau c ,de fapt e setat pe c :logical drive letter nu ma lasa sa merg mai departe si spune [cannot restore partition because the backup file is on the same partition that you are restoring . You can copy the backup file to another partition and try again].
    Nu inteleg de ce nu ma lasa sa fac restore , poate ma lamuriti multumesc mult.

  74. Daca fc un backup la partitia C o salvez ..o pun pe cv si apoi instalez un sistem de operare nou de ex vista si dau restore imi revine vechiul sisem de operare?

  75. @Cosmin: Da da nu stiu daca Acronis merge pe vista!!! Ca sa dai restore la back-up tre sa ai rescue disck facut cu acronis sau acronisu instalat pe vista!!!

  76. Va rog frumos sa ma invatati ce sa fac? Am facut backup cu acronis,acronis secure zone si rescue disck .
    Acum o saptamina am scos panglica care uneste floppy disk de placa de baza si apoi am bagat-o la loc dar de atunci imi da doua erori :
    windows – drive not ready
    Exception Procesing Message c00000a3 Parameters 75b6bf7c 4 75b6bftc 75b6bftc
    si al doilea mesaj:
    windows – drive not ready
    the drive is not ready for use . Please chek drive A : and make sure that a disk is insered and … si nu am mai citit in continuare ce mai scrie.
    Am dat restore la backup cu discul de la acronis totul a redevenit nou dar erorile tot apar .

  77. adrian tu precis sti mai multe ca mine da dupa parerea mea acronis este un program destul de nepretenos daca nu sti engleza

  78. @iustin: Asta e…invat-o toate softurile sunt in engleza,pc-ul e in engleza,windowsul e in engleza…eu personal chiar si la softurile care au limba romana tot engleza aleg pt ca mi se pare mai usor si asa l-am invatat…asta e…nu e nimeni de vina ca tu nu stii engleza!!! Un program in romana pt back-up nu exista la ora actuala…asa ca…n-ai ce sa faci…ori inveti engleza ori nu mai folosesti programul!!

  79. im permiti sati pun o intrebare citi ani ai io am 53si de meserie nus in bransa cunosc mai multe meseri calculatoru il am de vreo 2 ani si windowsu lam istalat fara sa stiu nici 10 cuvinte n engleza da imi place sa umblu cu toate programele cu acronis am stricat windowsu de mai multe ori da nui bai ca nu m rog de nimenea sa mil istaleze de saitu vostru cred ca am dat prinianuarie cautam ceva sa repar sistemu ca imi dadea o eroaresi cautund pe forumuri am dat d voi si am invtat multe deatuncea ma scuzi ca mam lungit atita salve

  80. @iustin: Aveti toata stima si respectul meu pt ca la anii dumneavoastra vreti sa invatati si aveti rabdare sa invatati,sincere felicitari!

  81. multam de aprecieri sa sti ca pina la urma am dat ristor cu acronis salve

  82. cum fac sa fac un backup si sa-l pun in acronis secure zone??? poate nu am fost eu destul de atent in tutorial???

  83. @Ema: Sau poate n-ai citit toate comentariile!!! Sa spus de n-spe ori ca nu merge sa le muti acolo de cat sa le pui de prima data in secure zone,in momentul cand faci back-up si te intreaba unde sa-l salvezi alegi securezoneul,daca il pui in alta parte si pe urma vrei sa-l muti in secure zone nu merge!!! Cititi comentariile inainte sa postati!!!

  84. Ok Adrian, am citit pe urma si am incercat sa-l pun direct in secure zone dupa ce l-am creeat in prealabil dar tot nu merge, imi da o eroare. cand am facut secure zone mi-a zis ca-l pot face minim ce 39 GB si maxim de 127 parca. l-am facut de 39 GB. totusi nu inteleg de ce nu pot face backup la C in secure zone….

  85. @Ema: Secure Zoneul trebuie facut pe alt hard!!! De exemplu daca faci back-up la C Securezoneul il faci pe alt hard!!! Poate ne spui si noua mesajul errorii!! Asa poate te putem ajuta…

  86. @Adrian: Deci securezoneul trebuie facut pe alt hard sau partitie,alta decat cea careia ii faci back-up!

  87. deci am facut securezone pe partitia D ca alt hard nu am in laptop…. am vista pe el si C-ul are 60 GB din care 30 sunt ocupati cu windows si programe…. secure zone l-am facut minim cat mi-a dat voie adica vreo 39 GB. in eroare spune ceva legat de spatiu din cate mi-am dat seama. am vazut ca la secure zone imi spune ca are 39 GB din care doar 18 GB free…. cum naiba? restul cu ce sunt ocupati ca nu am mai pus nimic acolo? o sa fac un secure zone mai mare. of…. tu raspunde-mi la toate nelamuririle in parte, te rog! mersi fain de ajutor!

  88. si vreau sa fac backup la C, am uitat sa precizez.

  89. stai, cred ca am gasit. de fapt eu ii dadeam sa faca securezone la dimensiunea minima care imi spunea c-o pot face si aia de fapt era de cativa MEGA nu GIGA. off acum sper sa mearga, revin….

  90. @Ema: Iai dat prea mult C-ului,chiar si vista avand nu merita sa-i dai mai mult de 40G C-ului!!! Data viitoare cand reinstalezi sistemul da-i mai putin C-ului recomandat 40G si restu care ramane din C il dai D-ului. Sistemului de operare nu se merita sa-i aloci mai mult de 40G si nici nu e bine sa-i dai mai mult pt ca o sa se miste mai greut,daca ii aloci prea mult spatiu!!!

  91. Adi, mersi de ajutor, buna-vointa! am reusit sa fac backup pe acronis secure zone pana la urma. ocupa 15 GB cu compresie normala. cam mult parca. cat despre C si eu as fi vrut sa-l fac mai mic dar cel care mi-a pus prima data vista mi-a zis sa-l fac asa pt ca vista cica tot creste cu fiecare update…. la inceput avea 15 GB si acum a ajuns la vreo 25 GB cred… cat se face asta pana la urma????

  92. @Ema: Cu placere…nu stiu cat se face sincer,pt ca nu mi-am pus niciodata vista si nici nu-mi voi pune,nu-l suport…l-am incercat doar virtual…dar real ca sistem de baza nu l-am folosit niciodata pt ca nu-mi place!! Eu am xp si arata ca vista,pot sa-mi pun teme de vista pe xp pot am pana si cursorul ca la vista desi am xp(cursorul mauselui) Si sunetele de la vista le am…de ce mi-as pune Vista ? ca sa ce? care e plusul lui? Trebuia sa alegi o compresie mai mare la back-up,in fine,bine ca ai reusit,ai fi reusit din prima daca erai mai atenta si nu te pripeai!!!

  93. pai la fel ziceam si eu de vist pana l-am pus….sincer e mult mai fain decat xp oricat ar fi el de modat(am incercat si eu destule). de ce sa folosim substituturi cand putem avea originalul?;) hmmm si sunete de vista? pai eu am vista si acum imi dau seama ca atunci cand dau un click nu se aude nimic 😀 desi pe xp modat dupa vista aveam…Noh tema pt acum sa vad ce e cu ele:P oricum mersi pt tot si…mai revin pt sfaturi cu acronis true image 😉

  94. @Ema: De ce sa folosim substituiri? pai e simplu,eu am xp cu aceeasi interfata ca a ta si al meu sistem se misca mult mai bine decat al tau!! Asta ar fi unu din avantaje,al doilea Vista default fara nici un program instalat,iti papa toti ramii,daca mai pui si programe,se misca ca un melc!! Pe XP tre sa instalezi ceva programe ca sa ajungi sa folosesti atati rami cat foloseste vista fara nici un soft instalat!!! XP e mai flexibil decat Vista din punct de vedere a softurilor disponibile,driverelor customizarii,setarilor,tweckurilor…Vista e prea rigid pt mine si prea paranoic,atunci cand vine vorba sa instalez un soft pe Vista tre sa dai 100 de yesuri sa pun un soft pe propriul meu PC LOL,adik eu mie imi pun bete in roate? E sistemul meu,pc-ul meu si tre sa am 6 acorduri din partea lui Vista sa-mi instalez un soft? Si ar mai fi motive dar ma opresc aici!

