Folosirea telefonului pe post de telecomanda pentru computer cu ajutorul softului controlfreak – tutorial video HD

Salut, in acest video tutorial va prezint un mod de a folosi telefonul pe post de telecomanda pentru a comanda de la distanta un player, acest lucru este valabil pentru telefoanele din gama symbian S60 v1 si v2 aceasta este singura posibilitate gratuita de a avea cel mai rapid acces la controlul unui calculator de la distanta.

In tutorial va prezint: modul in care se face conectarea, de ce avem nevoie pt a realiza acest lucru si cum functioneaza tot ansamblul.

Multi dintre noi au posibilitatea de a folosi un telefon pt a avea control asupra unui calculator,aceasta fiind una dintre metode . In cazul in care aveti un telefon compatibil cu aplicatia ControlFreak si un calculator ce poate realiza conexiuni bluetooth va puteti oricand folosi de acest mod de conectivitate pentru a va aduce confort in diverse situatii . Veti avea nevoie de playerul winamp pt a rula cu succes aplicatia ControlFreak din telefon si un sistem de operare windows 2000 sau windows XP . Modelele de telefon compatibile sunt :  Nokia 3230, 3600, 3620, 3650, 3660, 6260, 6600, 6620, 6630, 6670, 6680, 6681, 6682, 7610, 7650, N-Gage and N-Gage QD, N70, N90, Siemens SX-1, Sendo X si Panasonic X700 .

E posibil ca lista sa fie mai mare,insa aplicatia este destinata telefoanelor care au ca sistem de operare symbian S60 v1 si v2 , trebuie mentionat din start ca NU functioneaza pe versiunile mai noi de symbian S60 v3 ( v inseamna versiune )

Voi mai face un tutorial video identic dar va fi mai mult de atat, mai exact voi prezenta modul in care putem avea control complet la un calculator direct de pe telefon ( indiferent de distanta si induferent de marca sau modelul telefonului , cu conditia sa fie de generatie mai noua  ) .

de Busuioc Lucian


Tutoriale similare


Comments

  1. Cristi nu stiu de ce,dar nu primesc de la voi prin e-mail notificari despre noile tutoriale aparute,mai exact despre ultimele doua nu mi-a venit mail.Te rog sa verifici de ce.Multumesc.

  2. Salut as vrea sa ati spun daca ai putea sa faci un tutorial despere securizarea unor date din pc cum ar fi la mn la liceu daca vreau sa umblu, spre exempu in msconfig nu imi da voie, sa schim niste setari din regedit la fel nu ati da voi, sau sa alochezi memorie virtuala nu ati dau voi, pe in scurt nu ati da voi sa schimi niste setari de baza. salut ms.

  3. @ionut: Mi se pare normal ca pc-urile de la scoala sa fie bine securizate ca voi jaxoricii astia mici sa nu va bagati nasul unde nu va fierbe oala,in felu asta nu mai puteti “implanta” keylogguri sau alte setari “ascunse” care-ti faciliteaza stocarea parolelor din yahoo messenger…noi asa ceva nu o sa te invatam…nu o sa te invatam cum sa strici sau penetrezi securitatea pcurilor de la scoala! Nu invatam pe nimeni cum sa faca crack,hack,nu oferim seriale sau key-uri pt softuri,si nu o sa invatam pe nimeni cum sa “sparga” sa “fure” parole sa faca pishing,scam si altele…astea daca vrei le inveti singur noi asa ceva nu te invatam nici pe tine nici pe altii!

  4. @bl:
    Te-am verificat si esti prezent in baza noastra de date la cei care sint confirmati(adica esti in regula si trebuie sa primesti mail-uri).
    Este posibil sa primesti mail-ul cu intirziere din cauza numarului mare de mail-uri care trebuiesc trimise intr-o perioada de timp- scurta, deasemenea este posibil ca mail-ul sa fie la spam in casuta ta de mail.
    In ultimul timp a fost un trafic destul de mare si poate vin cu intirziere .
    Dar nu primesti deloc sau nu ai primit acum ?

  5. salut!am si eu o curiozitate…as vrea sa stiu dak exista vreun program pentru telefon cu symbian…gen remote control pt televizoare…adik dak as putea sa folosesc telefonu pe post de telecomanda de la tv..
    ms anticipat!