  95. @Ema: eu am un hard mai micut,de 40 daca puneam Vista Plus updateurile lui,ramaneam fara hard,tot hardu era ocupat de Vista si nu mai aveam loc pt nimic!!! Avand XP am loc de updateuri,softuri si mai ramane si spatiu liber!!

  96. la faza cu spatiul daca ai doar 40 GB ai dreptate… dupa ce-si face update-urile, vista merge la fel de usor ca si un xp. de papat papa ceva mai multe resurse dar drivere vad ca-si ia de pe net mereu singur, nu prea trebuie sa instalezi mai nimic… in fine, am depasit deja subiectul de discutie 😛 ms de ajutor 🙂

  97. danutzz a zis

    cristi am si eu o probema nu imi mai apare bara de start si nu mai am acces la pc decat sin tasck manager si nu pot accesa bara de start ca sa pot face un restore piont ca vreau sa revin la setarile de ieri ma poti ajuta???

  98. catalin catalin a zis

    KatalinC
    Buna ziua,
    Ma numesc Catalin.
    Am si eu o nelamurire;Am un PC cu un harddisc de 160 GB
    cu doua partitii:
    C:-Total 39.26GB Free 30.56GB si
    D:-Total 100 GB Free 29.32GB
    SecureZone 10 GB Free 5.26GB ;
    Am creeat cu AcronisTrueImage 11 o SecureZone de 10GB
    in partitia D.
    Am facut un backup la toata partitia C cu toate
    programele preferate, drivere, etc., si l-am bagat in
    SecureZone care se afla in partitia D.
    Am creeat un Rescue CD Bootabil cu AcronisTrueImage 11.
    Cand fac restore cu acest CD Bootabil se face fara nici
    un fel de problema in aproximativ 17 minute. Merge absolut
    perfect.
    Intrebarea mea este urmatoarea:
    – Daca vreau sa instalez din nou sistemul de operare
    altul decat cel pe care il am acum pe computer(acum am XP)
    -un alt XP (modificat;personalizat + programele aferente)-
    in aceeasi partitie C ; dupa instalare si implicit formatare
    as putea sa revin la vechea configuratie cu primul XP si
    programele aferente daca bag CD-ul butabil de recuperare
    pe care l-am facut anterior?
    Mentionez ca backup-ul se afla in partitia D in SecureZone.
    Va multumesc si va rog sa nu va suparati pe mine pentru ca
    sunt incepator si la o varsta mai inaintata.Am urmarit
    ulterior si tutorialul de la Acronis True Image 2009 si
    am citit si toate comentariile aferente,dar nu sunt
    lamurit.
    Va multumesc!

  99. catalin catalin a zis

    Am crezut ca-mi poate raspunde si mie cineva.

  100. @catalin catalin: Da,puteti da restore la back-up chiar daca acum in C aveti alt sistem altu decat cel din back-up…totusi lucru asta puteati sa-l incercati chiar dumneavoastra!! astea sunt detalii,noi prezentam,punem in fata dumneavoastra ramanand ca dumneavoastra daca vreti mai mult sa aprofundati sa cercetati singuri! Plus ca nu stam toata ziua pe site,avem si noi treburile de zi cu zi,familie,probleme personale,si multe altele,incercam pe cat posibil sa facem fata si sa raspundem,dar trebuie ca voi sa incercati si sa cercetati!

  101. catalin catalin a zis

    Va multumesc pentru raspuns.

  102. @catalin catalin:
    Da poti sa restaurezi acel Backup chiar daca ai instalat alt sistem de operare

  103. am si eu o intrebare,si nu ptea inteleg, am creat un restore point din windows ,si acum tot creste in dimensiune,de la 76mb a ajuns la 158mb, dc ?

  104. @marcel: Daca ai sistem Restore activat se va mari in timp singur,pentru ca la fiecare modificare pe care o faci(instalari,dezinstalari,mutari de fisiere etc) el face un back-up automat pe care-l adauga la Sistem Restore!! Il poti dezactiva si folosi in locul lui Acronis True Image despre care avem tutorial sau poti folosi Paragon,tot pentru back-up insa Paragon este free…Asadar ceea ce ti se intampla tie este ceva normal,poti de asemenea seta cat spatiu sa fie alocat pentru Sistem Restore,pentru a dezactiva sistem Restore sau pentru a micsora capacitatea alocata acestuia dai clic dreapta pe My Computer apoi pe properties iar apoi pe tabul system Restore,daca vei bifa turn off system restore se va serge toate punctele de restore care le-a facut cat si capacitatea alocata acestei functii,Daca doresti sa micsorezi capacitatea hardului alocata acestei functii apesi pe butonul Settings…

  105. am o intrebare. daca fac backup la windows xp adica ce am eu acum, si dupa aceea instalez windows 7 si de exemplu nu-mi place windows 7 pot sa revin la windows xp cu acel backup?

  106. @Magda: Citeste si tu comentariile de mai sus ,raspunsul meu dat pt catalin catalin ca tocmai am spus cu 3-4 comentarii mai sus ce si cum…nu mai fiti nepasatori si cititi si alte comentarii si abia apoi postati!!! Nu te-ai gandit ca poate cineva a intrebat asta inaintea ta si ca i sa raspuns? Va e asa de greu sa cititi?

  107. salut!eu sunt un incepator in ale pc-ului si am reinstalat xp-ul (nu eu ,ci o alta persoana).Am citi la voi ca daca as face un backup la windows atunci cand observ ca merge greu sau am luat vreun virus pot sa ma intorc la setarile anterioare.Eu am o copie de rezerva si am pus-o in partitia ”E”.Am citit ca ar fi trebuit sa imi ceara si un cd/dvdin timpul copierii de rezerva.Intrebarea mea este daca am procedat corect si cum pot folosi acea copie de rezerva?ms

  108. Buna.

    Daca restaurezi backup-ul facut de pe sistemul de operare pe alta partitie ,va functiona corespuzator sau e mai bine sa-l restaurezi la locatia initiala.Asta as fafece pentru ca nu prea am loc liber pe partitia C si daca ar functiona backup-ul as pune pe alta partitie unde am mai mult loc .

  109. @bruno: Cand restaurezi un back-up ce ai pe Pc se va sterge,de exemplu,ai facut back-up la partitia C da? ok si acum ii dai restore tot in C,ei cand ii vei da restore ce ai acum in C se va sterge si se va inlocui cu ce contine back-upul!!,nu va mai ramane ce ai acum in C se va sterge tot si C-ul va arata ca in ziua cand ai facut restore!!!

  110. salut…am instalat acronis true inage home 11, trial…nu am gasit nicaieri unde sa-i bag serial…ma poate ajuta cineva?…va rog mult de tot. Multumesc

  111. @mihai: daca ai luat trialu nu-i poti baga serialu pana nu expira zilele de trial!!! Cauta-l pe torrente!

  112. ms mult…acum am luat unul de pe strong si mi-a cerut o serie la instalare…nu-mi mai arata ca e trial

  113. Am instalat si am incercat sa fac si eu backup,dar am patit ceva,a inceput backup-ul si pe la jumatatea lui a inceput sa gandeasca mult pc
    -ul si pana la urma sa blocat.
    A trebuit sa dau restart se la butonul de restart.
    Ma poate lamuri si pe mine de ce?
    Am incercat si cu paragonul dar la fel mi sa intamplat.
    Va rog mult sa-mi dati si mie o explicatie.
    Multumesc mult.
    Tineti-o tot asa,sunteti o echipa super,faceti o treaba buna.

  114. @dani: Nu stiu ce sa zic…incearca sa opresti toate procesele care ruleaza atunci cand faci back-upul…inchide mess,winamp,browser si tot ce mai ai tu deschis si lasa doar acronisul deschis…

  115. Scuzati de deranj dar cum se face backup-ul? Am o problema cu pc, si na trebuie sa fac backup-ul am dat de capul meu pe acolo. Dar mi-a restartat pc-ul s-a incarcat ceva acolo i nvreo 2-3 secunde, si apoi a pornit si e la fel. Vreau sa sti uce bifez si ce nu bifez pe drumul catre Restore.

  116. Scuzati-ma tot eu sunt:), se pare ca am facut bine setarile pentru restore. Dar nu mersese din prima, asa ca am mai dat o data si mers. Am sa creez si un Protect Zone sa nu ia virusi, backupul. Va multumesc pentru tutorial.

  117. salut revin si io cu un comentariu dupa ce mi sa ridicat restrictia bine inteles ca am fost restrictionat din gresala banuiesc 😮 intrebare cum vizionezi un bckap cu poze sau filme?

  118. am descoperit cum tre

  119. am si eu un laptop deel 1,6 ghz 120 gbyte si nu stiu de ce numi mai porneste windowsul se incarca de 5 ori si apoi se restarteaza de la inceput as vrea sa ma ajutati ca sa il pot repara daca se poate astept raspunsuri !

  120. ma puteti contacata la id YOYOIULYANO

  121. @ionutz: Daca ai laptop si vrei sa pui Windows XP si vrei sa inveti cum se instaleaza un windows te sfatuiesc sa privesti aceste tutoriale: scrie sus la Search in dreapta asa: “Cum se instaleaza sistemul de operare windows xp sp3” dai enter si vei gasi tutorialul. La fel te-ar putea interesa si “Cum se instaleaza windows xp pe o configuratie AHCI sau pe o matrice RAID” la fel il gasesti scrii ce e in ghilimele sus la search in dreapta dai enter si vei gasi tutorialul! Iti poti instala windowsul si de pe un stick USB,la fel sus la search in dreapta scrie asa: “Cum se instaleaza windows xp de pe un stick usb bootabil” dai enter si vei gasi tutorialul…Succes!

  122. Salut!

    De ceva timp ma confrunt cu urmatoarea dilema :

    Unde tine XP system restore pointurile ?

    Deorece vreau sa stiu unde salveaza acele restore point pe care le creeaza… adica mai exact locatia pe hard…..

    Pentru ca as vrea sa imi creez un restore point ..apoi sa il copiez undeva sa il am de rezerva si apoi sa dezactivez sistem restore…..pentru ca in eventualitatea unor proble sa il activez din nou si sa copiez restore point-ul creeat anterior…..\

    Merci anticipat

  123. @YuliK:

    Si daca ai o eroare foarte mare si nu poti nici macar sa mai aprinzi calculatorul atunci ce faci?
    La noi pe site sunt mai multe programe prezentate pentru siguranta pc-ului si mult mai profesionale decat poate sa ne ofere aceasta aplicatie din windows
    Ai aici doua tutoriale pe care ti le recomand sa le vizionezi
    Paragon este un program gratuit si o solutie de facut Backup foarte simpla https://www.videotutorial.ro/?p=1248 si Acronis un program profesional de facut backup https://www.videotutorial.ro/?p=1008

  124. daca vreti si puteti faceti un tutorial cu utilitarul Backup din acesories/system tools. as vrea sa fac back up la o firma, nu pot instala programe fara licenta. nici unul din calc nu are 2 hdduri si am zis ca fac back prin retea. de pe un calculator pe altul, deoarele numai pe unul sunt datele folosite. partea de creare a backup-ului e simpla. la restaurare (nu imi permit sa testez, ca nu vreau sa pierd date) pot face restaurarea tot prin retea, sau cand restaurez respectivele foldere, pot sa le fac in alta parte decat locatia originala? de exemplu folderele se afla in partitia d, salvez backupul pe celalalt comp si la restore pot ii dau calea in alt calculator sau pe alta partitie?

  125. razvan: daca vreti si puteti faceti un tutorial cu utilitarul Backup din acesories/system tools. as vrea sa fac back up la o firma,nu pot instala programe fara licenta. nici unul din calc nu are 2 hdduri si am zis ca fac back prin retea. de pe un calculator pe altul, deoarele numai pe unul sunt datele folosite. partea de creare a backup-ului e simpla. la restaurare (nu imi permit sa testez, ca nu vreau sa pierd date) pot face restaurarea tot prin retea, sau cand restaurez respectivele foldere, pot sa le fac in alta parte decat locatia originala? de exemplu folderele se afla in partitia d, salvez backupul pe celalalt comp si la restore pot ii dau calea in alt calculator sau pe alta partitie?

    Din cate stiu eu si din experienta mea,backup-urile nu merg de la un pc sa le restaurezi pe altul,mai ales daca hardurile si sistemu de operare folosit si instalate pe acestea difera!! Spre exemplu am avut un back-up cret cu Acronis un soft profesional de back-up de pe un hard de 40G,facusem back-up la partitia C avea instalat windows xp sp3,l-am luat si am vrut sa-i dau restore pe un alt hard de 500G tot cu xp sp3 pe el,back-upul sa restaurat,dar dupa restart nu mai boota windowsul,nu-mi intra in bios nici mort.Asa ca…nu stiu ce sa-ti spun,insa back-upurile nu merg restaurate de pe un pc pe altul decat daca e vorba de niste fisiere(muzik,filme,jocuri) dar daca e vorba de softuri cu key in registri sau de un sistem de operare,e cam riscant!!! Foloseste back-upul din windows pe ambele,pe primu faci din windowsu lui si pe al 2 din windowsul lui,nu prea inteleg de ce vrei sa te trambalezi cu back-upul de pe unu pe altu cand fiecare sistem are utilitarul lui pt back-up?

  126. “nu-mi intra in bios nici mort.” (corectez…am vrut sa zic,nu-mi intra in windows nici mort)

  127. razvan: daca vreti si puteti faceti un tutorial cu utilitarul Backup din acesories/system tools. as vrea sa fac back up la o firma,nu pot instala programe fara licenta. nici unul din calc nu are 2 hdduri si am zis ca fac back prin retea. de pe un calculator pe altul, deoarele numai pe unul sunt datele folosite. partea de creare a backup-ului e simpla. la restaurare (nu imi permit sa testez, ca nu vreau sa pierd date) pot face restaurarea tot prin retea, sau cand restaurez respectivele foldere, pot sa le fac in alta parte decat locatia originala? de exemplu folderele se afla in partitia d, salvez backupul pe celalalt comp si la restore pot ii dau calea in alt calculator sau pe alta partitie?