  6. da exista,functioneaza doar daca ai suport infrarosu ( irda ) la telefon – un nume ar fi ir remote

  7. -Doresti sa spionezi calculatorul direct din telefon ?
    -Doresti sa ai un control complet asupra unui calculator direct din telefon ?
    -Doresti sa folosesti telefonul pe post de telecomanda ?
    -Doresti sa sti ce fac prietena,prietenul,copilul sau oricine altcineva la un calculator sau laptop chiar daca esti la distante mari si toate astea in timp instant prin telefon ?
    -Ai un telefon fabricat dupa anul 2005 ? ( in general telefoanele fabricate dupa acest an au implementat suportul java MIDP2.0 )
    -Te poti conecta prin bluetooth sau internet ( wi-fi ) ?
    Inseamna ca … esti interesat(a) de ce voi prezenta in urmatorul tutorial “incendiar” numai la Videotutorial.ro ( in premiera absoluta )

    … Ceea ce am prezentat prin control freak este partea de incalzire pt ceea ce urmeaza 🙂

  8. cristi
    nu mai primesc mail-uri cand puneti tutoriale pe site exact ca bl

  9. ms lucy…dar merge pe symbian v3?
    abia astept noul tau tutorial…asta despre cum sa ai control absolut cu telefonu…succes

  10. Cristi – ce anume sa mearga pe symbian v3 ?

  11. programu asta ir remote…eu tocmai l-am luat si imi spune instalare neacceptata…ai idee de ce nu vrea sa se instaleze?

  12. Cristi – merge perfect pe S60 v3 , insa trebuie sa iei versiunea buna,apoi semnata si tot asa.E o intreaga bataie de cap cu S60 v3 -urile astea din cauza sistemului de securitate ce trebuie fentat de cele mai multe ori,asta in cazul in care nu dorim sa cumparam aplicatia necesara.Nu am un v3 pt a-ti da indicii mai exacte dar stiu ca merge pe aceasta platforma fiind testata de mai multi amici.Vreau anul acesta sa imi iau un N95 8GB pt a avea acces la tot ce poate oferi un symbian la ora actuala
    -Practic cu N70 si N95 8GB acopar toata gama de aplicatii pt symbian si pot testa peste 1000 de aplicatii mai mult sau mai putin utile noua.Pana atunci voi prezenta aplicatii ce sunt compatibile cu N70 si nu numai

  13. De ce ne tii in suspans Lucian…… dupa spusele tale urmatorul tutorial ar trebui sa fie incendiar….. asa ca abia astept!….

  14. aham…ok…ms pt indicatii…astept noul tau tutorial..

  15. Azi am facut doar jumatate din el,insa vreau sa il fac astfel sa aibe o ordine pt a intelege oricine.
    Din cate am observat din acest tutorial nu am primit intrebari-semn ca a fost bine explicat(cu foarte mici greseli-recunosc).
    Nu e chiar asa usor de realizat.
    Inca ma mai gandesc la cum sa “ocolesc” o parte destul de sensibila,care legal nu am voie sa o prezint.

  16. jocheru13 a zis

    am un nokia 6630 si cand vreu sa instalez soft sis imi da installation security error.Unable to install.DC?asa a facut si cu controlfreak

  17. jocheru13 – problema este de la manager aplicatii,de la vreo aplicatie ce ti-a dat softul peste cap din telefon,de la spatiu insuficient,de la o greseala din partea ta in general.pt a-ti localiza problema am nevoie de date exacte despre telefon,apoi pot restrange aria pana gasesc o solutie fiabila.problema nu este de la aplicatie,mai degraba de la telefon

  18. dupa un lung sir de peripetii , am reusit sa realizez tutorialul despre cum putem controla calculatorul din telefon ( de pe orice telefon )

  19. Lucian ce stii despre serviciul de redirectionare a unui apel? Adica eu as vrea sa-mi redirectionez apelurile dintr-un nr de orange intr-un numar de cosmote. Se poate si daca da cum?

  20. @Andrei: suni la orange la relatii cu clientii si intrebi un operator despre acest serviciu…oricum sa stii k acest serviciu te costa nu e free!!!

  21. veti face un tutorial despre counter-strike cum se face un server online counter-strike

  22. Domnilor, va sugerez realizarea unui tutorial despre mobiledit sau despre un alt soft care sa permita transferul datelor din agenda telefonului in PC indiferent de marca telefonului. Adica o aplicatie care sa permita conexiunea cu orice fel de cablu ( nu doar cu cele vandute de producatorul telefonului – exemplu : Nokia )
    Eu am un PC cu Windows Vista x64 si nu stiu cum sa conectez niste telefoane mai vechi ( Nokia 3120, Nokia 6610i sau un Siemens M55 ) fara sa mai cumpar si cablurile speciale (la Nokia acesta ar fi CA-42 )

  23. Dani , eu folosesc doar pc suite atat la nokia cat si sony ericsson . am si ultima versiune de mobiledit dar nu am folosit=o pana acum

  24. salut….f interesant,mi-a placut cum ai detaliat acel filmulet,,,,am facut pas cu pas tot ce ai spus si arata acolo insa a aparut o problema am un nokia n95 dar nu ma lasa sa instalez acea aplicatie:¨¨controlFreak.sis¨¨ imi spune ´´insta. not supported´´´´

    ma poti ajuta te org,,,,multumesc anticipat,,,

  25. LucianGL a zis

    Razvan – ai descarcat kitul de instalare pt N95 ? Din ce stiu eu merge fara probleme pe N95

  26. are vreo importanta…eu sunt in spania,,telul este pe reteaua vodafone de aici,,,un salut

  27. LucianGL a zis

    razvan – esti primul la care dupa cateva posturi in urma dar si din tutorial am spus intentionat ceva eronat sa vad daca ai fost atent la comentarii sau tutorial . imi pare rau dar nu te pot ajuta atata timp cat tu nu URMARESTI VIDEOTUTORIALUL si nu esti atent la ce se discuta in comentarii

  28. razvan a zis

    trebuie sa fie si cineva primul;))nu te supara nene dar nu are legatura cu ce spui tu ,,,deci nu merge pe nokia N95,,telefonul nu o suporta,,,ti-am zis eu sunt in spania telef este pe vodafone de aici….sanatate

  29. inca ceva domnilor….de curand am dat jos un joc in format —-mdf—si –mds–nu am mai folosit asa ceva,,,,stiti cum se pot folosi ?va multumesc…

  30. @razvan: Le montezi frumos cu Daemon Tools sau cu Alcohol 120.Daca nu stii sa folosesti Daemon Tools scrie sus la search Daemon Tools dai enter si o sa gasesti tutorialul!

  31. Bomberman a zis

    Este de apreciat ca faci tutoriale de genul pentru toata “clasa sociala” neghiobi sau mai putin … Insa un lucru nu mi se pare potrivit cu ceea ce faci , cred ca pentru a te afisa cu ceva pe internet si a te “da mare” cunoscator trebuie sa dobandesti in viata asta un vocabular aparte , unul curat si fara prea multe greseli , si o voce mult mai calda si draguta decat ceea ce se aude acum pe fundalul acestui tutorial , pune un prieten cu o voce mai frumoasa sau o tipa cu o voce o.k si IMPORTANT sa stie sa vorbeasca 😀 Astia “destepti” ca voi daca in viata de zi cu zi nu au avut sansa sa ajunga cineva/ceva sau sa faca ce si-au propus isi incearca o noua “sansa” pe internet , apropo … si Becali are site(in sensul de sait cum scriu romanii)pentru ca multi inca scriu sait , dar nu este ceva concret si elucidat al acetui cuvant (aici intelegi tu ideea) E o.k sa oferi posibilitatea necunoscatorilor in ale “telefoanelor” “pc-urilor” “IT-ului” sau pur si simplu “programelor de gen app symbian sau eu mai stiu” insa ca sa le poti oferi pe deplin si sa te poti bucura pe deplin tu incearca sa iti faci intai o imagine buna prin ce ti-am scris un pic mai sus … In mod cert nu vei posta acest mesaj pe site pentru ca nu este unul care sa te ridice in slavi si na` … romanul selecteaza doar bunul asta pentru ca asa ne este noua scris , sa fim cei mai “tari” Spor in ceea ce faci !