    Daca vrei sa faci un backup si sa-l restaurezi pe alt pc trebuie sa ti cont de citeva lucruri.
    1. Computerele trebuie sa aiba aceeasi configuratie, o idee buna ar fi as aiba si partitiile de aceeasi dimensiune sau cel pe care restaurezi sa aiba c:-ul un pic mai mare.
    2. Daca computerele nu sint inentice poti face backup-restaurare la orice partitie, mai putin c:-ului.
    3. Cind este vorba de un sistem de tip workstation (sisteme de lucru in firme) trebuie sa fi foarte atent pentru ca de acel computer depind foarte multe lucruri in firma.
    4. Eu nu m-as baga sa fac schimbari de genul asta fara masuri drastice se siguranta, fa backup pentru tot.
    5. Mare atentie, mare atentie, mare atentie.
    Daca nu iti permiti un program de backup comercial, te sfatuiesc sa folosesti Paragon pentru care noi am realizat un tutorial, acesta este 100% gratuit, pe deasupra este si usor de folosit.
    https://www.videotutorial.ro/?p=1248
    Astepta rezultatele tale, spune-ne si noua ce ai reusit pina la urma.

  128. cristi-admin:
    Daca vrei sa faci un backup si sa-l restaurezi pe alt pc trebuie sa ti cont de citeva lucruri.
    1. Computerele trebuie sa aiba aceeasi configuratie, o idee buna ar fi as aiba si partitiile de aceeasi dimensiune sau cel pe care restaurezi sa aiba c:-ul un pic mai mare.
    2. Daca computerele nu sint inentice poti face backup-restaurare la orice partitie, mai putin c:-ului.
    3. Cind este vorba de un sistem de tip workstation (sisteme de lucru in firme) trebuie sa fi foarte atent pentru ca de acel computer depind foarte multe lucruri in firma.
    4. Eu nu m-as baga sa fac schimbari de genul asta fara masuri drastice se siguranta, fa backup pentru tot.
    5. Mare atentie, mare atentie, mare atentie.
    Daca nu iti permiti un program de backup comercial, te sfatuiesc sa folosesti Paragon pentru care noi am realizat un tutorial, acesta este 100% gratuit, pe deasupra este si usor de folosit.
    https://www.videotutorial.ro/?p=1248
    Astepta rezultatele tale, spune-ne si noua ce ai reusit pina la urma.

    nu vreau sa fac backup la partitie pentru ca nu am nevoie. vreau doar la un folder care contine tot ce se lucra documentele sunt accesate prin retea. as vrea sa fac prin retea back up, pentru ca daca fac pe acelasi hard pe care sunt datele, daca crapa hardu se duce pe apa sambetei si documentele si fisierele de backup. deoarece calculatoarele nu au 2 harduri, am zis sa fac prin retea. probabilitate sa crape simultat 2 harduri de pe 2 sisteme este enorm de mica. backupul il fac, ma lasa sa il fac prin retea nu e problema. nedumerirea mea este la restaurare. respectivul folder la care iam facut backup, il pot restaura in locatia originala sau pot sa il restaurez in orice locatie. trebuie sa imi fac timp sa testez acasa, sa imi leg compurile in retea si sa vad ce iasa inainte sa fac la respectiva firma.

  129. razvan:
    nu vreau sa fac backup la partitie pentru ca nu am nevoie. vreau doar la un folder care contine tot ce se lucra documentele sunt accesate prin retea. as vrea sa fac prin retea back up, pentru ca daca fac pe acelasi hard pe care sunt datele, daca crapa hardu se duce pe apa sambetei si documentele si fisierele de backup. deoarece calculatoarele nu au 2 harduri, am zis sa fac prin retea. probabilitate sa crape simultat 2 harduri de pe 2 sisteme este enorm de mica. backupul il fac, ma lasa sa il fac prin retea nu e problema. nedumerirea mea este la restaurare. respectivul folder la care iam facut backup, il pot restaura in locatia originala sau pot sa il restaurez in orice locatie. trebuie sa imi fac timp sa testez acasa, sa imi leg compurile in retea si sa vad ce iasa inainte sa fac la respectiva firma.

    Cumpara-ti un spatiu de hosting,si urci acolo tot ce e nevoie,vezi ca sunt siteuri de back-up online…o sa-ti dea de la ei un softulet cu care vei urca fisierele pe serverul lor…si cu asta basta…sunt si siteuri de hosting pt back-up gratuite insa sunt limitate si fisierele iti sunt sterse fara a te anunta nimeni…sau arde acele back-upuri pe niste dvd-uri…

  130. pe dvd nu pot sa ard backupurile pentru ca fisierele se tot modifica pentru ca se lucreaza pe ele. daca nu se lucra pe ele era simplu. le ardeam pe dvd direct. din moment ce windowsu pune la dispozitie unealta de back up , de ce sa nu o folosesc, de ce sa mai dau bani si pe hosting. cand am postat primul coment la postul asta, speram ca unul din voi sa se vi jucat cu unealta de backup si sa imi zica ca functioneaza, sa nu mai pierd timp cu testari. dar va trebuie sa le fac. oricum ms pentru promtitudinea cu care ati raspuns, si si tineti-o tot asa. astept tutoriale interesante in continuare. cand o sa testez ( nu stiu cand va fi ) daca imi aduc aminte o sa postez un coment sa va dau de stire.

  131. razvan: pe dvd nu pot sa ard backupurile pentru ca fisierele se tot modifica pentru ca se lucreaza pe ele. daca nu se lucra pe ele era simplu. le ardeam pe dvd direct. din moment ce windowsu pune la dispozitie unealta de back up , de ce sa nu o folosesc, de ce sa mai dau bani si pe hosting. cand am postat primul coment la postul asta, speram ca unul din voi sa se vi jucat cu unealta de backup si sa imi zica ca functioneaza, sa nu mai pierd timp cu testari. dar va trebuie sa le fac. oricum ms pentru promtitudinea cu care ati raspuns, si si tineti-o tot asa. astept tutoriale interesante in continuare. cand o sa testez ( nu stiu cand va fi ) daca imi aduc aminte o sa postez un coment sa va dau de stire.

    Acest Back-up din windows are optiunea de sheduler adik de programare,insa nu stiu daca are si optiunea sa trimita back-upul undeva! pe vreun server sau retea asa cum ai vrea tu,Windows are in system Tools si optiunea de Sheduler Task cu care poti programa anumite actiuni ale windowsului sau ale softurilor,le poti automatiza…Succes!

  132. aseara, am testat. am reusit sa fac back up la fisierele de pe alt calculator. dar nu am reusit sa fac restore prin retea pe respectivul calculator, desi am dat share cu full access la partitie intreaga in care sa restaureze directorul la care am facut backup. restaurarea directorului nu am reusit sa o fac decat local. e bine si asa ( decat deloc )

  133. razvan:
    aseara, am testat. am reusit sa fac back up la fisierele de pe alt calculator. dar nu am reusit sa fac restore prin retea pe respectivul calculator, desi am dat share cu full access la partitie intreaga in care sa restaureze directorul la care am facut backup. restaurarea directorului nu am reusit sa o fac decat local.e bine si asa ( decat deloc )

    Ne bucuram ca ai revenit sa ne spui ce ai reusit! chiar daca nu ai reusit 100% ce ti-ai propus ai reusit mai bine de 50% asa ca tot e bine! Cercetarea e cel mai bun remediu atunci cand nu stii cum sa faci si ce sa faci! Cercetand inveti si descoperi multe,punand intrebari,inseamna sa stai la mana altuia…e bine sa le pui intrebarile,insa asta nu inseamna ca tu nu trebuie sa cercetezi! Te mai asteptam si ne bucuram ca ai reusit

  134. razvan: aseara, am testat. am reusit sa fac back up la fisierele de pe alt calculator. dar nu am reusit sa fac restore prin retea pe respectivul calculator, desi am dat share cu full access la partitie intreaga in care sa restaureze directorul la care am facut backup. restaurarea directorului nu am reusit sa o fac decat local.e bine si asa ( decat deloc )

    Bravo, felicitari.
    Pentru tine s-ar potrivi si o sincronizare a folderelor, o sa facem noi un tutorial despre asta, cu sincronizarea vei avea doua foldere inentice, unul pe pc-ul 1 si altul pe pc-ul 2, sau pe hardul 1 si hardul 2, in felul asta folderele vor fi sincronizate in permanenta, indiferent sa sint in retea, local sau remote.