  32. tare …….maica…. cate posibilitatzi sunt…….
    LucianGl d un ai inv toate astea….
    le culegi la randul tau d p alte situri….
    sau pur si simplu intri pe situri ale firmelor producatoare d telefoane mob si vezi ce se poate face cu acel tel.. iar apoi incerci daca e posibil cea ce scrie..acolo..
    atatea idei…….de unde…?!?!?!

  33. @admin_cristi:
    da faza cu mailul cum e se plateste cv….

  34. @haosss: Nu se plateste,te abonezi adik vei primi mail cu noile tutoriale,cand se va posta un nou tutorial vei primi un mail si vei fi notificat si te rog sa nu mai faci comentarii de amorul artei!!! pana acum ai postat 6 comentarii de genul”foarte tare,wow nu stiam…” abtinete si comenteaza ceva util,stim cu totii ca ce facem aici e “misto”.

  35. va multumesc domnilor…f multe am invatat de la voi,,,va doresc pace si multa rabdare!!!!

  36. LucianGL a zis

    am o pauza binemeritata,fiecare are parte de schimbari.experienta mea in domeniul telefoniei este vasta,am invatat ce stiu in timp si faptul ca sunt surprins zilnic de “dume” ma face sa cred ca e un lucru cel putin bun prin a face cateva tutoriale _banale_ zic eu legate de subiectul prea putin inteles si anume telefoanele ce le tinem vrem nu vrem foarte mult timp langa noi
    sunt foarte multe lucruri ce si pe mine ma uimesc si pe care peste 50 % le descoper singur testand de la 0 acel ceva , ajungand la concluzii diverse
    i-mi place sa spun ca daca am ocazia aleg ce e mai bun si util pe care sa il pot folosi la maxim, iar daca cineva are ceva de zis contra fara vreun argument puternic … e doar parerea lui si asa va ramane

    sunt multe posibilitati de a folosi telefonul ca telecomanda la un PC,TV,alt telefon sau alte minuni,poti chiar suna gratis de pe un telefon…ca sa nu mai zic ca poti realiza chiar tu o videoconferinta direct din telefonul tau gratis…pe un alt telefon sau un PC

    sunt multe lucruri ce ne rezerva un simplu si banal telefon ce se poate achizitiona intr-o suma rezonabila cuprinsa intre 2-7 milioane , adica 200-700 lei noi

    totodata sunt diverse metode de a intretine un telefon si de al manipula fara sa apelam la service-uri , ca sa nu mai zic de diverse metode ce se folosesc pt a sparge sistemele de securitate ale unor versiuni noi de telefoane inteligente

    sunt foarte multe lucruri extrem de utile si zic eu necesare ce se pot face cu ajutorul unui simplu telefon inteligent de care voi discuta pe viitor in ceea ce va urma sa apara pe videotutorial

  37. buna ziua(seara),,,spuneti-mi si mie ce poate face prog asta Acronix Image,,,va multumesc

  38. @razvan: Scrie sus la Search in dreapta: Acronis True Image,da enter si vei gasi tutorialul,este un soft cu ajutorul caruia faci back-up!!!

  39. controlfrak nu merge pe n95??? zicetimi si mie va rog si daca nu de ce?

  40. LucianGL a zis

    arva – control freak nu merge pe N95 din cauza ca nu este compatibil cu acest system de operare

  41. salut! am 26 de virusi in calculator si nu reusesc sa instalez un nod 32 versiunea 4. dau sa se instaleze si pe la sfarsit zice:

  42. Bogdan-Designes a zis

    am sa incerc si pe nokia 6234 sper sa mearga

  43. La mine nu a mers nu stiu dece am sa mai incerc am nokia N70
    daca se poate spunetimi ce soft sa folosit pentru captura telefonului

  44. laurentiu 94 a zis

    as vrea sa stiu si eu cum se numeste soft-ul prin care ati controlat telefonul din pc in acest videotutorial . Va multumesc,astept raspuns!

  45. adriann mihalascu a zis

    merge conect si prin wi fi?

  46. Salut Cristi!
    Am o intrebare, telefonul Nokia 2330 il pot folosi ca telecomanda pt un laptop hp NX 7400

Speak Your Mind

*