  135. @adrian – trebuie sa mai sap pe net despre utilitarul ala Backup (nu prea am timp, plus un comp merge ff greu si nu stiu ce sa ii mai fac…o sa fac curand inca o defragmentare si reinstalare de windows…altceva nu stiu ce sa ii mai fac…deci nu o sa ma grabesc sa fac backupul) cred ca trebuie umblat prin registri pentru ca nu reusea sa fac restaurarea in retea, imi zicea access denied, desi aveam partitie intreaga partajata cu drepturi depline desi aveam nevoie de un folder. cand o sa am timp o sa ma mai ocup, deocamdata am alte proiecte pe cap si tre sa le rezolv. am readerul si de fiecare data cand postati noutati o sa aflu numai decat 😉

    @cristi – abia astept sa faceti tutorialul. pana atunci le astept pe cele cu siteurile >> partea de achizitie a hostingului …si restul episoadelor in acceasi masura!

  136. dumitru32 a zis

    Adrian:
    Din cate stiu eu si din experienta mea,backup-urile nu merg de la un pc sa le restaurezi pe altul,mai ales daca hardurile si sistemu de operare folosit si instalate pe acestea difera!! Spre exemplu am avut un back-up cret cu Acronis un soft profesional de back-up de pe un hard de 40G,facusem back-up la partitia C avea instalat windows xp sp3,l-am luat si am vrut sa-i dau restore pe un alt hard de 500G tot cu xp sp3 pe el,back-upul sa restaurat,dar dupa restart nu mai boota windowsul,nu-mi intra in bios nici mort.Asa ca…nu stiu ce sa-ti spun,insa back-upurile nu merg restaurate de pe un pc pe altul decat daca e vorba de niste fisiere(muzik,filme,jocuri) dar daca e vorba de softuri cu key in registri sau de un sistem de operare,e cam riscant!!! Foloseste back-upul din windows pe ambele,pe primu faci din windowsu lui si pe al 2 din windowsul lui,nu prea inteleg de ce vrei sa te trambalezi cu back-upul de pe unu pe altu cand fiecare sistem are utilitarul lui pt back-up?

    Si eu vroiam sa restaurezi backup-ul de pe un desktop pe un laptop…:D 😀
    Bine ca n-am incercat…

  137. Domnule cristi multumesc pentru ca mati ajutat cu acest software exmp astazi mi sa stricat in felu ca merga pana cand zicea WELCOME si statea asa pur si simplu iam facut restore si gata ca nou multumesc foarte mult vizitez saitu apaope in fiecare zi sa aflu cat mai multe si tinetio tot asa toti mebri videotutorial Salutare si multumesc

  138. sunt curios, dupa ce fac un un restore la backup, se forateaza partitia sau doar se sterge? dau un ex:eu vreu sa fac un backup la partitia C si salvez backupul in alta partitie dupa care fac un restore inapoi pe partitia C….

  139. se “*formateaza” sau se sterge?

  140. La mine e ceva ne inregula cu sistemul. Parca nu am atitia giga ca Cristi, dar el a facut backup-ul foarte repede. Iar eu am fost nevoit sa sterg vreo 2 programe din calculator. La inceput se oprea la niste jocuri prostesti (nu eu le-am instalat, dar eu le-am dezinstalat) – le-am sters, apoi se oprea la Java – tot am sterso si in sfirsit am facut si eu backup la discul C.
    Nu stiti ce o fi avut Acronis de nu putea trece de aceste programe???

  141. Salutare la toata lumea am si eu o nelamurire cu acronis secure zone daca al fac al pot sterge dupa ca am facut unu si nu am putut sal sterg sau nu stiu eu cum se face>? si daca nu fac secure zone are ceva fac numai bac-up la sistem atat >?eu spun astea finca am patit ceva cu pc intro zi si aveam facut back-up la sistem si cand sa stricat nu mai mergea sistemul de loc si am tot asteptat sa fac restore si nu mai puteam de ce oare >? Multumesc pentru tot cea ce faceti pentru noii o zii buna sa aveti bafta :*

  142. salut am si io o poveste despre backupu cu acronis 11 am facut backup am facut o partitie securzon am activat enegeru di biosso odata o trebuit sai dau ristor iam dat ristor cu menegeru din biosa facut si cind sa porneasca na mai vrut sa porneasca nici un fel dar mai rau nam putut istala windowsu de pe cdpina nam sters toate partitile si leam facut din nou inainte de asta a trbuit sa scot bateria din bios si sa o bag inapoi ce parere aveti careati patit asa cea daca dati patit bine inteles vreau o parere dela cristi cred ca iel i cel mai avizat io am mai facut backup cu acronis 11 hom da nu misa intimplat dastea intro zi hai sa instalez ubuntu si lam istalat si meo sters tot hrdu trea sa fac o partitie primaddata da nam facut si mo atetionat ca sterge tot da nam crezut si asa am perdut tot si acronis 11 am descrcat altu si cu asta am patit ce am spus in nainte.

  143. Mario: Salutare latoatalumeaam si euonelamurirecu acronis secure zonedaca al fac al pot stergedupa ca am facut unu si nu amputut sal stergsaunustiu eu cum se face>? si daca nu facsecure zone are cevafac numai bac-up la sistem atat >?euspun astea fincaam patit ceva cupcintro zi si aveam facut back-up la sistemsi cand sa stricat nu mai mergea sistemul de locsiam tot asteptat sa fac restoresi nu mai puteam de ce oare >? Multumescpentru tot cea ce faceti pentru noii o zii buna sa aveti bafta :*

    Nu e nici o problema daca nu creezi secure zoneul,eu spre exemplu nu-l folosesc,fac doar back-up,il pun pe o alta partitie decat C-ul ard un cd cu rescue disk si cand nu mai booteaza windowsul bootez de pe cd si restaurez back-upul.Decizia iti apartine,nu te obliga nimeni si nici un soft la nimic,faci ce vrei in pc-ul tau!

  144. Vin si eu cu o ipoteza (si daca ceea ce nu inteleg este deja explicat, va rog sa ma scuzati).

    Sa presupunem ca imi formatez computerul cu un CD bootabil, cu XP-ul pe el. Imi sterg toate partitiile inainte de instalare, imi creez unele noi si apoi instalez Windows-ul. Intr-un caz nefericit, instalarea se opreste cu o eroare fatala si nu pot finaliza procesul( si bineinteles, nu mai pot intra deloc nici in vechiul Windows). Sa zicem ca am un CD bootabil cu Rescue Media de la Acronis( am si True Image si Disk Director pe el). Ar trebui acum sa restaurez un back-up ca sa pot recupera sistemul de operare, dar cum toate partitiile au fost formatate si sterse, de unde mai iau acel back-up??? Cum se procedeaza in cazul asta? Multumesc anticipat.

  145. Va salut cu respect,ati facut si faceti o treaba fffffffoarte buna cu aceste video tutoriale.pe mine ma ajutat enorm,si chiar am economisit 70-80 de euro.am facut bakup cu ajutorul acronis 11 si acronis secure zone.dupa ce a folosit cineva notebookul scria imaginea era neagrea si scria ca sa sters file din windows(vista premium)si nu se mai poate ancarca.dar cu ajutorul acelui program acronis secure zone ,am reusit sal fac cum era.as vrea sa fac un cd bootabil cu vista e la fel cum e cu xp?si pot pune vista care ruleaza an pc pe un stick?eu nu am nici un cd de instalare,nimic.am anteles ca ami trebuie un cd cu o imagine windows iso.as vrea sa am un cd.sau dvd cu vistasau ceva care ma va ajuta sa pot reinstala windows-ul singur ce ma andrumati sa fac?va multumesc,mult si va salut

  146. imi spui te rog ce soft folosest ca sa faci tutorialele video. Ma refer la cel care capteaza. Mersi

    • Am facut backup la sistem si acronis secure zone , cd … ca in tutorial , l-am validat totul ok , azi seara a inceput sa se restarteze incontinu pc-ul .

      Am pus cd-ul a pornit si cand sa se restaureze sistemul scrie : Backup of this type cannot be restored from a removabile media .

      Ce inseamna asta , tancks .

      • AEA: Am facut backup la sistem si acronis secure zone , cd … ca in tutorial , l-am validat totul ok , azi seara a inceput sa se restarteze incontinu pc-ul .Am pus cd-ul a pornit si cand sa se restaureze sistemul scrie : Backup of this type cannot be restored from a removabile media .Ce inseamna asta , tancks .  

        Ca nu poate restaura backupul de pe acel CD…nu prea am inteles ce ai facut tu…ai ars backupul pe CD???

  147. Am facut acronis secure zone in D cu backup de 5 gb spatiu ce il recunoaste si cd bootable de 700 mb care porneste apare cele 3 optiuni backup/restore , cleanser si windows …

    • AEA: Am facut acronis secure zone in D cu backup de 5 gb spatiu ce il recunoaste si cd bootable de 700 mb care porneste apare cele 3 optiuni backup/restore , cleanser si windows …  

      Deci, bagi CD-ul, bootezi de pe el, alegi Restore, te duci pe acronis secure zone, o sa-ti apara acolo backupul de 5G carezici ca l-ai facut, click dreapta pe el si alegi Restore, o sa te intrebe ce partitie vrei sa restaurezi si alegi C-ul. Hai ca nu e greu, mai multa atentie, tu probabil ai ales sa restaureze de pe CD si de aia ti-a dat acea erroare, CD-ul doar face posibila restaurarea, nu contine pe el nici un back-up, cd-ul foloseste doar sa dai browse dupa backupul din secure zone si sa ii spui unde sa restaureze, pe ce partitie.

  148. Am reusit desi e cam dificil , am selectat acronis secure zone apoi next si au aparut 2 chesti cand am selectat una cu culoarea albastru inchis , a aparut hdd du 76 gb si C cu 39 gb am dat clic dr pe C si refresh desi de cateva ori a aparut tot chestea aia abia cand culoarea albastru a devenit gri a pornit si e ok , prima data e cam greu .

    Tanks

  149. va salut pe toti profesionistii,meritati asta,hai sa incep cu acronis true image,am urmarit tutorialul despre backup l-am inteles perfect cum se creeaza un backup dar nu am inteles in cazul k se strica sau nu mai merge calculatorul,cum restaurez cu backup sa mearga exact cum a fost la inceput?pentru k am facut o demonstratie si uite ce mi-a dat….Press(Enter)To Try To Boot Your
    OS…Ce am gresit sau ce nu am facut bine?
    Backup-ul l-am facut pentru partitia C si il pastrez in partitia D.Ma puteti ajuta cu acest incident? Cu respect pentru baietii buni

    • G.Iulian: va salut pe toti profesionistii,meritati asta,hai sa incep cu acronis true image,am urmarit tutorialul despre backup l-am inteles perfect cum se creeaza un backup dar nu am inteles in cazul k se strica sau nu mai merge calculatorul,cum restaurez cu backup sa mearga exact cum a fost la inceput?pentru k am facut o demonstratie si uite ce mi-a dat….Press(Enter)To Try To Boot Your
      OS…Ce am gresit sau ce nu am facut bine?
      Backup-ul l-am facut pentru partitia C si il pastrez in partitia D.Ma puteti ajuta cu acest incident? Cu respect pentru baietii buni  

      Iulian, restaurarea sistemului din backup de face tot cu ajutorul softului acronis…dai la optiunea restore, cauti bakupul de pe partitia d am inteles si urmezi simplu pasii pe care tii cere softul…daca ai facut asta si nu a mers, atunci ai strecurat o mica eroare la creearea backupului…te rog sa urmaresti si sa urmezi intocmai pasii din tutorial…bafta!

  150. Salutare!!! Eu am facut un backup cu Acronis True Image Home 2010 si aveam o joaca care se numeste iron man in partitia D. A aparut o eroare cind aprindeam oc-ul imi aparea nu era nimic asa grav.Am restaurat cu backupul pe care lam facut la partitia C si pc-ul sa aprins tot bine dar joaca iron man nu mai mergea scria cind o porneam scria ca in D:\jocuri\iron man.exe nu este configurat corect daca o reinstalam poate sa porneasca.Eu asa am facut si tot aceea problema.Am reinstalat windowsul din nou si am instalat iar Iron man si in partitia D si C si la amindoua iar imi dadea aceeasi eroare.Dar ATENTIONEZ!!! innainte de a restaura cu backupul pe care lam facut joaca mergea foarte bine poate sa-mi spuna cineva care este cauza pentru ca la instalarea windowsului am formatat partitia C si nu am nici un virus care ar fi cauza erorii.Chiar imi place mult joaca aceea.

  151. Salut,folosesc Acronis 2009 de apx un an si nu am avut probleme,am facut nenumarate backup-uri si restore-uri ,acest software salvandu-ma cu succes de fiecare data.O singura problema am mai nou,a trebuit sa-mi schimb placa de baza datorita unei defectiuni (sursa arsa ) si dupa ce am inlocuit placa de baza cu una noua in momentul cand pornesc PC-ul nu pot sa mai accesez Acronis-ul apasand tasta F11.Mentionez ca am activat optiunea din ,,tool,, imi arata si acel mesaj cu ,,press F11 for loading Acronis,, dar nu se intampla nimic cand apas.Inainte pe vechea placa de baza mergea dar acum numai raspunde la apsarea tastei F11.Am facut si acel CD pt Recovery si pot boot-a deci in caz daca am probleme grave cu sistemul de operare am o scapare cu CD-ul dar totusi de ce nu vrea la tasta F11,banuiesc ca este din cauza placii de baza care tocmai am schimbat-o ? Multumesc anticipat pt raspuns

    • Lovitura: Salut,folosesc Acronis 2009 de apx un an si nu am avut probleme,am facut nenumarate backup-uri si restore-uri ,acest software salvandu-ma cu succes de fiecare data.O singura problema am mai nou,a trebuit sa-mi schimb placa de baza datorita unei defectiuni (sursa arsa ) si dupa ce am inlocuit placa de baza cu una noua in momentul cand pornesc PC-ul nu pot sa mai accesez Acronis-ul apasand tasta F11.Mentionez ca am activat optiunea din ,,tool,, imi arata si acel mesaj cu ,,press F11 for loading Acronis,, dar nu se intampla nimic cand apas.Inainte pe vechea placa de baza mergea dar acum numai raspunde la apsarea tastei F11.Am facut si acel CD pt Recovery si pot boot-a deci in caz daca am probleme grave cu sistemul de operare am o scapare cu CD-ul dar totusi de ce nu vrea la tasta F11,banuiesc ca este din cauza placii de baza care tocmai am schimbat-o ? Multumesc anticipat pt raspuns  

      Incearca sa activezi din bios suportul pentru tastatura pentru a putea executa comenzi de pe tastatura din post.
      Gasesti asta pe undeva pe la “Advanced Bios Features” se numeste “USB Keyboard Suport”.

  152. Da,acolo era problema,acum merge,multumesc pt ajutor.

  153. Salutare.Mai am si eu o intrebare legata de acest program(sau de orice alt program de facut backup).
    Am realizat backup-ul,avem si acel cd bootabil recovery sau rescue media.Mai avem nevoie de programul in sine sa-l avem instalat in calculator?Sau,dupa ce facem cele de dinainte spuse,putem sa-l stergem?
    Aaaa si inca o intrebare.Daca backup-ul il avem salvat pe un cd,cum folosim cd-urile,in ce ordine pentru a face restaurarea?Nu stiu daca m-am facut inteles cu a 2-a imtrebare,dar sper sa da.Multumesc

  154. da, dar nu este necesar da facem backup char in fiecare luna, sa zicem o data la 3-5 luni.

  155. Super tutorialele1cel putin asta cu Acronis e tare de tot.urmaresc de ceva timp tutorialele voastre,va doresc si pe viitor bafta si la cat mai multe pentru ca ajutati oamenii…..sanatate.

  156. Dar acest backup merge si pe XP si pe Windows 7?
    Backup cu Acronis, ma refer!

    • Symon: Dar acest backup merge si pe XP si pe Windows 7?
      Backup cu Acronis, ma refer!  

      Da poti folosi Acronis ca sa faci backup atat pe XP cat si pe Vista sau Windows 7.

  157. Chiar acum o sa fac un backup…mult noroc la baietiiii

  158. Pe pc si cu xp acest soft imi cerea sa fac cd iar pe w7 nu se poate face cd si porneste apasand f 11 , sper sa nu gresesc astept confirmare ?

    Sunt probleme cu casuta de cautare de pe videotutorial.ro de exemplu daca scriu acronis sau w7 nu gaseste nimic si alte cuvinte cheie importante nu gaseste nimic ?

  159. Am urmarit cu atentie acest tutorial dar nu e specificat nimic despre cele 3 moduri de backup ce se pot face backup full , backup incremental si mai un backup ???

  160. BLUE3BEARO a zis

    …am avut incredere in acronis dar a dat gres…
    am dat recoveri…nu a recunoscut imaginea …si mi-a “busit” hardul ca nu mai buteaza nici un windows …
    …este placut cind face recoveri dar cred ca de prea multe ori nu poate sa o faca…asa ca aveti grija cu ce va jucati…
    …felicitari pentru tutoriale…

  161. BLUE3BEARO: …am avut incredere in acronis dar a dat gres…
    am dat recoveri…nu a recunoscut imaginea …si mi-a “busit” hardul ca nu mai buteazanici un windows …
    …este placut cind face recoveri dar cred ca de prea multe ori nu poate sa o faca…asa ca aveti grija cu ce va jucati…
    …felicitari pentru tutoriale…  

    Tin sa te contrazic,am folosit si inca folosesc acest software de mai bine de doi ani,am facut pe putin 30 de backup-uri si restore-uri plus alte cateva zeci pe la prieteni,niciodata nu a dat gres,este singurul program pt care as fi dispus sa platesc dar noroc cu torrentele,concluzia mea este ,,FOLOSITI ACEST SOFTWARE,,.

  162. colombo1 a zis

    am si eu nevoie de ajutor(trebuie sa spun ca nu sunt f priceput in calc):pc merge cam greu si as dori sa restaurez sistemul la un punct anterior dar imi apare ca restaurarea de sistem a fost oprita de administratorul de sistem.cum pot reactiva restaurare sistem?va rog sa ma ajutati

    • colombo1 a zis

      colombo1: am si eu nevoie de ajutor(trebuie sa spun ca nu sunt f priceput in calc):pc merge cam greu si as dori sa restaurez sistemul la un punct anterior dar imi apare ca restaurarea de sistem a fost oprita de administratorul de sistem.cum pot reactiva restaurare sistem?va rog sa ma ajutati  

      mentionez ca am windw7

      • colombo1:
        mentionez ca am windw7  

        Click dreapta pe My Computer (mai nou in windows 7 ii zice doar Computer) si din meniul contextual alegi Properties, in fereastra ce ti se va deschide mergi in stanga si dai click pe System protection, ti se va deschide o alta fereastra in care vei selecta printr-un click stanga partitia C si vei da apoi click pe Configure, ti se va deschide o noua fereastra in care va trebui sa bifezi prima optiune “Restore system settings and previos version of files”. Insa tin sa-ti spun ca il activezi cam degeaba. Odata ce el a fost oprit nu sau putut face puncte de restaurare si nu vei avea puncte de restaurare, nu vei avea la ce sa dai restore. Vei putea face puncte de restaurare doar de acum in colo, daca vei activa System Restore.

  163. Am uitat sa mentionez ca dupa ce bifezi casuta “Restore system settings and previos version of files” ca setarile sa aiba efect va trebui sa dai click pe Apply si apoi OK

  164. Adrian:
    Click dreapta pe My Computer (mai nou in windows 7 ii zice doar Computer) si din meniul contextual alegi Properties, in fereastra ce ti se va deschide mergi in stanga si dai click pe System protection, ti se va deschide o alta fereastra in care vei selecta printr-un click stanga partitia C si vei da apoi click pe Configure, ti se va deschide o noua fereastra in care va trebui sa bifezi prima optiune “Restore system settings and previos version of files”. Insa tin sa-ti spun ca il activezi cam degeaba. Odata ce el a fost oprit nu sau putut face puncte de restaurare si nu vei avea puncte de restaurare, nu vei avea la ce sa dai restore. Vei putea face puncte de restaurare doar de acum in colo, daca vei activa System Restore.  

    NU POT DA CLIC PE CONFIGURARE-RESTAURARE SIST SAU CREARE…(ceea ce scrie in pagina aceea) mi se spune ca rest sistem este dezactivata de administrator.si altceva punct de restaurare am putut face manual ,se poate crea punct de restaurare dar nu pot restaura sistemul la o alta data

    • colombo1:
      NU POT DA CLIC PE CONFIGURARE-RESTAURARE SIST SAU CREARE…(ceea ce scrie in pagina aceea)mi se spune ca rest sistem este dezactivata de administrator.si altceva punct de restaurare am putut face manual ,se poate crea punct de restaurare dar nu pot restaura sistemul la o alta data  

      Incearca acest utilitar si citeste foarte atent acest ARTICOL Esti sigur ca ai drepturi de administrator pe acel PC si ca nu mai ai setat si un alt user? Cand ntri in Windows ti se cere username si parola?

      • Adrian:
        Incearca acest utilitar si citeste foarte atent acest ARTICOL Esti sigur ca ai drepturi de administrator pe acel PC si ca nu mai ai setat si un alt user? Cand ntri in Windows ti se cere username si parola?  

        nu mi se cere nimic

        • colombo1:
          nu mi se cere nimic  

          Ai dat click pe cuvantul ARTICOL scris cu rosu? sau crezi ca degeaba e scris cu rosu? Ai facut ce zice acolo, ai citit ce scrie acolo, in acel articol, ai folosit acel soft?

  165. multumesc mult.problema s-a remediat.multa bafta!

    • colombo1: multumesc mult.problema s-a remediat.multa bafta!  

      Sa inteleg ca ai reusit cu softuletul din acel articol, da? Daca da, eu ma bucur ca articolul meu ti-a fost de folos. Alta data cand mai vezi prin comentarii sau articole text de culoare difrita de cea cu care este scris artciolul sau comentariul, inseamna ca acel text de alta culoare este clickabil, adica dand click pe el te va duce pe o alta pagina…

      • Adrian:
        Sa inteleg ca ai reusit cu softuletul din acel articol, da? Daca da, eu ma bucur ca articolul meu ti-a fost de folos. Alta data cand mai vezi prin comentarii sau articole text de culoare difrita de cea cu care este scris artciolul sau comentariul, inseamna ca acel text de alta culoare este clickabil, adica dand click pe el te va duce pe o alta pagina…  

        am inteles.multumesc

  166. dar puteti sa folositi cam studio.
    chiar voi la-ti prezentat.

  167. buna vreau sa downlodez si eu versiunea acronis tru image home 10 ca in tutorialul acesta https://www.videotutorial.ro/?p=1008 am downloadat si de pe siteul oficial acronis si de pe softpedia numai ca nu este ca in tutorial este o alta versiune ma puteti ajuta sa downloadez versiunea acronis tru image home ca in tutorial.

  168. buna vreau sa downlodez si eu versiunea acronis tru image home 10 ca in tutorialul acesta https://www.videotutorial.ro/?p=1008 am downloadat si de pe siteul oficial acronis si de pe softpedia numai ca nu este ca in tutorial este o alta versiune ma puteti ajuta sa downloadez versiunea acronis tru image home ca in tutorial.

    • marian: buna vreau sa downlodez si eu versiunea acronis tru image home 10 ca in tutorialul acesta https://www.videotutorial.ro/?p=1008am downloadat si de pe siteul oficial acronis si de pe softpedia numai ca nu este ca in tutorial este o altaversiune ma puteti ajuta sa downloadez versiunea acronis tru image home ca in tutorial.  
      …………………………………
      Versiunea pe care o cauti tu si este : Acronis True Image Home.v11.0.0.802 … Aceasta versiune este ca cea din videotutorial.

      …………………………………

  169. Recomand versiunea 2010.Este super si este usor de gasit.

  170. am creat un dvd(de 8,5 GB) ptr reparare windows 7(urmand pasii ceruti de windows7) dar nu stiu acum,sa il folosesc:ori nu am procedat corect ,ori nu stiu eu cum sa procedez:dupa ce am introdus dvd -ulimi apar pe ecran 3 foldere:boot ,sources ,bootmgr.Probabil la pornirea calculatorului trebuie intrat in bios,sau nu stiu.Ma puteti ajuta?multumesc

  171. As dori si eu o solutie de activare a System Restore doarece cind debifez acest system imi zice:”System Restore encountered an error trying to enable/disable one or more drives “

    • mazuru: As dori si eu o solutie de activare a System Restore doarece cind debifez acest system imi zice:”System Restore encountered an error trying to enable/disable one or more drives “  

      Daca vrei slutii ofera detalii!!! L-ai oprit tu System restore? L-ai oprit din windows manual sau folosind o aplicatie, un soft de optimizat, ai oprit si serviciul pentru system Restore din services sau doar functia?
      Incearca ACEASTA aplicatie totusi, citeste atent ce scrie pe acea pagina 9click pe cuvantul ACEASTA scris cu rosu)

  172. am instalat versiunea 11.0 merge perfect dar unde are o optiune de activare key caci am key si nu gasesc unde sal activez va multumesc!!

    • Adrian-admin a zis

      tica: am instalat versiunea 11.0 merge perfect dar unde are o optiune de activare key caci am key si nu gasesc unde sal activez va multumesc!!  Citeaza-ma

      Da click pe Help si acolo ai optiunea de inregistrarea a produsului sau mai bine zis de introducere a serialului

  173. as mai avea o antrebare daca fac un cd butabil dupa instalarea windows dar fara nici un program instalat curat pot sa pun pe un alt comp ? ideia este ca ci se instaleaza foarte rapid multumesc

    • Adrian-admin a zis

      tica: as mai avea o antrebare daca fac un cd butabil dupa instalarea windows dar fara nici un program instalat curat pot sa pun pe un alt comp ? ideia este ca ci se instaleaza foarte rapid multumesc  

      Daca gandesti putin logic si daca te-ai uitat la tutorial pana la capat, sa explicat ce este si ce se intampla cand faci un backup! Practic e o “imagine” a windowsului/partitiei tale, Asta inseamna ca va include in ea drivere, softuri si tot ce ai pe partitia C in momentul cand faci backupul. Daca te duci cu backupul ala si il restaurezi pe al computer nu e logic ca nu va merge? De ce? Simplu, pentru ca tu ai alte drivere, alt chipset, alta placa video, si calculatorul pe care il vei restaura e diferit fata de al tau, deci, in concluzie backupul merge restaurat doar pe pc-ul tau si atat.

  174. dar ieu ziceam anainte de a instala drivere si soft doar windows si sa faci imedeat bakup

  175. va salut cu respect! am un windows 7 si am observat ca nu mai merge crearea unei copii de rezerva si chiar disparitia celorlalte copy de rezerva mai vechi.Noua copie de rezerva porneste dar dupa cateva secunde apare urmatorul mesaj: Nu s-a creat copie de rezerva in umbra.Verificati jurnalele de evenimente de aplicatie VSS si SPP ptr mai multe informatii.Am incercar si cu Re -Enable dar tot nu s-a rezolvat problema.multumesc!

  176. Excelent tutorialul.Dar la mine e o mare JALEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!Nu am inteles cum fac bootabil backup-ul. Cu “arsul” e mai greu .Va rog frumos ajutati un tantalau si incercati sa nu va enervati , mai sunt inca copii ceva mai grei de cap . Va multumesc . Rog CITEAZA-MA (poate citeste cineva si ma poate ajuta)

  177. am o problema..nu pot sa vad videoclipurile voastre..se incarca pagina..dar nu apare playerul..ce sa fac??

  178. Buna videotutorial(Cristi) as vrea sa-mi spui cum sterg un backup facut prin system restor
    Aspept raspunsul

    • AdrianGudus a zis

      Catalin:
      Buna videotutorial(Cristi) as vrea sa-mi spui cum sterg un backup facut prin system restor
      Aspept raspunsul

      Noi acum va trebui sa ghicim ce sistem de operare ai tu, nu? Nu de alta dar daca noi am presupune ca ai XP si tu defapt ai Windows 7, o sa vii sa zici “Aaaa…pai n-am XP, eu am Windows 7”
      Sunt tutoriale despre cum se foloseste System Restore atat cel din Windows XP cat si cel din Windows 7 sau Vista. Foloseste casuta de cautare din dreapta sus, scrii acolo: System Restore windows xp sau System Restore Windows 7, dai enter si vei gasi tutorialele.

  179. E adevarat ce spui in tutorialul cu beckup dar ca sa-l fac si eu tr. sa vad tutorialul cel putin de 30 de ori … m.s. .O sa incerc…!

  180. mie nu-mi merge restore sistem , imi spune ca e politica de grup , in reteaua de internet , dar cineva mi-a spus ca a fost blocat de un virus pe care il am in calc , m-am uitat in carantina si intr-adevar am vazut acolo scria de un fisier ceva restor si virusul care l-a blocat agent aoka ,trebuie oare sa reinstalez sistemul ?

  181. bravo, bravo, bravo. mi-ai deschis mintea ,si acum am inteles cat de important este backp-ul.multa sanatate si sa ne inveti mai multe atunci cand ne plafonam asupra unui lucru.cu stima

  182. Salut. De câteva zile tot caut ”Acronis True Image Home 11.0 și nu-l găsesc. Poți să-mi trimiți și mie ori link-ul de unde l-ai descărcat sau programul în sine inclusiv serial number? Și încă ceva, nu am înțeles cum ”arzi” DVD-ul. Poate faci și un tutorial mai amplu.

  183. Salutare Cristi am si eu o antrebare daca nu te superi daca windowsul meu de pe calculator este cu updaturile la zi as putea cumva sa fac o copie al windowsului ca apoi sa-l pot face butabil?

Trackbacks

Speak Your Mind

*